۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۳۷
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۸۳۴۷۵۹
تعداد نظرات: ۶ نظر
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۹ - ۲۳-۰۱-۱۴۰۱
کد ۸۳۴۷۵۹
انتشار: ۱۵:۴۹ - ۲۳-۰۱-۱۴۰۱

کوتاه با مجلسی ها: یک نکته شرعی و قانونی درباره "طرح صیانت"

کوتاه با مجلسی ها: یک نکته شرعی و قانونی درباره
احتمالا نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی وقت زیادی برای مطالعه نداشته باشند؛ بنابراین، مختصر و مفید نکته ای را درباره طرح موسوم به صیانت با ایشان در میان می گذارم، به امید تأمل.

عصر ایران؛ جعفر محمدی - احتمالا نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی وقت زیادی برای مطالعه نداشته باشند؛ بنابراین، مختصر و مفید نکته ای را درباره طرح موسوم به صیانت - که از کمیسیون ویژه به صحن علنی برگشته - با ایشان در میان می گذارم، به امید تأمل:

نمایندگان مجلس، وکیل مردم هستند و مردم موکل آنان. وظیفه هر وکیلی در هر نظام حقوقی، سیاسی و دینی، اجرای خواسته موکل است. وکیل حق ندارد برخلاف خواست موکل اقدام کند و در صورتی که چنین کند، بر برابر زیان وارده به او، مسوول جبران خسارت است.

در این چند ماهی که از طرح صیانت می گذرد، همه عالم و آدم - و حتی مرحوم خواجه حافظ شیرازی - به شکلی واضح و بلاتردید ملتفت شده اند که اکثر مردم ایران با گرایش های مختلف سیاسی و اعتقادی، با این طرح و هر گونه اقدامی برای محدودسازی اینترنت مخالف اند. 

کوتاه با مجلسی ها: یک نکته شرعی و قانونی درباره
مطرح کردن مسائلی مانند "ما می خواهیم فضای مجازی را سالم کنیم، می خواهیم جلوی کلاهبرداری ها را بگیریم و ..." هم روش نخ نما شده ای است که همه می دانند برای موجه جلوه دادن طرح ذکر می شود.

جلوگیری از تخلفات و جرائم اینترنتی، با ایجاد محدودیت برای عموم مردم اتفاق نمی افتد بلکه با نظارت تکنولوژیک بر عملکرد خاطیان و برخورد قانونی با آنها رخ می دهد. هیج وقت، کل یک جاده را به خاطر سرعت و سبقت غیرمجاز چند راننده خاطی نمی بندند، بلکه با خطاکاران برخورد می کنند. اینترنت هم همین گونه است.

بنا بر این، نماینده ای که به عنوان وکیل مردم بر کرسی های مجلس شورای اسلامی تکیه داده است، شرعاً، قانوناً ، وجداناً و عرفاً و در همسویی با خواسته موکلان اش، نه تنها باید با این طرح اعلام مخالفت کند، بلکه از او انتظار می رود، تمام تلاش خود را مصروف بهبود وضعیت اینترنت در ایران، مطابق با شأن و خواسته مردم ایران کند.

این، از مسلّمات روابط وکیل و موکل است. تمام!

______________
* در این باره چندی قبل، مطلبی نوشته ام تحت عنوان "یک همزمانی تلخ در تهران و دوبی/ اینجا: تصویب طرح صیانت - آنجا: افتتاح موزه فناوری های مدرن آینده" و نیز یادداشتی با تیتر "طرح صیانت؛ از نصیحت مرحوم نظامی گنجوی تا تله انفجاری برای نظام" که پیشنهاد می کنم ببینیدشان.

 

 

ارسال به دوستان
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۷۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۵۷ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۳
8
94
برای اینکه تخلف راهنمایی و رانندگی نداشته باشیم حرکت خودرو در سطح شهر ممنوع.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۰۳ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۳
5
97
مختصر و مفید حق مطلب را ادا کردید
ساسان
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۱۹ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۳
5
89
احسنت
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۲۵ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۳
5
66
تمام
nooorsoobh
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۴۴ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۳
11
66
دوستان به خودتان زیاد زحمت ندهید این طرح اجرا خواهد شد چه موکلین زیان ببینن چه نبینن .
نشانه ی آن هم اجرای اجباری حضوری شدن مدارس و دانشگاه ها، چون آقایان خوب می دانند که با این طرح دیگر همین کلاسهای دست و پا شکسته غیر حضوری و بقولی اینترنتی دیگر اصلاً قابل اجرا نیست و آقایان باید پاسخ خیل عظیم استاد معلم دانشجو و دانش آموز را بدهند با این عمل این خیل عظیم را از این دور خارج کردن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۴۴ - ۱۴۰۱/۰۱/۲۳
151
13
لطفا این جمله رو که خودتون نوشتید تأمل بفرمایید: جلوگیری از تخلفات و جرائم اینترنتی، با ایجاد محدودیت برای عموم مردم اتفاق نمی افتد بلکه با نظارت تکنولوژیک بر عملکرد خاطیان و برخورد قانونی با آنها رخ می دهد. خب الان دنبال قانونگذاری هستند دیگه؟ قانون هم در ذات خودش برای برخی ها ممکنه محدودیت بیاره. ربطی هم به فضای مجازی نداره. مشکلش کجاست؟ با عرض پوزش و ضمن احترام به نویسنده محترم؛ یادداشت با اینکه کوتاه هست اما پر از ابهام و شبهه و بعضا با مغالطه -خواسته یا ناخواسته -همراه هست.