۰۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۵
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۸۱۷۰۹۶
تاریخ انتشار: ۱۸:۱۷ - ۲۱-۰۹-۱۴۰۰
کد ۸۱۷۰۹۶
انتشار: ۱۸:۱۷ - ۲۱-۰۹-۱۴۰۰

همه‌پرسی استقلال کالدونیا از فرانسه

همه‌پرسی استقلال کالدونیا از فرانسه
"کالدونیا جدید" یکی از تولیدکنندگان اصلی فلز نیکل است که عامل اصلی رقابت بین غرب و چین در منطقه  هند- پاسفیک محسوب می‌شود. 

مردم "کالدونیای جدید" در سرزمین‌های تحت تسلط فرانسه در اقیانوس آرام به همه‌پرسی استقلال از فرانسه رای منفی دادند. 

به گزارش عصرایران به نقل از خبرگزاری فرانسه، همه‌پرسی امروز (یکشنبه) سومین و آخرین همه‌پرسی کالدونیای جدید برای استقلال از فرانسه محسوب می‌شد. 

اکثر موافقان استقلال کالدونیا از فرانسه این همه پرسی را به دلیل شیوع کرونا تحریم کردند و از شرکت در آن سر باز زدند. 

سفارت فرانسه در کالدونیای جدید ساعاتی قبل اعلام کرد که تا پیش از ساعت 5 بعدازظهر به وقت محلی در  شهر "نومئا" مرکز این سرزمین، بیش از 41 درصد از واجدین شرایط، رای خود را صندوق‌های همه‌پرسی انداختند.

کالدونیای جدید براساس توافق نامه 1988 و با هدف کاهش تنش، حق سه رفراندوم استقلال از فرانسه را دارا بود. این سرزمین در 2000 کیلومتری شرق استرالیا واقع شده است. 

این میزان مشارکت در مقایسه با رفراندوم استقلال سال 2020 بسیار کمتر است. در همه پرسی سال 2020 حدود 80 درصد از واجدین شرایط تا ساعت 5 بعد از ظهر رای دادند.

کالدونیای جدید یکی از سرزمین‌های فرامرزی فرانسه است که 10 درصد فلز نیکل جهان برای ساخت فولاد ضد زنگ، باتری و تلفن‌های همراه را تولید و صادر می‌کند. کالایی اساسی و استراتژیک که عامل اصلی رقابت بین غرب و چین در منطقه  هند- پاسفیک محسوب می‌شود. 

کالدونیا در سال‌های 2018 و 2020 دو همه پرسی را برگزار کرد و در هر دو همه‌پرسی رای مردم برای استقلال از فرانسه منفی بود. آنها در سومین همه پرسی و ساعات اخیر رای منفی سوم به استقلال را به صندوق ها انداختند.

در همه پرسی امروز نیز برای سومین و آخرین بار از 185 هزار ای دهنده کالدونیای جدید پرسیده شد که "آیا می‌خواهید کالدونیای جدید حق حاکمیت کامل داشته باشد و مستقل شود؟"

کارمندان یک شعبه رای پیش از برگزاری همه‌پرسی استقلال در شهر "نومئا" مرکز کالدونیای جدید در سرزمین‌های فرانسوی اقیانوس آرام جنوبی/ عکس: خبرگزاری فرانسه

رفراندم کالدونیای جدید برای استقلال از فرانسه

این رای‌گیری در حالی انجام می‌شود روابط بین پاریس و متحدان منطقه‌ای‌اش در هند- آرام (هند- پاسفیک) به شدت تیره و تار شده است.

فرانسه خود را به لطف سرزمین‌های فراناحیه‌ای مانند کالدونیای جدید بازیگر اصلی ناحیه "هند- آرام" (هند- پاسفیک) می‌داند.

امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه تاکید کرده بود که دولت فرانسه در این همه‌پرسی هیچ طرفی را نمی گیرد اما روان و عادلانه بودن همه‌پرسی را تضمین می‌کند.

او روز پنجشنبه گفت: "نتیجه‌ی روزِ پس از همه پرسی هرچه باشد زندگی متعادل و مشترکی بین کالدونیا جدید و فرانسه وجود خواهد داشت".

این همه پرسی از ساعت 7 صبح تا 6 بعدازظهر به وقت محلی ادامه داشت و انتظار می‌روفت نتایج چند ساعت بعد اعلام شود.

استرالیا قدرت منطقه پاسفیک (آرام) در ماه سپتامبر (شهریور) با کنار گذاشتن یک قراردادِ ساخت زیردریایی، فرانسه را خشمگین کرد. استرالیا پس لغو این قرارداد، پیمان امنیتی جدیدی را برای خرید زیردریایی با بریتانیا و آمریکا منعقد کرد.

پشت این اختلافات، نقش رو به رشد چین در این منطقه دیده می شود.

 از واجدین شرایط شرکت در همه پرسی کالدونیای جدید خواسته شد تا  در یک همه پرسی به استقلال از فرانسه یا ادامه روند فعلی تحت کنترل فرانسه رای دهند

رفراندم کالدونیای جدید برای استقلال از فرانسه

کارشناسان بر این باورند که یک کالدونیای مستقل بیشتر به مذاق چین خوش می‌آید تا بتواند از منابع عظیم نیکل این ناحیه استفاده کند.

چین در حال حاضر بزرگترین مشتری فلزات صادراتی کالدونیای جدید است.

"باستین وندندیک" تحلیلگر روابط بین‌الملل در امور پاسیفیک گفت: اگر تدابیر فرانسه از بین برود، زمینه لازم برای چین به منظور استقرار دائمی این کشور در کالدونیای جدید آماده خواهد شد.

