۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۶:۴۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۸۱۲۹۹
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۴ - ۰۶-۰۲-۱۴۰۰
کد ۷۸۱۲۹۹
انتشار: ۱۵:۴۴ - ۰۶-۰۲-۱۴۰۰

توضیحات جهانپور از تزریق متقلبانه واکسن کرونا به اسم امحا و اسراف تا کرونای هندی

امحای واکسن چه به اسم اسراف باشد یا نباشد نوعی مقابله و پیشگیری از فساد احتمالی است، چون ممکن است هر تزریق متخلفانه و متقلبانه را به اسم جلوگیری از امحا و اسراف واکسن بگذارند.

رئیس مرکز اطلاع‌رسانی و روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه امحای واکسن نوعی پیشگیری و مقابله با فساد احتمالی است، گفت: افرادی که متخلفانه وارد لیست شده باشند نمی توانند تزریق متقلبانه را جلوگیری از امحا و اسراف واکسن بنامند و این کلاه، سر نظام سلامت نخواهد رفت.

کیانوش جهانپور امروز (دوشنبه_ ۶ اردیبهشت ماه) در جمع خبرنگاران و در پاسخ به ایسنا در مورد تخلفات در خصوص تزریق واکسن و امحای واکسن برای پیشگیری از این تخلفات، اظهار کرد: همه واکسن ها لازم نیست امحا شود و این اشتباهی است که جا افتاده. از واکسن هایی که در اختیار داریم فقط واکسن اسپوتنیک باتوجه به شرایط خاص نگهداری باید امحا شود، چون وقتی از انجماد منفی ۲۰ درجه سانتیگراد خارج می شود امکان نگهداری ندارد، ولی بقیه واکسن ها نیاز به امحا ندارد چون در درمای یخچال نگهداری می شوند و می توانند حداقل تا زمانی که فرد واجد شرایط برسد نگهداری شوند.

تزریق واکسن کرونا

امحای واکسن نوعی مقابله و پیشگیری از فساد احتمالی است

وی با اشاره به اینکه اسپوتنیک سهم عمده ای در واکسیناسیون دارد و به همین خاطر نگرانی ایجاد کرده است، گفت: برای جلوگیری از سوء استفاده چند راهکار مطرح است؛ یکی اینکه مازاد واکسن به مردم تزریق شود مثل آنچه ابتدا در آمریکا اتفاق افتاد و صف هایی در مراکز تزریق واکسن تشکیل می شد که وقتی افراد واجد شرایط مراجعه نمی کردند، واکسن بدون ضابطه به این افراد تزریق می شد اگرچه این کار متوقف شد.

رئیس مرکز اطلاع‌رسانی و روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی راهکار بعدی را امحای واکسن عنوان کرد و افزود: امحای واکسن چه به اسم اسراف باشد یا نباشد نوعی مقابله و پیشگیری از فساد احتمالی است، چون ممکن است هر تزریق متخلفانه و متقلبانه را به اسم جلوگیری از امحا و اسراف واکسن بگذارند.

واکسیناسیون به صورت فعال انجام می شود

وی در پاسخ به سوال دیگر ایسنا در مورد تخلفاتی که در این زمینه اتفاق افتاده، گفت: به هر حال باتوجه به اینکه واکسیناسیون به صورت فعال انجام می شود و به افراد اطلاع رسانی می شود و با آمادگی می آیند، عموما تخلفی هم اتفاق نمی افتد و کمتر واکسنی امحا می شود، ضمن اینکه  افرادی که ممکن است در لیست به صورت متخلفانه وارد شده باشند نمی توانند چنین ادعایی کنند که برای جلوگیری از امحای واکسن تزریق کردند. این کلاه سر نظام سلامت نخواهد رفت.

جهانپور تاکید کرد: با این افراد در هر رده ای، در هر سطحی و هرجای کشور برخورد خواهد شد و به دستگاه قضایی معرفی خواهند شد.

