۱۲ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۲ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۱۸
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۸۴۳۸۴
تاریخ انتشار: ۱۱:۴۵ - ۲۶-۰۲-۱۴۰۰
کد ۷۸۴۳۸۴
انتشار: ۱۱:۴۵ - ۲۶-۰۲-۱۴۰۰

نماینده سابق مجلس: اصولگرایان تندرو انتقام خود را از علی لاریجانی می‌گیرند/ عملکرد برادران لاریجانی تاثیری روی او ندارد

علی لاریجانی برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کرد و از همان دقایق اولیه پس از ثبت نام، بازتاب گسترده‌ای نسبت به ثبت نام وی و همچنین اظهاراتش پس از کاندیداتوری در رسانه ها و فضای مجازی ایجاد شد. حامیانش صفات مثبت وی را برشمردند و منتقدانش او را ادامه راه دولت روحانی خواندند.

رویداد۲۴ زینب غبیشاوی: علی لاریجانی برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کرد و از همان دقایق اولیه پس از ثبت نام، بازتاب گسترده‌ای نسبت به ثبت نام وی و همچنین اظهاراتش پس از کاندیداتوری در رسانه ها و فضای مجازی ایجاد شد. حامیانش صفات مثبت وی را برشمردند و منتقدانش او را ادامه راه دولت روحانی خواندند.
 
کارنامه بلند بالا و تجربه علی لاریجانی از چند دهه مدیریت در نظام جمهوری اسلامی او را به سیاستمداری محافظه‌کار، میانه‌رو، با درایت و کارآزموده بدل کرده است. سیاستمداری که ۱۲ سال ریاست مجلس، وزارت ارشاد، ریاست صداو سیما، دبیر شورای عالی امنیت ملی، عضویت مجمع تشخیص مصلحت نظام و ... را در کارنامه خود دارد. اگرچه او به لحاظ حزبی یک اصولگرا است، اما در طول فعالیت سیاسی خود به ویژه در سال‌های اخیر به خوبی توانسته با اصلاح طلبان و معتدلین هم کار کند و از خود شخصیتی فراجناحی معرفی کند.
از حضور او به عنوان وزیر ارشاد در دولت تمام قد اصلاح طلب سید محمد خاتمی تا حمایت او از حسن روحانی اعتدال‌گرا.
 
داماد شهید مطهری، در سال‌های اخیر بر حسب ریاست مقتدرانه خود در مجلس و ارتباط هماهنگ با دولت روحانی و تلاش بی سابقه برای تصویب شدن برجام، باعث شد تا بسیاری او را به لحاظ عملکردی و فکری به جناح اصلاح طلب نزدیک‌تر بدانند. رفتار‌های او در این مدت که بی هزینه هم برای او نبوده است باعث شد تا اصولگرایان خصوصا تندروها، راه خود را از او جدا کنند و در بسیاری از مواقع او را به شدت نقد و تخریب کنند.
 
حالا بار دیگر علی لاریجانی تصمیم گرفته تا با ورود به انتخابات ریاست جمهوری و تکیه زدن بر صندلی پاستور، صفحه جدیدی را در زندگی و کارنامه سیاسی خود باز کند. اما او در این مسیر با موانعی جدی هم مواجه خواهد بود. با توجه به درایت و تدبیر علی لاریجانی، به نظر می‌رسد که او بی گدار به آب نمی‌زند.
 
او هم اکنون همراهی و حمایت اعتدال گرایان هر دو جریان را دارد و برای پیروزی در این کارزار نیاز دارد تا رای جریان اصلاح طلب را هم به صورت کامل داشته باشد. اما اصلاح طلبان با توجه به تجربه تلخ حسن روحانی، بعید است بخواهند حمایت بی چون و چرایی از لاریجانی داشته باشند و احتمالا به صورت مشروط حاضر به حمایت از او می‌شوند.
 
مهمترین مانع برای لاریجانی اما نگاه و ذهنیت مردم به برادر او یعنی رئیس سابق قوه قضاییه هم است. همین موضوع می‌تواند بر فعالیت‌های وی سایه بیندازد. این در حالی است که یک نماینده مجلس می‌گوید عملکرد برادران وی ارتباطی به علی لاریجانی ندارد و وی مبرا از این اتهامات است.

