۲۵ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۵ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۵۹
در حاشیه
کد خبر ۷۹۳۰۲۳
تعداد نظرات: ۱۱۰ نظر
تاریخ انتشار: ۱۶:۳۷ - ۱۹-۰۴-۱۴۰۰
کد ۷۹۳۰۲۳
انتشار: ۱۶:۳۷ - ۱۹-۰۴-۱۴۰۰
بازنشر/ تیک تاک "بمب ساعتی شکاف طبقاتی " را نمی شنوید؟

ایران در خطر است / تصمیمات بزرگ و شجاعانه بگیرید

در چنان وضعیتی، آشوب و غارت خطری است قریب الوقوع. فرودستان بی آن که دارای لیدر داخلی یا خارجی باشند به حرکت در می آیند.

عصر ایران؛ جعفر محمدی - ساده ترین تقسیم طبقاتی جامعه از منظر اقتصادی این است:

1 - طبقه بالا (ثروتمندترین افراد جامعه)
2 - متوسط رو به بالا (افرادی که تمکن مالی خوبی دارند و وضعیت اقتصادی بهتری نبست به طبقه متوسط دارند)
3 - طبقه متوسط (افرادی با درآمد متوسط و زندگی قابل قبول)
4 - متوسط رو به پایین ( افرادی که چرخ زندگی شان ولو با دشواری هایی می چرخد)
5- طبقه پایین ( مستمندانی که پایین ترین سطح درآمدی را دارند و معیشت شان درگیر سختی های روزمره است)

البته تقسیم بندی های دیگری هم هست که مثلا به 7 طبقه قائل هستند ( بالای متوسط و پایین آن، هر کدام یک طبقه دیگر وجود دارد). به طور کلی هر چه تعداد طبقات بیشتر باشد، با جامعه سالم تری مواجه هستیم چرا که حرکت طبقات پایین به سمت بالا، روان تر خواهد بود. (همچنین هر چه دو سر طبقات، کم جمعیت تر باشند (فقرا و اغنیا) و طبقه متوسط تعداد بیشتری از جمعیت را به خود اختصاص دهد، جامعه بهتری خواهیم داشت.)

برای این که موضوع بهتر تبیین شود، هر طبقه را به یک پله تشبیه می کنیم. اگر برای رفتن به یک ارتفاع 10 متری، 10 پله داشته باشیم، بالا رفتن از آنها سخت تر است ولی اگر 30 پله وجود داشته باشد، راحت تر می شود به ارتفاع بالاتر رسید.

حالا بر می گردیم به جامعه فرضی مان که دارای 5 طبقه است. فردی را در نظر بگیرید که در طبقه فقیر است. او احتمالا می تواند با تحصیلات بیشتر، یادگیری یک مهارت، تلاش فردی و شاید اندکی خوش شانسی، ارتقاء مالی پیدا کند و ظرف چند سال معقول به طبقه متوسط رو به پایین صعود کند و همین روند را در ادامه عمرش طی کند و در طبقه متوسط یا حتی بالاتر تثبیت شود.
یا فردی از طبقه متوسط به همین منوال به بالاترین نقطه صعود کند. مهم این است که همیشه برای صعود، امید وجود دارد. به بیان دیگر، وجود طبقه فقیر در یک جامعه، هر چند رنج آور است اما اگر راهی برای این طبقه باز باشد که بتوانند ارتقا پیدا کنند، با جامعه سالم تری مواجهیم.

اما اگر همه یا بخش از پله های میانی (بین طبقه فقیر و طبقه ثروتمند) از بین بروند چه می شود؟ مثل این می ماند که در یک نردبان، فقط پله اول باشد و پله آخر و ای بسا چند پله رها در وسط های آن. 
قطعاً صعود از پلکان سخت تر و حتی غیر ممکن می شود.

در جامعه ناسالم که امکانات و فرصت ها به طور غیر عادلانه توزیع می شود، طبقات متوسط، متوسط رو به بالا و متوسط رو به پایین در گذر زمان از بین می روند؛ تعداد اندکی از افراد این طبقات میانی به خاطر تلاش و شایستگی فردی یا شانس (مثلا بالا رفتن ناگهانی زمین کشاوزی اش بر اثر ویلا سازی) و یا رانت به طبقه ثروتمندان می پیوندند و اکثریت به طبقه پایین و پایین تر سقوط می کنند.

کارمندی که تا دو سال قبل می توانست یک خانه 100 متری در وسط شهر اجاره کند ولی سال گذشته در همان محل، توانسته خانه 70 متری اجاره کند و امسال چند محله پایین تر خانه 50 متری اجاره کرده است و برخلاف گذشته، دیگر نمی تواند هفته ای یک بار خانواده اش را به تفریح و رستوران ببرد، کلاس تابستانی فرزندش را لغو کرده و خبری هم از مسافرت داخلی سالانه نیست، مصداقی از فردی است که بی سر و صدا به طبقه پایین سقوط کرده است.

