۲۵ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۵ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۹
در حاشیه
کد خبر ۷۸۰۰۹۴
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۰ - ۳۰-۰۱-۱۴۰۰
کد ۷۸۰۰۹۴
انتشار: ۱۲:۳۰ - ۳۰-۰۱-۱۴۰۰

دادگاه آمریکا: پلیس حق تهدید خبرنگاران به بازداشت را ندارد

اداره پلیس مینیسوتا امریکا هم اعلام کرد از این به بعد از خبرنگاران یا اسناد هویتی آنها تصویربرداری نخواهد کرد.

به دنبال برخوردهای اخیر پلیس با خبرنگاران در آمریکا، دادگاهی در این کشور حکم داده است که پلیس حق ندارد خبرنگاران را بازداشت یا تهدید به بازداشت کند.

به گزارش عصرایران به نقل از خبرگزاری فرانسه، حومه شهر میناپولیس آمریکا در شمال ایالات متحده اخیراً شب های متوالی  را شاهد اعتراضات و تظاهرات علیه پلیس بوده است. این اعتراضات بعد از کشته شدن جوان سیاه پوستی به ضرب گلوله یک پلیس زن سفید پوست آغاز شد. این حادثه در یک بازرسی عادی از خودرو روی داد. این پلیس به اتهام قتل غیرعمد بازداشت و محاکمه می شود. 

دادگاه امریکا
گفته شده او از اسلحه کمری اش به صورت نادرست استفاده کرده زیرا فکر می‌کرد اسلحه برقی (شوکر برقی) است اما اسلحه واقعی بود.

خبرنگاران گفته اند که در این اعتراضات، مورد حمله پلیس قرار گرفته اند. در این اعتراضات، حدود 500 نفر در مقابل مرکز پلیس بروکلین سنتر تجمع کردند. پلیس روز جمعه قبل اعلام کرده بود که حدود 100 نفر را به دلیل مخالفت با مقررات منع رفت و آمد و تجمع غیرقانونی، بازداشت کرده است.

شماری از خبرنگاران گفته‌اند نیروهای پلیس به سمت صورت تعدادی از خبرنگاران، محلول فلفل اسپری کرده اند. این خبرنگاران خود را به پلیس معرفی کرده بودند اما این موضوع تاثیری در برخورد پلیس نداشت.

پلیس همچنین حضور خبرنگاران را در یک منطقه معین ممنوع کرد و از خبرنگاران خواست این منطقه را ترک کنند. با این حال، پلیس به خبرنگاران اجازه داد عملیات بازداشت حداقل 100 نفر را به تصویر بکشند.
با این حال نیروهای پلیس از خبرنگاران و کارت شناسایی آنها هم تصویربرداری کردند.

بعد از این اتفاق، شمار زیادی از خبرنگاران و انجمن صنفی آنها علیه پلیس شکایت کردند.
قاضی هم بعد از بررسی،  علیه پلیس در بروکلین سنتر حکم موقت صادر کرد.

در متن این حکم آمده است: پلیس حق بازداشت یا تهدید به بازداشت هر فردی که او را به عنوان خبرنگار بشناسد یا توجیه ایی داشته باشند که او خبرنگار است؛ ندارد.

همچنین بنا به این حکم، نیروهای پلیس از استفاده از نیروی جسمی، گلوله صوتی، باتوم یا دیگر ابزار شیمیایی مانند اسپری فلفل علیه خبرنگاران منع شده است.

در حکم همچنین آمده: پلیس حق ندارد از خبرنگاران بخواهد متفرق شوند یا اینکه به دلیل متفرق نشدن، آنها را بازداشت کند. پلیس همچنین از مصادره و توقیف ابزار و تجهیزات خبرنگاران منع شده است.

اداره پلیس مینیسوتا هم در بیانیه ای اعلام کرد احترام به رسانه ها را به هنگام پوشش تحرکات اعتراض امیز، ادامه می دهد و از این به بعد از خبرنگاران یا اسناد هویتی آنها تصویربرداری نخواهد کرد.

خانم "ویلهیلمینا رایت" قاضی دادگاه همچنین در حکم خود نوشته است، ضرری که در نتیجه سرکوب پوشش خبری اعتراضات بزرگ ممکن است روی دهد و حفاظت از منافع عمومی، نیازمند حمایت از پیوست اول قانون اساسی است.

سازمان غیردولتی "یو اس پرس فریدوم تراکر" در امریکا که مدافع حقوق نشر است اعلام کرد که حداقل 7 خبرنگار به این سازمان اطلاع داده اند که از سوی نیروهای امنیتی و پلیس مورد حمله قرار گرفتند. 3 خبرنگار نیز گفته اند که هنگام پوشش خبری اعتراضات گذشته در بروکلین، بازداشت یا دستگیر شده اند.

ارسال به دوستان
رانش زمین در برزیل ۹ کشته بر جا گذاشت (فیلم) مرگ دلخراش خلبان پس از سقوط هواپیما در تالاب پر از تمساح(+عکس) شاهکار معماری ژاپنی که بهترین خانۀ جهان در سال 2005 شد(+عکس) پزشکیان : با زیارت کردن و شعار دادن مشکلات حل نمی‌شود/ اگر بچه‌های ما طور دیگری شده‌اند، ما مقصریم که درست آموزش ندادیم تغییر نام ورزشگاه مشهد به‌نام « غلامرضا تختی » توسط آیت‌الله خامنه‌ای دستگیری پسر ۱۳ ساله به علت رانندگی به سمت مدرسه آغاز طرح تفکیک جنسیتی در وسایل حمل و نقل عمومی در دمشق منبع انرژی بی‌پایان، نزدیک‌تر از همیشه کوشکی : عملاً قبح مذاکره و رابطه با آمریکا شکسته شده / هر نوع مذاکره در هر سطحی زیانبار خواهد بود قتل پسر خیاط در شب سال نو میلادی در ترکیه، محاکمه در ایران روده شما به این دلایل احتمالا ناسالم است زندگی لرزان و در خطر ۳۰ یوزپلنگ باقیمانده در ایران پزشکیان: اگر در تبعیض و بی‌عدالتی هستیم راست نمی‌گوییم که شیعه هستیم (فیلم) بهترین شیوه شارژ کردن موبایل خداحافظی با ترافیک/ هوش مصنوعی چینی راه حلی قطعی برای معضل ترافیک ارائه داد