۱۲ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۲ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۱
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۸۲۶۵۷
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۵ - ۱۵-۰۲-۱۴۰۰
کد ۷۸۲۶۵۷
انتشار: ۱۳:۱۵ - ۱۵-۰۲-۱۴۰۰

خسارت روزانه ۵۰۰۰ میلیاردی اصناف از محدودیت‌های کرونایی

سه مصوبه اخیر هم جزو کم‌ترین پیشنهادات اتاق اصناف بود. برای مثال همین فرصت برگشت نخوردن چک‌ها کافی نیست و باید حداقل ۴۰ روز در نظر گرفته می‌شد. چراکه واحد صنفی بعد از ۲۰ روز بسته بودن وضعیت خوبی ندارد.

دبیرکل اتاق اصناف از کاهش فروش روزانه ۵۰۰۰ میلیارد تومان اصناف در محدودیت‌های اخیر کرونایی خبر داد.

به گزارش ایسنا، محمدباقر مجتبایی در یک برنامه تلویزیونی اظهار کرد: یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحد صنفی در گروه ۱، یک میلیون و ۸۰۰ هزار واحد در گروه ۲ و حدود ۳۰ هزار واحد در گروه ۳ و ۴ هستند. بنابراین اتاق اصناف پیشنهاد داده گروه ۲ در شهرهای قرمز مجاز به فعالیت باشند. اما این موضوع باید همزمان با قول اتحادیه های صنفی برای تشدید نظارت‌ها و هماهنگی با ستاد کرونا باشد.

وی همچنین از کاهش فروش ۵۰ هزار میلیارد تومانی واحدهای صنفی در دو هفته تعطیلات آذر ماه سال قبل خبر داد و گفت: در مدت یاد شده ۸۹۳ هزار فقره چک اصناف به ارزش ۲۳ هزار میلیارد تومان برگشت خورد. اگر بعد خانوار را ۳.۸ در نظر بگیریم بیش از سه میلیون نفر از این وضعیت اسیب دیدند.

بسیاری از این خسارت‌ها از سود نیست بلکه از هزینه‌های جاری مثل اجاره است. از طرف دیگر خیلی از واحدهای صنفی نوپا هستند و پس‌اندازی ندارند، بنابراین در شرایط فعلی تحت فشار هستند.

مجتبایی با اشاره به نبود حمایت‌های دولتی در شرایط محدودیت، تصریح کرد: سه مصوبه اخیر هم جزو کم‌ترین پیشنهادات اتاق اصناف بود. برای مثال همین فرصت برگشت نخوردن چک‌ها کافی نیست و باید حداقل ۴۰ روز در نظر گرفته می‌شد. چراکه واحد صنفی بعد از ۲۰ روز بسته بودن وضعیت خوبی ندارد.

به گفته وی محاسبات نشان می‌دهد طی محدودیت‌های هفته‌های اخیر نیز اصناف روزانه ۵ هزار میلیارد تومان کاهش فروش دارند. این در حالی است که شاغلان در بخش مشاغل کوچک و متوسط با خانواده هایشان حدود ۳۵ میلیون نفر از جمعیت کشور را شامل می‌شوند که باید در این شرایط اوضاع آن‌ها را درک کرد. این وضعیت به کل اقتصاد مربوط است و حتی توان مردم برای دریافت خدمات درمانی کاهش پیدا می‌کند.

دبیرکل اتاق اصناف همچنین خواهان انعطاف بیشتر در بحث تعطیلی مشاغل شد و گفت: پیشنهاد ما این است که با تلفیقی از واکسن زدن و حمایت و رعایت حداکثری پروتکل‌ها و مسئولیت پذیری و نظارت بیشتر، بخش عمده اصناف را از حکم کلی تعطیلی خارج کرد. نقش صنوف از شیوع ویروس کرونا کمتر از ۱۵ درصد است و سهم حمل و نقل عمومی خیلی بیشتر است.

به گفته وی در فروردین ماه ۵۶۰ هزار بازرسی انجام شده و حدود ۵۳۰۰ واحد صنفی متخلف پلمب شدند.

معاون درمان ستاد مقابله با کرونای تهران نیز در این برنامه نسبت به جهش ویروس هشدار داد و گفت که نباید احتمال جهش ویروس را نادیده گرفت و اگر این اتفاق بیفتد شرایط از آنچه وجود دارد سخت‌تر خواهد شد. پیشنهاد اصناف باید کارشناسی و در ستاد ملی مقابله با کرونا بررسی و مصوب شود. لازم است اثرات مثبت و منفی این تصمیم مورد نظر قرار گیرد.

ارسال به دوستان
عیدی به دارندگان سهام عدالت علت سرد بودن همیشگی دست و پا (فیلم) کشف ارتباط بین غذای سلول‌ها و توانایی مقابله با سرطان مثقال طلا از کانال ۲۲ میلیون تومان عبور می‌کند؟ روغن حیوانی بخورید این بلا ها سرتان می آید / مضرات روغن حیوانی را بشناسید پیامک تبریک سال نو میلادی ۲۰۲۵ فارسی و انگلیسی + استوری طرز تهیه تاوا کبابی تبریزی آیت الله نوری همدانی : کمر مردم از ‌گرانی‌ها خم شده؛ ما هم مثل مردم مشمول مشکلات هستیم / باید به دولت کمک کرد ؛ همه چیز را گردن تحریم نیندازیم ترامپ : برای حماس بهتر است که گروگان‌ها را هر چه زودتر آزاد کند با سنگ‌اندازی اپل، انتشار «به‌روزرسانی حماسی» تلگرام به تأخیر افتاد بازگشت پرواز تهران- کرمان به مهرآباد ۲ میلیارد دلار ضرر بابت هر روز تعطیلی ناشی از آلودگی هوا ترک پا یعنی کمبود سه ویتامین/ این ویتامین‌ها چیست؟ نجات پدر از فاصله ۶۳۰ کیلومتری هشدار عباس عبدی به مسئولان؛ مقاومت در برابر خواست و اراده جامعه محکوم به شکست است ؛ زمان را از دست ندهیم که پشیمان خواهیم شد