اگر خوب دقت کنید، افراد زیادی را با این مشخصات می بینید که مدام زندگی بر ایشان سخت تر می شود و ای بسا محل سکونت شان هم عوض نشود ولی با افزایش هزینه های زندگی، از کیفیت آن می کاهند.

ادامه این روند، جامعه را از چند طبقه که در همسایگی هم هستند، به جامعه ای فقط با دو طبقه اصلی تبدیل می کند: طبقه ثروتمند - طبقه فقیر.

طبقه ثروتمند - طبقه فقیر
در واقع، با از بین رفتن طبقات میانی، شکافی عمیق بین دو طبقه بالا و پایین ایجاد می شود و نتیجه این دو طبقه شدن بسیار وحشتناک است: اگر تا دیروز، طبقه فقیر، خود را با طبقه متوسط رو به پایین مقایسه می کرد و امید داشت که بتواند با یک پله ارتقا، سر و سامانی به معیشت اش بدهد، امروز با همسایه ای کمی غنی تر سر و کار ندارد بلکه اطرافش را پر از فقرایی چون خود می بیند و سر که بلند می کند، آن دور دست ها، کاخ هایی می بیند که ثروتمندانی را در خود جای داده اند؛ جایی که برای رسیدن به آن، دیگر پله ای وجود ندارد.

اولین نتیجه چنین مقایسه و چشم اندازی ناامیدی مطلق است. ناامیدی معمولاً این مسیر را طی می کند: ابتدا «در خودماندگی و بی انگیزگی و تبدیل زندگی به زیستن صرف» سپس «انباشت کینه و خشم» و در نهایت «انفجار».

طبقه فقیر در جامعه بدون طبقات متوسط بر آن است که حقش توسط طبقه ثروتمند تضییع شده است (و البته این گزاره درباره افرادی که با رانت یا از رهگذر توزیع ناعادلانه ثروت و امکانات وارد طبقه ثروتمند شده اند، صحیح است) ؛ این باور مادام که هنوز امکانات اولیه زیست برای طبقه فقیر مهیاست، صرفاً یک امر درونی است اما وقتی شکاف بیشتر می شود و بخش مهمی از افراد طبقه فقیر، حتی در تامین خورد و خوراک یا درمان عزیزان شان دچار مشکل می شوند و این مشکل ادامه می یابد و عمومیت می یابد، انفجار رخ می دهد.

در چنان وضعیتی، آشوب و غارت خطری است قریب الوقوع. فرودستان بی آن که دارای لیدر داخلی یا خارجی باشند، بی آن که شعار ایدئولوژیک یا سیاسی داشته باشند، بی آن که نمایندگانی برای مذاکره داشته باشند، بی آن که طرح یا ساختاری برای جنبش یا انقلاب داشته باشند، همانند سیلی خانمان برانداز، فاصله خالی بین طبقه فقیر و ثروتمند را ( که زمانی محل طبقات متوسط بود) طی می کنند تا به کاخ ها برسند و به زعم خود حقوق از دست رفته و نان دزدیده شده شان را پس بگیرند.

در چنان حالی، تر و خشک با هم می سوزند؛ هم تاجری که دهها سال با شرافت و درستکاری سرمایه اندوخته، هم آقازاده ای که از رانت بی انتهای پدر، به آلاف و الوف رسیده است و در جزء جزء اموالش، حق محرومان نهفته است.

چنین سیلی را هیچ نیروی قاهره ای نمی تواند مهار کند چرا که قطرات این سیل، چیزی برای از دست دادن ندارند.
نتیجه اش، فروپاشی بیش از پیش جامعه خواهد بود با تبعات سهمگین تری که این مقال، جای پرداختن به آن نیست.

اصلاحات اساسی به ویژه در ساختارهای تصمیم گیری و بنیان های اقتصادی، تنها راه مانع شدن از چنین اتفاق بدفرجامی است. اگر تا چند سال پیش می شد سر چشمه را با بیل بست، امروز تنها تصمیمات بزرگ، شجاعانه، تاریخی ، مردمی و صد البته فوری است که می تواند ایران عزیز ما را از دچار شدن به چنان سیلاب مهیب و خوفناکی نجات دهد.

مسوولان نظام جمهوری اسلامی ایران!
بی آن که صورت مساله را پاک کنید، این هشدار را جدی بگیرید و "ایران" را نجات دهید.

