۱۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۴:۳۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۷۹۹۹۷۳
تاریخ انتشار: ۱۱:۰۷ - ۰۴-۰۶-۱۴۰۰
کد ۷۹۹۹۷۳
انتشار: ۱۱:۰۷ - ۰۴-۰۶-۱۴۰۰

مازندران هنوز گرفتار سویه "لامبدا" نشده است

مازندران هنوز گرفتار سویه
هر سوشی که پدید می آید ما نگران جهش های آن هستیم، دلتا و لامبدا از جمله های سویه‌های پر سرایت است که بیماری زایی را نیز بیشتر می‌کند و سرایت لامبدا احتمالا بیشتر از دلتا است.

مسئول آزمایشگاه کرونای استان مازندران گفت:مازندران هنوز گرفتار سویه "لامبدا" نشده است.

 محمدرضا حق شناس در گفت‌وگو با ایسنا بااشاره به امکان سویه های جدید کرونا در مازندران اظهار کرد: در برخی کشورها مانند آمریکای جنوبی سویه جدید لامبدا مشاهده شده و در ترکیه هم شنیده های غیرمستند وجود دارد اما در ایران تاکنون مشاهده نشده و به تبع آن مازندران نیز تا کنون درگیر این سویه نشده است.

وی در پاسخ به اینکه گفته شده کرونای لامبدا اروپایی موجب مرگ نوجوانان می‌شود، خاطرنشان کرد: در سویه دلتا کرونا درصد مرگ و میر افزایش داشت اما اینکه بگوییم درصد مرگ و میر کرونا دلتا به دلیل قوی تر بودن جهش ژنی بوده جمله نادرستی است.

مسئول آزمایشگاه کرونای استان مازندران تصریح کرد: دلتا کرونا به دلیل سرایت بیشتر به تبع آن مرگ و میر بیشتری را نیز به دنبال داشت و حال در مورد لامبدا اگر منظور این باشد که در نوجوانان مرگ و میر بیشتر از بیشتر از مسن ها است چنین چیزی درست به نظر نمی‌رسد چون سویه لامبدا سرایتی بیش از دلتا دارد ممکن است مرگ و میر بیشتری داشته باشد اما اینکه در سنین پایین‌تر عنوان شده، چون جوانان و نوجوانان در مسافرت ها و دورهمی ها بیشتر حضور دارند و زدن ماسک را نیز کمتر رعایت می کنند به این دلیل ابتلای آنها بالا می‌رود.

حق شناس ادامه داد: همچنین افراد مسن بیشتر رعایت می‌کنند و در منازل هستند ضمن اینکه افراد مسن و بالای ۵۰ و ۶۰ سال نیز  واکسینه شدند که شدت ابتلا و وخیم بودن آن  و میزان مرگ و میر نیز کاهش یافته است.

وی خاطرنشان کرد: هر سوشی که پدید می آید ما نگران جهش های آن هستیم، دلتا و لامبدا از جمله های سویه‌های پر سرایت است که بیماری زایی را نیز بیشتر می‌کند و سرایت لامبدا احتمالا بیشتر از دلتا است.

مسوول آزمایشگاه کرونای استان مازندران با اشاره به اینکه هرچند واکسن برای همه‌ سویه موثر است، تاکید کرد: اما احتمال اینکه واکسن‌های موجود برای سویه  لامبدا درصد ایمنی کمتری ایجاد کند نیز وجود دارد.

حق شناس گفت: در هر صورت افرادی که واکسینه شده اند درصد بستری و فوتی کمتری داشته، در نتیجه رعایت پروتکل ها و واکسیناسیون در راستای کاهش زنجیره انتقال و قطع زنجیره موثر است.

ارسال به دوستان
«پلی‌فنول‌»؛ ماده‌ای گیاهی با خواص شگفت‌انگیز برای سلامت پرفروش‌ترین فیلم‌ های جهان در سال ۲۰۲۴ (+ اینفوگرافی) اسب یومود؛ قدرتمندترین اسب دنیا که ۸۰۰ کیلومتر را در ۷ روز طی می‌کند!(+عکس) فناوری چینی‌ها برای ترجمه لحظه‌ای افکار چای و قهوه سرطان‌زا هستند یا ضد سرطان؟ شناسایی یک نوع ناشناخته از «انسان» که 300 هزار سال قبل زندگی می‌کرد ایلان ماسک چگونه به این ثروت عظیم دست یافت؟ خواص مرزه چیست؟ گیاهی که باید در رژیم غذایی روزانه شما باشد! خلاصه بازی اینتر ۲ - آث میلان ۳ (فیلم) سوپرجام ایتالیا به میلان رسید/ شب درخشان طارمی با شکست اینتر تلخ شد رقص بندری مهدی طارمی با همراهی بازیکنان اینتر پس از گلزنی به میلان (فیلم) واکنش ترامپ به استعفای ترودو: کانادا باید ایالت ما شود سنتکام مدعی دستگیری یکی از رهبران داعش شد ادعای جدید صادق کوشکی: سید حسن نصرالله در سخنرانی آخرش از ایران گله کرد! (فیلم) دستگیری کلاهبردار با رسیدهای جعلی در کرمان