۱۵ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۵ دی ۱۴۰۳ - ۰۱:۰۸
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۵۸۸۹۵
تاریخ انتشار: ۱۲:۲۲ - ۱۲-۰۹-۱۳۹۹
کد ۷۵۸۸۹۵
انتشار: ۱۲:۲۲ - ۱۲-۰۹-۱۳۹۹

بهبودیافتگان با ترس بازگشت کرونا چه کنند؟

بهبودیافتگان با ترس بازگشت کرونا چه کنند؟ترس از بازگشت بیماری کرونا در مبتلایان، انگیزه لازم برای پیگیری دوره درمان را ایجاد می‌کند اما زمانی که این ترس طولانی شود، می‌تواند با ایجاد مشکلاتی، کیفیت زندگی روزمره افراد را کاهش دهد.
 
محمود نجفی روانپزشک روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا در این خصوص توضیح داد: با شیوع کرونا نگرانی بابت ابتلا به این بیماری به عنوان یکی از ترس های شایع، قابل درک است. حتی ترس از بازگشت بیماری به یکی از چالش های چند ماه اخیر برخی از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ تبدیل شده است.
 
وی اظهار داشت: ترس و نگرانی، واکنش طبیعی نسبت به بیماری کووید ۱۹ و بازگشت آن است. در این بین، مدیریت هیجان های ناشی از این ترس بسیار مهم است و باید آگاه بود که ترس، واکنش طبیعی نسبت به احتمال بازگشت این بیماری است و لازم است مبتلایان به کرونا دانش خود را در مورد این ویروس افزایش داده و توصیه پزشکان را اجرا کنند.
 
این روانپزشک با بیان اینکه استفاده از تجربه افرادی که بر ترس خود نسبت به کرونا غلبه کرده اند می تواند برای سایر افراد کمک کننده باشد، ادامه داد: محرک های ایجادکننده ترس از بازگشت کرونا را باید شناسایی و برنامه ای برای مدیریت آنها داشت؛ به عنوان مثال در معرض اطلاعات بیش از حد اینترنت، رسانه ها و شبکه های اجتماعی مجازی پیرامون کرونا قرارگرفتن، یکی از محرک های ایجادکننده ترس است.  توصیه می شود که در مواقع ضروری از منابع موثق اطلاعات کسب شود.
 
نجفی توصیه کرد: پس از طی شدن دوره درمان بیماری کرونا، ویزیت مجدد و چکاپ دوره ای مبتلایان انجام شود تا بار نگرانی و اضطراب کاهش یافته و بتوانند فعالیت های روزمره خود را انجام دهند.
 
به گفته وی، مطالعات پژوهشگران نشان داده که احتمال عود این بیماری وجود ندارد و اگر هم در برخی از بیماران اتفاق افتاد، خیلی جدی و زیاد نیست، مبتلایان به کرونا باید از تکنیک "آموزش توجه" استفاده کنند. وقتی فردی دچار ترس و نگرانی می شود، تلاش می کند که به طور خاص توجه خود را به سمت افکار نگران کننده جلب کرده و آنها را تایید کند. توجه به افکار نادرست، مداری ایجاد می کند که ادامه خواهد داشت و این امر ممکن است در کوتاه مدت کمک کننده باشد اما در بلندمدت احساس تهدید بیشتری ایجاد می کند.
 
نجفی تاکید کرد: هر چه روی ابتلای مجدد به کرونا  متمرکز شوید، نسبت به آن حساس می شوید، روش آموزش توجه، به افراد کمک می‌کند، توجه خود را هدایت کنند و کنترل آن را داشته باشند. برای رسیدن به این مهارت، روزانه  ۱۵ دقیقه تمرکز خود را فقط روی تنفس خود داشته و نفس عمیق (دم و بازدم عمیق) را انجام دهند.
 
این روانپزشک خاطرنشان کرد: نگرانی های خود را مدیریت و آنها را به تاخیر  بیاندازید، در برنامه روزانه یا هفتگی خود زمانی برای فکر کردن پیرامون افکار نگران کننده خود ایجاد کنید و در دوره نگرانی، فقط به آن ها فکر کرده و آن ها را به چالش درآورید.
 
