۰۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ۲۲:۲۳
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۸۳۲۰۸۳
تاریخ انتشار: ۲۳:۲۴ - ۰۳-۰۱-۱۴۰۱
کد ۸۳۲۰۸۳
انتشار: ۲۳:۲۴ - ۰۳-۰۱-۱۴۰۱

مادلین آلبرایت درگذشت

مادلین آلبرایت درگذشت
او متولد پراگ پایتخت چکسلواکی بود و بعد از پناهندگی در آمریکا، شهروندی این کشور را دریافت کرد.

مادلین آلبرایت وزیر خارجه اسبق امریکا بود و در سن ۸۴ سالگی درگذشت.

به گزارش عصرایران، وی نخستین زنی است که به عنوان وزیر امور خارجه آمریکا (در دولت بیل کلینتون) انتخاب شد.

مادلین آلبرایت متولد شهر پراگ (پایتخت چکسلواکی سابق و چک فعلی) و استاد دانشگاه جرج تاون بود. 

وزارت خارجه آلبرایت همزمان با دوران ریاست جمهوری محمد خاتمی در ایران بود. وی در طول دوران مسئولیتش بارها تلاش کرد تا روابط دو کشور را بهبود بخشد.

به نوشته یورونیوز، از جمله اقدامات وی در قبال ایران می‌توان به کاهش تحریم‌ها واشنگتن علیه تهران نام برد. او همچنین نخستین مقام رسمی آمریکا است که مسئولیت کشورش را در کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ و سرنگونی دولت محمد مصدق پذیرفت.

مادلین آلبرایت درگذشت

مادلین آلبرایت در سال ۱۹۳۷ با نام یانا کوربلووا در پراگ متولد شد که در آن زمان در کشور چک‌اسلواکی بود. پدر او یک دیپلمات بود که بعد از اشغال توسط آلمان نازی در سال ۱۹۳۹ مجبور به ترک کشورش شد.

به نوشته بی بی سی، او در سال ۱۹۴۸ به آمریکا آمد. پدرش همان سال در آمریکا درخواست پناهندگی کرد چون می گفت نمی تواند به عنوان مخالف نظام کمونیستی به کشورش برگردد. مادلین آلبرایت در سال ۱۹۵۷ شهروند آمریکا شد.

او در دوران ریاست جمهوری جیمی کارتر در کاخ سفید مشغول به کار شد و بعدا مشاور سیاست خارجی چند نامزد ریاست جمهوری و معاونت ریاست جمهوری شد.

آلبرایت به فاصله کوتاهی بعد از آنکه بیل کلینتون رئیس جمهور شد، به عنوان سفیر آمریکا در سازمان ملل انتخاب شد که اولین پست دیپلماتیک او بود.

او در سال ۱۹۹۷ وزیر خارجه شد.


شرح عکس: احوالپرسی محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران در کنفرانس امنیتی مونیخ با مادلین آلبرایت، وزیر خارجه اسبق آمریکا 

مادلین آلبرایت درگذشت

 

 آلبرایت بیش از هر چیز به خاطر تلاش هایش برای واداشتن دولت کلینتون به مداخله برای جلوگیری از پاکسازی قومی در کوزوو (یوگسلاوی) به دست رژیم اسلوبودان میلوسویچ مشهور شد.

برخی از منتقدان عملیات بمباران ناتو در آن دوران را "جنگ آلبرایت" می خواندند.

او در آن زمان گفت: "من مسئولیت کامل (این سیاست) را به عهده می گیریم... مسئولیت کامل این باور که برای ما حیاتی بود دست روی دست نگذاریم و شاهد باشیم میلوسویچ نقشه هایش را عملی می کند. ما نمی توانیم تماشاگر جنایت علیه بشریت باشیم."

کوزوو در نهایت در سال ۲۰۰۸ یعنی ۹ سال بعد از مداخله ناتو از صربستان اعلام استقلال کرد.

مادلین آلبرایت درگذشت

ویوسا عثمانی، رئیس جمهور کوزوو، روز چهارشنبه گفت که کشورش یک "دوست بی‌همتا" را از دست داده و "خدمات او به آزادی و دمکراسی ما هرگز فراموش نخواهد شد."

او در سال ۲۰۱۲ به خاطر تلاش هایش در بالکان مدال آزادی - مهم ترین نشان افتخار غیرنظامی - را از باراک وباما دریافت کرد.

جو بایدن رئیس جمهور آمریکا و همچنین روسای جمهور سابق آمریکا بیل کلینتون، جورج بوش و باراک اوباما به او ادای احترام کرده اند.

در بیانیه بیل و هیلاری کلینتون - که بعد از خانم آلبرایت وزیر خارجه شد - آمده است: "کمتر پیش می آید که خصوصیات رهبری یک فرد این اندازه با نیازهای زمانه سازگار باشد. چون او بنا به تجربه شخصی می دانست که سیاست های آمریکا چقدر می تواند بر زندگی مردم در اطراف جهان تاثیر بگذارد. او پست وزارت خارجه را یک وظیفه و یک فرصت می دانست."

مادلین آلبرایت درگذشت

ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو گفت که آلبرایت یک "نیروی پیش برنده برای آزادی" و "پرچم‌دار صریح اللهجه ناتو" بود.  

جورج بوش رئیس جمهور سابق آمریکا گفت که خانم آلبرایت "به شخصه اهمیت جوامع آزاد برای صلح در جهان را درک می کرد."

لیز تراس، وزیر خارجه بریتانیا، در توییتی نوشت که جهان "باید بیش از هر زمان از ارزش های آلبرایت دفاع کند."

مادلین آلبرایت یک ماه قبل از مرگش در سرمقاله ای در نیویورک تایمز ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه را هدف انتقاد قرار داد.

او نوشت: "اوکراین مستحق حاکمیت ملی است، حالا همسایه اش هر که می خواهد باشد. در عصر نوین، کشورهای بزرگ این موضوع را می پذیرند، و آقای پوتین هم باید چنین کند."

 

 

 

مادلین آلبرایت درگذشت

مادلین آلبرایت درگذشت

مادلین آلبرایت درگذشت

ارسال به دوستان