لاریجانی و اجماعی که بعید است حاصل شود

غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی نماینده سابق مجلس و از نزدیکان لاریجانی به رویداد ۲۴ می‌گوید: در شرایط فعلی اجماع روی لاریجانی بسیار سخت است و با توجه به فضایی که در جریان اصلاح طلبی وجود دارد، بعید است که بر وی برای انتخابات اجماع صورت بگیرد و بعید می‌دانم که اصولگرایان هم روی او اجماع کنند و از همین روی زیاد امیدوار به این موضوع نیستم.

اصولگرایان تندرو انتقام خود را از لاریجانی می‌گیرند

وی ادامه داد: طبیعتا اصولگرایان عاقل و آینده نگر باید از او حمایت کنند، اما پیش بینی می‌کنم که اصولگرایان تندرو و جریانی که از برجام شکست خوردند، به شدت در مقابل لاریجانی ایستادگی می‌کنند و انتقام خودشان را از او در انتخابات خواهند گرفت. در میان جریان اصلاحات نیز، اصلاح طلبان تندرو به دلیل اینکه لاریجانی را یک اصلاح طلب نمی‌دانند قطعا از او حمایت نخواهند کرد. لاریجانی اصلاح طلب نیست، اما روحیه اصلاح طلبی دارد. به نظرم او یک اصلاح طلب واقعی و یک اصولگرایی واقعی است.
 
جعفرزاده با بیان اینکه لاریجانی فرد بسیار عاقلی است و اسیر احساسات و توهم نمی‌شود، تصریح کرد: اصلاح طلبان دیگر در این دوره خطای استراتژیکی که در قبال روحانی انجام دادند و چشم بسته از او حمایت کردند را در قبال لاریجانی انجام نخواهند داد. آن‌ها در قبال حمایت امتیاز می‌خواهند و لاریجانی هم فردی نیست که بخواهد امتیاز دهد.

لاریجانی در مناظره‌ها کار را یکسره می‌کند

وی می‌گوید: من معتقدم زمانی که لاریجانی در برنامه مناظره تلویزیونی شرکت کند، نظر مردم را کاملا به سمت خود برمی‌گرداند. اصلا هم اهمیتی ندارد که چه کسی در روبه روی او قرار می‌گیرد، فرقی ندارد هرکسی که باشد لاریجانی به دلیل اطلاعات قوی و تسلط کاملی که بر امور دارد، به تنهایی می‌تواند مناظرات را ببرد و کار را یکسره کند. او عاقل‌ترین و جامع‌ترین کاندیدای ممکن و بعد از او جهانگیری است.

لاریجانی ارتباط خوبی با حاکمیت دارد

او معتقد است که رفتار‌های برادر لاریجانی تاثیری روی او ندارد، زیرا لاریجانی مسئولیتی در این رابطه ندارد و هر کسی مسئول خود و نهایتا همسر و فرزندانش است. علی لاریجانی تنها آدم با برنامه برای اصلاح کشور است و اگر مستقیم با مردم صحبت کند، می‌تواند نظر مردم را به سمت خود جذب کند. علی لاریجانی ارتباط به شدت خوب و قویی با حاکمیت دارد.

علی لاریجانی بر سیاست خارجی تسلط دارد

وی ادامه داد: علی لاریجانی در زمان ریاستش بر مجلس، به جرات می‌توانم بگویم که با روسای مجلس سایر کشور‌ها رفیق بود و ارتباط خوبی هم داشت و آن‌ها نیز احترام خاصی برای او قائل بودند. لاریجانی سیاست‌های بین الملل را بلد است.
 
جعفرزاده می‌گوید لاریجانی فرد جامع و مانعی است و شناخت خوبی نسبت به احزاب داخلی کشور دارد. من معتقدم سقف مدیریتی در ایران ریاست مجلس است و مبصری کردن برای ۳۰۰ نماینده کار بسیار دشواری است که لاریجانی به طرز شگفت آوری از پس آن برآمد. او به دلیل اینکه فلسفه خوانده است، قطعا توانایی ارتباط گرفتن با افراد، احزاب و نهاد‌ها را دارد.

لاریجانی جرات جراحی اقتصاد کشور را دارد

او می‌گوید: چون مسلط بر مشکلات کشور است، راه‌کار‌ها را هم به خوبی بلد است. ما اقتصاددان نمی‌خواهیم، کسی را می‌خواهیم که با دل و جرات باشد و بتواند اقتصاد کشور را جراحی کند. البته کمی محافظه کار هم هست، اما جرات خوبی دارد.
ارسال به دوستان