۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۲۱:۲۸
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۸۴۲۵۸۶
تاریخ انتشار: ۱۱:۱۱ - ۱۱-۰۳-۱۴۰۱
کد ۸۴۲۵۸۶
انتشار: ۱۱:۱۱ - ۱۱-۰۳-۱۴۰۱

خودزنی اروپا با تحریم نفت روسیه

خودزنی اروپا با تحریم نفت روسیه
اگر قیمت نفت در بازار جهانی در اثر این اقدام اتحادیه اروپا افزایش یابد، تحریم نفتی روسیه نه تنها ضرری برای روسیه نخواهد بود بلکه نوعی خودزنی از سوی اروپا خواهد بود.

کشورهای اتحادیه اروپا روز گذشته توافق کردند تا میزان دوسوم از نفت وارداتی خود از روسیه را تا پایان سال جاری میلادی کاهش دهند.


به گزارش عصرایران به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، تصمیم اتحادیه اروپا برای ممنوع کردن واردات حدود دو سوم از نفت وارداتی شان از روسیه، (حدود 2.2 میلیون بشکه در روز ) می تواند ضربه ای به اقتصاد مسکو باشد، اما همزمان اثرات آن ممکن است با افزایش قیمت انرژی در جهان برای روسیه جبران پذیر باشد در حالی که می تواند با افزایش قیمت انرژی به سود اقتصادهای اروپایی نباشد.


رهبران اتحادیه اروپا اواخر روز دوشنبه توافق کردند که واردات نفت از روسیه را تا حدود 90 درصد طی 6 ماه آینده کاهش دهند، اقدامی چشمگیر که تا ماه‌ها پیش غیرقابل تصور تلقی می‌شد.


این بلوک 27 کشوری (اتحادیه اروپا) برای 25 درصد نفت و 40 درصد گاز طبیعی خود به روسیه متکی است و کشورهای اروپایی که حتی شدیدتر به انرژی روسیه وابسته هستند، تمایلی به تحریم نفت روسیه نداشتند.


سران کشورهای اروپایی از این تصمیم به عنوان یک نقطه عطف استقبال کردند، اما تحلیلگران محتاط تر هستند و درباره تبعات این تصمیم بر اقتصاد روسیه چندان خوش بین نیستند.

رهبران اتحادیه اروپا در جلسه تصمیم گیری درباره تحریم نفت روسیه/ 31 می 2022/ بروکسل/ آسوشیتدپرس

خودزنی اروپا با تحریم نفت روسیه


 ممنوعیت اتحادیه اروپا برای تمام محموله های نفت روسیه که از طریق دریا به اروپا ارسال می شود، اعمال خواهد شد. به اصرار مجارستان، اتحادیه برای نفت ارسال شده توسط خط لوله "دروژبا" روسیه به برخی از کشورهای محصور در خشکی در اروپای مرکزی، معافیت در نظر گرفته است.

 

"کریس ویفر" مدیرعامل شرکت مشاوره "ماکرو ادوایزری" در این باره گفت: "علاوه بر حفظ برخی بازارهای اروپایی، روسیه می‌تواند با ارایه تخفیف های بیشتر بخشی از نفتی که پیشتر به اروپا صادر شده بود را به چین، هند و سایر مشتریان آسیایی بفروشد."


او افزود:" در حال حاضر این از نظر مالی برای روسیه خیلی دردناک نیست، زیرا قیمت‌های جهانی بالا رفته است. قیمت ها بسیار بالاتر از سال گذشته هستند. بنابراین حتی ارایه تخفیف روسیه به این معنی است که احتمالا نفت خود را تقریبا به همان قیمتی که در سال گذشته فروخته است، می فروشد."


وی خاطرنشان کرد که "هند یک خریدار عمده نفت تحریمی روسیه است" و "چین مطمئنا مایل به خرید نفت بیشتر است زیرا هر دو کشوری هستند که تخفیف های زیادی برای خرید نفت تحریمی روسیه دریافت می کنند."


