۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۹
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۷۱۲۷۴
تاریخ انتشار: ۱۵:۱۶ - ۲۹-۱۱-۱۳۹۹
کد ۷۷۱۲۷۴
انتشار: ۱۵:۱۶ - ۲۹-۱۱-۱۳۹۹

مرگ، سهم کودکان از ثروت خوزستان/ جزئیات غرق شدن دانیال در جوی فاضلاب کوت‌عبدالله اهواز (+فیلم)

این شهر هیچ سهمی از ثروت بی‌کران منابع و صنایع خود نداشته و تنها سهم آن فقر و تنگدستی است.

مرگ دردناک کودکی سه ساله در کانال فاضلاب منطقه محروم کوت‌عبدالله در حاشیه شهر اهواز روزهای گذشته خبرساز شد مرگی که اولین مورد از این نوع نبوده است. شادی مکی در گزارش زیر برای رویداد۲۴، به ماجرای دردناک و تلخ مرگ این کودک پرداخته است.

کودکان از ثروت خوزستان/ جزئیات غرق شدن دانیال در جوی فاضلاب کوت‌عبدالله اهواز

 روز یکشنبه ۲۶ بهمن، دانیال ناصری به هوای بازی‌های کودکانه کمی از خانه خود دور می‌شود بدون آنکه بداند قرار است آخرین گام‌های زندگی کوتاه خود را بردارد.

کودک ۳ ساله حوالی عصر به داخل جوی نسبتا بزرگ و روباز یکی از محلات کوت عبدالله می‌افتد که از لجن سیاه و قیرگون آکنده است، او جان خود را در میان لجن و تعفن از دست می‌دهد در حالیکه پیکر بی‌جان او چند ساعت بعد از میان فاضلاب بیرون کشیده می‌شود.

به گفته افراد آگاه محلی مشکلات مرتبط با ساماندهی فاضلاب شهرستان کارون (کوت عبدالله) سال‌هاست که ادامه دارد. مشکلاتی که البته مخصوص کوت عبدالله نیست و در سایر شهر‌های خوزستان هم مشاهده می‌شود.

مرگ دانیال نواصری تنها مورد مرگ و میر کودکان خردسال در کانال‌های فاضلاب و لجن‌آگین خوزستان نیست و طی ۲ سال اخیر چندین و چند مورد از چنین مرگ‌های دلخراشی در شهر‌های مختلف این استان ازجمله خرمشهر، شادگان، اهواز بندرماهشهر و ... گزارش شده است.

جالب آن است که مدیریت شهری کوت‌عبدالله نیز مدیریتی ناقص است و شورای شهر آن به دلایلی که محرمانه اعلام شد در اسفند ۹۸ منحل می‌شود تا جایی که امروز به جای نمایندگان مردم در جایگاه نظارتی این شهرداری، این استانداری خوزستان است که با انبوه امور جاری، بر عملکرد شهرداری کوت‌عبدالله نیز نظارت می‌کند.

به گفته افراد محلی، مشکل ساماندهی، درپوش‌گذاری و لایروبی جوی‌ها و کانال‌های آب سال‌هاست که به محل مناقشه شهرداری و شرکت آب و فاضلاب تبدیل شده و نتیجه آن، عدم پاسخگویی مناسب و تکرار حوادث تلخی است که هر لحظه سلامت و جان شهروندان خردسال کوت عبدالله را هدف قرار داده است.

دانیال نواصری، کودک ۳ساله‌ای که بر اثر افتادن در جوی فاضلاب در منطقه کوت عبدالله اهواز درگذشت

دانیال

کوت عبدالله محروم از خدمات شهری

ایمان مجدم از فعالان اجتماعی کوت عبدالله درباره مرگ این کودک به رویداد‌۲۴ می‌گوید: دانیال توی جوی روبازی افتاد که در خیابان بعثت قرار دارد. کودک در این جوی خفه می‌شود. در شهر ما جوی‌های آب به جای داشتن آب تمیز و شفاف پراز جلبک و کثیفی است.

وی در پاسخ به این سوال که چرا شهرداری یا هر نهاد دیگری به لایروبی جوی نپرداخته است، عنوان می‌کند: شهرداری حتی زباله‌ها را در این شهر جمع‌آوری نمی‌کند لایروبی که جای خود دارد. شهرداری کوت عبدالله فقط به صورت اسمی شهرداری است، این نهاد نه اقدام به لایروبی می‌کند، نه ایجاد فضای سبز را انجام می‌دهد و نه جمع‌آوری زباله را در دستور کار دارد. کوت عبدالله تبدیل به شهر زباله‌ها شده است.

