۱۲ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۲ دی ۱۴۰۳ - ۰۳:۰۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۷۲۶۰۰
تاریخ انتشار: ۲۱:۱۶ - ۰۷-۱۲-۱۳۹۹
کد ۷۷۲۶۰۰
انتشار: ۲۱:۱۶ - ۰۷-۱۲-۱۳۹۹

معاون اقتصادی سپاه قدس: 24 میلیارد دلار صادرات به عراق مدیون سپاه قدس است/ در انتخابات مشارکت حداکثری مهم است نه اینکه مردم به چه کسی رای می‌دهند/فعلا تصمیمی برای کاندیداتوری ندارم

توسعه صنعت نفت در دوسال تصدی من در 100 سال ماقبل آن بی سابقه بوده است

معاون اقتصادی سپاه قدس یکی از مشکلات اصلی اقتصاد کشور را سیاسی شدن آن دانست و افزود: برای بهبود اوضاع باید اقتصاد را از نزاع‌های سیاسی نجات دهیم.

رستم قاسمی، عصر امروز(هفتم اسفند) در سفر به کرمانشاه در نشستی خبری با اشاره به شرایط نامطلوب اقتصاد کشور گفت: متاسفانه قطارِ اقتصاد کشور در ایستگاه خیلی بدی قرار گرفته و برای بهبود رفاه اجتماعی و نجات اقتصاد کشور باید روش ها را تغییر داد.

وی افزود: اگر می‌خواهیم قطار اقتصاد به ایستگاه بعدی برسد، باید زیرساخت ها و ریلِ اقتصاد کشور را عوض کنیم.

معاون اقتصادی سپاه قدس با تاکید بر اینکه اقتصاد کشور دست دولت است، گفت: کارهایی که نهادهایی مثل سپاه قدس در حوزه اقتصادی کشور انجام می‌دهند اقدامات کمکی است و ما هرکاری برای کمک به بهبود اقتصاد کشور و دورزدن تحریم ها که بتوانیم، انجام می‌دهیم.

قاسمی گفت: اقتصاد کشور امروز نیازمند ایجاد رونق است و برای این کار راه های مختلفی وجود دارد که باید به آنها توجه کرد از جمله حضور پررنگ تر در بازار کشور عراق.

وی افزود: در حال حاضر ایران 24 درصد نیاز کشور عراق در حوزه های مختلف را تامین می کند و این امر امکانپذیر است که این میزان را به 40 درصد برسانیم.

معاون اقتصادی سپاه قدس افزود: اگر فقط در بحث صادرات به این کشور 10 میلیارد دلار افزایش داشته باشیم محاسبه کنید که چه میزان شغل با این میزان درآمد می‌توان در کشور ایجاد کرد و استانی مثل کرمانشاه که امروز در رتبه های اول بیکاری کشور است و همسایه عراق است می تواند از این فرصت نهایت بهره را بگیرد.

اگر در عراق و سوریه هزینه نمی‌کردیم باید امروز برای نجاتِ کشور در برابر "داعش" هزینه می‌کردیم

قاسمی گفت: در حال حاضر 24 میلیارد دلار صادرات غیرنفتی به عراق داریم و این میزان درآمد مدیون امنیتی است که سپاه قدس به همت سردار رشید حاج قاسم سلیمانی ایجاد کرده و اگر نبود آن رشادت ها، امروز باید به همین میزان از جیب برای محافظت مرزهایمان در برابر داعش هزینه می کردیم.

وی با بیان اینکه خیلی صحبت ها در خصوص هزینه‌کرد ایران در عراق و سوریه می شود و اعداد مختلفی در این زمینه نقل می‌گردد، افزود: ترامپ عنوان کرده بود ایران 16 میلیارد دلار در محور مقاومت هزینه کرده و هرچند هزینه ما خیلی کمتر از این مقدار است، اما همین حرف دشمن را هم اگر درست فرض کنیم درحالی است که کشوری مانند آمریکا به گفته خود ترامپ هفت هزار میلیارد دلار هزینه کرده است و مقایسه کنید ببینید کشوری که آنطرف دنیاست این میزان هزینه می کند و ما که کشور همسایه عراق و سوریه هستیم برای حفظ امنیت کشور خودمان چقدر هزینه کردیم، هزینه ای که امروز به درآمد برای کشور تبدیل شده است.

مذاکره تصمیم درستی بود، اما آمریکایی ها بدعهدی کردند/ برجام نافرجام ماند

معاون اقتصادی سپاه قدس در ادامه در خصوص برجام و آینده آن گفت: اینکه مذاکره کنیم تصمیم درستی بود و هم به داخل کشور و هم به خارج کشور این پیام را صادر می کرد که ایران به دنبال تنش زدایی است و نه تنش زایی و این مذاکرات هم انجام شد و به برجام رسید که متاسفانه نافرجام ماند.

وی افزود: آمریکایی ها به تعهدات خود در برجام عمل نکردند و نشان دادند که قابل اعتماد نیستند و تاکنون هم دولت فعلی آمریکا حرف های بی ربط در این خصوص زده است.

قاسمی گفت: در این بین آنچه ما امروز باید انجام دهیم این است که قدرتمند شویم و هرچه قدرتمند شویم بویژه در حوزه اقتصادی قطعا با قدرت بیشتری خواهیم توانست با دنیا مذاکره کنیم، بنابراین باید به دنبال قدرتمند شدن اقتصاد کشور باشیم و راه اول آن نجات اقتصاد از نزاع های سیاسی است.

