۱۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۲:۰۰
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۸۰۲۷۱۶
تاریخ انتشار: ۱۹:۰۲ - ۲۱-۰۶-۱۴۰۰
کد ۸۰۲۷۱۶
انتشار: ۱۹:۰۲ - ۲۱-۰۶-۱۴۰۰

آقاتهرانی: گدایی از غرب ما را به جایی نمی رساند

آقاتهرانی:  گدایی از غرب ما را به جایی نمی رساند
بچه های ما توان این کار را دارند و باید به این مساله باور داشته باشیم. غرب گدایی ما رابه جایی نمی رساند. برجام را آنها مدیریت کردند و ۸ سال ما را به بازی گرفتند و همه چیز را مدیریت کردند.

رییس کمیسیون فرهنگی مجلس در نشست «طرح صیانت از حقوق کاربران فضای مجازی» در قم تاکید کرد که این طرح نشانه حسن تدبیر مجلس انقلابی و کوششی برای جبران چهار دهه بی‌قانونی در این عرصه است.

به گزارش ایرنا از مرکز خبر حوزه، در این نشست که با حضور فعالان این طرح و کارشناسان عرصه رسانه و فضای مجازی در قم برگزار شد، حجت الاسلام والمسلمین مرتضی آقا تهرانی، سیدعلی یزدی خواه، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی و رضا تقی پور انوری نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی و وزیر اسبق ارتباطات کشور، حضور داشتند.

هدف از برگزاری این نشست، ارائه چهره روشنی از طرح حمایت از کاربران فضای مجازی که در مجلس در دست اقدام است، بود.

آقاتهرانی:

فضای مجازی، امروزه دیگر مجازی نیست و کاملا حقیقی است. تأثیر و تأثر این فضا روی مردم و کارهای ما و زندگی انسان ها به شکلی است که می تواند سبک زندگی را تغییر دهد، چنانچه چنین هم کرده است.

این فضا، غیر قابل انکار است و امروز به حکمرانی رسیده است و تعابیر مقام معظم رهبری در این خصوص و بخصوص این نکته که اگر مشغله ها نبود، خودم مسئولیت این حوزه را قبول می کردم، نشان دهنده اهمیت آن است.

حس ما این است که مجلس، دیرهنگام این مساله را آغاز کرد. یعنی از دوره هشتم وارد این بحث شد، در زمانی که مباحث مقام معظم رهبری نیز در این خصوص مطرح می شد و ایشان دغدغه بسیاری در این خصوص داشتند. در همان زمان چهره های خدوم و حزب اللهی نیز وارد کار شدند.

در خصوص این طرح تقسیم کار جدی بین کمیسیون های مجلس در حال انجام است. برخی از امور دارای تخصص های مختلف است. همچون همین بحث فضای مجازی که بین چند کمیسیون فنی و فرهنگی در دست اجرا است.

طرح فضای مجازی در چند مرحله، اسامی مختلفی به خود گرفت و هر گروهی با بالا و پایین کردن مواد این طرح، نام آن را نیز تغییر می دادند.

مجلس فعلی، مجلس انقلابی است و همه نیز به آن اذعان دارند. مجلس نیز باید به راستی این انقلابی بودن را نشان می داد. کمیسیون فرهنگی، بحث صیانت از کاربران فضای مجازی را مطرح کرد که چه کنیم کاربران ما صیانت شوند؟ این بحث با فیلترینگ از بالا و پایین تفاوت می کند و کسی نباید این طرح را مساوی با فیلترینگ بداند. من از مردم می خواهم که این طرح را ببینند. متاسفانه بسیاری از نقدها از سوی کسانی مطرح می شود که این ۳۶ ماده را اصلا ندیدند یا نگاه شان به طرح های غیر از این طرح است. ما نیز به دنبال تعامل علمی هستیم تا این طرح به شکل عالی انجام شود. کشورهای دیگر در این زمینه به خوبی فعالیت داشته اند.