او می‌افزاید: بار‌ها اتفاق افتاده است که بچه‌ها داخل جوی آب افتاده و جان خود را از دست داده‌اند. در یکسال اخیر حداقل دو مورد رخ داده است. اما تعداد کودکانی که در جوی‌ها می‌افتند و البته نجات داده می‌شوند بسیار بیشتر است.

یکی از خاطرات تلخ مجدم دو هفته پیش رقم خورده است زمانیکه برادر همسرش تعریف می‌کند که ساعتی قبل کودکی ۲، ۳ ساله را از داخل جوی روباز نجات داده است. آنطور که این فرد توضیح داده زمانیکه کودک را از داخل جوی آب درمی‌آورد داخل بینی و دهان کودک پر از لجن بوده و با تلاش زیاد او را به زندگی بازمی‌گرداند. حادثه‌ای تلخ که می‌تواند در کمین هر یک از کودکان منطقه به شدت محروم کوت عبدالله باشد. منطقه‌ای که تنها ۳ دقیقه با مرکز استان یعنی اهواز فاصله دارد، اما در بدترین شرایط ممکن به لحاظ امکاناتی رفاهی و شهری قرار دارد.

مجدم می‌گوید: روزانه چندین بچه داخل فاضلاب‌ها می‌فتند و این تاسف‌آور است. برخی می‌توانند خودشان را از داخل این جوی‌ها نجات دهند برخی نمی‌توانند برخی را هم مردم از داخل گل و لجن بیرون می‌کشند. جویی که دانیال داخل آن افتاد عمقش حدودا نیم متر است و پهنای آن حدودا ۶۰، ۷۰ سانت است، که تبدیل به محلی باتلاق مانند شده است.

شهردار کوت عبدالله: حوادث تلخ هر چند یکبار رخ می‌دهد

آرش در شهرداری کوت‌عبدالله نیز دراینباره به رویداد‌۲۴ می‌گوید: جویی که دانیال در آن افتاد خارج از منطقه شهری قرار داشته و جزو اراضی همجوار با شهر است. با توجه به اینکه سیستم آب و فاضلاب کوت عبدالله هنوز راه‌اندازی نشده است اداره آب و فاضلاب برای رفع خطر این جوی را احداث و ۲ ماه پیش هم آن را لایروبی کرد. اما با توجه به بارش‌هایی که داشتیم باز هم لجن در این جوی جمع شد.

وی ادامه می‌دهد: این جوی دورتر از محل زندگی این کودک قرار داشته است و در غفلت خانواده دانیال وارد آن منطقه شده و به داخل جوی می‌افتد. این جوی تحت نظارت آبفا بوده و در منطقه شهری و از منطقه شهری و مسکونی فاصله دارد. در واقع پشت یک زمین بازی قرار دارد.

شهردار کوت عبدالله با تاکید براینکه این جوی در کوی درویشی قرار دارد، اضافه می‌کند: جوی در اراضی معروف آقایان احمدزاده و مرعشی قرار داشته و ما اصلا ساخت و ساز در این منطقه نداریم. کودک از فضای خانه فاصله زیادی گرفته است و نباید وارد این فضا می‌شد.

وی با اشاره به اینکه جوی مذکور در واقع کانال روباز فاضلاب است، توضیح می‌دهد: از آنجایی که طرح ساماندهی فاضلاب به تازگی شروع شده و نیاز به مبالغ زیادی است درحالیکه سال‌های زیادی است که این شهر با چنین مشکلی مواجه است، به همین دلیل هم آبفا هنوز نتوانسته است به تعهدات خود نسبت به این شهر عمل کند.

وی می‌افزاید: کوت‌عبدالله تنها ۱۲ متر سیستم فاضلاب قدیمی دارد و در مابقی شهر در این خصوص کار زیادی انجام نشده است. به تازگی دولت از محل ۵۰ میلیون یورویی (به قیمت دولتی) که به خوزستان برای حل مشکلات سیستم آب و فاضلاب استان تخصیص داده شده، اعتباراتی را نیز برای کوت عبدالله در نظر گرفته و سازمان آبفا در حال انجام ساماندهی فاضلاب شهر هستند. پیمانکار این طرح نیز قرارگاه خاتم‌الانبیا بوده و از ۲ ماه پیش که بخشی از بودجه تخصیص داده شده مرحله تجهیز کارگاه و...را پییگری می‌کنند. در نزدیکی این حادثه نیز آبفا مشغول به کار است.

