۰۹ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۸۱۷۰۸
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۱ - ۱۱-۰۲-۱۴۰۰
کد ۷۸۱۷۰۸
انتشار: ۱۱:۲۱ - ۱۱-۰۲-۱۴۰۰

کشف داروی جدیدی که نوید درمان سرطان خون را می‌دهد

محققان امیدوار هستند که روش مورد استفاده در ایجاد این دارو که  STM۲۴۵۷ نام دارد، بتواند به درمان سایر انواع سرطان نیز منجر شود.

محققان از کشف و در دست تولید داروی جدیدی خبر دادند که نوید بخش یک درمان احتمالی برای یکی از کشنده‌ترین و نادرترین سرطان‌های خون است.  

به گزارش پایگاه اینترنتی studyfinds، محققان دانشگاه «کمبریج» می گویند: این دارو پروتئینی را از بین می برد که به به «لوسمی میلوئیدی حاد» (AML) دامن می زند. لوسمی میلوئیدی حاد (AML)، سرطانی است که در خون و مغز استخوان رخ می دهد.

AML به طور ویژه بر گلبول های سفیدخون (WBCs) بدن تاثیر گذاشته و باعث می شود شکلی غیرطبیعی داشته باشند. در سرطان های حاد، تعداد سلول های غیرعادی به سرعت افزایش می یابد.

محققان امیدوار هستند که روش مورد استفاده در ایجاد این دارو که  STM۲۴۵۷ نام دارد، بتواند به درمان سایر انواع سرطان نیز منجر شود.

در آزمایشاتی که روی انسان و موش انجام شد، این ترکیب جدید باعث توقف بیماری شد.  STM۲۴۵۷ همچنین تعداد سلول های سرطان خون را در مغز استخوان و طحال موش ها کاهش داد و هیچ عارضه جانبی سمی نیز به دنبال نداشت.

محققان انتظار دارند آزمایشات بالینی طی سال آینده آغاز شود. این دارو به طور خاص از اثر سرطانی ناشی از بیان بیش از حد آنزیم METTL۳ پیشگیری می کند.  

پروفسور تونی کوزاریدس از دانشگاه کمبریج که ریاست این تحقیق را بر عهده داشت، گفت: پروتئین ها برای عملکرد بدن ما ضروری هستند و با روشی تولید می شوند که با استفاده از آنزیم ها دی ان ای DNA ما را به آر ان ای RNA تعبیر می کند.

وی افزود: گاهی اوقات، این فرایند می تواند نادرست انجام شود که عواقب بالقوه مخربی برای سلامتی انسان دارد. تاکنون هیچ کس این رویه  اساسی را به عنوان راهی برای مبارزه با سرطان هدف قرار نداده است.  این آغاز دوره جدیدی برای درمان سرطان است.

دکتر کنستانتینوس تزلیپی که در نوشتن این مطالعه همکاری داشت نیز اظهار داشت: "این یک زمینه تحقیقاتی جدید برای سرطان است و اولین مولکول شبه دارویی در نوع خود است. موفقیت  این دارو  در از بین بردن سلول های سرطان خون و طولانی شدن عمر موش های مورد آزمایش بسیار امیدوار کننده است و امیدواریم آزمایش های بالینی برای آزمایش مولکول های جانشین در بیماران از اوایل سال آینده آغاز شود.

ارسال به دوستان