ارسال به دوستان
انتشار یافته: ۱۱۰
در انتظار بررسی: ۱۷۹
غیر قابل انتشار: ۱۹۵
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۵۴ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
4
543
مسئولان اگه بلد بودند که الان وضع اینگونه نبود مسئولان فقط بلد هستند جیب مردم بدبخت بزنن حالا یا با بورس یا با گران کردن بی حد و حساب مسکن و خودرو و بی ارزش کردن پول مملکت فقط و فقط به جیب مردم چشم دارند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۵۹ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
7
461
مگه ما مسول داریم ؟
Viva Iran
Belgium
۱۷:۰۳ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
1
144
حتما از جنبه جامعه شناسانه به پدیده crabs in a bucket یا ذهنیت خرچنگی آشناهستید.خرچنگها یکدیگر را پایین می کشند به جای اینکه بگذارند یکی یکی شان از داخل محدوه ای که گیر افتاده اند بیرون بروند.درواقع به یکدیگر کمک نمی کنند.در داخل کشور ما با این پدیده مواجهیم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۰۸ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
307
35
البته سخن درستی است ولی چه جالب حالا که این دولت منتخب عزیزان رو به اتمام است واقع بین شدید و نگران انفجار اجتماعی آنوقت که با دروغ در ۸ سال قبل مردم را فریب دا ید یاد این موارد نبودید خدا کند دولت بعد بتواند قدمی بردارد بقول قالیباف به نظرم از ۱۶ سال قبل خیرالموجودین کاندیداها بود و دیگر وقت آزمون و خطا نیست ایا ما مردم هیچ تقصیری نداریم
ايراني
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۱۴ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
3
251
كو گوش شنوا؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۲۱ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
3
318
متاسفانه آنچه اتفاق افتاده نتیجه مدیریت همین مسئولان است ایشان هنوز هم به همان مسیر در آرزوی مدینه فاضله خیالی می روند. انتظار درایت و اصلاح از آن ها فقط یک خیال است. منتظر سرنوشت محتوم باشید!
سلمان
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۲۱ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
255
41
حالا که روحانی داره میره یادت افتادهع اختلاف طبقاتی زیاده!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
نیما
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۲۹ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
3
232
هشدار هوشمندانه و دلسوزانه
شکاف وحشتناک طبقاتی آن هم دو طبقه فقیر و غنی نفرتی عمیق را در توده های زحمتکش ایجاد کرده است
اگر انفجاری رخ دهد همه با هم غرق خواهیم شد
سوسان
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۳۳ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
44
71
کشوری که 4 میلیون کارمند بی کار داره هیچ غلطی نمیتونه بکنه مگر اینکه تعداد کارمندان به یک دهم برسه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۲۱ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۰
همین الان هم خیلی از کارمندا به جای چند نفر دارن کار میکنن و در این زمینه صرفه جویی شده . باید کارها برون سپاری بشه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۳۸ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
3
175
عصر ايران محترم منتشر كن لطفا.. بنده با افتخار !اعلام می کنم که به برکت تصمیم گیری های غلط مسوولانی که خود و خانواده هایشان در رفاه در ایران و دیگر کشورها به سر می برند- بنده با 20 سال کارمندی دیگر قادر نیستم مسکنی که در حد متوسط برای یک خانواده 4 نفره باشد اجاره کنم. زنده باد این خودکفایی و استقلال و عزت و سربلندی.. مسکن نیاز اولیه انسان است
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۲۲ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۰
نیازهای اولیه کشورهای دیگه و آرزوهای ما !
علی
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۳۸ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
