۱۲ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۷۹۰۰
تاریخ انتشار: ۱۴:۵۹ - ۲۳-۰۴-۱۳۸۸
کد ۷۷۹۰۰
انتشار: ۱۴:۵۹ - ۲۳-۰۴-۱۳۸۸

كـوه «دمـاونـد» را هـم آسفالت كـردنـد!

شعاعي گفت: با آسفالت كردن اين جاده؛ ماشين‌ها تا ارتفاع 2900 متري از سطح دريا بالا مي‌آيند و قطعا منطقه را آلوده مي‌كنند. اين اقدام براي بلندترين قله‌ي خاورميانه اسف‌بار است و باعث مرگ دماوند مي‌شود.

مسير هفت كيلومتري در يكي از دامنه‌هاي قله‌ي دماوند آسفالت شد!

به گزارش ايسنا، مسوولان محلي در يك اقدامي نادر و تاسف‌بار، مسير هفت كيلومتري يكي از دامنه‌هاي قله‌ي دماوند را كه با ارتفاع 5671 متري يكي از بلندترين قله‌هاي جهان است را آسفالت كرد‌ند.

اين حركت و اتفاق نادر درحالي به وقوع پيوسته است كه در طي روز‌هاي اخير طبيعت دوستان زيادي به اين حركت اعتراض كرد‌ه‌اند اما؛ ظاهرا علي‌رغم جدي بودن اين نگراني‌ها تاكنون اقدام موثري براي توقف آسفالت سازي دماوند پرافتخار از سوي هيچ نهادي انجام نشده است.

مسير آسفالت شده منتهي به بخش گوسفندسراي دماوند است كه در ارتفاع 2900 متري از سطح دريا قرار دارد.

محمود شعاعي؛ رييس فدراسيون كوهنوردي و صعودهاي ورزشي در اين باره گفت: سال گذشته با حضور رحيم مشايي، رييس سازمان ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي، مهندس كريمي استاندار مازندران، روز ملي دماوند ثبت نهايي شد اما در كمال ناباوري پنج‌شنبه هفته گذشته متوليان محلي با كاميون و لودر به جاده‌ي گوسفند‌سرا آمده و در ارتفاع 2900 متري از سطح دريا شروع و به تسطيح و شن‌ريزي جاده و آسفالت آن كرد‌ه‌اند.

وي افزود: متاسفانه در دو روز گذشته نيز مجددا كاميون‌ها براي اجراي عمليات آسفالت به محل رفته‌اند. در هيچ جاي دنيا منابع طبيعي را اين‌گونه از بين نمي‌برند. ساليانه توريست‌هاي زيادي به ايران مي‌آيند اما، با اين كار دماوند را از بين بردند. توسعه‌ي گردشگري در دماوند به آسفالت كردن جاده نيست بلكه به كنترل رفت و آمد است.

شعاعي گفت: با آسفالت كردن اين جاده؛ ماشين‌ها تا ارتفاع 2900 متري از سطح دريا بالا مي‌آيند و قطعا منطقه را آلوده مي‌كنند. اين اقدام براي بلندترين قله‌ي خاورميانه اسف‌بار است و باعث مرگ دماوند مي‌شود.

وي افزود: معتقدم همان بلايي كه بر سر قله‌هاي الوند و سبلان آمد و روي آنها تله كابين كشيدند، روي دماوند خواهد آمد و با ادامه اين سهل‌انگاري‌ها، اين ذخيره‌ي ملي را از بين خواهد برد.

رييس فدراسيون كوهنوردي با تاكيد بر اينكه اين اقدام متوليان محلي براي آسفالت كردن دامنه‌ي دماوند ضربه به توريست و گردشگري ايران است، خاطرنشان كرد: اين اقدام به اين سادگي انجام نمي‌شود مگر با اجازه‌ي مقامات بالاتر منطقه.

وي در ادامه اظهار كرد: دادن مجوزهاي غير اصولي براي استخراج خاك پوكه در ارتفاع 3600 متري از سطح دريا باعث شده كه كوه زخمي شود چرا كه آنها يك منطقه را چال مي‌كنند و نتيجه نمي‌گيرند سپس به سراغ منطقه‌ي ديگري رفته و آنجا را هم زخمي مي‌كنند. اين تحولات را توريست‌هاي خارجي از روي سايت‌ها مي‌بينند كه باعث آبروريزي كشور است.

در پي اين اقدام متوليان محلي، فدراسيون كوهنوردي و صعودهاي ورزشي ضمن در نامه‌اي خطاب به وزيركشور خواستار توقف بي‌درنگ اين عمليات شده است.
 
ارسال به دوستان
خودروئی با اولین موتور پنج سیلندر بنزینی جهان؛ ابداع آلمانی ها در سال ۱۹۷۶ (عکس) پرفروش‌‌ترین بازی‌های تاریخ/ آنچه از خواندنش تعجب می‌کنید! مقام معظم رهبری : سوریه متعلق به مردم سوریه است (فیلم) مینی سریال «دم زندگی» در شبکه دو سیما/ نگاهی متفاوت به حادثه تروریستی کرمان تصاویری از استادیوم‌های فوق لوکس جام جهانی ۲۰۳۴ در عربستان (فیلم) غذای خیابانی در اتریش؛ از سوسیس تا پای سیب در بازار وین (فیلم) ماجرای فروش سؤالات آزمون بورد در رشته مغز و اعصاب چیست؟ چگونه مصرف صبحانه‌ای سالم به سلامت قلب کمک می‌کند؟ پژو ۵۰۴ بدون سقف: نمادی از ظرافت و آزادی (+عکس) گنگستر کازرون، انتقام پدرش را پس از ۲۰ سال گرفت! / «مرتضی» 8 مرد را کشت تا به طناب دار رسید روز رشت؛ ۱۲ دی، یادآور تاریخ و فرهنگ شهر باران چرا پاسپورت دومینیکا برای ایرانیان جذاب شده است؟ تصاویر دوربین مدار بسته از لحظه ورود پلنگ به یک منزل روستایی و حمله به حیوانات (فیلم) نسل «بتا» چیست؟ مدیرعامل تلگرام: کاربران روس ما آزادی بیشتری نسبت‌به اروپایی‌ها دارند