۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۲۰:۰۴
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۸۳۱۲۵۹
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۲ - ۲۵-۱۲-۱۴۰۰
کد ۸۳۱۲۵۹
انتشار: ۱۲:۱۲ - ۲۵-۱۲-۱۴۰۰

مذاکرات سعودی ها با چین برای فروش نفت به "یوان"

مذاکرات سعودی ها با چین برای فروش نفت به
عربستان سعودی بزرگ ترین تامین کننده نفت خام چین است و روزانه 1.76 میلیون بشکه نفت به چین صادر می کند.

روزنامه آمریکایی " وال استریت ژورنال" در گزارشی از مذاکرات عربستان سعودی با دولت چین برای فروش نفت به چین بر اساس قیمت "یوان" - و نه دلار- خبر داده است.


به گزارش عصرایران، "وال استریت ژورنال" در گزارش خود به نقل از منابع آگاه نوشت، عربستان سعودی در حال مذاکره با پکن برای فروش نفت به بزرگ ترین مصرف کننده نفت جهان بر اساس واحد پول چین یعنی "یوان" است؛ اقدامی که به نوشته این گزارش "سلطه دلار آمریکا بر بازار جهانی نفت را خدشه دار می کند و نشان دهنده تغییر دیگری در رویکرد بزرگترین صادر کننده نفت خام جهان در قبال آسیاست.


به گفته منابع آگاه، مذاکرات سعودی ها با چین بر سر قراردادهای نفتی با قیمت یوان 6 سال است که ادامه داشته است، اما امسال با افزایش نارضایتی سعودی ها از عدم اجرای تعهدات امنیتی چند دهه ای ایالات متحده برای دفاع از پادشاهی سعودی، سرعت گرفته است.


سعودی ها از عدم حمایت ایالات متحده از مداخله آنها در جنگ داخلی یمن و از تلاش دولت بایدن برای دستیابی به توافق با ایران بر سر برنامه هسته ای آن عصبانی هستند. مقامات سعودی گفته اند که از خروج سریع ایالات متحده از افغانستان در سال گذشته (میلادی) شوکه شده اند.


چین بیش از 25 درصد نفت صادراتی عربستان را خریداری می کند. اگر این میزان نفت به یوان قیمت گذاری شود، جایگاه ارز چین را تقویت می کند. سعودی‌ها همچنین در حال بررسی قراردادهای آتی یوآن، موسوم به "پترویوان"، در مدل قیمت‌گذاری شرکت نفت عربستان سعودی، موسوم به "آرامکو" هستند.


قیمت گذاری به "یوان" – واحد پول چین- حتی برای بخشی از حدود 6.2 میلیون بشکه نفت خام صادراتی روزانه سعودی ها به جهان، تغییری عمیق در رویکرد فروش نفت عربستان خواهد بود. هم اینک بیشتر فروش جهانی نفت - حدود 80 درصد - به دلار انجام می شود، و سعودی ها از سال 1974 و پس از اینکه با دولت نیکسون بر سر تضمین های امنیتی واشنگتن به عربستان سعودی به توافق رسیدند، نفت را منحصرا به دلار معامله می کنند.


چین در سال 2018 قراردادهای نفتی با قیمت یوان را به عنوان بخشی از تلاش‌های خود برای قابل مبادله کردن ارز خود در سراسر جهان معرفی کرد، اما این قراردادها تاکنون تاثیری بر تسلط دلار بر بازار نفت نداشته است. برای چین، استفاده از دلار در سال های گذشته به خطری تبدیل شده است؛ به ویژه پس از اینکه آمریکا نفت ایران و روسیه را در سال های اخیر مورد تحریم قرار داد.


عربستان سعودی از "شی جین پینگ"، رییس جمهوری چین دعوت کرده است تا اواخر سال جاری میلادی به این کشور سفر کند.

عکس آرشیوی/ دیدار وزرای خارجه عربستان و چین/ آسوشیتدپرس

مذاکرات سعودی ها با چین برای فروش نفت به


در همین حال، روابط عربستان سعودی با ایالات متحده در دوران ریاست جمهوری بایدن بنا به مسایلی از جمله موضوع حقوق بشر بدتر شده و روابط اقتصادی ایالات متحده با سعودی ها در حال کاهش است. ایالات متحده در حال حاضر یکی از بزرگترین تولید کنندگان نفت در جهان است.


آمریکا در اوایل دهه 1990 روزانه 2 میلیون بشکه نفت خام عربستان وارد می کرد، اما به گفته اداره اطلاعات انرژی ایالات متحده، این میزان در دسامبر 2021 به کمتر از 500 هزار بشکه در روز کاهش یافته است.


