۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۷:۵۱
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۸۱۷۵۳۷
تعداد نظرات: ۴ نظر
تاریخ انتشار: ۱۱:۰۵ - ۲۴-۰۹-۱۴۰۰
کد ۸۱۷۵۳۷
انتشار: ۱۱:۰۵ - ۲۴-۰۹-۱۴۰۰
نتایج تحقیق کیو

یک سوم ایرانی ها می خواهند از کشور بروند/ تمایل 46 درصد تهرانی ها به مهاجرت

یک سوم ایرانی ها می خواهند از کشور بروند/ تمایل 46 درصد تهرانی ها به مهاجرت
تمایل به مهاجرت در ایران، بیش از دو برابر میانگین جهانی و حتی بالاتر از میانگین منطقه خاورمیانه است.

عصر ایران - پژوهش‌های معتبر نشان می‌دهند که میل به مهاجرت در سطح جهانی رو به افزایش است. به طوری که در سال 2018، حدود 750 میلیون نفر از مردم جهان  تمایل به مهاجرت و تغییر محل زندگی خود داشته‌اند.

موضوع مهاجرت همواره یکی از دغدغه های مسئولان و تصمیم  سازان کشور بوده است و البته در این میان مهاجرت نخبگان از اهمیت بیشتری برخوردار است. تا جایی که اخیرا رهبر معظم انقلاب نیز در دیدار با دست اندکاران و نخبگان علمی کشور در تاریخ 26 ابان 1400 به طور صریح به موضوع مهاجرت نخبگان به عنوان یک تهدید ورود کردند. لذا بران شدیم تا با انجام یک نظرسنجی در سطح ملی داده های دقیق تری نسبت به موضوع مهاجرت با رویکرد شناسایی عوامل، دلایل و کم و کیف این اسیب تهیه کنیم که می تواند در اتخاذ راهبردها و تصمیمات مراکز مختلف از جمله نهاد های تقنینی و اجرایی و همچنین پژوهشی موثر باشد.
 
خراسان در گزارشی نوشت: همچنین با توجه به این که 18 دسامبر (27 آذر) روز جهانی مهاجرت است نتایج نظرسنجی کیو در خصوص مهاجرت را در ادامه می خوانید.  

جامعه آماری نظر سنجی

مرکز افکارسنجی کیو، در آذرماه 1400 خورشیدی، نخستین نظرسنجی ملی «تمایل به مهاجرت» را با هدف بررسی میزان تمایل به مهاجرت و نیز مهم‌ترین انگیزه‌های آن در دستور کار قرار داد و مهم‌ترین یافته‌های این نظرسنجی، در ادامه خواهد آمد. این پژوهش با رعایت منطق و روش‌شناسی استاندارد نظرسنجی‌های علمی،تلاش دارد تصویری دقیق و صادقانه از افکارعمومی را پیش روی مخاطبان  خود  و سیاست گذاران قرار دهد.
 
جامعه‌ آماری این نظرسنجی کلیه افراد بالای 18 سال ساکن در کشور بوده و حجم نمونه برابر با 1300 نفر است. به منظور رعایت حداکثر دقت، توزیع نمونه بین کلیه استان‌های کشور، شهر و روستا و نیز زنان و مردان متناسب با حجم جمعیت آن‌ها لحاظ شده است.
 
بر اساس پیمایش وضعیت اجتماعی فرهنگی و اخلاقی جامعه ایران، تمایل به مهاجرت در سال ۹۵ برابر با ۲۹.۸درصد بوده است. به عبارتی ۲۹.۸ درصد از افراد در آن سال بیان کرده‌اند که مایلند مهاجرت کنند. که اکنون بر اساس پیمایش کیو در آذرماه ۱۴۰۰، این نسبت به بیش از ۳۳ درصد رسیده است.
 
کشف انگیزه 80 درصد افراد برای مهاجرت/ از هر 3 نفر، یک نفر مایل به مهاجرت است

از هر 3 نفر، یک نفر مایل به مهاجرت 

یافته‌های این نظرسنجی نشان داد، یک سوم از پاسخگویان در صورت فراهم بودن شرایط مایل‌اند به صورت موقت یا دایم مهاجرت کنند. به عبارتی از هر 3 ایرانی ، یک نفر مایل به مهاجرت بوده است. به عبارتی تمایل به مهاجرت در ایران  33 درصد می باشد.
 
