۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۲۳:۵۸
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۸۱۳۹۳۷
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۹ - ۰۱-۰۹-۱۴۰۰
کد ۸۱۳۹۳۷
انتشار: ۱۲:۳۹ - ۰۱-۰۹-۱۴۰۰

کرونا عامل تضعیف دموکراسی در جهان/ از افغانستان تا آمریکا

کرونا عامل تضعیف دموکراسی در جهان/ از افغانستان تا آمریکا
برخلاف گزارش رسانه‌های چینی هیچ مدرک و سندی در باره اینکه رژیم‌های اقتدارگرا در مبارزه با همه‌گیری بهتر عمل کرده‌اند، وجود ندارد.

"موسسه بین‌المللی کمک به دموکراسی و انتخابات" (IDEA) می‌گوید بسیاری از کشورها به سمت استبداد حرکت می‌کنند و شمار دموکراسی‌های در معرض تهدید هرگز تا این حد زیاد نبوده‌اند.

به گزارش عصرایران، "موسسه بین‌المللی کمک به دموکراسی و انتخابات" مستقر در استکهلم با تکیه بر داده‌های جمع آوری شده از سال 1975 در گزارش امسال خود اعلام کرد: کشورهای جهان بیش از هر زمان دیگری از "فرسایش دموکراتیک" رنج می‌برند.

رویترز به نقل از "موسسه بین‌المللی کمک به دموکراسی و انتخابات" نوشت: سیاست‌های "پوپولیستی، استفاده از محدودیت‌های ویژه همه‌گیری کرونا برای ساکت کردن منتقدان، تمایل کشورها برای تقلید رفتارهای غیردموکراتیک یکدیگر و اطلاعات نادرست برای نفاق در جوامع" از عوامل مورد سرزنش در نابودی دموکراسی کنونی در جهان هستند.

بیانیه موسسه "دموکراسی و انتخابات" با اشاره به حرکت رو عقب در حوزه‌هایی مانند رصد دولت ها، کاهش استقلال نهادهای دادگستری، کاهش آزادی رسانه و حقوق بشر می‌گوید: تعداد کشورهایی که دستخوش "پسرفت دموکراتیک" شده‌اند هرگز تا این حد زیاد نبوده است.

این موسسه یکی از دراماتیک‌ترین نمونه‌های زوال دموکراسی جهان را سقوط دولت افغانستان و قدرتگیری طالبان در این کشور عنوان کرد و از کودتای 1 فوریه میانمار به عنوان فروپاشی یک دموکراسی شکننده نام برد.

کودتاهای سال 2020 مالی و تونس دو نمونه دیگر از زوال دموکراسی در جهان هستند که رئیس جمهور و پارلمان در آن منحل شد و کودتاگران اختیارات را در دست گرفتند.

برگه‌های رای در یک مرکز رای گیری در انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی در شیلی- 21 نوامبر 2021/ عکس: رویترز

نرخ بی سابقه فرسایش دموکراسی در جهان/ از هند تا آمریکا

روسای جمهور دموکراسی‌های بزرگتر مانند آمریکا و برزیل نیز اعتبار نتایج انتخابات را زیر سوال بردند. در هند نیز گروه‌هایی از منتقدان دولت محاکمه شدند.

مجارستان، لهستان، اسلوونی و صربستان نیز بیش از دیگر کشورهای اروپایی در زمینه دموکراسی افول کرده‌اند. ترکیه نیز در 10 سال گذشته کاهش زیادی را در عرصه دموکراسی تجربه کره است.

در گزارش "موسسه بین‌المللی کمک به دموکراسی و انتخابات" می‌خوانیم: "بیش از 70 درصد جمعیت جهان اینک در سیستم‌های غیر دموکراتیک یا کشورهایی پسرونده از دموکراسی زندگی می کنند".

مردم در خارج از یک مرکز رای‌گیری در انتخابات فدرال کانادا در تورنتو در صف ایستادند- 20 سپتامبر 2021/ عکس: رویترز

نرخ بی سابقه فرسایش دموکراسی در جهان/ از هند تا آمریکا

همه گیری کووید 19 منجر به افزایش  رفتار اقتدار گرایانه دولت‌های جهان شده است.

این گزارش می‌گوید که برخلاف گزارش رسانه‌های چینی هیچ مدرک و سندی در باره اینکه رژیم‌های اقتدارگرا در مبارزه با همه‌گیری بهتر عمل کرده‌اند، وجود ندارد.

جمع آوری و شمارش آرا پس از بسته شدن حوزه رای گیری در جریان انتخابات ریاست جمهوری در سانتیاگو شیلی/ 21 نوامبر 2021/ عکس: رویترز

نرخ بی سابقه فرسایش دموکراسی در جهان/ از هند تا آمریکا

در  گزارش این موسسه می‌خوانیم "همه گیری، ابزار و توجیه بیشتری برای تاکتیک های سرکوبگرانه و خاموش کردن مخالفان در کشورهای بلاروس، کوبا، میانمار، نیکاراگوئه و ونزوئلا را فراهم می‌کند.

فردی در انتخابات منطقه ای شهری در کاراکاس ونزئولا رای می‌دهد-21 نوامبر 2021/ عکس: رویترز

نرخ بی سابقه فرسایش دموکراسی در جهان/ از هند تا آمریکا

 

ارسال به دوستان