۱۲ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۲ دی ۱۴۰۳ - ۰۴:۳۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۷۴۳۱۳
تاریخ انتشار: ۱۲:۰۹ - ۱۸-۱۲-۱۳۹۹
کد ۷۷۴۳۱۳
انتشار: ۱۲:۰۹ - ۱۸-۱۲-۱۳۹۹

رییس کمیته امداد: تلاش می‌کنیم هیچ یتیمی بدون حامی نماند/ تحویل ۲۲ هزار مسکن به نیازمندان تا شهریور ۱۴۰۰

رییس کمیته امداد: تلاش می‌کنیم هیچ یتیمی بدون حامی نماند/ تحویل ۲۲ هزار مسکن به نیازمندان تا شهریور ۱۴۰۰رییس کمیته امداد گفت: تلاش می‌کنیم تا در سال ۱۴۰۰ اعلام کنیم هیچ یتیمی بدون حامی در کشور وجود ندارد.
 
به گزارش ایلنا، نشست خبری مرتضی بختیاری رییس کمیته امداد امام خمینی ره به منظور تنویر افکار عمومی و ارائه گزارش عملکرد سال ۱۳۹۹ این نهاد برگزار شد. بختیاری در این نشست اظهار داشت: یکی از کارهای رسانه‌ها نهادینه کردن احسان، خیر و نیکی است و جامعه‌ای که به سلاح احسان و نیکوکاری مسلح باشد آن جامعه شکست ناپذیر است. امسال مصداق بارز این موضوع را در تورم و کرونا دیدیم که خیلی از مشاغل تعطیل شدند اما کمک مومنانه‌ای که رهبری به آن اشاره کردند، ایران را نجات داد و در ایران به برکت روحیه خیر و احسان، ما در دنیا سر افزار شدیم. 
 
وی افزود: ورود ما به سال ۹۹ در شرایطی بود که کرونا در اواخر ۹۸ و بعد در سال ۹۹ گرفتاری‌های زیادی ایجاد کرد و هزینه‌‌هایی به وجود آورد که در بودجه پیش بینی نشده بود. در عین حال کمیته امداد به دلیل مسئولیت‌های سنگینی که دارد با کمک بنیاد مستضعفان، ستاد اجرایی فرمان امداد و خیریه‌ها ‌و... توانست با موفقیت از این مشکلات عبور کند.
 
وی افزود: برنامه ریزی ما برای سال ۹۹ در بودجه ۱۴۰۰ در خصوص زکات، کمک‌های فطریه و ...  بوده و بر اساس آن انجام شده است. با توجه به رویکردی که رهبری فرمودند تکریم و توانمندسازی باید در صدر برنامه‌های کمیته امداد باشد. این دستور رهبری که توانمند سازی در صدر برنامه‌های کمیته باشد به ما کمک کرد تا تلاش کنیم بعد از حوزه حمایتی وارد حوزه توانمندسازی شویم. در نهایت ماموریت اصلی ما توانمند سازی در نظر گرفته شد. 
 
توانمند سازی و اشتغال از اولویت‌های کمیته امداد برای مددجویان
 
بختیاری گفت: در بودجه ۹۹ ما توانمند سازی، اشتغال، مسکن سازی و کار فرهنگی را به عنوان یک کار اولویت دار در نظر گرفتیم. این ها باید در کنار هم انجام شود تا آن مددجو توانمند شود. بحث ویروس کرونا را هم در نظر گرفتیم. کرونا موجب از دست رفتن بیش از ۱۰ درصد معادل ۴۰۰ میلیون اشتغال در جهان شد اما با کمک کمیته امداد حدود ۳۰ درصد افزایش آمار اشتغال داشتیم. در سال ۹۸ اشتغال ما ۱۷۵ هزار و ۹۰۰ بود که با ۴هزار ۷۱۰ میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه انجام شد. امسال نیز مقدار اشتغال به ۲۲۰ هزار با ۵ هزار ۴۵۰ میلیارد تومان تسهیلات رسید. 
 
