۳۰ شهريور ۱۴۰۳
به روز شده در: ۳۰ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۵
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۹۷۹۴۶
تاریخ انتشار: ۱۸:۲۰ - ۲۲-۰۵-۱۴۰۰
کد ۷۹۷۹۴۶
انتشار: ۱۸:۲۰ - ۲۲-۰۵-۱۴۰۰

آغاز کار بزرگترین سیستم پاکسازی اقیانوس از زباله

آغاز کار بزرگترین سیستم پاکسازی اقیانوس از زباله
این سیستم جدید موسوم به "جنی" (Jenny)، نخستین سیستم پروژه پاکسازی اقیانوس در مقیاس بزرگ است. این سیستم برای نخستین بار طی این هفته در زباله‌دان بزرگ اقیانوس آرام به کار گرفته شد و طی ۶۰ هفته آینده، ۷۰ آزمایش جداگانه را پشت سر خواهد گذاشت.

جدیدترین و بزرگترین نمونه سیستم جمع‌آوری زباله، کار خود را در پروژه پاکسازی اقیانوس آغاز کرده است.

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، "پروژه پاکسازی اقیانوس" (Ocean Cleanup Project) که از سال ۲۰۱۳ برای تمیز کردن پلاستیک ها از دریاها آغاز شد، تغییرات زیادی در طراحی سیستم‌های جمع‌آوری زباله ایجاد کرده است. جدیدترین نمونه این سیستم‌ها ممکن است مهم‌ترین آنها باشد زیرا پژوهشگران از طرحی که بر نیروهای اقیانوس مبتنی است، به طرحی روی آوردند که روش بسیار کارآمدتری را ارائه می‌دهد.

ایده ورای پروژه پاکسازی اقیانوس، در اصل لنگر انداختن یک سیستم بزرگ شناور به شکل "U" در بستر دریا بود که از جریانات اقیانوس برای جمع‌آوری زباله‌های پلاستیکی استفاده می‌کند. نسخه‌های بعدی، بر جریان، امواج و باد مبتنی بودند و با زباله‌های پلاستیکی، اختلاف سرعت داشتند که با حرکت سیستم در آب، امکان جمع شدن آنها فراهم شد.

در هر حال، آزمایش این روش در "زباله‌دان بزرگ اقیانوس آرام" (Great Pacific Garbage Patch) نشان داد که این طرح کاملا کار نمی کند زیرا سیستم برای حفظ سرعت مورد نیاز تلاش می‌کند تا به جمع آوری زباله بپردازد. بنابراین پژوهشگران، سیستم را ارتقا دادند که مهم‌ترین آنها برای حفظ سرعت ثابت طراحی شده بود.

پژوهشگران در حال حاضر، ایده یک سیستم منفعل را کنار گذاشتند تا سیستمی ارائه دهند که مبتنی بر نیروی محرکه فعال است. ایده آنها این است که پلاستیک‌های جمع‌آوری شده را به منطقه‌ای دورتر انتقال دهند. یکی دیگر از مزایای پروژه پاکسازی اقیانوس این است که از نظر تجاری مقیاس‌پذیری بیشتری دارد.

این سیستم جدید موسوم به "جنی" (Jenny)، نخستین سیستم پروژه پاکسازی اقیانوس در مقیاس بزرگ است. این سیستم برای نخستین بار طی این هفته در زباله‌دان بزرگ اقیانوس آرام به کار گرفته شد و طی ۶۰ هفته آینده، ۷۰ آزمایش جداگانه را پشت سر خواهد گذاشت. پژوهشگران قصد دارند به واسطه این آزمایش‌ها نه تنها به طرح خود اعتبار بدهند، بلکه نشان دهند که اثرات این طرح بر محیط زیست محدود است، مشکلات ایمنی به همراه ندارد و میزان قابل توجهی از زباله را جمع‌آوری می‌کند.

ارسال به دوستان
عیادت پزشکیان از مجروحان لبنان در بیمارستان فارابی این زن پشت پرده انفجار پیجر در لبنان بوده است؟ عیادت سخنگوی دولت از سفیر ایران در بیروت ۷۴ هزار معلم جدید در راه مدارس آمادگی ایران برای ارسال دارو و تجهیزات پزشکی به لبنان احضار سرپرست سفارت افغانستان به وزارت خارجه مصدومیت ۳۵ نفر در همدان بر اثر سقوط از درخت گردو عذرخواهی طالبان درمورد بی احترامی به سرود ملی ایران: طبق سنت خودمان عمل کردیم / در کشور ما وقتی سرود وطن خوانده می‌شود، همه می‌نشینیم کانادا تمامی پروازها به اسرائیل را لغو کرد سانحه برای پرواز تهران- کرمان / مسافران سالم هستند 6 نکته درباره توهین نماینده طالبان به سرود ملی ایران : از پیجرهای لبنان تا مهاجران افغان وزیر اقتصاد تایوان : قطعات پیجرهای منفجر شده در لبنان ساخت تایوان نبودند محمود حکیمی ، نویسنده و پژوهشگر درگذشت روسیه : انفجار پیجرها نوع جدیدی از حمله تروریستی است پزشکیان به دنبال «پل» است؛ به «اون یکی» گفتن گیر ندهیم!