۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۲۲:۵۵
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۸۰۶۰۸
تاریخ انتشار: ۱۲:۰۳ - ۱۹-۰۵-۱۳۸۸
کد ۸۰۶۰۸
انتشار: ۱۲:۰۳ - ۱۹-۰۵-۱۳۸۸

نکاتی درباره داروهاي كاهش وزن

كشف اين نوع از داروها مژده بسيار خوبي در درمان چاقي بوده است، ولي اين تصور كه افراد چاق مي‌توانند هر نوع مواد غذايي را بخورند و فقط با استفاده از اين نوع داروها علاوه بر لذت از غذاهاي پرچرب از افزايش وزن رهايي يابند، يك باور كاملا نادرست مي‌باشد.

خيلي از افراد چاق و آنهايي كه از افزايش وزن رنج مي‌برند بدنبال داروهايي مي‌گردند تا بدون تغيير شيوه تغذيه بتوانند وزن خود را كاهش دهند. در اين راه يك گروه از داروها از جذب چربي‌هاي خورده شده جلوگيري مي‌نمايد، اما اين بدان معنا نيست كه شما با خوردن اين داروها مي‌توانيد هر چقدر چربي كه مايل بوديد، استفاده نماييد. بلكه آنچه در اين بين ضروري است تغيير رژيم غذايي شما مي‌باشد و اتفاقا مطالعات جديد نشان مي‌دهد كه صرفا استفاده از داروهاي كاهش دهنده جذب چربي، نمي‌تواند تغيير رژيم غذايي لازم براي درمان چاقي را به همراه داشته باشد.

در مطالعه‌اي كه اخيرا در نروژ انجام شده است از گروهي از داروها كه مانع جذب چربي غذا در روده مي‌باشد، استفاده شده است. در هنگام مصرف اين نوع دارو توصيه مي‌شود ميزان مصرف چربي خود را محدود به 30 درصد كالري دريافتي روزانه كنند. مصرف بالاي چربي در اين افراد خطر اثرات سوء‌گوارشي مانند مدفوع شل، بد بو و بي‌اختياري را به همراه دارد.

كشف اين نوع از داروها مژده بسيار خوبي در درمان چاقي بوده است، ولي اين تصور كه افراد چاق مي‌توانند هر نوع مواد غذايي را بخورند و فقط با استفاده از اين نوع داروها علاوه بر لذت از غذاهاي پرچرب از افزايش وزن رهايي يابند، يك باور كاملا نادرست مي‌باشد. از طرف ديگر بعضي تصور مي‌نمايند كه عوارض اين نوع از داروها به معناي اسهال پر حجم در صورت استفاده از غذاهاي پرچرب باعث مي‌شود افراد به سوي رژيم غذايي كم‌چرب تمايل يافته و كاهش وزن محسوسي را تجربه كنند.

در مطالعه اخير كه بر روي 44 فرد بالغ چاق انجام گرفت اثرات داروهاي مانع جذب چربي در دستگاه گوارش روي تغيير شيوه تغذيه مورد بررسي قرار گرفت. نتايج اين مطالعه نشان داد، كساني كه از اين نوع از دارو استفاده مي‌كنند نسبت به افرادي كه استفاده نمي‌كنند كمي بيشتر از ميانگين توصيه شده (30 درصد از انرژي دريافتي) از چربي دريافت مي‌كنند. نتايج اين مطالعه حاكي از آن بود آنهايي كه از داروهاي مانع جذب چربي استفاده مي‌كردند به طور متوسط 33 درصد كالري دريافتي روزانه آنها از چربي بود، درحالي كه كه در برابر آن براي افرادي كه از دارونما استفاده مي‌كردند مصرف چربي روزانه 28درصد بود.

نكته عملي: استفاده از داروهاي استاندارد كه مانع جذب چربي مي‌باشند درمان چاقي را تسهيل مي‌نمايد. ولي توجه به 2 نكته اساسي را نبايد از نظر دور داشت. اول اين كه استفاده از اين نوع از داروها بدون تغيير شيوه زندگي و نوع غذاهاي مصرفي موثر نخواهد بود. علاوه بر اين استفاده از اثرات جانبي اين نوع از داروها نه در درمان چاقي و نه در تغيير شيوه زندگي موثر نمي‌باشد. لذا مهم‌ترين اصل در درمان چاقي تغيير شيوه زندگي و در ادامه در صورت نياز با تجويز پزشك معالج مي‌توان از اين نوع از داروها كمك گرفت.

دکتر حمیدرضا فرشچی
 
ارسال به دوستان
پرنده کمیاب در کاخ پکن (فیلم) گربه‌هایی که عاشق گرما هستند! (فیلم) بازگشایی تاریخی ورزشگاه آزادی؛ مسابقه خیریه ستارگان ۹۸ و پیشکسوتان سرخابی گردان مقاومت جنین: سلاحمان را تحویل نخواهیم داد  لوسی؛ بزرگترین فیل جهان با 20 متر ارتفاع در آمریکا(+فیلم و عکس) جانشین معاون هماهنگ کننده سپاه: بعد از فتنه سال ۱۳۸۸ خیلی از افراد توبه کردند/ دشمن قصد دارد بین ما و نائب امام عصر(عج) شکاف ایجاد کند/ وعده صادق 3 در زمانش انجام می‌شود برج های ابر پاریس؛ شاهکاری از معماری نوین(+فیلم و عکس) تصاویری از محل سوءقصد به نیرو‌های پلیس بندر لنگه (فیلم) پایان محکومیت پابند الکترونیکی مهدی یراحی از قهرمانی‌های اروپا تا انتظار در مادرید؛ زیدان در اندیشه بازگشت طرز تهیه ۳ غذای ترکیه‌ای با بادمجان به روش یک آشپز استانبولی (فیلم) روشی برای تشخیص شوک انسولین و کمای دیابتی (فیلم) گردان جنین: سلاح‌هایمان را تحویل نمی‌دهیم افزایش مسمومیت با گاز CO در تهران؛ جان‌باختن ۷ نفر در یک هفته آنفلوآنزا بی‌رحمانه می‌تازد؛ چرا امسال اینقدر شدید است؟