"وندندیک" به خبرگزاری فرانسه گفت که کشورهای دیگر این منطقه مانند فیجی، پاپوا گینه نو، جزایر سلیمان و وانواتو تقریبا به دولت‌های "اقماری چین" تبدیل شده‌اند.

 این کارشناس منطقه افزود: تنها چیزی که چین اکنون برای تکمیل گردنبند مروارید خود در نزدیکی استرالیا نیاز دارد، کالدونیای جدید است.

طرفداران استقلال، رای‌گیری روز یکشنبه را تحریم کردند و پیشتر اعلام کردند که قصد داشتند آن را تا شهریور آینده به تعویق بیاندازند زیرا "یک کمپین عادلانه" با تعداد بالای آلودگی به ویروس کرونا امکان پذیر نیست.

موقعیت کالدونیای جدید  نسبت به استرالیا

همه‌پرسی کالدونیای جدید؛ آخرین رای منفی به استقلال از فرانسه

تعدا زیادی از 270 هزار نفر مردم کالدونیای جدید تا حد زیادی در طول اولین مرحله همه‌گیری از شیوع کرونا در امان ماندند اما شیوع نوع دلتا باعث جان باختن  300 مورد مرگ و میر ناشی از کووید در این منطقه شد.

دولت  فرانسه این تقاضا را رد کرد و اعلام کرد که شیوع ویروس کند شده و نرخ ابتلا از 80 تا 100 مورد در 100 هزار نفر کاهش یافته است.

همه پرسی برای استقلال کالدونیای جدید از سرزمین های تحت کنترل فرانسه در اقیانوس آرام  در شهر "نومئا" مرکز کالدونیا/ عکس: خبرگزاری فرانسه

رفراندم کالدونیای جدید برای استقلال از فرانسه

جنبش طرفدار استقلال قبل از برگزاری رفراندوم  تهدید کرد که نتیجه همه‌پرسی را به رسمیت نمی‌شناسد و اعلام کرد برای لغو آن از سازمان ملل درخواست کمک ‌می‌کند.

"سباستین لکورنو" وزیر فرانسه در امور قلمروهای فرامرزی در روزهای گذشته گفت که اگرچه امتناع از رای دادن یک حق دموکراتیک تلقی می‌شود اما بایکوت هیچ تفاوتی در اعتبار و قانونی بودن همه‌پرسی نخواهد داشت.

اخبار مربوط به  طوفان و گردباد موسمی نیز روز شنبه صادر شد تا رای‌گیری را پیچیده کند.

در این میان جنبش طرفدار فرانسه از حامیان خود خواسته بود تا در این همه‌پرسی شرکت کنند، چرا که بیم آن وجود دارد که تحریم از سوی احزاب طرفدار استقلال باعث در خانه ماندن مخالفان استقلال شود.

"تیری سانتا"، رئیس فرانسوی حزب محافظه کار "Rassemblement-L" در کالدونیای جدید پیش شروع همه پرسی در بیانیه‌ای برای رای‌دهندگان نوشت: ‌مهم است که بسیج حامیان مخالف استقلال قاطع بماند و نشان دهند که اکثریت با آنها است و نشان دهند که در درخواستِ خود برای باقی ماندن کالدونیای جدید به عنوان بخشی از جمهوری فرانسه ثابت قدم هستند.

در ژوئن سال جاری میلادی، احزاب مختلف سیاسی کالدونیای جدید با دولت فرانسه توافق کردند که همه‌پرسی روز یکشنبه هر نتیجه‌ای که داشته باشد باید به دوره‌ای از ثبات و همگرایی منجر شود.

طرف حامی پاریس و مخالف استقلال در رفراندوم 2018 با 56.7 درصد آرا پیروز شد اما این میزان در رفراندوم 2020 به 53.3 درصد کاهش یافت. 

 

ارسال به دوستان
تلاوت فوق العاده‌ای از مصطفی غلوش در ایران: سوره الرحمن (فیلم) وزارت بهداشت : مازوت سوزی سلامت مردم را تهدید می کند گفتند فیلمت را بدون حجاب بساز تا از جشنواره برلین جایزه بگیری (فیلم) محمد الجولانی زیر کت و شلوارش سلاح پنهان می‌کند (فیلم) اسحاق جهانگیری : روزهای سختی در پیش است، راهی جز مذاکره نداریم/ من هم مثل مردم، نگرانم امام جمعه بجنورد: باید از حوادث سوریه درس دشمن شناسی گرفت  پاسخ رئيس جمهوری پاناما به ترامپ: کانال، پانامایی باقی می ماند/ هیچ مذاکره‌ای در کار نیست / تجمع مقابل سفارت آمریکا : ترامپ حیوان از کانال دور شو اختلال واتس اپ بر طرف شد؟ ۷ روز عزای عمومی در هند در پی درگذشت نخست وزیر سابق این کشور ایران عضو ناظر اتحادیه اقتصادی اوراسیا شد دور از دسترس ترین نیایشگاه جهان / سفر به کلیسایی که در بالای کوه و جای عجیبی ساخته شده (فیلم) هشدار فرمانده سپاه خوزستان : دشمن با استفاده از فضای مجازی به دنبال ایجاد یاس و ترس در جامعه است سید حسن خمینی : بیشترین نفع وقایع سوریه را اسرائیل برد/ ترکیه بسیار خودخواهانه رفتار کرد نخست وزیر عراق : نظام اسد از عراق درخواست مداخله نظامی نکرده بود تاریخ مصرف مردم فریبی با عناوینی مانند "تجمع امت حزب الله" تمام شده است / همه می دانند که قصه پول و قدرت است نه غصه دین و انقلاب!