۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۷:۳۷
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۷۲۲۵۹
تاریخ انتشار: ۱۷:۴۷ - ۰۵-۱۲-۱۳۹۹
کد ۷۷۲۲۵۹
انتشار: ۱۷:۴۷ - ۰۵-۱۲-۱۳۹۹

شروع واکسیناسیون در غزه با وجود کمبود واکسن

در حال حاضر واکسن ارسالی به غزه بسیار کم است و تنها می‌تواند بخش بسیار کمی از جمعیت 2 میلیون نفر این ناحیه را ایمن کند.

مقامات و کادر بهداشت غزه با واکسن اهدایی مسکو و امارات متحده عربی واکسیناسیون را آغاز کردند.

به گزارش عصر ایران به نقل از الجزیره، در روز گذشته مقامات بهداشت و درمان غزه اولین دوز از واکسن‌های اهدایی روسیه و امارات متحده عربی را دریافت کردند.

کادر بهداشت و درمان غزه که در اولویت اول این واکسیناسیون قرار داشتند و در برابر دوربین‌ها "اسپوتنیک وی" را به خود و همکارانشان تزریق کردند.

یکی از اعضای کادر بهداشت غزه، وزیر سابق بهداشت فلسطین را علیه ویروس کووید 19 واکسینه می‌کند/ عکس: رویترز

واکسیناسیون غزه

"مدحت محیسن" دستیار معاون وزیر بهداشت فلسطین اعلام کرد که اولویت اول این واکسیناسیون کادر بهداشت هستند که با بیماران کرونایی سر کار دارند.

این نماینده وزارت بهداشت از ساکنان غزه خواست تا برای واکسیناسیون به صورت آنلاین ثبت نام کنند.

"ریاد زنون" Riyad Zanoun" وزیر سابق بهداشت فلسطین پس از دریافت اولین دوز واکسن کرونای خود گفت: من به بخش بهداشت افتخار می کنم که با کمی منابع و فداکاری فراوان موفق به غلبه بر این دوران دشوار شد.

"جواد التیبی" و "باسم نعیم" دو وزیر بهداشت سابق در منطقه ساحلی و محاصره شده غزه واکسینه شدند. این منطقه تحت کنترل گروه فلسطینی "حماس" قرار دارد.

مقامات بهداشت غره از شناسایی 54 هزار 400 مورد مبتلا و 543 مرگ در طول دوران شیوع کرونا در غزه خبر داده‌اند و بیش از 128 مبتلای جدید را در 24 ساعت گذشته شناسایی کردند.

 14 سال پیش و پس از به روی کار آمدن حماس در غزه و خارج شدن قدرت از دست گروه "فتح" ، غزه مورد محاصره مصر و اسرائیل قرار گرفت.

در حال حاضر واکسن ارسالی به غزه بسیار کم است و تنها می‌تواند بخش بسیار کمی از جمعیت 2 میلیون نفر این ناحیه را ایمن کند. حدود 1.4 میلیون نفر از جمعیت غزه را بزرگسالان تشکیل می‌دهند.

سرزمین های اشغالی کرانه باختری نیز با کمبود واکسن مواجه هستند. تشکیلات خودگردان فلسطین پس از دریافت 2 هزار دوز واکسن از اسرائیل و 10 هزار دوز از روسیه کمپین واکسیناسیون خود را آغاز کرد. پس از تائید اسرائیل نیز 2 هزار دوز واکسن در هفته گذشته به غزه ارسال شد.

الجزیره نوشت: تشکیلات خودگران فلسطین قصد دارد 20 درصد از فلسطینیان را از طریق برنامه اشتراک واکسن "کواکس" تحت پوشش قرار دهد. با این حال این سازمان توزیع واکسن را تا کنون آغاز نکرده و برای تامین دوزهای واکسن در تلاش است.

کواکس، اتحادیه‌ای بین‌المللی برای تحقق دسترسی برابر تمام نقاط جهان به‌خصوص کشور‌های فقیر به واکسن کرونا است.

توزیع واکسن محدود در فلسطین کاملا با روند واکسیناسیون سریع "فایزر بیون تک" در اسرائیل  تضاد دارد. اسرائیل در هفته‌های آینده تقریبا تمام جمعیت خود را واکسینه می‌کند .شهروندان فلسطینی اسرائیل (عرب- اسرائیلی‌ها) در میان واکسینه شدگان قرار دارند.

مقامات سازمان ملل و گروه‌های حقوق بشری از نابرابری توزیع واکسن اظهار نگرانی کرده اند و گفته‌اند اسرائیل به عنوان یک قدرت اشغالگر موظف است به فلسطینی‌ها کمک کند.

 اسرائیل می گوید براساس توافق های موقت صلح تشکیلات خودگردان فلسطین مسئول واکسیناسیون است.

براساس گزارش‌های منتشر شده در روز گذشته بانک جهانی از اسرائیل خواست تا برای تسریع واکسیناسیون در سرزمین‌های اشغالی کرانه باختری و غزه دوزهای اضافی واکسن را به فلسطینیان بدهد.

در این گزارش آمده است برنامه واکسیناسیون کرونا برای  فلسطینیانحتی پس از طرح حمایتی واکسن برای اقتصادهای فقیر با کمبود بودجه 30 میلیون دلاری  روبه روست.

 

ارسال به دوستان