3
93
سسال ۷۰ برنج طارم سر گل کیلویی ۱۲۰تومان‌بود یعنی یک‌کامیون ده تن حدود یک‌میلیون و دویست امروز همان‌بدنج کیاویی ۵۲ هزار تومان یعنی همان بار حدود پانصدو بیست میلیون تومان
اقتصاد دانهایی که این مملکت را به این روز انداختید در سال ۷۰ اکثر مردم میتوانستند بدنج‌بخرند حالا فقط طبقه مرفح میتوانند چرا؟؟؟؟؟
گوشت و مرغ و روعن هم‌به این‌ترتیب
شما که دانش و تجربه ازاد سازی قیمت ها را نداشتید چرا این کار را انجام و مملکت را به این روز گرفتار کردید
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۴۲ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۰
مرفه
ناشناس
Canada
۱۷:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
2
124
نوشته ی بسیار خوبی بود بجز جمله آخر که جای تفکر دارد. مسئولان کشور خودشان با عقل خدادادیشان سالها اندیشیدند و وبه اندیشه هایشان عمل کرده اند تا کشور را به این روز رسانده اند
اینک شما از همان مسئولان با همان عقول خادادیشان درخواست می کنید که باز هم بیاندیشند و اندشه هایشان را عملی کنند......شاید فرجی شد!!
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۴۰ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
3
77
زهی خیال باطل
حمید
Singapore
۱۷:۴۳ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
1
64
این موضوعی است که سالها پیش نگرانی در موردش وجود داشته و افسوس که زمان به سرعت در حال سپری شدن هست.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۴۴ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
1
82
من الان دقیقا بین این دو مرحله «در خودماندگی و بی انگیزگی و تبدیل زندگی به زیستن صرف» سپس «انباشت کینه و خشم» هستم................. خسته شدم خسته.... تا کی بدوم و به جایی نرسم؟!!!!!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۴۸ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
1
41
بطور عام در کل جامعه شکاف تشدید میشود و بطور خاص در بین کارکنان
علی
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
2
66
گوشی برای شنیدن نیست
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۰۰ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
26
34
یه نمونه قبض برق آقای کریمی
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۰۳ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
0
65
این تحلیل شما ، دقیقا من از از سال ۹۷ باهاش دارم زندگی میکنم.
سال ۹۶ با یه وام ۴۰ میلیونی تونستم خونمو ۱۰ متر بزرگتر کنم، اگه با همون نرخ تورم پیش میرفتم الان یه اپارتمان ۱۰۰ متری تو منطقه دو داشتم بعلاوه یه ماشین خارجی متوسط در حد مزدا ۳.
الان تو محل زندگیه خودم حتی توان اینکه یه طبقه خونمو جابجا کنم ندارم.و بارها و بارها عینا همین تحلیلو پیش خودم کردم که وقتی کسی به نقطه عیر قابل بازگشت برسه دیگه امنیت نمیمونه ممکنه ماشین سمند منم تو خیابون از زیر پام‌دربیارن.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۲۴ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۰
خوش به حالت خونه داری
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۰۴ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
3
44
چشم مسئولان هم فورا به حرف شما گوش می دهند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۱۷ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
3
35
مثلا چه تصمیم بزرگی؟!؟؟!
حسین
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۲۰ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
0
18
انشاالله به یاری خدا
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۲۳ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
0
22
بزرگترین خطر برای ایران چیست؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۲۹ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
94
23
وقتی عصر ایران به یاد طبقات محروم و فاصله طبقاتی می افتد

