۰۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۲۵
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۸۴۰۰۰۵
تاریخ انتشار: ۱۳:۴۹ - ۲۸-۰۲-۱۴۰۱
کد ۸۴۰۰۰۵
انتشار: ۱۳:۴۹ - ۲۸-۰۲-۱۴۰۱

موشک آکاش با احتمال برخورد 90 درصدی چه ویژگی هایی دارد؟ (+فیلم و عکس)

موشک آکاش با احتمال برخورد  90 درصدی چه ویژگی هایی دارد؟ (+فیلم و عکس)
آکاش نخستین موشک سطح به هوای میان برد ساخت هند است که می تواند از چندین جهت با چندین هدف درگیر شود.

عصر ایران؛ مجله تصویری سلاح - آکاش (به معنای آسمان) یک سامانه موشکی سطح به هوا (سام) و محصول سازمان پژوهش و توسعه دفاعی (DRDO) هند است.

این موشک به عنوان بخشی از برنامه 30 ساله "توسعه یکپارچه موشک های هدایت شونده" (IGMDP) طراحی شده و توسعه یافته است. توسعه موشک های دیگری از جمله ناگ، آگنی، تریشول و همچنین موشک بالستیک پریتوی شامل این برنامه می شد.

دو نسخه از سامانه موشکی آکاش ساخته شده است که یکی برای نیروی هوایی هند و دیگری برای ارتش هند است. طراحی و توسعه این سامانه موشکی توسط سازمان پژوهش و توسعه دفاعی هند انجام شده است. این در شرایطی است که بهارات داینامیکس تولید موشک ها و بهارات الکترونیکس ساخت رادار راجندرا را بر عهده دارند.  

دولت هند صادرات سامانه موشکی آکاش را در دسامبر 2020 تصویب کرد.

ویژگی های سامانه موشکی آکاش

آکاش نخستین موشک سطح به هوای میان برد ساخت هند است که می تواند از چندین جهت با چندین هدف درگیر شود. این موشک در شرایط آب و هوایی مختلف می تواند به سمت اهداف پرتاب شده و برای شناسایی و انهدام اهدافی که در ارتفاعات پایین، متوسط و بالا پرواز می کنند، کارایی دارد.

برد و توانایی موشک آکاش

آکاش می تواند با سرعت 2.5 ماخ (نزدیک به 860 متر بر ثانیه) در بیشینه ارتفاع 18 کیلومتر پرواز کند. این موشک می تواند علیه اهداف هوایی دشمن مانند جت های جنگنده، پهپادها، موشک های کروز، موشک های هوا به سطح و همچنین موشک های بالستیک از فاصله 30 تا 35 کیلومتری بکار گرفته شود.

طول و وزن موشک آکاش

وزن پرتاب موشک آکاش 720 کیلوگرم است. طول و قطر آن به ترتیب برابر با 5.8 متر و 350 میلی‌متر و طول بال آن 1105 میلی‌متر است. آکاش می تواند یک کلاهک جنگی متعارف 50 تا 60 کیلوگرمی را حمل کند.

ویژگی های منحصر به فرد آکاش

آکاش از این نظر که قابلیت پرتاب از سکوهای متحرک مانند تانک های جنگی یا کامیون های چرخ‌دار را دارد، گزینه ای منحصر به فرد است.

احتمال برخورد به هدف این سامانه موشکی نزدیک به 90 درصد است. احتمال برخورد به هدف برای موشک نخست 88 درصد و در صورت پرتاب موشک دوم پنج ثانیه پس از پرتاب موشک نخست، این احتمال به 98.5 درصد می رسد.

سامانه موشکی آکاش توسط رادار راجندرا که در هند توسعه یافته است، پشتیبانی می شود و امکان درگیری با چندین هدف با مانورپذیری بالا از چندین جهت در حالت گروهی یا خودمختار را فراهم می کند. طبق گزارش ها، این موشک به واسطه فناوری سوخت جامد و رادارهای پیشرفته خود گزینه ای ارزان‌تر و دقیق‌تر نسبت به موشک های پاتریوت ساخت آمریکا عنوان شده است.

آکاش از سامانه پیشران رم‌جت استفاده می کند که می تواند هدف را با سرعت فراصوت بدون افت سرعت رهگیری کند. پیشران رم‌جت و تجهیزات اقدام ضد الکترونیکی موشک به بی اثر کردن هرگونه سامانه جمینگ (اختلال و فریب رادار) الکترونیکی کمک می کند.

سامانه آکاش شامل چهار رادار راجندرا و چهار پرتابگر است که به هم متصل شده و توسط مرکز کنترل گروهی کنترل می شود. هر پرتابگر مجهز به سه موشک و یک رادار می تواند 16 هدف را ردیابی کند. از این رو، در مجموع سامانه می تواند 64 هدف را ردیابی کرده و همزمان 12 موشک آکاش را شلیک کند. 

ارسال به دوستان
#videojsscript