شهردار کوت عبدالله عنوان می‌کند: این شهر کنار رودخانه قرار دارد، اما بر اساس قوانین زیست محیطی ما نمی‌توانیم فاضلاب را به داخل رودخانه بریزیم بلکه باید مسیر فاضلاب شهر را به سمت کارخانه تصفیه فاضلاب منطقه پیچ‌وار اهواز که بین منطقه کوت‌عبدالله و شهرداری منطقه ۸ اهواز قرار دارد، برگردانیم. این اقدامات هزینه زیادی دارد، اما به شدت به دنبال رفع آن هستیم.

محل دفن دانیال

محل دفن دانیال

وی خاطرنشان می‌کند: متاسفانه هر از چند گاهی این دست اتفاقات رخ می‌دهد. کوت عبدالله قبلا تحت نظر شهرداری منطقه ۵ اهواز قرار داشت. چون منطقه حاشیه نشین بوده و ناگهان هم با رشد جمعیتی مواجه شده از توسعه شهری عقب مانده. این شهر نیاز به جوی، جدول، آسفالت و سیستم فاضلاب دارد، اما با توجه به شرایط اقتصادی و مشکلات دولت و اعتبارات اندکی که به شرکت آبفا اختصاص داده شده این مشکلات ایجاد شده است.

به گزارش رویداد‌۲۴ کوت عبدالله در وضعیتی قرار گرفته است که قاعدتا مردم آن باید در شرایط رفاهی مناسبی قرار داشته باشند. استقرار چندین مورد از منابع ثروت کشور در کوت عبدالله از جمله صنایع فولاد، صنعت نیشکر، صنایع نفت و پتروشیمی این نگرش را ایجاد می‌کند که کوت‌عبدالله شهری ثروتمند است حال آنکه این شهر هیچ سهمی از ثروت بی‌کران صنایع مذکور نداشته است و تنها سهم آن فقر و تنگدستی است. مردمی که در فقر و محرومیت نگه داشته شده‌اند و فریاد رسی هم ندارند مگر آنکه حادثه‌ای رخ داده و از طریق رسانه‌ها اعلام شود تا چند روزی نام مردم محروم این شهر تیتر خبر‌ها باشد و بعد دوباره خاموشی و رنج که گلوی این مردم را می‌فشارد.

هرچند که شهردار این منطقه از فعالیت‌های اخیر برای ساماندهی آب و فاضلاب شهر خبر می‌دهد، اما این سوال که چرا تاکنون اعتباراتی برای این شهر در نظر گرفته نشده و پیش از وقوع این حوادث تلخ اقدامات ضروری است بی پاسخ مانده و مشخص نیست که چه فرد یا نهادی مسئولیت جان‌های کودکانی را که از دست رفته‌اند بر عهده دارد. چرا با وقوع اولین حادثه فکری به حال مشکلات مربوط به سیستم آب و فاضلاب نشده است؟

تصاویر لحظه افتادن و غرق شدن دانیال در جوی فاضلاب

 

ارسال به دوستان
بحران سیاسی کره جنوبی ؛ کار رئیس‌جمهور موقت هم به استیضاح کشید حضور صدها بابانوئل در مترو مسکو (فیلم) فرمانده سپاه بوشهر : دشمن در جنگ ترکیبی و شناختی، زنان را هدف قرار داده است دستور پخت یک شام اسپانیایی خوشمزه با 6 عدد ران مرغ (فیلم) ورود بانوان به ورزشگاه دوباره ممنوع شد! کاهش دوباره نرخ بهره در بانک های ترکیه یادداشت عراقچی در روزنامه چینی: فصل جدیدی از همکاری راهبردی بین ایران و چین آغاز می‌شود لحظه وقوع تصادف عجیب؛ خودروی سواری از کنترل خارج شد (فیلم) انفجار خانه‌ در یزد با سه کشته و ۶ مجروح ترامپ: ترور من ایمان مذهبی خانواده‌ام را تقویت کرد/ در 48 ساعت اول چه خواهم کرد حمله موشکی یمن به تل‌آویو در نیمه شب گذشته (فیلم) عراقچی: بارها به بشار اسد توصیه کردم که با ترکیه وارد مذاکره شود؛ او موافق نبود/ مسائل بین ما و آمریکا قابل حل نیست ولی قابل مدیریت است 2024 چه سالی بود/ پاسخ روزنامه‌نگار مشهور به پرسش‌های مخاطبان/ ایلان ماسک تیشه به ریشه توییتر زد فرمانده سپاه اصفهان: حکومت سوریه بعثی بود/ مردم سوریه اجازه انجام بسیاری از امور شرعی خود را نداشتند/ پشتیبان حکومت نبودند استوری کنایه آمیز محسن تنابنده در رابطه با قطعی‌های برق (عکس)
#videojsscript