۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۸
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۶۱۷۳۲
تاریخ انتشار: ۱۷:۴۶ - ۰۱-۱۰-۱۳۹۹
کد ۷۶۱۷۳۲
انتشار: ۱۷:۴۶ - ۰۱-۱۰-۱۳۹۹

مقارنه مشتری و زحل امشب 20:30 به وقت ایران

در حالی می‌توان امشب شاهد مقارنه دو سیاره زحل و مشتری بود که از آخرین باری که این سیارات از نقطه دید ما روی کره زمین تا این اندازه به هم نزدیک شده‌اند تقریباً ۴۰۰ سال می‌گذرد، اما این رویداد ۸۰۰ سال پیش در شب اتفاق افتاده است.

به گزارش ایسنا، پس از غروب آفتاب امروز ۲۱ دسامبر سال ۲۰۲۰(اول دی ۱۳۹۹) در ساعت ۱۷:۰۰ به وقت گرینویچ(۲۰:۳۰ به وقت ایران)، سیاره‌های مشتری و زحل در آسمان شب برای اولین بار پس از ۸۰۰ سال در شب هنگام، نزدیک‌تر از همیشه به یکدیگر ظاهر می‌شوند و در واقع در اصطلاح نجومی یک "مقارنه" رخ می‌دهد.

مقارنه یا همدمی در ستاره‌شناسی به هم‌راستا قرار گرفتن دو یا چند جرم سماوی با همدیگر از منظر زمین می‌گویند، به گونه‌ای که در آسمان در کنار هم دیده شوند. مقارنه یک موقعیت است که در ستاره‌شناسی آماتوری و ستاره‌بینی استفاده می‌شود و به نزدیکی ظاهری چند سیاره و ماه یا با هم اشاره دارد.

نجوم

طبق گفته ناسا، نزدیک به ۴۰۰ سال از مقارنه این دو سیاره در آسمان می‌گذرد، اما تقریباً ۸۰۰ سال از مقارنه زحل و مشتری در آسمان شب گذشته است.

امشب سیاره‌های مشتری و زحل در پدیده‌ای که آخرین بار در قرون وسطی رخ داده است، از دید ناظران زمینی در فاصله بسیار نزدیک به یکدیگر قرار خواهند گرفت و در واقع یک مقارنه سیاره‌ای شکل خواهد گرفت.

ساعاتی دیگر این لحظه فرا می‌رسد و می‌توان این پیوند خارق العاده و نادر میان مشتری و زحل را شاهد بود.

"پاتریک هارتیگان" ستاره شناس دانشگاه "رایس" می‌گوید: هم ترازی بین این دو سیاره نسبتاً نادر است و تقریبا هر ۲۰ سال یک بار اتفاق می‌افتد، اما این مقارنه به دلیل بسیار نزدیک بودن این سیارات به یکدیگر، بسیار نادر است، چرا که این پدیده بار قبل در شامگاه ۴ مارس سال ۱۲۲۶ میلادی رخ داده است.

مشتری و زحل از شروع تابستان از دید آسمان زمین آغاز به نزدیک شدن به یکدیگر کرده‌اند و در حال حاضر فاصله آنها به اندازه یک پنجم قطر ماه کامل در آسمان شب زمین رسیده است. البته این به معنای آن نیست که این دو سیاره واقعا تا این میزان به هم نزدیک شوند، بلکه از دید ما ناظران زمینی اینگونه به نظر می‌رسند.

اکنون خط دید هر دو سیاره در پدیده ای که به نام "مقارنه بزرگ" شناخته می‌شود، آن قدر نزدیک به هم قرار گرفته است که احتمالاً قادر به تشخیص آنها به عنوان اجرام جداگانه نیستیم.

اگرچه بهترین شرایط رصد این پدیده در نزدیکی خط استوا است، اما این رویداد در صورت صاف بودن هوا در هر کجای کره زمین قابل مشاهده خواهد بود.

برچسب ها: نجوم
ارسال به دوستان
گفتند فیلمت را بدون حجاب بساز تا از جشنواره برلین جایزه بگیری (فیلم) محمد الجولانی زیر کت و شلوارش سلاح پنهان می‌کند (فیلم) اسحاق جهانگیری : روزهای سختی در پیش است، راهی جز مذاکره نداریم/ من هم مثل مردم، نگرانم امام جمعه بجنورد: باید از حوادث سوریه درس دشمن شناسی گرفت  پاسخ رئيس جمهوری پاناما به ترامپ: کانال، پانامایی باقی می ماند/ هیچ مذاکره‌ای در کار نیست / تجمع مقابل سفارت آمریکا : ترامپ حیوان از کانال دور شو اختلال واتس اپ بر طرف شد؟ ۷ روز عزای عمومی در هند در پی درگذشت نخست وزیر سابق این کشور ایران عضو ناظر اتحادیه اقتصادی اوراسیا شد دور از دسترس ترین نیایشگاه جهان / سفر به کلیسایی که در بالای کوه و جای عجیبی ساخته شده (فیلم) هشدار فرمانده سپاه خوزستان : دشمن با استفاده از فضای مجازی به دنبال ایجاد یاس و ترس در جامعه است سید حسن خمینی : بیشترین نفع وقایع سوریه را اسرائیل برد/ ترکیه بسیار خودخواهانه رفتار کرد نخست وزیر عراق : نظام اسد از عراق درخواست مداخله نظامی نکرده بود تاریخ مصرف مردم فریبی با عناوینی مانند "تجمع امت حزب الله" تمام شده است / همه می دانند که قصه پول و قدرت است نه غصه دین و انقلاب! یمن : فرودگاه تل آویو را با موشک مافوق صوت هدف گرفتیم اعتراض جمعی از هنرمندان به ستاد بزرگداشت «فروغ و سهراب»