چرا حالا؟

الان مگه چه اتفاقی افتاده که طلبکار شده اید؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۳۰ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
12
31
کافیه فقط عبارتهای بولد شده رو بخونی ...

#تدبیر #و #امید
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۳۱ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
1
30
احسنت
ولی کو گوش شنوا ...............
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۳۲ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
21
42
احسنت
درود بر عصر ایران که حرف دل مردم محروم رو داره می زنه

اصلا مگه عصر ایران گفته بود به روحانی رأی بدید که حالا هی گیر میدین که بعد 8 سال یاد چنین موضوعاتی افتاده؟
م.م
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۴۵ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
96
26
چقدر شما پر رو هستید. چرا در دوران شیخ دیپلمات از این حرفا نمیزدید. لال نمیرید... .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۵۵ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
4
61
شما فکر چی رو میکنید از اول هم برنامه همین بود از 50 سال قبل شوروی روسیه فعلی امروز ایران را برنامه ریزی کرده بودند برید ارشیو برخی سایت های روسی رو مطالعه کنید وحشت تمام وجودتون رو میگره همه چیز مشخص و برنامه ریزی شده داره پیش میره از اختلاق قمیت ها تا خشکاندن اب و درخت و زمین هوا موجود هست مطالعه بفرمایید
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۱۴ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
1
54
ایران رفت
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۲۹ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
65
24
جالب تو این هشت سال دولت اقای روحانی از این تیپ متن ها منتشر نمیکردید ، یه دفعه به فکر قشر ضعیف افتادید
شاهین
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۲۹ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
8
97
اگر نظر حقیر رو سانسور نمی کنید باید عرض کنم اتفاقا نجات ایران در همین به راه افتادن سیل است. والسلام
علی
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۳۳ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
5
102
عجب نوشته و مقاله خوبی.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۳۴ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
5
94
مقاله ای بسیار دلسوزانه و عالی بود.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۳۵ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
8
103
فخر فروشی با ماشین های مدل بالا یا هر روش دیگری یکی از مظاهر بی فرهنگی است
هموطن
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
0
81
ای کاش گوش شنوایی باشد قبل از اینکه دیر شود
منصور جاوید
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۵۱ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
1
88
این بیت را از اکبر یاغی تبار م نویسم تاهم چون ده ها بار دیگر عصر ایران در رده در حال بررسی -که همیشگی است-بگذارد.
"بس نمانده است که این مزرعه ویران بشود
بس نمانده است که این باغ بیابان بشود"
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۵۴ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
2
94
آفرین بر شما، چه رنجی کشیدید تا این وضعیت را به قلم بکشید به امید آن که (یا حتی بی امید آن که) در قدرتمندان و تصمیم گیران اثری کند. احساس مسئولیت شما را می ستایم و برایتان آرزوی توفیق میکنم.
هادی
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۰۲ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
9
103
عصر ایران دلت خوشه
روز به روز صد پله بدتر می شه
ببین 8سال دیگه یعنی سال1408مردم دارن برا یه لقمه غذا همدیگه را تیکه پاره میکنن
ناشناس
Germany
۲۰:۰۲ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
10
54
در پاسخ به این نقد دلسوزانه باید گفت اولا یک شبه به این وضع نرسیدیم تا یک شبه هم آنرا علاج کنیم دوم اینکه وقتی فضای نقد و بررسی آزاد و نخبگان متهم به سیاه نمایی نشود میتوان ریشه یابی کرد و بدنبال راه حل های فراگیر بود، سوم اینکه شکاف طبقاتی در همه جای دنیا هست، در هند بسیار بدتر از ایران است و باید از تجربیات دیگر کشورها در حل مشکلاتشان استفاده کرد، چهارم اینکه خشم و خشونت لزوما فقط بخاطر شکاف طبقاتی نیست و یکی از دلایل خشم ناکارامدی ها و بوروکراسی و تبعیض در دستگاههاست و یکی از دلایل دیگر مصرف گسترده مواد مخدر و تبهکاران و البته دلایل فرهنگی پنجم اینکه اقتصاد ایران برای بازگشت به ریل توسعه و کاهش ضریب جینی نیازمند برنامه های بلند مدت است و تعامل با دنیا و دهها دلیل دیگر...
علیرضا
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
۲۰:۰۷ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
1
72
در سیستم ما راحترین راه حل انتخاب خواهد شد(با توجه به تجربه چندین ساله) صورت مساله چنان پاک میشود که اصلا گویی همچنین مساله ایی وجود نداشته. میگویید نه، مدتی صبر داشته باشید.
امین
Germany
۲۰:۲۰ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
3
52
بسیار مقاله خوبی بود
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۲۴ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
14
42
شاید خیلی ها از این جمله خوششون نیاد ولی
ایران به یک بن سلمان نیاز داره!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۳۱ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
51
23
هشت ساله دولت مورد حمایت شما با غارت بیت المال و تزریق اون به ژنهای خوب و خد ذخیره پندارها داره شکاف طبقاتی ایجاد میکنه و ضریب جینی رو بیست درصد افزایش داده، الان فهمیدین این مطلب رو؟؟؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۳۲ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
