۰۹ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۹ دی ۱۴۰۳ - ۰۰:۴۸
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۸۰۰۴۵۶
تاریخ انتشار: ۱۴:۳۰ - ۰۷-۰۶-۱۴۰۰
کد ۸۰۰۴۵۶
انتشار: ۱۴:۳۰ - ۰۷-۰۶-۱۴۰۰

آمار قابل توجه مرگ‌ های ناگهانی قلبی در تهران

آمار قابل توجه مرگ‌ های ناگهانی قلبی در تهران
از نکات قابل توجه به‌دست آمده از این بررسی آن است که موارد دیابت تازه تشخیص داده شده که بیمار از آن مطلع نبوده است، با افزایش ریسک ۱۰۰ درصد برای بروز مرگ‌ومیر ناگهانی قلبی همراه بوده است.
پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با انجام یک بررسی ۲۰ ساله، مرگ ناگهانی قلبی را در ایران بررسی کردند.
 
به گزارش ایسنا، بررسی‌های این مطالعه نشان می‌دهد که سالانه از هر هزار نفر ساکن تهران، بیش از دو نفر با سن بیشتر از ۳۰ سال، دچار مرگ‌ومیر ناگهانی قلبی عروقی می‌شوند. این میزان نسبت به آمار شرق آسیا و آمریکای شمالی بیشتر است. اگرچه میانگین سنی افراد شرکت‌کننده در این مطالعه کوهورت، نسبت به سایر مطالعات نسبتاً بالاتر بوده؛ اما میزان گزارش‌شده در قیاس با مطالعات شرق آسیا و آمریکای شمالی قابل توجه است . در کشورهای اروپایی این میزان بین ۰.۲ تا ۰.۹۲ در هزار نفر در سال است.
 
بر اساس این بررسی در میان ریسک فاکتورهای قابل تغییر مرتبط با مرگ ناگهانی قلبی، دیابت نوع دو، افزایش فشار خون، چاقی مرکزی و استعمال دخانیات بیش از نیمی از بار مرگ‌ومیر ناگهانی قلبی عروقی (۶۵ درصد) را به خود اختصاص می‌دهد.
 
همچنین افزایش سن، جنس مرد، تاریخچه قبلی حوادث قلبی عروقی و میزان ضربان قلب مساوی و بیشتر از ۹۰ در دقیقه، از دیگر عوامل تاثیرگذار در مرگ‌ومیرهای ناگهانی قلبی عروقی هستند.
 
از نکات قابل توجه به‌دست آمده از این بررسی آن است که موارد دیابت تازه تشخیص داده شده که بیمار از آن مطلع نبوده است، با افزایش ریسک ۱۰۰ درصد برای بروز مرگ‌ومیر ناگهانی قلبی همراه بوده است.
 
به گفته پژوهشگران این تحقیق؛ برای کاهش این حوادث باید استراتژی‌های چند جانبه‌ای در جهت اصلاح الگوی غذایی، کاهش دریافت نمک، افزایش فیبر، افزایش فعالیت‌های فیزیکی خصوصاً ورزش‌های داخل منزل (در دوران پاندمی کووید ۱۹) و قطع مصرف دخانیات، مورد توجه مسئولین سیاست‌گذاری قرار گیرد.
 
همچنین این محققان می‌گویند: غربال‌گری ریسک فاکتورهای قلبی عروقی خصوصاً دیابت و فشار خون بالا، در سطوح پایه و مراقبین سلامت باید مورد تاکید قرار گیرد و کنترل این ریسک فاکتورهای مهم بر اساس راهنماهای مدون کشوری مورد پایش قرار گیرد و نهایتاً لازم است آموزش‌های لازم در خصوص احیای قلبی عروقی در سطوح آموزش و پرورش و رسانه‌های عمومی و فضاهای مجازی مورد بازنگری قرار گیرد و امکان دسترسی آسان به اورژانس و وسایل احیای قلبی عروقی (CPR) فراهم شود.
 
نتایج این پروژه تحقیقاتی با عنوان «بررسی مرگ ناگهانی قلبی در جمعیت ایران ، نتایج دو دهه پیگیری: مطالعه قند و لیپید تهران» در پایگاه نتایج پژوهش‌های سلامت کشور منتشر شده وفرزاد حدائق و حسین طریحی؛ پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در انجام این طرح تحقیقاتی مشارکت داشتند.
ارسال به دوستان
یونیسف: سال ۲۰۲۴ بدترین سال برای کودکان جهان بوده است افزایش 22 درصدی مراجعه‌کنندگان با مشکلات تنفسی به اورژانس چین بزرگ‌ ترین سد برق آبی جهان را می‌سازد تصویر نامه ضد زن وزارت اقتصاد افغانستان  دفتر اطلاع‌رسانی دولت فلسطین: ۸۱ درصد از آوارگان به خاطر سرمای شدید در غزه در بحران فاجعه‌باری گرفتار شده‌اند وزیر راه و شهرسازی: تحریم‌ها مانعی برای رفع کامل مشکلات ناوگان هوایی کشور شده است (فیلم) صف طولانی نفت سفید و گلایه مردم (فیلم) نتانیاهو به عفونت ادراری مبتلا شد/ او زیر تیغ جراحی می‌رود کشف ۵ قطعه از پرنده های کمیاب تاکسیدرمی در مازندران رویای بر باد رفته؛ ایران چه می‌توانست باشد؟ (فیلم) مجازات اقدام مسلحانه علیه امنیت روسیه تشدید شد تخم مرغ را گران نخرید؛ فروش هرشانه تخم مرغ بالاتر از این قیمت گرانفروشی است (فیلم) وزیر راه و شهرسازی: در ۵ سال آینده یک‌ونیم میلیون مسکن حمایتی باید ساخته شود (فیلم) واکنش جالب رضا رشیدپور به راهپیمایی موتوری علیه رفع فیلترینگ واتس‌اپ و گوگل وزیر خارجه ایتالیا: پرونده خبرنگار ایتالیایی بازداشت شده در ایران «پیچیده» است/ دلیل رسمی بازداشت «سیسیلیا سالا» هنوز مشخص نیست