در مقابل، واردات نفت چین از عربستان در طول 3 دهه گذشته، مطابق با رشد اقتصاد این کشور، افزایش یافته است. بر اساس داده های اداره کل گمرک چین، عربستان سعودی با فروش 1.76 میلیون بشکه در روز، بزرگترین تامین کننده نفت خام چین در سال 2021 بوده و پس از آن روسیه با 1.6 میلیون بشکه در روز قرار دارد.

 

پویایی روابط عربستان با آمریکا و چین به طرز چشمگیری تغییر کرده است. روابط ایالات متحده با سعودی ها تغییر کرده است، چین بزرگترین واردکننده نفت خام در جهان است و آنها مشوق های سودآور زیادی را به پادشاهی ارایه می دهند.


یک مقام ارشد آمریکایی ایده فروش نفت سعودی ها به چین به یوان را "بسیار بی ثبات کننده و تهاجمی" خواند. این مقام گفت که سعودی ها این ایده را در گذشته زمانی که تنش بین واشنگتن و ریاض وجود داشت مطرح کرده بودند.


البته احتمال عقب نشینی سعودی ها از این تصمیم وجود دارد. تجارت روزانه میلیون ها بشکه نفت به یوان به جای دلار می تواند جایگاه اقتصاد سعودی ها و موقعیت واحد پولی آن (ریال) را که به مدد فروش نفت به دلار به واحد پول آمریکا متصل است، متزلزل کند.


دستیاران " محمد بن سلمان" ولیعهد سعودی به او در مورد آسیب های اقتصادی غیرقابل پیش بینی در صورت پیشبرد با عجله برنامه فروش نفت به یوان چین، هشدار داده اند.


انجام فروش بیشتر نفت سعودی به یوان، عربستان سعودی را به واحد پولی چین که به دلیل کنترل شدید پکن بر روی آن برای سرمایه گذاران بین المللی ارز جذابی نیست، وابسته خواهد کرد و قرارداد فروش نفت با ارزی با ثبات کمتر می تواند چشم انداز مالی دولت عربستان را تضعیف کند.

عکس: رویترز

مذاکرات سعودی ها با چین برای فروش نفت به


اما مقامات سعودی موافق این تغییر استدلال کرده‌اند که دولت ریاض می‌تواند بخشی از درآمد یوان را برای پرداخت به پیمانکاران چینی درگیر در پروژه‌های بزرگ داخلی عربستان استفاده کند، که به کاهش برخی از خطرات مرتبط با کنترل سرمایه بر ارز کمک می‌کند. چین همچنین می تواند مشوق هایی مانند سرمایه گذاری چند میلیارد دلاری در عربستان ارایه دهد.

 

یکی دیگر از مقامات آشنا با این مذاکرات گفت که قیمت گذاری نفت به یوان همچنین می تواند به سعودی ها نفوذ بیشتری بر چینی ها بدهد و به متقاعد کردن پکن برای کاهش حمایت از ایران کمک کند.

 

ارسال به دوستان
مدیرعامل  کرمان موتور: تا سال ۱۴۰۷ هشت مدل خودرو جدید را به بازار عرضه می کنیم / ظرفیت ۳۰۰ هزار دستگاهی کرمان موتور آماده بهره برداریست اقدام خیرخواهانه دروازه‌بان پاری‌سن‌ژرمن؛ پرداخت هزینه پاکسازی سواحل از نفت حاشیه‌های پخش اولین سریال مشترک تلویزیون و پلتفرم‌ها فامیل دور بشار اسد: او ما را فریب داد/ من کسی را شکنجه نکرده ام، فقط دو تا سیلی می زدم و رهایشان می کردم! رویای بزرگ الهلال؛ قهرمانی در جام جهانی باشگاه‌ها با فن دایک خواص شگفت‌انگیز یک میوه ناشناخته (فیلم) پرند شهرستان می‌شود مهارت آشپز چینی در برش زدن و تهیه غذا با ماهی تن غول پیکر (فیلم) توصیه هوش مصنوعی به بارسلونا؛ جذب مدافع لورکوزن برای استحکام خط دفاعی واکنش رضا کیانیان به ممنوع الپروازی ترانه علیدوستی (عکس) پیشنهاد وسوسه‌انگیز عربستان برای وینیسیوس؛ آیا رئال کوتاه می‌آید؟ بازگشت مردان آهنین به تلویزیون؛ تاثیر مثبت بر ورزش همگانی توصیه رخشان بنی‌اعتماد به دیدن فیلم «علت مرگ: نامعلوم» ؛ هوایی بس تازه در غربت سینمای اجتماعی دلیل تغییر نام بخشی از اتوبان هاشمی رفسنجانی اصفهان از زبان سخنگوی شورای شهر عیسی آل‌کثیر؛ از ناکامی تا بازگشت به گلزنی در پرسپولیس