پیش نویس طرح قانون حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی فضای مجازی خدمت رهبری معظم عرضه شده است. در این زمینه باید کاری کنیم که مردم این طرح را به خوبی رؤیت کنند تا قضاوت بهتری داشته باشند.

کمیسیون فرهنگی این طرح که در مجلس تولید شده است را نیز بررسی کرده است. آیین نامه داخلی ۱۴۲ این اجازه را می داد که این طرح را به مرکز پژوهش ها ارایه دهیم تا دوباره به مجلس برگردد. در این زمینه سعی کردیم همه نظرات را بشنویم تا بهترین تصمیم گرفته شود. پس از آن، دوباره این طرح به کمیسیون بازگشت و کمیته ای برای این امر تشکیل شد. آقای یزدی خواه در کمیته ای که در این زمینه تشکیل شد زحمات بسیاری کشید تا این طرح به سرانجام برسد.

این طرح، دومین طرح مهم کمیسیون فرهنگی، پس از طرح جمعیت بود. زمانی که کار تمام شد، این کمیسیون باید آن را به صحن می آورد و مطرح می کرد و به نوبت وارد صحن می شد و ماده به ماده روی آن بحث می شود. پس از آن به شورای نگهبان ارجاع داده می شود.

نوع دیگر طرح آن است که پس از انجام کار در کمیسیون به صحن می آید و پس از رفت و برگشت های متعدد کارشناسی سعی می شود که به شکل تخصصی این کار را دنبال کنیم.

پس از تشکیل کمیسیون مشترک، طرح تکمیل و به شورای نگهبان ارجاع داده می شود و سپس به شکل قانون در می آید و رئیس جمهور نیز آن را اجرا می کند.

پس از تهیه این طرح، یک کمیسیون مشترک ایجاد شد. این طرح فوریت مهمی داشت چون با معیشت مردم نیز همراه بود و به همین دلیل باید این کار در حاشیه مجلس انجام می شد تا متخصصان این حوزه نظرات خود را بدهند. این کمیسیون تخصصی با حضور متخصصان این حوزه شکل گرفت و هیئت رئیسه ۲۳ نفر را در این کمیسیون انتخاب کرد که قرار است، روی این پیش نویس صحبت شود.

این طرح را به پیشگاه همه می گذاریم، تا همه نظرات را بشنویم. زیرا نمی خواهیم در این زمینه پنهان کاری یا کاری با عجله های غیر مورد انجام شود. وزیر ارتباطات هم باید در کمیسیون مشترک حضور یابد. ولی ما با همه رویکردهای تخصصی به دنبال آن هستیم که باید با سرعت این طرح را به یک قانون مبدل کنیم. زیرا خوب نیست که پس از چهار دهه هنوز هیچ قانونی در این حوزه نداشته باشیم.

صیانت وظیفه مجلس است

بعضی می گویند که صیانت نکنید، ولی این کار وظیفه ما است و انجام می دهیم. برخی به ما می گویند که فیلتر نکنید، ولی این حرف را چه کسی می زند؟ کسانی می زنند که اصلا این پیش نویس را مطالعه نکرده اند که اصلا ربطی به این بحث ندارد.

برخی هم هنوز می خواهند که این طرح متوقف شود که به بحث بیاید، ولی نمایندگان قانع نشدند که این طرح متوقف شود. در حال حاضر کمیسیون های مختلف تعداد افرادی که قرار است مشخص شود را انتخاب کرده و همه طرح ها شنیده می شود تا بهترین تصمیم گرفته شود.

البته منافع برخی از افراد ایجاب نمی کند تا در این فضا ورود کنند. در این زمینه ورودهای دم دستی و ساده ای را از کسانی می بینیم که سردمداران این بحث هستند.

