۲۵ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۲۵ دی ۱۴۰۳ - ۱۹:۵۲
فیلم بیشتر »»
در حاشیه
کد خبر ۸۳۹۳۲۹
تاریخ انتشار: ۱۷:۰۹ - ۲۲-۰۲-۱۴۰۱
کد ۸۳۹۳۲۹
انتشار: ۱۷:۰۹ - ۲۲-۰۲-۱۴۰۱
25 اردیبهشت ماه و در روزگرامیداشت زبان و ادب فارسی؛

مستند «هنگامه شمردن ستاره ها » ویژه پاسداشت استاد «شهریار» از شبکه مستند سیما

مستند «هنگامه شمردن ستاره ها » ویژه پاسداشت استاد «شهریار» از شبکه مستند سیما
این شاعر و ادیب فقید، در سال ۱۳۶۷شمسی در تهران درگذشت و پیکرش به تبریز منتقل و در مقبرۀ الشعرای این شهر دفن شد و ۲۷ شهریورماه، سالروز درگذشت شهریار به عنوان روز «شعر و ادب» در تقویم ملی ایران ثبت شده است.

مستند اولدوز سایاراق (هنگامه شمردن ستاره ها) ویژه بزرگداشت مقام استاد «شهریار» 25 اردیبهشت ماه در روزگرامیداشت زبان و ادب فارسی ساعت 18:00 از قاب شبکه مستند سیما پخش می شود. تکرار این مستند تلویزیونی نیز چهارشنبه 28 اردیبهشت ماه ساعت 19:30 پخش خواهد شد.

به گرارش عصر ایران, تهیه کننده مستند تلویزیونی اولدوز سایاراق (هنگامه شمردن ستاره ها) مصطفی رزاق کریمی، کارگردان آن قربانعلی طاهرفر و مجری طرح این مستند نیز سعید وزیری است.

به گفته طاهرفر کارگردان این فیلم مستند، ویژگی منحصر به فرد این اثر هنری آن است که برای پرهیز از چندروایتی دربیان زندگی و اندیشه استاد شهریار، همچنین برای دستیابی به حقایق زندگی او، با بهره گیری از آرشیوی کامل از گفت و گو های موجود از این ادیب نام آور و با تکیه بر چند گفتار تصویری اختصاصی از او، «شهریار» به روایت «شهریار» به تصویر کشیده شده است.

این مستند از مجموعه 10 قسمتی «چونان سرو» است که به سفارش شبکه مستند سیما و به تهیه کنندگی مصطفی رزاق کریمی درباره 10 چهره از مفاخر برجسته فرهنگی و علمی کشور تهیه شده است.

مشاور رسانه ای مجموعه «چونان سرو» صدرا صدوقی روزنامه نگار حوزه اندیشه و تاریخ است.

سید محمدحسین بهجت تبریزی متخلص به «شهریار» از شاعران شیعی و ایرانی معاصر است که اشعار فاخری درمدح اهل بیت سروده است.

«علی ای همای رحمت» از مشهورترین اشعار او در وصف امام علی(ع) است. همچنین منظومه «حیدربابایه سلام» (سلام بر حیدربابا) از اشعار معروف او به زبان آذری است.

«شهریار» در گونه‌های غزل، قصیده، قطعه، مثنوی، رباعی و نیمایی شعر سروده و از حافظ و نیما نیز تأثیر پذیرفته است.

این شاعر و ادیب فقید، در سال ۱۳۶۷شمسی در تهران درگذشت و پیکرش به تبریز منتقل و در مقبرۀ الشعرای این شهر دفن شد.

۲۷ شهریورماه، سالروز درگذشت شهریار به عنوان روز «شعر و ادب» در تقویم ملی ایران ثبت شده است.

ارسال به دوستان
رفع موانع واردات خودرو در ارس؛ از حذف کد نمایندگی تا حل مشکل کد ساتا اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در تهران؛ عدم تعطیلی مدارس در چهارشنبه انتقاد امام جمعه یاسوج از تبعیض در تخصیص منابع نفتی/ فروشگاه‌های زنجیره‌ای کسب و کارهای خرد را می‌بلعند اگر پوست شاداب می خواهید از خوردن این پروتئین غافل نشوید گیاهی که می‌تواند «رو به عقب» تکامل پیدا کند(+عکس) با روغن هسته انگور و خواص بی‌نظیر آن آشنا شوید محرمانه‌ترین مادۀ انفجاری جهان‌ که حتی سازندگانش هم فرمولش را گم کردند(+عکس) ۶ غذای دریایی سرطان‌زا(اینفوگرافی) زندگی جذاب عشایر بام جهان (+عکس) ماست با عسل چه خاصیتی دارد ؟ ؛ فواید خوردن ماست و عسل درمان کمردرد با نشاندن «خرس» روی کمر بیمار! (عکس) تویوتا روی تولید موشک سرمایه‌گذاری می‌کند! اولین دمپایی طراحی‌شده با هوش مصنوعی تولید شد(+عکس) اگر قصد ترک قند و شکر را دارید، این راهکارها را بخوانید بهشت‌های مالیاتی و مقاصد مقرون‌به‌صرفه/ انتخاب برتر مهاجران در سال ۲۰۲۵ کجاست؟