وی افزود: مبتلایان به کرونا در زمان حال زندگی کرده و نسبت به آینده نامعلوم حساس نشوند. در حال حاضر از برنامه بهداشتی و درمانی برای مراقبت خود جهت کاهش علایم بیماری کرونا استفاده کرده و در عین حال نگران آینده نامعلوم نباشند و نگرانی های آینده را رها کنند.
 
نجفی اظهار داشت: برنامه روزانه خود را در ایام قرنطیه خانگی داشته باشند، خواب منظم، تغذیه مناسب، ارتباط مجازی با دوستان و سایر عادات روزانه خود را متناسب با ایام قرنطینه انجام داده و در این میان برنامه های مفرح همچون انجام ورزش و فعالیت های هنری نیز کمک کننده خواهد بود.
 
گزارش های متقنی از ابتلای مجدد به کرونا در دنیا گزارش نشده است؛ نتایج یک مطالعه که توسط محققان دانشگاه آکسفورد انجام و اول آذرماه جاری منتشر شد، نشان می‌دهد افرادی که به کووید۱۹ آلوده بوده اند، دست کم ۶ ماه در برابر ابتلای مجدد به این ویروس محافظت می‌شوند.
 
به گفته مسعود مردانی استاد بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا نیز معمولا برای عفونت‌های ویروسی دستگاه تنفسی فوقانی رسم بر این است که وقتی ویروس یک بار بیماری را درگیر می‌کند و فرد مبتلا می‌شود، دیگر بیماری تکرار نخواهد شد و یک ایمنی برای فرد ایجاد می‌شود.
 
وی افزود: البته باید بدانیم مواردی از ابتلای مجدد به ویروس کرونا در ماه‌های اخیر در افرادی که قبلا مبتلا شده بودند، گزارش شده است. این موضوع در واقع به ما می‌گوید که ممکن است این بیماری عفونت مجدد داشته باشد، اما خوشبختانه موارد ابتلای دوباره افرادی که این بیماری را تجربه کردند، بسیار نادر است.
 
گزارش وزارت بهداشت حاکی از آن است که اکنون شمار جان باختگان ناشی از ابتلا به کرونا در کشور به ۴۸ هزار و ۲۴۶ نفر رسیده است و ۲۷ استان همچنان در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارند. آمار مرگ کرونا در ایران از ۱۰ آبان به بالای ۴۰۰ نفر رسید و اکنون بعد از حدود یک ماه دوباره به زیر ۴۰۰ نفر کاهش یافته است.
 
کرونا تاکنون بیش از ۶۳ میلیون نفر را در دنیا مبتلا کرده و بیش از یک میلیون و ۴۶۰ هزار نفر نیز فوت کردند.
برچسب ها: کرونا
ارسال به دوستان
توزیع دستورالعمل حجاب و پوشش خانم ها در شهر حماه سوریه (عکس) آغاز پیش فروش محصولات سایپا از 17 دی ماه حماس : مذاکرات غیرمستقیم با اسرائیل را از سر می‌گیریم نرخ تورم ترکیه به ۴۴ درصد رسید امانی سفیر ایران: پیک سیاسی ایران بدون بازرسی از فرودگاه بیروت خارج شد (فیلم) نماز جمعه عجیب اعضای تحریرالشام در سوریه (فیلم) محسن هاشمی : نان برخی ها در همین افراطی‌گری است/ بعضی افراد ۱۰۰ درصد فقیرتر شده‌اند/ اگر به دنبال حل مشکلات بودیم دلار ۸۰ هزار تومان نمی‌شد حرکت زیبای پلیس در برآورده کردن آرزوی کودک گلستانی (فیلم) درگذشت رضا رئیس طوسی عضو برجسته هیات علمی دانشگاه تهران ناپدید شدن یک جاده روستایی در خراسان‌جنوبی بر اثر بارش برف (فیلم) وزیر پیشین امنیت داخلی بریتانیا: " قاسم سلیمانی " جایگزین ندارد / ترور او مقدمه سقوط اسد بود تصاویری از آتش‌ سوزی در اسکله صیادی بندر کنگ (فیلم) قالیباف : روزی که قطعنامه ۵۹۸ را پذیرفتیم، همه گریه می‌کردیم/ زخم زبان‌های منافقین هم ادامه داشت ویدئویی از صحنه جنگ تن به تن سرباز روسی و اوکراینی (هشدار: صحنه خشونت بار) اعتراض ایران به اقدام خشونت‌آمیز علیه مردم در آمریکا