کمک به دانش آموزان محروم از طرق مختلف
 
بختیاری گفت: علاوه بر اینها ما اقدامات دیگری هم داریم، اطعام مهدوی یکی دیگر از کارهای ما است. همچنین جشن عاطفه‌ها را داریم که به مناسبت ورود سال تحصیلی جدید برگزار می‌شود. در هر صورت از طرق مختلف کمک به دانش آموزان انجام می‌شود. از طرفی زمانی که مدارس باز بود جشن عاطفه‌ها با قوت بیشتری انجام می‌شد. همچنین جشن نیکوکاری از ۱۴ اسفند از جمله اقدامات ماست که تا ۲۱ اسفند ادامه دارد اما چندسالی است که تا عید ادامه می‌یابد تا بتوانیم کمک بیشتری به مددجدیان داشته باشیم.
 
وی افزود: جشن دیگر که همه ساله هم انجام می‌شود جشن رمضان است. بعد از فراخوان مقام معظم رهبری اطعام مهدوی راه اندازی شد که در پی آن ۳۱۳ آشپزخانه راه اندازی شدند که در این زمینه کمک خواهند کرد. ما در سراسر کشور حدود ۱۰۰ هزار نفر را داشتیم که سال گذشته با رعایت تکریم و پروتکل‌های بهداشتی بسته‌ها را به خانواده‌ها می‌رسانند. در ماه رمضان دو میلیون و ۲۰۰ هزار بسته غذایی توزیع شد.
 
توزیع  ۲۵ هزار بسته بهداشتی بین افراد نیازمند
 
رییس کمیته امداد اظهار داشت: در خصوص نگرانی‌های ناشی از کرونا باید بگویم که ما حدود ۸۲ هزار بیمار صعب العلاج داریم که باید مراقبت بیشتری به آنها شود. هم چنین سالمندان نیز در این زمینه حساس هستند و باید در حوزه کرونا بیشتر مراقبت شوند. از این رو ما ۲۵ هزار بسته بهداشتی به خانه افرادی که نیازمند بودند ارسال شد. حدود ۴۵ تا ۵۰ میلیارد تومان از سوی بنیاد مستضعفان و  ۷۰ میلیارد تومان کمک مردمی بود که به خانواده ها ارسال شد. 
 
وی بیان کرد: خط تولید تعداد قابل توجهی از مددجویان که کارگاه داشتند به تولیدی ماسک تبدیل شد. تعداد ۲۰ میلیون ماسک فقط از سوی خانواده‌های مددجویان تولید شد. در این زمینه فعالیت‌های زیادی صورت گرفت تا جایی که اکنون جمهوری اسلامی صادر کننده ماسک است.
 
تحویل ۲۲ هزار مسکن در شهریور ۱۴۰۰ به نیازمندان
 
بختیاری گفت: پس از مدتی ما با افزایش ودیعه مسکن و اجاره خانه‌ها شدیم که به شدت ما را وحشت زده کرد که نکند اثاث یک مددجو را به علت نداشتن اجاره در خیابان بریزند. ما برای این کار با دولت و مجلس مکاتبات زیادی کردیم و به همه افراد یک رقم یک میلیون تومانی داده شد. در عین حال کمک‌های دیگری هم شد و توانستیم به طور نسبی این مشکل را حل کنیم. 
 
رییس کمیته امداد در خصوص مسکن نیازمندان گفت: مسکن به عنوان رکن توانمندسازی اهمیت زیادی دارد. ما تلاش کردیم که حمایت در زمینه مسکن را فعال‌تر کنیم. بسته حمایتی در حوزه مسکن پرهزینه ترین و در عین حال آرامش بخش‌ترین است. 
 
وی افزود: طرح ۲۲ هزار مسکن که مجری آن کمیته امداد است اجرا شده و تا شهریور۱۴۰۰ ، تعداد ۲۲ هزار واحد تحویل نیازمندان داده خواهد شد‌. این جدای مسکن برای سیل زده‌ها و زلزله زده‌هاست. برای افراد که در سیل  آسیب دیدند ‌۹ هزار ۸۰۰ واحد مسکن ساخته و ۱۵ هزار واحد هم تعمیر شد. 
 
