۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۸:۵۵
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۷۴۱۸۴
تاریخ انتشار: ۲۰:۵۷ - ۱۷-۱۲-۱۳۹۹
کد ۷۷۴۱۸۴
انتشار: ۲۰:۵۷ - ۱۷-۱۲-۱۳۹۹

همه پرسی سوئیس: برقع ممنوع

ممنوعیت استفاده از نقاب‌های حجاب در اماکن عمومی یک دهه پس از تصویب ممنوعیت ساخت مناره در سوئیس آرای عمومی را به دست آورد.

شهروندان سوئیس در همه‌پرسی "ممنوعیت پنهان کردن کامل صورت" شرکت کردند. حدود 52 درصد از سوئیسی‌ها  به طرح "ممنوعیت استفاده از برقع یا نقاب در اماکن عمومی" رای دادند.

به گزارش عصرایران، قوانین سوئیس به دلیل سیستم دموکراسی مستقیم این کشور از طریق همه‌پرسی و با آرای مستقیم مردمی تصویب و اجرایی می‌شود.

سوئیس اینفو در این باره نوشت: ممنوعیت استفاده از نقاب (برقع) برای زنان مسلمان از سوی طرفداران احزاب راست در سال 2016 مطرح شد و پس از 4 سال اکثریت ساکنان کانتون‌های سوئیس به آن رای دادند. کانتون‌ نوعی از تقسیمات کشوری در سوئیس است.

تعداد کل زنان برقع پوش سوئیس حدود 30 نفر تخمین زده شده است اما حامیان طرح، قانونی در سطح ملی برای ممنوعیت پوشش کامل صورت را ضروری می‌دانند/ عکس: Keystone 

نتیجه همه پرسی سوئیس؛ ممنوعیت استفاده از برقع و نقاب برای زنان مسلمان

این طرح در حالی اکثریت آرا را از آن کرد که نظرسنجی‌های پیشین حکایت از شکست احتمالی آن داشتند.

ممنوعیت استفاده از نقاب‌های حجاب در اماکن عمومی یک دهه پس از تصویب ممنوعیت ساخت مناره در سوئیس آرای عمومی را به دست آورد.

براساس سیستم دموکراسی مستقیم سوئیس هر موضوعی می‌تواند با داشتن بیش از 100 هزار امضا به همه‌پرسی و رای گیری گذاشته شود. این کشور ثروتمند حدود 8.6 میلیون نفر جمعیت دارد.

براساس این طرح، هیچ کس در هیچ کجای سوئیس نمی‌تواند صورت خود را به شکل کامل بپوشاند. البته در این میان استثنائاتی نیز وجود دارد. مردم می توانند به دلایل امنیتی، سلامتی و تغییر شرایط آب و هوایی از پوشش‌های صورت استفاده کنند. بنابراین استفاده از ماسک‌های پزشکی در حین شیوع کرونا در سوئیس قابل قبول است.

از سوی دیگر، استفاده از نقاب یا برقع صورت در عبادت‌گاه‌ها نیز پذیرفته شده است.

رای مردم به این طرح یک شکست برای دولت و پارلمان سوئیس محسوب می‌شود. آنها پیشتر به دلیل تعداد کم زنان برقع‌پوش اجرای این طرح را غیرضروری اعلام کردند.

دولت سوئیس در ماه‌های گذشته از مردم خواست تا برای حفظ صنعت گردشگری و رونق بیشتر آن استفاده از برقع در اماکن عمومی را ممنوع نکنند.

مقامات سوئیس اعلام کردند در صورت شکست طرح ممنوعیت استفاده از برقع و پوشش کامل صورت در رفراندوم از زنان برقع پوش می‌خواهند تا در صورت لزوم و در مراکزی مانند فرودگاه‌ها یا گذرگاه‌های مرزی صورت خود را به مقامات امنیتی  نشان دهند.

"اینس الشیخ" سخنگوی یک گروه فعال حقوق زنان و یکی از مخالفان این طرح، در این باره گفت: قانون و متون مربوط به طرح پیشنهادی، بی‌فایده، نژادپرستانه و تبعیض‌آمیز است.

وی به خبرگزاری فرانسه گفت: قانون پیشنهادی مشکلاتی ایجاد کرده است و در "سوئیس فقط 30 زن با پوشش برقع زندگی می‌کنند".

سوئیس دهه‌ها است که در باره راه‌کارهای یکپارچگی جامعه مسلمانان با جامعه غیر مسلمان بحث می‌کند.

نظرسنجی اداره آمار فدرال سوئیس در سال 2019 نشان داد که 5.5 درصد از جمعیت سوئیس مسلمان و بیشتر آنها یوگسلاوی تبار هستند.

ممنوعیت استفاده از برقع یادآور ممنوعیت ساخت مناره در سوئیس

سازمان‌دهندگان طرح ممنوعیت استفاده از برقع، طرح ممنوعیت ساخت مناره را در سال 2009 ارائه دادند. در آن سال نیز نتیجه نظرسنجی‌ها با همه‌پرسی مغایرت پیدا کرد و بیش از 57.5 درصد از مردم به طرح ممنوعیت ساخت مناره‌ رای دادند. این طرح نیز برای دولت و پارلمان وقت یک شوک به شمار آمد.

بحث در مورد نمادهای مختلف اسلام مانند برقع و نقاب از همان زمان آغاز شد و دو کانتون "سنت گالن" و "تیچینو" در دهه گذشته میلادی استفاده از برقع و نقاب برای زنان مسلمان را ممنوع کردند. در آن زمان سایر کانتون‌ها این پیشنهاد را رد کردند.

بیش از 60 درصد ساکنان کانتون جنوبی "تیچینو" در سال 2013 به ممنوعیت استفاده از برقع رای داد. 3 سال و نیم پس از پیروزی و اجرایی شدن این قانون 60 متخلف شناسایی و جریمه شدند. 32 نفر از متخلفان اوباش ورزشی و 32 نفر از آنها زنان با پوشش صورت بودند.

بیش از نیمی از کانتون‌های سوئیس نیز از قبل مقرراتی را برای ممنوعیت پوش صورت در حین تظاهرات یا رویدادهای ورزشی تائید و اجرایی کرده بودند.

ارسال به دوستان