۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۱۷:۳۳
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۸۶۳۸۶
تاریخ انتشار: ۱۱:۱۰ - ۰۸-۰۳-۱۴۰۰
کد ۷۸۶۳۸۶
انتشار: ۱۱:۱۰ - ۰۸-۰۳-۱۴۰۰

پوتین: آمریکا هم هواپیما به زمین نشاند تا مخالف خود را بازداشت کند اما دنیا ساکت ماند

آمریکا در سال 2013 هواپیمای حامل رییس جمهوری بولیوی را در اتریش به زمین نشاند تا "ادوارد اسنودن" مامور امنیتی فراری خود را بازداشت کند، اما اسنودن در هواپیما نبود.

"ولادیمیر پوتین" رییس فدراسیون روسیه در واکنش به اقدام دولت بلاروس در به زمین نشاندن هواپیمای حامل یکی از روزنامه نگاران مخالف این کشور ، انتقادات کشورهای غربی نسبت به این حادثه را ناشی از "طغیان احساسات" توصیف کرده و ضمن بی اهمیت خواندن آنها، از "الکساندر لوکاشنکو" همتای بلاروسی خود حمایت کرد.

به گزارش عصرایران به نقل از رویترز، پوتین که روز جمعه (دیروز) با لوکاشنکو در اقامتگاه خود در شهر سوچی دیدار می کرد با اشاره به حادثه ای مشابه در سال 2013 در فرونشاندن هواپیمای حامل "ایوو مورالس" رییس جمهوری بولیوی در اتریش برای دستگیری "ادوارد اسنودن" مقاطعه کار امنیتی فراری آمریکا گفت:" زمانی هواپیمای رئیس جمهوری بولیوی را مجبور به فرود کردند و او را از هواپیما بیرون آوردند و بعد هم هیچ، سکوت."

دیدار دیروز (جمعه) پوتین و لوکاشنگو در اقامتگاه پوتین در شهر سوچی روسیه/ عکس: اسپوتنیک

پوتین: آمریکا هم هواپیما به زمین نشاند تا مخالف خود را بازداشت کند اما دنیا ساکت ماند

اشاره پوتین به ماجرای فرونشاندن و بازرسی هواپیمای حامل ایوو مورالس در ژوئیه سال 2013 با فشار ایالات متحده آمریکا بود. در آن سال هواپیمای حامل مورالس در حال بازگشت از مسکو به کشورش در اتریش با فشار ایالات متحده آمریکا و به ظن حضور ادوارد اسنودن تحت بازرسی قرار گرفت. مورالس را از هواپیما پیاده کردند و هواپیما را بازرسی کردند و پس از اینکه اسنودن را در هواپیما نیافتند اجازه پرواز مجدد به هواپیما دادند.

پیشتر وزارت خارجه روسیه نیز در واکنش به انتقادهای کشورهای اروپایی و غربی به دولت بلاروس بابت دستگیری روزنامه نگار مخالف، از اعمال استانداردهای دوگانه کشورها و رسانه های غربی در این زمینه انتقاد کرده است.

"ماریا زاخاروا" سخنگوی وزارت خارجه روسیه لیستی از اقدام های مشابه ایالات متحده آمریکا و سازمان اطلاعات مرکزی این کشور(CIA) در زمینه فرونشاندن هواپیماها و یا ربودن مخالفان واشنگتن در اقصی نقاط دنیا را یادآوری کرده و تاکید کرد  اینکه رسانه های غربی در این موارد سکوت کرده و انتقاد نمی کنند اما در موارد مشابه در کشورهای مستقل و مخالف آمریکا سروصدا می کنند، ناشی از اعمال استانداردهای دوگانه است.

هفته گذشته "جن ساکی" سخنگوی کاخ سفید در پاسخ به پرسشی درباره مقایسه رفتار دولت بلاروس با رفتار دولت آمریکا در 2013 در فرونشاندن هواپیمای مورالس، از دادن پاسخ صریح اجتناب کرد و تنها گفت:" ما با تمامی شرکایمان در سراسر دنیا همکاری می‌کنیم. من چیز دیگری نمی‌توانم به شما بگویم."

هفته گذشته دولت بلاروس پس از اطلاع از حضور یکی از روزنامه نگاران منتقد خود در پروازی بر فراز آسمان این کشور با تهدید یک جت جنگنده هواپیمای مسافربری شرکت "رایان ایر" را مجبور به فرود  در فرودگاه مینسک کرده و "رامان پراتاسویچ" روزنامه نگار منتقد دولت بلاروس را دستگیر و روانه بازداشتگاه کردند.

این اقدام دولت بلاروس با انتقاد شدید کشورهای غربی مواجه شده و شرکت های هواپیمایی غربی اعلام کرده اند دیگر پروازی بر فراز آسمان بلاروس نخواهند داشت.

همچنین بسیاری از کشورهای عضو اتحادیه اروپا علیه شرکت های هوایی بلاروس اعمال تحریم کرده اند.

روز جمعه (دیروز) دولت روسیه مجوز عبور دو هواپیمای اروپایی از حریم هوایی این کشور را لغو کرد. این دو پرواز قرار بود در چارچوب تحریم حریم هوایی بلاروس، حریم هوایی روسیه را جایگزین کنند که با مخالفت دولت روسیه مواجه شدند.

دولت روسیه مهم ترین متحد دولت بلاروس است. کشورها و رسانه های غربی رابطه خوبی با دولت بلاروس و شخص "الکساندرلوکاشنکو" ندارند و لوکاشنکو را "آخرین دیکتاتور اروپا" خطاب می کنند.

 

ارسال به دوستان