2
73
الان مسولان میان به درآمد و عایدی مالیات می بندن و این کار به قشر متوسط اعمال میشه و اونا هم به قشر فقیر سقوط آزاد می کنند در حالی که آقازاده ها و بنگاه های زالو صفت روز به روز فربه تر میشن.
حافظ
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۳۴ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
0
60
متاسفانه وقتی بین مسولان پرادعا ومردم بی ادعا فاصله روز به روز بیشتر می‌شود هیچ چیز جز تغییر آنان را بیدار نمی‌کند اگر که می کرد که این همه سلسله عوض نمی‌شد باعث وبانی این وضعیت خود را نماینده خدا می‌داند ومردم را هیچ
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۳۸ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
5
62
ایران شده آفریقای دوم مردم گرسنه شبا میخواین ولی هیچ کس نیست که رسیدگی کنه
شهروند ایرانی درجه 3
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۵۸ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
1
82
برخی صاحبان قدرت در ایران که متاسفانه تعدادشان هم کم نیست آن چنان مست قدرت و ثروت هستند که توهم دارند که همه مثل خودشان در کشور خوش هستند ولی نمی دانند که صدای طوفان عظیمی می آید،آن وقت تر و خشک شان را با هم خواهد برد.
ناشناس
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
۲۰:۵۸ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
4
73
دیگه دیره.
حسین
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۰۰ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
0
46
درود بر شما با این مقاله ارزشمند . امید وارم گوش شنوایی باشد و دردی باین واضحی را درمان کند.
خویی
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۰۲ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
4
55
دیگر کار از کار گذشته تفاوت طبقاتی بین مردم عادی ومسولین است
مجتبی
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۰۴ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
1
50
این صدا خیلی وقته به جایی نمیرسه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۰۶ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
4
48
زمانی درست خواهد شد که تمام آقازاده ها و نجومی بگیران از این مملکت خارج بشوند
Kia
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۱۱ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
2
55
با سلام
جامعه دو قطبی شده قشر متوسط از بین رفته یا غنی یا ضعیف
مسوولیت هم درگیر فرستادن پول وطلا برای فرزندانشون خارج از کشور هستن سر ماه هم تند تند میاد مسوولین بیچاره چکار کنه
مجبور هه چشمشو بعضی جاها ببنده تا دلار بیاد تو حساب سریع تر بفرسته برای فرزند دلبندش
مسوولین همه ساکن منطقه یک تهران هستن درد مردم رو چطور متوجه بشن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۱۴ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
1
44
وجود طبقه بالا و فقیر بهانه ای شده برای فشار بر طبقه متوسط که اکثریت جامعه هستند انواع مالیات ها و قوانین مختلف با این بهانه ها فقط برای طبقه متوسط اجرا می شوند و درآمدی برای دولت ایجاد می کنند اما طبقه بالا همیشه بالاتر می شوند و طبقه فقیر هم فقیرتر می شوند
علی
Canada
۲۱:۱۵ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
4
33
الان دیگه همه تو یه سطح رسیدن همه فقیر شدن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۲۹ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
49
9
این نظریه ها در ایران مصداقی نداشته و تقریبا منسوخ شده هستند زیراشرایط در ایران متفاوت از هر جای دیگر است اصلا زندگی در ایرا ن برای اکثر مردم ارمانی مادی ندارد وعلقه های مردم نیز متفاوت است مثل نظریه حرم مازلو که مردم بدون طی پله هی اول به اخرین مرحله از حرم مازلو خودشون را منطبق نموده و زندگی میکنند و کسی را هم برتر از خود نمیدانند در ضمن مردم در ایران همیشه دوست دارن ثروتشان زیر زمینی باشد و اصولا رفتارها هیچ وقت با اندوخته ها و سطح زندگی اکثرا سازگاری ندارد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۲۹ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۰
تا پله ی اول رو تامین نشی به پله ی دوم هرم مزلو نمیرسی، اصلا درکی از هرم مزلو نداری و حرف میزنی فقط!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۳۴ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
1
27
متاسفانه واقعیت محض
زیبا
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۳۴ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
9
49
اختلاف طبقاتی یعنی اینکه قبض برق علی کریمی از حقوق یکماه من معلم بیشتره! تازه معترض هم هست
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۳۴ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
1
20
کاملا درسته
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۵۱ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
10
41
داریم نبدیل میشم به هند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۵۲ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
2
66
مسیولین در حاال مال اندوزی هستند مزاحم نشوید
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۵۳ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
2
82
جامعه دیر یا زود منفجر میشود
مردم اتش زیر خاکستر اند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۵۳ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
7
83
حضرت علی (ع)
سْتَعْمِلِ الْعَدْلَ وَ احْذَرِ الْعَسْفَ وَ الْحَيْفَ فَإِنَّ الْعَسْفَ يَعُودُ بِالْجَلَاءِ وَ الْحَيْفَ يَدْعُو إِلَى السَّيْف‏
عدالت را اجرا كن و از زورگويى و ستمگرى بپرهيز زيرا زورگويى مردم را به ترك از وطن وامى‏ دارد، و ستم آنان را به قيام مسلّحانه مى ‏كشاند.

