۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۰۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۷۵۴۰۶
تاریخ انتشار: ۱۴:۱۱ - ۲۵-۱۲-۱۳۹۹
کد ۷۷۵۴۰۶
انتشار: ۱۴:۱۱ - ۲۵-۱۲-۱۳۹۹

اعلام آخرین وضعیت رنگ ‌بندی شهرها

اعلام آخرین وضعیت رنگ ‌بندی شهرهاسخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا با بیان اینکه در مجموع ۳۱ شهر نارنجی و حدود ۸ تا ۹ شهر قرمز در خوزستان داریم، گفت: به جز ارومیه( نارنجی) اهواز ( قرمز)، تمام مراکز استان ها در وضعیت زرد هستند اما تاکید می‌کنیم با توجه به گردش ویروس جهش یافته انگلیسی در ۲۹ استان کشور، مردم از سفرهای غیر ضروری پرهیز کنند چراکه سفرها می تواند به شدت جامعه را درگیر کند.
 
به گزارش ایسنا، دکتر علیرضا رئیسی در مراسم کرونا روایت که از سوی سازمان نظام پزشکی برگزار شد، ضمن تبریک سال جدید گفت: در تعطیلات عید سال گذشته و به دلیل بحران کرونا مردم رعایت کردند و سفر نرفتند. سال قبل از کرونا هم ۲۵ استان کشور درگیر سیل بود و باز هم مردم سفر نرفتند. امسال سومین سالی است که توصیه می کنیم مردم سفر نروند.
 
وی به بحث تاب آوری جامعه اشاره کرد و گفت: البته نباید فراموش کنیم که تاب آوری نظام سلامت هم پایین آمده است. پرستاران کادر بهداشت و درمان واقعاً خسته شده اند. مردم از سفرهای غیرضروری پرهیز کنند. هرچند که به جز خوزستان می‌توان گفت که وضعیت فعلی کشور پایدار است و به جز وضعیت خوزستان، بقیه مراکز کشور وضعیت خوب است.
 
رئیسی افرود: به جز ۸- ۹ شهر از خوزستان که وضعیت قرمز دارند. همچنین گچساران در کهگیلویه و بویراحمد، دیگر شهر قرمزی در کشور نداریم و بابت آن خوشحالیم اما در عین حال نگرانی‌هایی نیز داریم.
 
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در ادامه گفت: در مجموع ۳۱ شهر نارنجی در کشور داریم و تنها مرکز استانی که نارنجی است، ارومیه است. اهواز در خوزستان قرمز است بنابراین سایرمراکز استانها زرد هستند و این به معنای آن است که مردم برای سفر همه جا می توانند بروند اما خواهش‌مان آن است که نروند و سفر نکنند.
 
وی تاکید کرد: باز هم می‌گویم که وضعیت کشور فعلاً خوب است اما مولفه مهم ویروس جهش یافته انگلیسی است که در ۲۹ استان کشور در حال گردش است. این ویروس مهاجم تر است و مرگ و مرگ و میر بیشتری دارد که می‌تواند به شدت جامعه را درگیر کند.
 
رئیسی ادامه داد: در حال حاضر سوش غالب کرونا در کشور ویروس ووهان است چراکه کنترل شدیدی در کشور صورت گرفته است اما ۶۲ درصد سوش غالب در خوزستان مربوط به ویروس جهش یافته انگلیسی است بنابراین درهم آمیختگی جمعیت در جریان سفرهای نوروزی می‌تواند شرایط را غیرقابل کنترل کند.
 
وی اضافه کرد: درست است که تاب آوری مردم پایین آمده است اما تاب‌آوری حوزه سلامت هم کاهش یافته است، هرچند که پزشکان، پرستاران و کادر بهداشت و درمان همیشه در صحنه هستند و این خستگی را از زبان آن ها نمی شنویم اما مجددا می‌گویم که تاب آوری نظام سلامت پایین آمده است و کادر بهداشت و درمان خسته هستند. این موضوع را جدی بگیریم.
 
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا تاکید کرد: ویروس جهش یافته انگلیسی به مراتب خطرناکتر از ویروس ووهان است همچنین ویروس جهش یافته برزیلی به مراتب خطرناک تر از نوع انگلیسی است. در همین راستا ۳۲ پرواز از ۳۲ کشور به داخل کشور را ممنوع کردیم. پروازها از عراق را تعلیق کردیم چرا که کشور عراق درگیر سوش جهش یافته انگلیسی است و مرزهای غربی کشور رصد می شوند.
 
وی ادامه داد: وعده کرده بودیم که ۲۵ اسفندماه لیست نهایی شهرها را اعلام کنیم. تا یک ساعت دیگر لیست نهایی رنگ بندی شهرها اعلام می شود. خیلی از شهرهای ما رنگشان زرد است و به معنای آن است که مردم اگر بخواهند می توانند به آنها سفر کنند و کسی نمی تواند جلوی آنها را بگیرد اما از ابتدای شیوع کرونا بارها گفته‌ایم که ترددها باعث انتشار ویروس می شود.
 
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا تاکید کرد: کشور ما پهناور است و قومیت های مختلف و ژن های مختلفی دارد. گردش ویروس در قومیت های مختلف می تواند باعث جهش شود. براین اساس در خود کشور ما نیز می‌تواند جهش ویروس جدید صورت گیرد که می‌تواند خطرناک باشد.
 