او در خصوص برنامه‌های ۱۴۰۰ بیان کرد: ما برنامه‌های سنگینی برای ۱۴۰۰ داریم که یکی از آنها امضای تفاهم جهت ساخت  ۱۰ هزار واحد مسکن با بنیاد مستضعفان و وزارت راه و شهرسازی است. باید ظرف ۱۸ ماه این واحد‌ها ساخته و تحویل نیازمندان شود،  تیم اجرایی شروع به کار کرده است. ما دنبال این هستیم که مسکن را در برنامه‌های اولویت دار قرار دهیم زیرا یتیم‌ها برای ما روستایی و شهری ندارند. ما برای روستاها باید  حدود ۳۲ هزار واحد مسکونی بسازیم و ان شالله اعلام کنیم که یتیمان در روستاها بدون مسکن نیستند.
 
وی خاطرنشان کرد: صندوق قرص الحسنه امداد ولایت یک کار ارزشمند بوده است و تا کنون برای زیر ۵ میلیون تومان یک ریال هم کارمزد دریافت نکرده است. این صندوق به عنوان یک صندوق قدرتمند در حال فعالیت است. همچنین ۲هزار و ۳۰۰ میلیارد برای ۳۴۰ هزار نفر وام کارگشایی، اشتغال ، مسکن و ... داده شده است. ۵۰۰ میلیارد تومان مردم خیر در این صندوق سپرده گذاری کردند در حالی که می‌دانستند یک ریال سود نخواهند گرفت. همچنین ۱۰۰ هزار نفر از مددجویان وام ۵ میلیونی دریافت کردند. در اسفند ماه هم از سوی هیات امنا تصویب شد که برای زیر ۱۰ میلیون تومان وام کارمزد گرفته نشود. 
 
بختیاری گفت: تعداد یتیمان تحت پوشش ما  ۱۴۸ تا ۱۵۰ هزار هستند. در این راستا طرح ایران مهربان را فعال کردیم تا بتوانیم تعداد حامی را افزایش دهیم. حدود ۸۵ هزار حامی در حال ارائه کمک مالی به مددجویان هستند. ان شالله تا ۱۴۰۰ اعلام کنیم هیچ یتمی بدون حامی در کشور وجود نداریم. 
 
وی در خصوص پوشش دانش آموزان گفت: برای آموزش از راه دور تلاش‌های زیادی شد و حدود ۷۵۰ هزار دانش آموز داریم که حدود ۱۵۰ هزار تبلت به آنها داده شده و اگر تولید داخلی جواب ندهد تلاش می کنیم یک سری ابزار وارد کنیم. 
 
بخیتاری در خصوص صندوق صدقات گفت: صدقه در بین مردم تبدیل به یک سنت شده و اخیرا ۲۵۰۰ دستگاه پوز تهیه کردیم که وقتی نیروها برای تخلیه صدقات خانگی می‌روند از این طریق اقدام کنند. همچنین مردم می‌توانند از طریق *۸۸۷۸#  اقدام کنند. از سال گذشته تا کنون کمک صندوق صدقات نسبت به سال گذشته  ۲۶ درصد رشد داشته است.
 
رییس کمیته امداد گفت: در تلاش هستیم که اگر بتوانیم یک بسته معیشتی برای بعد از عید ارایه شود. ما در سال ۱۴۰۰ به پیشنهاد دولت ۲۵ درصد افزایش مستمری را خواهیم داشت که البته برای آن تلاش زیادی شد اما دولت منابع کمی داشت و بیش از این امکان نداشت، ما می‌دانیم که ۲۵ درصد عدد قابل توجهی نخواهد بود. اما برداشت من این است که این مبلغ ۵۰ درصد برسد اما باز هم باید منتظر بمانیم که این مورد تایید قرار بگیرد. 
ارسال به دوستان