نهج البلاغه ص 559 ، ح 476

و این متاسفانه برای ایران داره اتفاق میفته..
علی
Iran (Islamic Republic of)
۲۱:۵۳ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
0
75
سلام
مطلب خیلی خوبی بود حقیقت جامعه همین هست که شما فرمودید ولی در آخر جمله خیلی دقیقی نوشتید
مسئولان نظام جمهوری اسلامی
این نظام هست که مسئول دارد نه ایران چون اگر فردی کلمه ایی بگوید که به نظام بر بخورد صدها مسئول نظام پیدا میشوند ولی اگر ایران صدمات بزرگی ببیند که در حال دیدن هم هست هیچ مسئولی پیدا نمیشود
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۱۴ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۰
عالی بود... احسنت
حمید
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۰۳ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
3
55
تا چند وقته دیگه جامعه چنان متلاشی بشه هرج مرج درگیری کل کشور رو بگیره مسولین و دولتمران حکومت کلا تو خواب تشریف دارند خدا خودش کمک کنه
بهنام
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۱۰ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
2
38
مسولی نمانده... ژن خوب ولی بخواهید فت و فراوان داریم
رحیم
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۱۱ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
1
59
باید پژوهشی جامع انجام شود تا معلوم بشود ثروتمندان بعد انقلاب از چه راهی ثروت خود را بدست آورده اند. به نظر اینجانب اکثر ثروتمندان بعد انقلاب ضریب هوشی آنها کمتر از متوسط جامعه است و ثروت و حتی تحصیلات خود را از راه رانت بدست آورده اند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۳۲ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۰
مثلا خودم در پایان نامه و مقاله ی یه بنده خدایی که بالا دستیم بود کمک کردم و مجبور بودم و تونست مدارک تکمیلی بگیره، البته پولی و الان دانشگاه ها پول بدی برات مدرک ردیفه
Ali
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۱۷ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
2
18
احسنت
پ
Finland
۲۲:۱۸ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
0
49
کاش دغدغه ایران داشتند
Salehi
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۲۴ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
4
31
جناب محمدی دست مریزاد تورو خدا این نوشته برای رییس جمهور جدید ارسال کنید
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
101
13
آقای محمدی در لفافه حرف نزنید ..آسمون وبه زمین دوختی که حرف دلتو بزنی ولی جرات وجسارت نداشتی ..راحت بگو که یا دولت روحانی ویا دولت رئیسی چاره ای ندارن بیاید زیر بار برجام برن وبرجامو احیا کنن وهرچی کدخدا گفت بگن چشم...ابته روحانی از خداشد بود که به یه توافق برسه که تا حالا نرسیده وبعید میدونم تو این مدت باقی مونده برسه.ودولت رئیسی هم بعید میدونم با این شرط وشروط کدخدا رئیسی زیر بار بره.... خلاصه آقای محمدی از خداته تسلیم بی چون وچرای کدخدا بشیم ولی این یه ارزوی محال ورئیای بی تعبیری هست
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۳۳ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
1
39
گوش اگر گوش تو و ناله اگر ناله من
آنچه البته به جایی نرسد فریاد است
وریا
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۳۴ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
1
37
کبکی که سر در برف فرو کرده دوست دارد اوضاع طبق خیال خودش پیش برود اما زهی خیال باطل،بعد از انواع و اقسام اشتباهات وقتی درس نگیری باید منتظر پیشامد های دوران باشی، فقط همین.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۳۴ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
2
36
ماها شانس نداشتیم که دیر به دنیا اومدیم، وگرنه مثل خیلی از قدیمی ها ملک و املاک و زمین میخریدیم و بدون هیچ زحمتی الان چندین میلیارد سرمایه داشتیم که سال به سال سر جاش بود و هی بهش اضافه میشد!
ولی جوون امروز نمیتونه حتی یه آلونک برای آسایش خودش بخره با حقوق کارگری!
رئوف
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۳۴ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
1
42
خانمان سوز شود آتش آهی ؛ گاهی
ناله ای می شکند پشت سپاهی ؛ گاهی
ستاره
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
1
31
زندگی امروز مردم سرزمینم بسان فرورفتن ارام ارام در مرداب است فقط خدا نجات بخش است
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۴۴ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
71
12
این اتفاقات نتیجه مذاکرات اشتباهه از کجا معلوم ممکنه برجام بعدی خطری به مراتب بیشتراز این داشته باشه آمریکا هرگز در هیچ دوره ای به قول قرارش عمل نکرده البته خب اصلا کشوری که هویت ودزدیه دیگه انتظاری بیشتراز این نمیشه ازش داشت
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۳۳ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۰
مدیریت غلط داخلی بوده
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۴۶ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
2
18
دقیقا
nas
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۴۸ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
0
36
با سلام، عصر ایران خیلی خوب نوشتی، سن امثال من که روزهای انقلاب را درک کرده و هنوز قلبمان برای ایران می تپد حرفمان همین است که در نوشتار شما آمده، کم کم یهو خیلی دیر می شود.
دریابید مملکت را...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۵۱ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
0
54
شورش فرودستان دور از انتظار نیست جالبه تمامی مسئولان کشوری به این موضوع واقفند و میدانند این اتفاق میافتد ولی ککشونم نیست و حتی روز بروز شرایط را بدتر میکنند ونارضایتهارا به عمد بیشتر میکنند ،
چون تمامی پیکره حاکمیت رو تفکر حجتیه گرفته وبا نگاهی آخرزمانی به گسترش ظلم دامن میزنند غافل ازاینکه تر وخشک همگی با هم نیست و نابود میشویم.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۵۸ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
3
62
