۳۰ شهريور ۱۴۰۳
به روز شده در: ۳۰ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۸
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۸۰۲۲۳۸
تاریخ انتشار: ۱۷:۱۲ - ۱۸-۰۶-۱۴۰۰
کد ۸۰۲۲۳۸
انتشار: ۱۷:۱۲ - ۱۸-۰۶-۱۴۰۰

روسیه: تصمیم گیری درباره پیوستن ایران به "سازمان همکاری شانگهای" در نشست هفته آینده سران

روسیه: تصمیم گیری درباره پیوستن ایران به
انتظار می رود "سید ابراهیم رئیسی" نیز به عنوان نخستین سفر خارجی خود برای شرکت در نشست سران پیمان شانگهای به شهر دوشنبه تاجیکستان سفر کند.

روسیه می گوید تصمیم گیری نهایی درباره پیوستن ایران به "سازمان همکاری شانگهای" احتمالا در اجلاس هفته آینده سران این سازمان در شهر دوشنبه تاجیکستان خواهد بود.


به گزارش عصرایران به نقل از خبرگزاری تاس روسیه، "بختیور خاکیموف" نماینده ویژه رئیس فدراسیون روسیه در امور سازمان همکاری شانگهای، روز پنج شنبه (امروز) با بیان این مطلب گفت: مسکو انتظار دارد که سران سازمان همکاری شانگهای (SCO) درباره آغاز پذیرش تهران در این سازمان در اجلاس دو روزه هفته آینده در شهر دوشنبه تاجیکستان تصمیم بگیرند.

"بختیور خاکیموف" نماینده ویژه رییس فدراسیون روسیه در سازمان همکاری شانگهای/ عکس آرشیوی/ ریانووستی

روسیه: تصمیم گیری درباره پیوستن ایران به


نشست دو روزه سران سازمان همکاری شانگهای روزهای دوشنبه و سه شنبه هفته آینده (16 و 17 سپتامبر 2021) در شهر دوشنبه تاجیکستان برگزار خواهد شد.


انتظار می رود "سید ابراهیم رئیسی" رییس جمهوری جدید جمهوری اسلامی ایران نیز به عنوان نخستین سفر خارجی خود برای شرکت در نشست سران پیمان شانگهای به شهر دوشنبه سفر کند.


به گفته نماینده ویژه رییس فدراسیون روسیه در سازمان شانگهای، پس از تصمیم گیری سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای درباره عضویت ایران، کار بر روی تهیه پیش نویس تفاهم نامه در مورد تعهدات ایران آغاز می شود و سپس تهران باید به تعدادی از اسناد ضروری ملحق شود.


خاکیموف خاطرنشان کرد: "به عنوان مثال در مرحله اول، دولت متقاضی باید به منشور سازمان همکاری شانگهای، معاهده همسایگی طولانی مدت، دوستی و همکاری و سایر موافقت نامه های اساسی پیمان شانگهای بپیوندد."

 

نماینده روسیه در سازمان همکاری شانگهای در ادامه خاطرنشان کرد که گذراندن تمام مراحل مدتی حدود 2 سال زمان خواهد برد همان طور که برای کشورهایی چون پاکستان و هند زمان برد، زیرا " منشور سندی است که در همه کشورهای عضو تصویب شده است" و بستگی به این دارد که تمام مراحل قانونی در داخل کشورهای متقاضی عضویت انجام شود و پس از انجام کلیه تعهدات کشور متقاضی عضویت بر اساس این تفاهم نامه، کشور متقاضی به عضویت کامل سازمان شانگهای در خواهد آمد. خاکیموف در پایان گفت: "بنابراین، این روندی طولانی است، اما می توان آن را با حرکت متقابل سرعت بخشید، طبیعتا بار اصلی بر دوش دولت متقاضی عضویت است."


سازمان همکاری شانگهای یک سازمان بین المللی است که در 15 ژوئن 2001 در شانگهای چین تاسیس شد. اعضای این سازمان شامل هند، قزاقستان، قرقیزستان، چین، پاکستان، روسیه، تاجیکستان و ازبکستان است.


چهار کشور افغانستان، بلاروس، ایران و مغولستان نیز هم اکنون عضو ناظر این سازمان هستند و شش کشور ارمنستان، آذربایجان، کامبوج، نپال، ترکیه و سریلانکا نیز شرکای این سازمان محسوب می شوند.

 

ارسال به دوستان
کانادا تمامی پروازها به اسرائیل را لغو کرد سانحه برای پرواز تهران- کرمان / مسافران سالم هستند 6 نکته درباره توهین نماینده طالبان به سرود ملی ایران : از پیجرهای لبنان تا مهاجران افغان وزیر اقتصاد تایوان : قطعات پیجرهای منفجر شده در لبنان ساخت تایوان نبودند محمود حکیمی ، نویسنده و پژوهشگر درگذشت روسیه : انفجار پیجرها نوع جدیدی از حمله تروریستی است پزشکیان به دنبال «پل» است؛ به «اون یکی» گفتن گیر ندهیم! سوال عضو دولت رئیسی درباره علت سقوط بالگرد: نارنجک سایبری نبود؟ هواشناسی : منتظر پاییز و زمستان غیرمنتظره باشید کرباسچی : وضعیت اینترنت برای مردم زجردهنده است/ ۲۰ سال پیش، بحران‌های زندگی مردم مثل امروز نبود مرعشی : فائزه هاشمی موضوع نامه را خاتمه یافته می‌داند درباره یکی از کثیف ترین دروغ های سیاسی معاصر ایران: آن 110 میلیون دوز کار چه کسی بود؟ پذیرایی هواپیمایی ترکیه از مسافران خود با «نخستین نان جهان» موافقت رهبر انقلاب با عفو یا تخفیف و تبدیل مجازات حدود سه هزار نفر از محکومان همدستی دلار و بورس برای شکست سرمایه‌گذاران ایرانی / مسیر طلا از ارز و بازار سرمایه جدا شد