۲۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۸
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۸۳۳۵۹۳
تاریخ انتشار: ۱۲:۴۳ - ۱۶-۰۱-۱۴۰۱
کد ۸۳۳۵۹۳
انتشار: ۱۲:۴۳ - ۱۶-۰۱-۱۴۰۱

سازمان جهانی بهداشت: ۹۹ درصد مردم جهان هوای بی‌کیفیت تنفس می‌کنند

سازمان جهانی بهداشت: ۹۹ درصد مردم جهان هوای بی‌کیفیت تنفس می‌کنند
این یافته ها، سازمان جهانی بهداشت را بر آن داشته است تا اهمیت محدود کردن استفاده از سوخت های فسیلی و لزوم اجرایی شدن سایر اقدامات به منظور کاهش سطح آلودگی هوا را برجسته‌تر کند.

داده های جدید سازمان جهانی بهداشت (WHO) نشان می دهد که تقریبا کل جمعیت جهان (۹۹ درصد) از هوایی تنفس می کنند که از حد استانداردهای تعیین شده سازمان جهانی بهداشت فراتر است و سلامت آنها را تهدید می کند.

به گزارش ایسنا، بررسی ها حاکی از آن است در حال حاضر بیش از ۶۰۰۰ شهر در ۱۱۷ کشور کیفیت هوا را کنترل می کنند اما مردم این مناطق همچنان سطوح ناسالم ذرات ریز و دی اکسید نیتروژن را تنفس می کنند و ساکنان کشورهای با درآمد پایین و متوسط ​​بیشترین تماس را با آلاینده ها دارند.

این یافته ها، سازمان جهانی بهداشت را بر آن داشته است تا اهمیت محدود کردن استفاده از سوخت های فسیلی و لزوم اجرایی شدن سایر اقدامات به منظور کاهش سطح آلودگی هوا را برجسته‌تر کند.

به روز رسانی پایگاه داده های کیفیت هوای سازمان جهانی بهداشت برای اولین بار به سنجش میانگین غلظت سالانه دی اکسید نیتروژن (NO۲) پرداخته است. دی اکسید نیتروژن یک آلاینده رایج در مناطق شهری است و ماده تشکیل دهنده ذرات معلق و ازن به حساب می آید. همچنین این داده ها شامل ارزیابی ذرات معلق با قطرهای برابر یا کوچکتر از ۱۰ میکرومتر (PM۱۰) یا ۲.۵ میکرومتر (PM۲.۵) است. هر دو گروه از این آلاینده‌ها بیشتر از فعالیت‌های انسانی مرتبط با احتراق سوخت‌های فسیلی ناشی می شوند.

پایگاه داده های جدید کیفیت هوا از نظر پوششِ میزان قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا گسترده ترین پایگاه داده است. در حال حاضر در حدود ۲۰۰۰ شهر/سکونتگاه انسانی میزان ذرات معلق PM۱۰ و/یا PM۲.۵ ثبت می شود.

ذرات معلق، به ویژه PM۲.۵ می تواند به اعماق ریه ها نفوذ پیدا و به جریان خون راه پیدا کند و باعث ایجاد مشکلات قلبی-عروقی، مغزی (سکته مغزی) و تنفسی شود. شواهد جدیدی وجود دارد که نشان می دهد ذرات معلق بر سایر اندام ها نیز تاثیر می گذارد و باعث بروز بیماری های دیگر نیز می شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان جهانی بهداشت، دی اکسید نیتروژن نیز با بیماری های تنفسی به ویژه آسم مرتبط است و منجر به علائم تنفسی مانند سرفه، خس خس سینه یا مشکل در تنفس، بستری شدن در بیمارستان و مراجعه به اورژانس می شود.

ارسال به دوستان
چه کسی غزه را اداره خواهد کرد؟ جنگ غزه تمام شد / آزادی 33 اسیر اسرائیلی در مقابل آزادی اسیران فلسطینی / مرحله اول : از یکشنبه آینده به مدت 6 هفته جنگ 466 روزه غزه به روایت آمار: 40 کیلو ماده منفجره برای هر شهروند غزه/ هر 15 دقیقه یک شهید/ 1711 کشته در اسرائیل و... نشست خبری قطر درباره توافق آتش‌بس در غزه تا دقایقی دیگر رکوردشکنی بدهی‌های ملی ایتالیا در سالروز تولد نخست وزیر استعفای وزیر مبارزه با فساد انگلیس به دلیل فساد خانوادگی/ ارتباط با نخست‌وزیر معزول بنگلادش مصدومیت شدید چشم در نزاع خانوادگی، عبدولی را از مسابقات جهانی بازداشت اشرف حکیمی: اتهام تجاوز، تلاشی برای اخاذی بود هشدار ریزش سنگ در جاده‌های کوهستانی مازندران درگیری خونین در والیبال گرگان/ بازی نیمه‌کاره ماند؛ سرنوشت بازی در دستان سازمان لیگ (+عکس) تاج با قلعه‌نویی و روشن به ترکیه رفت/ غیبت پروین در سفر خط و نشان نایب قهرمان المپیک برای قاسمپور و سایر مدعیان وزن ۸۶ کیلوگرم یک مقام آمریکایی: توافق آتش‌بس در غزه امضا شد ترامپ: ما برای گروگان‌ها در خاورمیانه به توافق رسیده‌ایم اعلام رسمی آتش بس غزه / پایان جنگ 15 ماهه اسرائیل / شادی در خیابان های غزه / مرحله اول : 6 هفته / آغاز آتش بس از یکشنبه آینده