اقتصادِ کشور "سیاسی" شده است/ هنوز تصمیمی برای کاندیداتوری ندارم

قاسمی با اشاره به سیاسی شدن اقتصاد کشور گفت: یکی از مشکلات اقتصاد کشور سیاسی شدن بیش از حد آن است و برای رهایی از این وضع باید از حرف های سیاسی در اقتصاد اجتناب کنیم.

وی در ادامه در خصوص چالش های اقتصادی کشور گفت: کشور با چالش های مختلفی رو بروست که با مدیریت صحیح می توان تا حد زیادی بر آن فایق آمد.  از جمله مشکلات در بحث نظام بازنشستگی کشور است، بگونه‌ای که امروز 98 درصد حقوق بازنشستگان را دولت می دهد و تا کی باید این وضع ادامه داشته باشد.

وی افزود: سوال این است که پول هایی که این افراد در مدت 30 سال خدمت پرداخت کرده اند کجا رفته است، این پول ها که در صندوق های مختلف هستند باید سرمایه گذاری می شد و از محل درآمد آن سرمایه گذاری ها پول بازنشستگان پرداخت می شد، اما این اتفاق نیفتاده و سرمایه گذاری ها به درآمد منجر نشده است و این می شود که دولت باید از محل بودجه پول را تامین کند که باید این مسیر را تغییر داد.

قاسمی در ادامه در خصوص احتمال حضورش در انتخابات ریاست جمهوری 1400 گفت: هنوز تا انتخابات فاصله زیادی داریم و هنوز درخصوص کاندیداتوری در این انتخابات تصمیمی نگرفته ام.

وی افزود: برخی امروز از من به عنوان کاندیدای نظامی یاد می کنند و باید بگویم من عضو سپاه هستیم ولی در سپاه چه در دوران جنگ تحمیلی و چه پس از آن تماما در بحث سازندگی فعالیت داشته و مدت کوتاهی هم به عنوان وزیر نفت خدمت کردم.

قاسمی گفت: اینکه چه کسی می آید و مردم به چه کسی رای می‌دهند مهم نیست. مهم این است که انتخابات با مشارکت حداکثری برگزار شود.

وی افزود: مردم عملکردها را دیده و می بینند و تصمیم گیرنده نهایی هم آنها هستند و تنها خواسته من این است که رسانه ها پای کار آمده و مشارکت حداکثری را رقم بزنند، چرا که این مشارکت به ایران قدرت بخشیده و می تواند مسیری برای بهبود اوضاع فعلی ایجاد کند.

دکل نفتی گمشده کجا رفت؟

وی در ادامه به موضوع دکل نفتی گمشده هم اشاره کرد و افزود: این موضوع را بارها گفته ام و یکبار دیگر هم می گویم در سالهای 90 و 91 تحریم های نفتی شروع شد و در آن سالها حتی یک دستگاه دکل حفاری هم نداشتیم و این درحالی بود که به حداقل 30 تا 40 دستگاه برای حفاری بخش دریایی نیاز داشتیم.

وی افزود: در فروردین ماه سال 90 یک دکل حفاری هم نداشتیم و این درحالی است که وقتی در مرداد ماه 92 دولت را تحویل دادیم فقط 20 دکل حفاری در میادین پارس جنوبی فعالیت می کرد و تهیه این دکل ها کار بسیار دشواری بود که انجام دادیم چون در اینجا فقط بحث اقتصاد نبود، بحث تامین امنیت کشور بود چرا که اگر گاز و نفت فراهم نمی شد مشکلات بسیاری برای کشور ایجاد می شد.

قاسمی گفت: از طرفی اگر از میادین مشترک نفت و گاز استخراج نمی کردیم سهم کشور محفوظ نمی ماند و این امر خیلی ضربه به ما وارد می کرد.

وی افزود: در بحث دکل گمشده اول از همه این مسئله را بگویم مگر دکل وسیله کوچکی است که گم شود، در ثانی وزارت نفت اجازه خرید دکل ندارد، یعنی از همان اول این مسئله ربطی به دولت نداشت و این دکل توسط شرکت تاسیسات دریایی خریداری شده بود که بخشی از مبلغ آن را پرداخت می کنند اما برای پرداخت مابقی در بحث انتقال پول به دلیل تحریم ها دچار مشکل می شوند و دکل هم تحویل آنها نمی شود و این تمام ماجراست، ولی متاسفانه وقتی دولت جدید می آید به جای بیان واقعیت یک موضوعی که اصلا ربطی به دولت نداشته و اصلا موضوع خاصی نبوده را  به دولت قبل نسبت داده و موضوعی که خیلی واضح و شفاف بوده را سیاسی کردند.

وی افزود: این درحالی است که ما در دوسال پایانی دولت دهم که من تصدی وزارت نفت را برعهده داشتم توسعه ای در صنعت نفت کشور ایجاد کردیم که در 100 سال ماقبل آن بی سابقه بوده است، در آن سالها که شدیدترین تحریم ها در حوزه نفت شروع شد توانستیم تحریم ها در این حوزه را کامل بی اثر کنیم و توانستیم در بحث بنزین خودکفا شویم و بسیاری جایگاه های بنزین را در آن سالها با گاز CNG جایگزین کردیم.

وی افزود: در فاصله سالهای 90 تا 92 طرح توسعه عمده پالایشگاه های کشور را اجرا کردیم و 17 فاز از اَبَرطرح پارس جنوبی را با هم شروع کردیم و به حد بسیار خوبی از پیشرفت رساندیم و ظرف این دوسال برداشت از تمام میادین نفت و گاز مشترک را شروع کردیم.

ارسال به دوستان