۱۲ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۵:۱۱
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۷۶۲۷۸
تاریخ انتشار: ۱۳:۳۸ - ۰۲-۰۱-۱۴۰۰
کد ۷۷۶۲۷۸
انتشار: ۱۳:۳۸ - ۰۲-۰۱-۱۴۰۰

دانشگاه علوم پزشکی جهرم: ویروس کرونا این توانایی را دارد که در بدن مخفی بماند/ به طور میانگین فاصله زمانی بین ابتلای اول تا دوم حدود ۶ تا ۹ ماه است

کارشناس بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جهرم فارس با بیان اینکه سیستم ایمنی بدن یکی از دلایل اصلی بروز یا عدم بروز علائم کرونا است، گفت: علت اصلی ابتلای دوباره افراد به بیماری کووید ۱۹ ضعف سیستم ایمنی است.

دانیال فرهیخته دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: ویروس کرونا این توانایی را دارد که در بدن مخفی بماند و اگر به هر دلیلی مثل استفاده از داروها، استرس، افسردگی، خستگی و... سیستم ایمنی بدن ضعیف شود، ویروس از حالت مخفی خارج و دوباره موجب بیماری می‌شود.

وی بیان کرد: پادتن کرونا در بدن یک درصد از بیماران که از آنها به عنوان آلرژی یاد می‌کنیم، به دلیل ساختار ژنتیکی بدن آنان ساخته نمی‌شود، این دسته از افراد بلافاصله بعد از ابتلا به کرونا، امکان ابتلای مجدد را دارند.

وی ادامه داد: علت بعدی ابتلای مجدد به کرونا، جهش ویروس است. اگر ویروس جهش یافته وارد بدن شود، شخص دوباره به کرونا مبتلا خواهد شد.

کارشناس بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جهرم ابراز کرد: بر اساس بر اساس مطالعات جدید، افرادی که مبتلا به کرونا شده‌اند در صورت رعایت اصول بهداشتی نزدیک به ۹۰ درصد امکان ابتلای مجدد آنها کاهش پیدا می‌کند، اما همچنان ۱۰ درصد احتمال ابتلا در این افراد نیز وجود دارد.

وی تصریح کرد: همچنین ثابت شده است به طور میانگین فاصله زمانی بین ابتلای اول تا دوم حدود ۶ تا ۹ ماه است، البته استثناهایی هم وجود دارد و این زمان به صورت میانگین است.

کارشناس بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جهرم گفت: در بین افرادی که به کرونا مبتلا شدند، ایمنی نسبت خوبی به وجود می‌آید، ولی همچنان امکان ابتلای مجدد وجود دارد و به هیچ‌وجه رعایت نکات بهداشتی را نباید دست کم گرفت.

وی اظهار کرد: بهتر است همه افراد چه جامعه، چه آنهایی که مبتلا شده‌اند و چه آنهایی که تاکنون کرونا نگرفته‌اند، توصیه‌های بهداشتی را به صورت جدی رعایت کنند چرا که خطر ابتلای مجدد همیشه وجود دارد.

فرهیخته افزود: داده‌های فوق آخرین نتایج پژوهش‌هایی است که در نشریه European Journal of Clinical Investigation نیز منتشر شده است.

وی بیان کرد: همانطور که ثابت شده در یکصد سال گذشته عمده کاهش مرگ و میرها در جوامع بشری ناشی از تاثیر واکسن‌ها بوده و واکسن‌ها با تحریک سیستم ایمنی، عاملی مؤثر در پیشگیری از بیماری‌ها هستند.

ارسال به دوستان
دیپلمات سابق ایران در نیویورک: اگر ایران ظرف ۲۰ روز پیش رو دست به ابتکار عملی نزند، ابتکار عمل به دست ترامپ خواهد افتاد آخرین اخبار از تولید سریال پایتخت 7 انتصاب مجید سعادتی به عنوان مشاور اجرایی مدیرعامل تامین اجتماعی زلزله ۴.۳ ریشتری فاریاب را لرزاند در خانه اینگونه حرفه ای شیرینی آماده کنید! (+فیلم دستور پخت و مواد لازم) لحظات دیدنی انتظار جوجه دارکوب‌ها برای غذا (فیلم) ویدیوی دیدنی گربه چاقو به دست با کمک هوش مصنوعی اوکراین انتقال گاز روسیه به اروپا را متوقف کرد / «به دلیل منافع امنیت ملی» آقایان خواننده! دقیقا روی صحنه چه می‌کنید؟ هشدار‌های هواشناسی به ۱۸ استان : برف و باران و سرمای شدید در راه است سید مصطفی خامنه‌ای : در مورد آیت الله مصباح یزدی باید زیاد گفت و ترویج کرد که جامعه ما محتاج این معناست فصل دوم «بازی مرکب» با ۶۸ میلیون تماشاگر ؛ پربیننده ترین قسمت اول سریال نتفلیکس پیش بینی جدید اسکار ۲۰۲۵ ؛ یک هفته مانده به آغاز رای‌گیری خداحافظ آیفون SE / معرفی یک آیفون جدید با نامی جدید ایلان ماسک یا «ککئوس ماکزیموس» ؟