پژوهش‌های بین المللی نیز نشان می‌دهد میانگین تمایل به مهاجرت در جهان برابر با 15 درصد است و در مناطقی همچون آمریکای لاتین و غرب آسیا 27 و 24 درصد است. اتحادیه اروپا 21درصد ،امریکای شمالی 14 درصد ،اقیانوسیه 9 درصد و جنوب شرقی اسیا 7 درصد است. در نتیجه می‌توان گفت تمایل به مهاجرت در کشور تقریبا دو برابر میانگین جهانی و کمی بالاتر از میانگین منطقه است.
 
کشف انگیزه 80 درصد افراد برای مهاجرت/ از هر 3 نفر، یک نفر مایل به مهاجرت است
 
کشف انگیزه 80 درصد افراد برای مهاجرت/ از هر 3 نفر، یک نفر مایل به مهاجرت است
 

ترکیب افراد متمایل به مهاجرت  

در کشور نیز تمایل به مهاجرت در بین ساکنان تهران46 درصد ، مراکز استان 41 درصد ، در شهرستان ها 28 درصد و جالب اینکه تمایل به مهاجرت در روستاها 29 درصد می باشد . براساس نتایج این نظر سنجی افراد با تحصیلات دانشگاهی و بالای دیپلم 47 درصد  و دیپلم و کمتر 26 درصد تمایل به مهاجرت دارند .همچنین  جوانان (افراد زیر 30سال) با 43 درصد  و افراد بالای 30 سال 29 درصد تمایل به مهاجرت دارند . به طوری که تقریبا از هر 2 نفر جوان زیر 30 سال، یک نفر مایل به مهاجرت است.  همچنین مردان با 37 درصد  بیشتر از  زنان با 30 درصد  متمایل به مهاجرت هستند.
 
علاوه بر این، مهاجرت همراه با خانواده ( 67 درصد)  و به صورت دایم (83درصد) ، مطلوب‌ترین الگوی مهاجرت در بین کسانی است که مایل به مهاجرت بوده‌اند. در مقابل یک سوم از کسانی که اعلام کرده‌اند مایل به مهاجرت هستند، مهاجرت موقت را ترجیح می‌دهند.
 
همچنین نتایج نظرسنجی کیو نشان داد، عوامل اقتصادی مهم‌ترین انگیزه افراد برای مهاجرت به حساب می‌آیند. به طوری که 80 درصد از پاسخگویان دستیابی به موقعیت بهتر اقتصادی یا فرار از وضعیت بد اقتصادی را انگیزه اصلی خود برای مهاجرت بیان می‌کنند. 22 درصد عوامل فرهنگی ،7 درصد عوامل سیاسی و 6 درصد تحصیل  را دلیل تمایل به مهاجرت عنوان کرده اند .پاسخگویان در این گزینه امکان انتخاب چند گزینه را داشته اند  در نتیجه جمع درصد ها  برابر یا 100 نیست.
 
کشف انگیزه 80 درصد افراد برای مهاجرت/ از هر 3 نفر، یک نفر مایل به مهاجرت است
 
کشف انگیزه 80 درصد افراد برای مهاجرت/ از هر 3 نفر، یک نفر مایل به مهاجرت است
ارسال به دوستان
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۱۰۷
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۴
6
141
نکته فاجعه بار اینه که اکثریت این مهاجرین هم افراد متخصص و بعضا نخبه کشور هستند
یعنی بزودی همپای بحران جمعیت با بحران متخصص و نیروی کار ماهر خصوصا در فناوری های نوین روبرو خواهیم بود
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۴۷ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۴
همین الان ما مشکل نیروی کار ماهر داریم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۵۳ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۴
19
184
اینجا دیگه جای مناسبی برای زندگی نیست
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۳۲ - ۱۴۰۰/۰۹/۲۴
17
210
حتی تصورش هم لذت بخش است که وسط همه مشکلات ، راهی باشد که با خریدن یک بلیط هواپیما و تحمل چند ساعت پرواز ، به یک باره همه چیز را پشت سر بگذاری ،
و وقتی از فرودگاه مقصد خارج شوی می بینی که نه تحریمی هست و نه فساد و نه تورم و نه گرانی ،
برای خودم متاسفم که به دلیل بلد نبودن زبان انگلیسی و نداشتن سرمایه کافی این سعادت نصیبم نمی شود .
هرچند این روزها تصمیم گرفته ام به جای اینکه وقت خود را در خواندن اخبار بد تلف کنم ، به یادگیری زبان انگلیسی بپردازم