۱۵ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۵ دی ۱۴۰۳ - ۰۱:۰۸
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۸۳۸۲۱۸
تاریخ انتشار: ۱۴:۱۹ - ۱۵-۰۲-۱۴۰۱
کد ۸۳۸۲۱۸
انتشار: ۱۴:۱۹ - ۱۵-۰۲-۱۴۰۱

انتقاد ژاله صامتی از وضعیت فرهنگی: وضعیت کتابخوانی خوب نیست

انتقاد ژاله صامتی از وضعیت فرهنگی: وضعیت کتابخوانی خوب نیست
اگر با این روند پیش برویم می‌گویم متاسفانه در آینده با نسلی روبه‌رو هستیم که در ‌جهل به‌سر می‌برد و دیگر آن زمان برای ساختن دیر شده است.

ژاله صامتی ضمن ابراز خرسندی درخصوص برگزاری حضوری نمایشگاه کتاب تهران می‌گوید: وضعیت فرهنگی و کتابخوانی در کشور ما خوب نیست. دانشجو و هنرجو عجیب و غریب بی‌اعتنا هستند.

به گزارش ایسنا، این بازیگر و مدرس دانشگاه در گفت‌وگو با ستاد خبری سی‌وسومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با استقبال از برگزاری نمایشگاه کتاب تهران گفت: از تعطیلی دوساله نمایشگاهی به این مهمی ناراحت بودم. الان خوشحالم که امسال در تجربه جدید هم حضوری و هم غیرحضوری نمایشگاه به روال سابق خود بازمی‌گردد.

صامتی با بیان این‌که نمایشگاه کتاب حضوری قطعا فرصتی برای رصد تازه‌های نشر و خرید کتاب‌هایی است که به دلیل مشغله کاری فرصت تهیه آن‌ها را نداشته است، بیان کرد: بعد از دوسال تعطیلی خوشحالم که نمایشگاه امسال حضوری برگزار می‌شود. واقعا جامعه به از سرگیری فضای نشاط‌آور نمایشگاه کتاب در بین همه مردم جامعه نیاز داشت و می‌دانم بعد از دوسال دوری مردم از نمایشگاه امسال استقبال خوبی خواهند کرد.

او با اشاره به حظ و لذتی که از همراهی با کتاب می‌‎برد، افزود: عاشق این هستم که زمان آزاد داشته باشم، بتوانم بروم کتابفروشی، در آن قدم بزنم، کتاب‌ها را تورق کنم، از دیدن تازه‌های نشر لذت ببرم و حتی با دیدن کتاب‌هایی که قدیم خوانده‌ام خاطره‌بازی کنم.

این داور برنامه تلویزیونی عصر جدید و مدرس دانشگاه با انتقاد از جایگاه کتاب در میان نسل جدید اظهار کرد: وضعیت فرهنگی و کتابخوانی در کشور ما خوب نیست. دانشجو و هنرجو عجیب و غریب بی‌اعتنا هستند. همتی برای رفع این مشکل و ارتقای دانش خود ندارند. نسل ما اگرچه نسل نداشتن‌ها و مشکلات بود اما هیچ وقت دست روی دست نگذاشتیم و به هر روشی که بود برای خودمان خوراک فکری و فرهنگی تهیه می‌کردیم. خاطرم هست در بین همکلاسی‌هایم وقتی صحبت از کتاب می‌شد، تقریبا همه از آخرین نمونه‌های چاپ و ترجمه‌شده باخبر بودند. همه آثار نویسنده‌های داخلی و خارجی را پیگیر بودند و می‌خواندند. توجه کنید به‌روز بودن اطلاعات کتاب ما در شرایط بعد از انقلاب و جنگ بود اما حالا می‌بینی کتاب‌های جدید با بهترین کیفیت چاپ می‌شود و به راحتی هم قابل دسترس است اما نسل جدید پیگیر خواندن کتاب نیست.

او با بیان این‌که پایه‌های فرهنگی ملت‌ها با روش‌های مختلفی قوی می‌شود و از سینه یک نسل به نسل بعد منتقل می‌شود، یکی از مهم‌ترین و ماندگارترین روش‌های فرهنگ‌سازی را کتاب دانست و گفت: هرچه نسل‌های جدید ما از کتابخوانی دور شوند، فرهنگ در وجودشان کمتر شکل می‌گیرد و اگر با این روند پیش برویم می‌گویم متاسفانه در آینده با نسلی روبه‌رو هستیم که در ‌جهل به‌سر می‌برد و دیگر آن زمان برای ساختن دیر شده است.

سی‌وسومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از بیست‌ویکم تا سی‌ویکم اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۱ در دو بخش حضوری در مصلای امام خمینی(ره) و مجازی در سامانه ketab.ir برگزار می‌شود.

ارسال به دوستان
توزیع دستورالعمل حجاب و پوشش خانم ها در شهر حماه سوریه (عکس) آغاز پیش فروش محصولات سایپا از 17 دی ماه حماس : مذاکرات غیرمستقیم با اسرائیل را از سر می‌گیریم نرخ تورم ترکیه به ۴۴ درصد رسید امانی سفیر ایران: پیک سیاسی ایران بدون بازرسی از فرودگاه بیروت خارج شد (فیلم) نماز جمعه عجیب اعضای تحریرالشام در سوریه (فیلم) محسن هاشمی : نان برخی ها در همین افراطی‌گری است/ بعضی افراد ۱۰۰ درصد فقیرتر شده‌اند/ اگر به دنبال حل مشکلات بودیم دلار ۸۰ هزار تومان نمی‌شد حرکت زیبای پلیس در برآورده کردن آرزوی کودک گلستانی (فیلم) درگذشت رضا رئیس طوسی عضو برجسته هیات علمی دانشگاه تهران ناپدید شدن یک جاده روستایی در خراسان‌جنوبی بر اثر بارش برف (فیلم) وزیر پیشین امنیت داخلی بریتانیا: " قاسم سلیمانی " جایگزین ندارد / ترور او مقدمه سقوط اسد بود تصاویری از آتش‌ سوزی در اسکله صیادی بندر کنگ (فیلم) قالیباف : روزی که قطعنامه ۵۹۸ را پذیرفتیم، همه گریه می‌کردیم/ زخم زبان‌های منافقین هم ادامه داشت ویدئویی از صحنه جنگ تن به تن سرباز روسی و اوکراینی (هشدار: صحنه خشونت بار) اعتراض ایران به اقدام خشونت‌آمیز علیه مردم در آمریکا