اگر مواد کار درست نباشد نتیجه درست نمی شود. در علم منطق بیان می شود که نتیجه همیشه تابع اخص مقدمات است. بسیاری از افرادی که در این زمینه باید ورود می کردند گویا قسم خورده اند که به وسط نیایند. ۳۰ سال است از ورود فضای مجازی به کشور می گذرد ولی فعالیتی نکردند. این مساله از حسن تدبیر مجلس بود که وقتی کار را شروع کردیم دنیا علیه ما قیام کرد که این هم خوب است. این مساله باعث شد که این بحث از مردگی نجات یابد.

برخی برای دستیابی به منافع میلیاردی خود به این کار ورود نمی کنند

حتی پیش از انتخابات ریاست جمهوری این بحث زنده ترین بحث بود. این مساله باعث می شود که عده ای بیدار شوند و قضاوت درست خواهند کرد. البته به شکل طبیعی برخی برای دستیابی به منافع میلیاردی خود به این کار ورود نمی کنند. البته این نقد وارد است که جنبه های رسانه ای مجلس قوی نیست. تازه خود صداوسیما اگر توجه شان به این قضیه مبذول شود، مدتی طول می کشد که کار دنبال شود. بسیاری از نهادها نیز با تاخیر وارد کار شدند. کسانی که کار را خراب می کنند مسئول کار خودشان هستند، ولی در جمع، کار را آغاز می کنیم و کار هم به نتیجه می رسد.

باید بدانیم که این فضا در اختیار دشمن است و اگر دشمن اراده کند به راحتی فضای مجازی و صفحات ما را می بندند. این عرصه باید مدیریت شود و با کار و قانون جدید دنبال شود.

شفافیت در صحن مجلس رای می آورد

شفافیت امر بسیار خوبی است. از مجلس قبل توقع نبود که قانون شفافیت رای بیاورد، ولی این مساله شفاف نبود و به همین دلیل برگشت تا شفاف تر شود. ولی رای نماینده باید مشخص باشد. البته قرار نیست هر امری که الزامات امنیتی دارد منتشر شود، ولی باید کار به خوبی دنبال شود.

این بحث در کمیسیون مطرح شده است و در صحن هم وارد می شود و بحث شفافیت به نظرم در صحن هم وارد می شود و رای هم می آورد.

ممکن است که برخی بگویند که بچه های ما نمی توانند. ولی امروز با بچه هایی سروکار داریم که می گویند که ما عین همین اینستاگرام را با امکانات بیشتر می سازیم.

وقتی نرم افراز «ویز» آمد بسیاری از مردم از آن استقبال کردند. در ادامه عنوان کردند که این نرم افزار اسرائیلی است، ولی بچه های ما وارد کار شدند و امروز همه مردم از نرم افزار «نشان» و«بلد» استفاده می کنند.

گدایی از غرب ما رابه جایی نمی رساند

بچه های ما توان این کار را دارند و باید به این مساله باور داشته باشیم. غرب گدایی ما رابه جایی نمی رساند. برجام را آنها مدیریت کردند و ۸ سال ما را به بازی گرفتند و همه چیز را مدیریت کردند.

چند بار فازهای طرح ملی اطلاعات افتتاح می شود، ولی هنوز هیچ خبری نیست. چه کسی باید جلوی این مساله را بگیرد؟ ما فکر می کنیم که هنوز هم از اینترنت استفاده درست نمی کنیم.

مشکلات ما بیشتر به دلیل بروکراسی و مدیریت است وقتی در این کشور ۳ سال طول می کشد که کارهای اداری یک ساختمان انجام شود، طبعا همه کارها با تاخیر انجام می شود. درحالی که این مجوز را به راحتی و با در نظر گرفتن همه شروط ساخت یک ساختمان و نظارت دقیق انجام داد.

مجلس نیز در این طرح بسم الله را گفته است و قطعا در آینده کارهای بزرگی انجام می شود. کمیسیون فرهنگی مجلس آمادگی دارد که با ملاحظه ضعف ها و قوت های طرح و دریافت نظرات و کارشناسی ها کار را به خوبی پیش ببرد.

ارسال به دوستان