وی با بیان اینکه جامعه پزشکی در بحران کرونا واقعاً گل کاشتند، افزود: بیشترین اتحاد را زمانی که بحران ایجاد می‌شود در جامعه پزشکی می‌بینیم. زمان جنگ، سیل، زلزله، کرونا و غیره جامعه پزشکی یک صدا و محکم بوده‌اند و از بزرگان جامعه پزشکی نیز تشکر می کنم که حمایت کردند.
 
رئیسی اضافه کرد: راه طولانی در پیش داریم. پیش‌بینی ما این است که میزان واکسیناسیون از تیرماه به بعد با حجم بیشتری از واکسن که به دستمان برسد، بالاتر خواهد رفت و تا آذر ۱۴۰۰ گروه هدف را واکسینه خواهیم کرد. برای جامعه پزشکی هم بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته تا نیمه فروردین ۳۵۰ هزار نفر واکسینه می‌شوند. این واکسن‌ها توزیع شده است و درخواست داریم که جامعه پزشکی در واکسیناسیون مشارکت کنند.
 
وی در ادامه گفت: مطمئن باشید که سال آینده کرونا را از پا در خواهیم آورد.
 
رئیسی همچنین با اشاره به وسعت کشور وجمعیت ۸۳ میلیون نفری با قومیت ها و آب وهوای متفاوت گفت: در دوران کرونا تحت شدیدترین تحریم ها و فشارهای ظالمانه قرار داشتیم. قبل از کرونا در ایران اکثر اقدامات انجام شده بود و زمانی که این بیماری به ایران رسید هنوز کشورهای اروپایی، آمریکای جنوبی، شمالی و مرکزی هنوز درگیر آن نشده بودند. وقتی این بیماری در چین اعلام شد رسانه های غربی هم‌صدا و هماهنگ و با برنامه ریزی شروع کردند و گفتند که کرونا وارد ایران شده و مسئولان پنهان کاری می کنند. اما دیدید زمانی که بیماری برایمان مسجل شد در ۳۰ بهمن ماه و دو روز قبل از انتخابات بدون ملاحظه‌کاری و با شفافیت اعلام کردیم. البته مبحث مهم، مدیریت بیماری کروناست. چرا که پیش بینی می‌کردیم این ویروس قطعا پاندمی خواهد شد و این اتفاق افتاد.
 
وی گفت: مطمئن باشید یک سال دیگر دنیا را بر اساس مدیریت کرونا قضاوت خواهند کرد. در این زمینه در آمریکا حتی انتخابات هم تحت تاثیر کرونا قرار گرفت. روسای جمهور و رهبرانی که در دنیا در ابتدا کرونا را به سخره می‌گرفتند و ماسک نمی زدند و میان جمعیت می رفتند، خود مبتلا شدند. این بیماری تنها بیماری در دنیا بود که همه "نقطه از سر خط" شروع کردیم و از نظر دانش مدیریت کرونا هیچ کشوری بر دیگری برتری نداشت.
 
رئیسی گفت: در بسیاری از کشورها به ازای ۱۰۰۰ نفر جمعیت بیش از هفت تخت بیمارستانی وجود دارد. این در حالیست که در کشور ما این میزان ۱.۵ تا ۱.۶ تخت بیمارستانی است. در عین حال نباید فراموش کنیم که ما از نظام شبکه بسیار قوی برخورداریم و توانستیم بیماران را کنترل کنیم. امروز نیز روزانه بیش از ۱۰۰ هزار تست کرونا در کشور انجام می شود.
 
وی ادامه داد: مشاهده کردید که ۴۸ ساعت گذشته نظام سلامت برزیل کلپس کرد. این موضوع نیز به دلیل ویروس جهش یافته بود. ویروس جهش یافته انگلیس را به زانو درآورد و بالاترین میزان مرگ و میر در یک میلیون نفر جمعیت در اروپا مربوط به انگلیس است.
 
رئیسی ضمن اشاره به نقش ایثارگری مردم در مدیریت کرونا در کشور گفت: از طرفی مشاهده کردید که ۶۲ درصد مرگ های ناشی از کرونا در اروپا مربوط به خانه سالمندان بود اما این رقم در کشور ما کمتر از یک تا دو درصد است. این موضوع نشان دهنده مولفه فرهنگی و احترام بالا به سالمندان و ریش سفیدان است. بطوریکه ۹۹ درصد سالمندان ما در خانه خود زندگی می کنند. همچنین در دوران کرونا بالاترین حمایت ها از مردم را بازاریان و کسبه انجام دادند؛ همان‌هایی که زیر بار اقتصادی بودند کمک های مومنانه نیز انجام دادند. اقدامات نیروهای مسلح نیز در این زمینه بسیار موثر و کمک کننده بود.
 
وی با بیان اینکه کرونا درس‌های زیادی برای ما داشت ادامه داد: مهمترین درس مرجعیت علمی جامعه پزشکی کشور بود که مردم آن را مجددا مشاهده کردند و از آن نتیجه گرفتند. باید این سرمایه را حفظ کرد. خیلی ها سعی کردند دوگانه علم، مذهب و دین ایجاد کنند، اما جامعه فهیم پزشکی و دینی و مذهبی کشور اجازه ندادند این اتفاق رخ دهد. مقام معظم رهبری نیز در بحث رعایت پروتکل های بهداشتی الگوی عملی این موضوع هستند. به نظر من این موضوع جزو دستاوردهایی است که نباید به راحتی از کنار آن گذشت.
ارسال به دوستان