وی در مورد افرادی که فرم پر می کنند ولی واکسن نمی زنند نیز توضیح داد: به هرحال ما به نهادها، ارگان ها، سازمان ها، موسسات و انجمن هایی که نمایندگی کرده و به ما لیست می دادند اعتماد کردیم اما بعضی ممکن است تخلفی کرده باشند و سهمیه واکسن گروه های هدف را به افراد دیگر تزریق کنند. این افراد قطعا به دستگاه قضایی ارجاع می شوند یا دادستان به عنوان مدعی العموم می تواند ورود کند که در برخی شهرها ورود کرده است. البته با افرادی که درگیر موضوع هستند و ناظران در نظام سلامت هم متاسفانه مجبوریم برخورد کنیم تا از این اقدام پیشگیری کنیم.

واکسیناسیون عمومی  مشکلاتی هم دارد

رئیس مرکز اطلاع‌رسانی و روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پاسخ به این سوال که امکان در نظر گرفتن افراد رزرو برای تزریق سهمیه واکسن افرادی که تمایلی به تزریق واکسن ندارند چقدر است؟ گفت: در نظر گرفتن افراد رزرو هم مشکلات و دشواری هایی دارد، به هرحال واکسیناسیون عمومی در این سطح گسترده با واکسن های متنوع با شرایط نگهداری متفاوت مشکلاتی هم دارد.

وی با بیان اینکه نگرانی در مورد فاز اول واکسیناسیون بیشتر است، گفت: خوشبختانه فاز یک درحال اتمام است و وارد فاز دوم شویم که چون بیشتر گروه های سنی ملاک است، مشخص تر و شفاف تر و در مراکزی که اعلام می کنیم انجام خواهد شد. بنابراین نیازی نیست به جایی مراجعه کنیم و لیست هم به نوعی عمومی و از گروه های تخصصی خارج می شود. با ثبت نام افراد در سامانه، اطلاع رسانی به آنها و معرفی به مراکز هم وقت افراد گرفته نمی شود، هم تجمعی اتفاق نمی افتد و هم تخلفات کمتر می شود.

به گزارش ایسنا، جهانپور همچنین درخصوص شناسایی کرونای هندی در کشور گفت: تاکنون هیچ موردی از مواردی که توالی یابی ژنتیکی شده باشد مبنی براینکه منطبق با واریانت مشاهده شده در هند باشد نداشته ایم، ولی قطعا در روزها و هفته های آتی شاهد آن خواهیم بود اما امیدواریم این روند به تاخیر بیفتد.

کیت تشخیص بین همه گونه های کرونا مشترک است

وی در مورد کیت تشخیص کرونای هندی نیز گفت: کیت تشخیص بین همه گونه های کرونا مشترک است اما تشخیص اختصاصی نیازمند توالی یابی ژنتیکی دارد که آن را هم داریم ولی باتوجه به هزینه ای که دارد نمی توانیم برای هر فردی که تست پی سی آر انجام می شود همزمان توالی یابی ژنتیکی نیز انجام دهیم.

جهانپور خاطرنشان کرد: از هر استان از میان نمونه ها یا موارد مشکوک براساس شرح حال بیمار که ممکن است متفاوت باشد نمونه هایی انتخاب می شود که علاوه بر پی سی آر، برای توالی یابی ژنتیکی فرستاده می شود و درصورتی که توالی یابی ژنتیکی تایید کند هندی است، اعلام می شود.

رئیس مرکز اطلاع‌رسانی و روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مورد کرونای هندی توضیح داد: دو جهش اساسی همزمان اتفاق افتاده که برخی حتی معتقدند سوپر موتاسیون است اما هنوز شواهد و مستندات کافی وجود ندارد. آنچه موجب نگرانی است علاوه بر اینکه ممکن است بیماری زایی و شدت و سرایت بیشتری نسبت به همه واریانت های گذشته داشته باشد، در فصل آغاز واکسیناسیون هستیم اما احتمال فرار این ویروس جهش یافته از سد ایمنی و واکسن هم برای این واریانت وجود دارد، اگرچه هنوز مستندات کافی علمی نداریم و دنیا اظهار نظر قطعی نکرده باشد ولی اگر این اتفاق افتاده باشد نیازمند مهندسی مجدد خیلی از واکسن ها خواهیم بود.

ارسال به دوستان