۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۲۳:۵۸
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۶۳۸۷۳
تاریخ انتشار: ۱۰:۱۲ - ۱۶-۱۰-۱۳۹۹
کد ۷۶۳۸۷۳
انتشار: ۱۰:۱۲ - ۱۶-۱۰-۱۳۹۹
در گفت‌وگو با عصرایران

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی: مطالبه شفافیت در تراکنش‌های مالی برای کشوری که تحت تحریم است منطقی نیست

"به دلیل تحریم های ظالمانه مجبور هستیم بخشی از تراکنش های مالی مان را به صورت پنهان انجام بدهیم".

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به بررسی لوایح  FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: گروه اقدام مالی مشترک FATF خواسته هایی از جمهوری اسلامی ایران داشته که بخش عمده ای از آنها اجرایی شده است. از 41 مورد خواسته آنها 39 مورد را جمهوری اسلامی ایران اجرایی کرده است.

ابوالفضل عمویی نماینده مجلس در گفت‌وگو با عصرایران ادامه داد:  در مورد پیوستن به دو کنوانسیون CFT و پالرمو بحث‌های حقوقی در گرفته  و این موضوع در مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شده است. با توجه به اینکه زمان رسیدگی به این موضوع منقضی شده با درخواست دولت از رهبری، معظم له این اجازه را به مجمع دادند که زمان را تمدید کنند و بررسی ها به نتیجه برسد. یکی ازدرخواست‌های دولت از رهبری این بود که این کنوانسیون‌ها تایید شوند ولی در پاسخ مقام معظم رهبری فقط تمدید زمان بررسی مورد پذیرش قرار گرفته و مطلبی مبنی بر تایید کنوانسیون ها بیان نشده است.

وی افزود: مطالبه شفافیت در تراکنش‌های مالی برای کشوری که تحت تحریم است مطالبه منطقی نیست. در واقع طرف مقابل حق این درخواست را ندارد. در شرایطی که ما به دلیل تحریم های ظالمانه مجبور هستیم بخشی از تراکنش های مالی را به صورت پنهان انجام بدهیم آن هم به این دلیل که شرکت هایی که طرف قرارداد ما هستند مورد تحریم ظالمانه آمریکا قرار نگیرند از این جهت این شفافیت به نفع شرایط ما نیست. در صورتی که تحریم ها رفع شود می شود راجع به این موضوع گفت وگو کرد .

نماینده مردم تهران در مجلس تاکید کرد: ما به عنوان جمهوری اسلامی ایران با پولشویی و تامین مالی تروریسم مخالفیم. قوانین داخلی محکمی هم برای این موضوع داریم ولی برای شفافیت بین المللی در این چارچوب باید بگویم تا زمانی که تحریم های ظالمانه آمریکا علیه ایران جریان دارد این مطالبه بی مبنا و بلا وجه است.

این نماینده مجلس گفت: تجارت خارجی ایران در حال حاضر در حدود 40 میلیارد دلار است. در همه بخش های ما این مقدار تجارت خارجی سالیانه در حال انجام است که این هم شامل واردات و هم صادرات است. این تجارت با روش‌های مختلفی در حال انجام است. به دلیل ملاحظات بین المللی که آمریکایی ها سعی می کنند این روش ها را شناسایی کنند بنا بر شفافیت در مورد این روشها نداریم.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی در پاسخ به این سوال که آیا صادارت نفت نیز شامل این عدد می شود گفت: عدد رسمی صادرات نفت را ندارم که بخواهم اعلام کنم. ما مبادی مختلفی برای صادرات نفت داریم. بخشی از گزارش های ما حاکی از این است که هم صادرات نفت خام و هم میعانات گازی و هم فرآرودهای نفتی در حال انجام است.

ابزارهای مختلفی در این چارچوب است. روش های خاص و پیچیده ای در حال انجام است. این روش ها مطلوب ما به عنوان جمهوری اسلامی ایران نیست بلکه ما ناگزیر هستیم برای مقابله با تحریم ها ازاین روش‌های پیچیده استفاده کنیم هرچند سعی می کنیم از طریق مکانیزم های داخلی نظارت و بررسی دقیقی انجام شود.

وی در پاسخ به این سوال که این روش‌ها احتمال به وجود آمدن بابک زنجانی ها را در اقتصاد زیاد می‌کند گفت: موضوع بابک زنجانی نشان دهنده این است که جمهوری اسلامی ایران اراده برخورد جدی با مفاسد اقتصادی دارد یعنی خود بابک زنجانی نمونه این است که جمهوری اسلامی توانسته است این موضوع را شناسایی و مورد برخورد قرار دهد.

عمویی در پاسخ به این پرسش که چرا باید اساسا شرایط برای به وجود آمدن این مفاسد فراهم شود که نیازبه برخورد باشد گفت: یکی از اهداف دشمان ما برای تحریم این است که باغیرشفاف سازی مسیرهای که وجود دارد بتوانند مسیرهای را برای گریز افراد متخلف هم بوجود آورند.

برچسب ها: مجلس ، مجمع تشخیص
ارسال به دوستان