۲۷ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۷:۴۷
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۸۱۹۴۲۵
تاریخ انتشار: ۱۵:۵۰ - ۰۶-۱۰-۱۴۰۰
کد ۸۱۹۴۲۵
انتشار: ۱۵:۵۰ - ۰۶-۱۰-۱۴۰۰

افزایش 60 درصدی درآمدهای مالیاتی؛ تیر خلاص بر پیکر تولید

افزایش 60 درصدی درآمدهای مالیاتی؛ تیر خلاص بر پیکر تولید
متاسفانه در بخش مالیات بر اشخاص حقوقی که عمدتا شامل شرکت‌ها و بنگاه‌های اقتصادی است، افزایش 109 درصدی در نظر گرفته شده و مالیات بر ارزش افزوده نیز 62 درصد بیشتر شده است.

یک فعال اقتصادی با انتقاد از پیش‌بینی افزایش 60 درصدی درآمدهای مالیاتی در لایحه بودجه سال آینده، گفت: بنگاه‌های اقتصادی همین حالا هم تحت فشار هستند و اگر قرار باشد بار مضاعف مالیات به آنها تحمیل شود، در معرض رکود و تعطیلی قرار می‌گیرند.

حامد احمدیان در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به نگرانی‌هایی که بخش خصوصی نسبت به لایحه بودجه سال 1401 دارد، افزود: یکی از مهمترین این موارد افزایش قابل توجه درآمدهای مالیاتی است که نگرانی فشار بیشتر به فعالان اقتصادی را ایجاد می‌کند.

وی با بیان اینکه در لایحه بودجه سال آینده افزایش 62 درصدی درآمدهای مالیاتی در نظر گرفته شده، یادآور شد: درامدهای مالیاتی بودجه پنج قسمت مالیات بر ثروت، مالیات بر درآمد، مالیات بر ارزش افزوده، مالیات اشخاص حقوقی و مالیات بر واردات را دارد که اکثر آنها با فعالیت اقتصادی بنگاه‌های تولیدی در ارتباط است.

این فعال اقتصادی خاطرنشان کرد: متاسفانه در بخش مالیات بر اشخاص حقوقی که عمدتا شامل شرکت‌ها و بنگاه‌های اقتصادی است، افزایش 109 درصدی در نظر گرفته شده و مالیات بر ارزش افزوده نیز 62 درصد بیشتر شده است.

احمدیان همچنین از افزایش 42 درصدی مالیات بر واردات و افزایش 55 درصدی مالیات بر درآمد هم یاد کرد که مجموع این موارد به زیان بنگاه‌های اقتصادی است.

وی معتقد است، افزایش مالیات بر واردات تامین مواد اولیه و ماشین آلات مورد نیاز صنایع را با چالش جدی مواجه می کند و هزینه تمام شده واردات این کالاها بسیار بالا خواهد رفت.

وی با بیان اینکه همین حالا نیز واحدهای تولیدی در شرایط سخت و دشواری کار می‌کنند، اظهار کرد: اگر قرار باشد فشارهای مالیاتی مضاعفی به بخش تولید وارد شود، این بخش با رکود و تعطیلی مواجه خواهد شد و تبعات آن گریبان اشتغال و اقتصاد کشور را می‌گیرد.

این فعال اقتصادی معتقد است، این افزایش درآمدهای مالیاتی در شرایطی قابل پذیرش است که از محل شناسایی مودیان جدید و کشف فرارهای مالیاتی باشد، نه آنکه بخواهد واحدهای شناسنامه دار را تحت فشار قرار بدهد.

احمدیان از نمایندگان مجلس خواست حتما در جریان بررسی لایحه بودجه، نسبت به این موضوع حساسیت داشته باشند تا بخش تولید بیش از این ضعیف نشود.

مدیرعامل صنایع غذایی اکادو همچنین خواستار توجه ویژه به اعتبارات خصولتی‌ها در بودجه سال آینده شد و تاکید کرد: باید شفاف سازی کافی درباره بودجه این شرکت‌ها صورت بگیرد.

این فعال اقتصادی با بیان اینکه شرکت‌های خصولتی که از طریق دولت تغذیه می‌شوند رقبای بخش خصوصی واقعی کشور هستند، عنوان کرد: تا زمانی که منابع کشور در اختیار این شرکت‌ها قرار می‌گیرد، آنها قوی و بخش خصوصی نحیف‌تر خواهد شد و از گردونه رقابت حذف می‌شود.

احمدیان معتقد است، این منابع باید در اختیار بخش تولید واقعی کشور قرار بگیرد.

ارسال به دوستان
کیفیت هوای تهران به وضعیت قابل قبول رسید نیمار به درخشش یامال واکنش نشان داد: تو خیلی برزیلی هستی تصاویر جدید سحر دولتشاهی در اینستاگرام؛ سفر به سواحل مکران کاخ سفید: توافق آتش‌بس غزه پابرجاست؛ اسرائیل باید با آن موافقت کند اینجا، متفاوت ترین لوکیشن جهان برای ایجاد دانشگاه دولتی است! (+عکس) هشدار مترو تهران: ثبت کارت بلیت هنگام خروج از ایستگاه‌ها ضروری است اتحادیه اروپا بسته کمک ۱۲۰ میلیون یورویی برای غزه اعلام کرد ادعای خطوط هوایی ترکیه: ایرانی‌ها به دمشق نروند/ ممنوعیت ورود به دستور مقامات سوری پرونده عجیب دختر ایرانی با ادعای شباهت به هیفا وهبی دو مدل ماسک جالب که احتمالا ندیده اید! (عکس) رمزگشایی از جعبه سیاه کفن هدیه دادن در صداوسیما سخنگوی دولت: غزه ۱۵ ماه در آتش سوخت/ وقت ایفای نقش جامعه بین‌الملل است روند کاهش حباب سکه ادامه دارد؛ کمترین مقدار در ۱۱ ماه گذشته بزرگ‌ترین هتل کشور در تبریز ساخته می‌شود از شلوار کارگو افراطی تا انگشتر سنگین واقعی! (تصویری)