چه عجله‌ای دارید هنوز دولت لنگ و اشکنه مستقر نشده؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۲:۵۸ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
2
48
خودمو و خانمم فوق لیسانس از دانشگاه معتبر هستیم و از نظر کاری هر کدوممون تو شرکت های خوبی کار میکنیم. تو یه خونه ۴۰ متری به زور زندگی میکنیم، دو ساله مسافرت درست و حسابی نرفتیم و پوشاک درست و حسابی نخریدیم. هر سال هم داره وضعیتمون بدتر میشه، هر چی قناعت کردیم هم روحانی تو بورس با جمله همه چیزتان بالا کشید.
کاشکی مسئول نداشتیم، کاری باهامون نداشته باشن، نمیخواد به فکرمون باشن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۰۰ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
1
25
نجات جامعه ایران در این است که مسئولان کاری به کار مردم نداشته باشند.
همه چیزتان را به لورس بسپارید.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۰۶ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
106
14
در چه حدی دوست داری غربیها رو تحویل بگیریم عزیزم، فقط در مقابلشون زانو بزنیم ؟ کفششو نو واکس بزنیم یا نظرتون بیشتره ؟!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۳۰ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۰
شما برو بخواب با شما نبود.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۳۵ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۰
شما نظر ندی نمیگن لالی
احسان
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۴۲ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۰
واکس کفش چینی براتون عزت و اقتدار داره؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۰۷ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
7
29
سلام
دیدگاه کمونیستی نداشته باشید
فقط کافیه رانت حذف بشه
ازپارک وی به بالا 90 درصد کسنی که زندگی می کنن کارگزارن دولتی. و وابستگان هستن
رانت باید حذف بشه....
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۳۵ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۰
این رانت که وگویی یعنی چه؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۱۷ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
3
49
بزودی این اتفاق خواهد افتاد بدون شک
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۱۹ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
2
53
ایران از دست رفت
احیا ی از دست رفته ها در بعضی موارد غیر ممکن و در بعضی موارد زمان و هزینه ی زیادی میبره تا شاید به حالت اولیه برگرده
دیگه نه راه پس داریم نه راه پیش
انگار تو باتلاق گیر افتادیم و هر چه دست و پا میزنیم بیشتر فرو میریم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۲۶ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
1
48
بعد از خوندن این مقاله واقعا نگران این مملکت و خانواده ام شدم..
ایرانی
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۳۴ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
0
48
اولویت اقتصاد نیست اگر بود همه چیز بر اساس اون برنامه ریزی و تصمیم گیری میشد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۴۰ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
0
40
انها فعلا در خوابند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۵۲ - ۱۴۰۰/۰۴/۱۹
1
53
کسی که خود را به خواب زده را نمی توان با فریاد بیدار کرد....
Hamed
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۲۱ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۰
2
78
اتحاد جماهیر شوروی سابق نیز بدون لیدر و شورش و اعتراض از درون فرو پاشید !!!
سراج
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۳۰ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۰
142
14
اینها سیاه نمایی است. من خودم از طبقه متوسطم و خدا را شکر راضیم. تو قوم و خویش های ما یک نفر هم بدبخت نداریم. احتمالا شما نویسنده محترم هم بدبخت نیستی ولی مثل بقیه دلت بحال بدبخت ها میسوزد. حالا آمد و مملکت به هم ریخت وضع فقرا بدتر میشود. در این چند حادثه و آشوب ها اتفاقا مردم قشر ضعیف کمتر دخالت داشتند و خسارت کمتری زدند. بیشتر مرفهین بی درد در مناطق بالا شهر بودند عزیز من.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۳۶ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۰
درامدت چقدره؟
وحید
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۲۱ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۰
0
21
در خودماندگی و بی انگیزگی و تبدیل زندگی به زیستن صرف ! این درست وضعیت خیلی از ماهاست . پیش به سوی انفجار !
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۰
0
12
عالیه ،ای کاش پند گیرند چون فردا دیر خواهد شد.
رضا
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۳۶ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۰
1
25
همین دیروز لبنیات 47 درصد و مواد شوینده 25 درصد گران شد و با پرروئی تمام در خبر اعلام شد. باید منتظر خبر بعدی باشیم.....
رانش زمین در برزیل ۹ کشته بر جا گذاشت (فیلم) مرگ دلخراش خلبان پس از سقوط هواپیما در تالاب پر از تمساح(+عکس) شاهکار معماری ژاپنی که بهترین خانۀ جهان در سال 2005 شد(+عکس) پزشکیان : با زیارت کردن و شعار دادن مشکلات حل نمی‌شود/ اگر بچه‌های ما طور دیگری شده‌اند، ما مقصریم که درست آموزش ندادیم تغییر نام ورزشگاه مشهد به‌نام « غلامرضا تختی » توسط آیت‌الله خامنه‌ای دستگیری پسر ۱۳ ساله به علت رانندگی به سمت مدرسه آغاز طرح تفکیک جنسیتی در وسایل حمل و نقل عمومی در دمشق منبع انرژی بی‌پایان، نزدیک‌تر از همیشه کوشکی : عملاً قبح مذاکره و رابطه با آمریکا شکسته شده / هر نوع مذاکره در هر سطحی زیانبار خواهد بود قتل پسر خیاط در شب سال نو میلادی در ترکیه، محاکمه در ایران روده شما به این دلایل احتمالا ناسالم است زندگی لرزان و در خطر ۳۰ یوزپلنگ باقیمانده در ایران پزشکیان: اگر در تبعیض و بی‌عدالتی هستیم راست نمی‌گوییم که شیعه هستیم (فیلم) بهترین شیوه شارژ کردن موبایل خداحافظی با ترافیک/ هوش مصنوعی چینی راه حلی قطعی برای معضل ترافیک ارائه داد