۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۹:۱۴
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۷۶۹۵۱
تعداد نظرات: ۴ نظر
تاریخ انتشار: ۱۲:۰۹ - ۲۵-۰۱-۱۴۰۰
کد ۷۷۶۹۵۱
انتشار: ۱۲:۰۹ - ۲۵-۰۱-۱۴۰۰

از مرگ سلبریتی 22 ساله در ژاپن تا چالشی جدید به نام"خودکشی ناشی از فشار رسانه های اجتماعی" (+عکس)

بررسی های پلیس نیز مشخص ساخت که روز پیش از خودکشی، کیمورا حدود 100 پیام تند و دارای محتوای توهین آمیز دریافت کرده است.

عصرایران- خودکشی و مرگ افرادی که در فضای رسانه به عنوان "ستاره" یا "سلبریتی" شناخته می شوند همواره موضوعی بحث برانگیز و البته پرمخاطب بوده است بویژه که طی یک دهه گذشته رشد انفجاری شبکه های اجتماعی آنلاین و چالش هایی که از این شبکه ها متوجه سلبریتی ها و زندگی خصوصی آنها می شود نیز به یک موضوع قابل بحث مبدل شده است.

در iهمین باره سری به کشور ژاپن می زنیم که در سال 2020 خودکشی ستاره جوان برنامه های تلویزیونی آن موجب توقف چند برنامه فصلی پرطرفدار شد و واکنش های زیادی را به همراه داشت تا جایی که اداره کنندگان این کشور از تصویب قانونی برای پیشگیری و کنترل قلدری در فضایی مجازی (قلدری سایبری یا آنلاین) خبر دادند.

هانا کیمورا 22 ساله قهرمان مبارزات کشتی کج زنان و همچنین نقش آفرین یک سریال تلویزیونی واقع نما از نتفلیکس بود که 23 ماه می سال 2020 جسد بی جان وی در منزلش کشف شد. براساس نتایج تحقیقاتی که در اختیار رسانه ها قرار گرفت؛ وی اندکی قبل از مرگ پست هایی را مبنی بر آزار و اذیت سایبری در شبکه های اجتماعی منتشر کرد. بعدها رویترز در رابطه با مرگ کیمورا به این نکته اشاره کرد که پست های شبکه های اجتماعی وی میزبان نظرات(کامنت) منفی زیادی بوده که احتمالا اثر جدی بر تعادل روانی این هنرمند ژاپنی گذاشته است.

از مرگ سلبریتی 22 ساله در ژاپن تا چالشی جدید به نام

جالب آنکه در منابع اطلاعاتی آنلاین نیز علت مرگ وی را "خودکشی ناشی از فشار رسانه های اجتماعی" ذکر کرده اند.

کیمورا پیش از مرگ تصاویری خونین -که در آنها ظاهرا مچ دست خود را بریده- در توئیتر منتشر کرد و توضیح داد قربانی افرادی شده که خواستار مرگ و نابودی او شده اند. کیمورا ادامه می دهد: می خواهم که دوستم داشته باشید و به خاطر ضعیف بودنم متاسفم!

کارشناسان پس از مرگ کیمورا اعلام کردند که حضور در یک سریال تلویزیونی واقع نما که به نوعی تمام جزئیات شخصیتی این جوان را در اختیار میلیون ها بیننده قرار داده است مهمترین عامل شکل گیری نظرات منفی علیه وی بود.

از مرگ سلبریتی 22 ساله در ژاپن تا چالشی جدید به نام

بررسی های پلیس نیز مشخص ساخت که روز پیش از خودکشی، کیمورا حدود 100 پیام تند و دارای محتوای توهین آمیز دریافت کرده است.

به رغم آنکه ژاپن یک کشور پیشرفته در حوزه فناوری محسوب می شود اما نتایج نظرسنجی ها نشان می دهد که شهروندان دیجیتال این کشور تلاش های انجام شده برای مبارزه با قلدری سایبری را کافی نمی دانند. برای مثال در سال 2018، ژاپن از میان 28 کشور رتبه بیشترین نگرانی و نارضایتی از چالش های بدرفتاری در فضای مجازی را به خود اختصاص داد.

در سال 2019 نیز یکی از ستاره های تلویزیونی کره جنوبی در پرونده ای مشابه دست به خودکشی زد. پس از این اتفاق، نتایج یک نظرسنجی در کره جنوبی منتشر شد که 80537 مورد از مزاحمت های سایبری در شبکه های اجتماعی را مشخص کرد.

همچنین مطالعات یک مرکز آماری دیجیتال در استرالیا از رشد 32 درصدی قلدری سایبری طی یک دهه گذشته خبر داد. براساس این مطالعه؛ قلدری سایبری و مزاحمت ها در فضای مجازی دست کم موجب 3 مورد خودکشی در هر هفته برای رده سنی 5 تا 17 سال می شود.

در ادامه گزارش مذکور آمده است: حدود 750 مورد خودکشی هر ساله در رده سنی 13 تا 17 سال گزارش می شود که همگی قربانی قلدری سایبری بوده اند.

مرکز تحقیقات پیو در یکی از مطالعات سال 2018 خود مشخص ساخت که 59 درصد از نوجوانان آمریکایی سابقه گرفتاری در مزاحمت های آنلاین را دارند.

رویترز نیز در سال 2018 نتایج یک نظرسنجی را منتشر کرد که بر اساس آن 1 کودک از هر 5 کودک به نوعی قربانی قلدری آنلاین شده اند.

نشریه معتبر لنست نیز در سال 2020 گزارشی را منتشر کرد که براساس مجموعه ای از مطالعات تخصصی و نظرسنجی ها دقیق از قلدری آنلاین بویژه در شبکه های اجتماعی به عنوان یک آسیب روحی و از جمله مهمترین عوامل ایجاد زمینه های خودکشی نام برده شد.

باتوجه به آنچه که طرح شد و مطالعات معتبری که در سطح بین المللی انجام شده و البته مهم تر براساس اصول و قواعد رفتار انسانی؛ عملکرد هر یک از کاربران فضای مجازی می تواند اثر بسیار مهمی برای کاربر دیگر داشته باشد. به عبارت دیگر؛ آنچه که به عنوان پست و یا کامنت در صفحات شبکه های اجتماعی قرار می دهیم آنچنان قدرتی دارد که می تواند سرنوشت یک انسان را تغییر دهد پس کمی نگرانتر، مهربانتر و با دقت بیشتر در این فضا به اشتراک بگذاریم!

بیشتر بخوانید:

*زوج آمریکایی و سرپرستی 3 کودک سیاه‌پوست/ ویدئویی که 17 میلیون بار دیده شد(+فیلم و تصاویر)

*بهبود رشد شخصی و توسعۀ مهارت‌های فردی: 9 گام عملی و راهبردی

*بیایید عذرخواهی را بیاموزیم و تمرین کنیم؟ (+توصیه‌های کاربردی)

ارسال به دوستان
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۱
غیر قابل انتشار: ۱
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۲۰ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۵
1
56
یه دوره کارآموزی پیش مسئولین ما بیان کل مشکلات شون حل میشه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۳۱ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۵
0
6
ادم نباید از چرت و چرت گفتن های دیگران ناراحت بشه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۵۱ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۵
3
4
ی دوره هم بیان پیش عصر ایران که بگه سلبریتی وقتی سلبریتی شد باید تحملش باشه و فحش و بد و بیراه هم ک شنید اشکالی نداره مثل آزاده نامداری
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۴۵ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۵
0
10
یعنی صد نفر پیام فحش دادن این خودشو کشته؟
بنازم به تن بی عار سلبریتیای ما