با این حال، مسکو به‌طور سنتی اروپا را به‌عنوان بازار اصلی انرژی خود می‌نگرد و تصمیم روز دوشنبه، مهم‌ترین تلاشی است که تاکنون برای مجازات روسیه به خاطر آغاز جنگ در اوکراین انجام شده است.


"اولاف شولتس" صدراعظم آلمان درباره تحریم نفتی روسیه گفت: "تحریم ها یک هدف مشخص دارند: تشویق روسیه به پایان دادن به این جنگ و خروج نیروهایش و توافق با اوکراین بر سر صلح معقول و عادلانه."


اوکراین تخمین زده است که این ممنوعیت ممکن است ده ها میلیارد دلار برای روسیه ضرر داشته باشد.


"دیمیترو کولبا" وزیر امور خارجه اوکراین با استقبال از تحریم نفتی روسیه گفت: "تحریم نفت شمارش معکوس برای فروپاشی اقتصاد و ماشین جنگی روسیه را تسریع خواهد کرد."

 

"ولودیمیر زلنسکی" رییس‌جمهوری اوکراین نیز در یک سخنرانی ویدیویی گفت که اوکراین برای تحریم‌های بیشتر فشار خواهد آورد و افزود: "نباید روابط اقتصادی قابل توجهی بین جهان آزاد و دولت تروریستی باقی بماند."


"سیمون تاگلیاپیترا" کارشناس انرژی و محقق در اندیشکده "بروگل" مستقر در بروکسل، تحریم را "یک ضربه بزرگ" خواند.


اما "ماتئو ویلا" تحلیلگر اندیشکده ISPI در میلان، گفت که روسیه در حال حاضر ضربه بسیار مهمی خواهد خورد، اما هشدار داد که این اقدام در نهایت ممکن است نتیجه معکوس داشته باشد.


ریسک این است که قیمت نفت به طور کلی به دلیل تحریم های اروپا افزایش یابد و اگر قیمت بسیار بالا رود، خطر این است که درآمد نفتی روسیه بیشتر شده و اروپا نتیجه معکوس بگیرد.


مانند دورهای قبلی تحریم ها، ممنوعیت نفت بعید است کرملین را برای پایان دادن به جنگ متقاعد کند.


مسکو از تحریم‌های جدید استفاده کرد تا حمایت افکار عمومی خود را علیه غرب جلب کند و آن را به عنوان تلاش برای نابودی روسیه توصیف کرد.


"دیمیتری مدودف" معاون رییس شورای امنیت روسیه در این باره گفت که هدف از تحریم نفت، کاهش درآمدهای صادراتی این کشور و مجبور کردن دولت به کاهش مزایای اجتماعی است.


او گفت:" "آنها (غرب) از همه ما متنفرند!" این تصمیمات ناشی از نفرت علیه روسیه و همه مردم آن است."


اروپا روزانه حدود 3.3 میلیون بشکه نفت از روسیه وارد می کند که قرار است تا 6 ماه دیگر 2.2 میلیون بشکه از این نفت وارداتی با نفت دیگر کشورهای نفت خیز (احتمالا نفت کشورهایی مثل عراق و عربستان سعودی و در صورت احیا برجام نفت ایران) جایگزین شود.

خودزنی اروپا با تحریم نفت روسیه


این میزان نفت تحریمی (2.2 میلیون بشکه) دقیقا به همان میزانی است که از طریق دریا به اروپا صادر می شود و بیش از 1 میلیون بشکه نیز از طریق خط لوله صادر می شود که با تصمیم دیروز رهبران اتحادیه اروپا فعلا از معافیت تحریمی برخوردار شده است.

 

ارسال به دوستان
شهادت مامور پلیس در عملیات انتحاری در هرمزگان دو نمای متفاوت از حرکت زمین به دور خورشید در یک سال (فیلم) انصارالله یک پهپاد آمریکایی را سرنگون کرد بازداشت لوئیس سوارز، بازیکن سابق واتفورد، به اتهام خشونت خانگی زیباترین پنالتی‌های چیپ فوتبال (فیلم) بیمارستان «کمال عدوان» غزه به‌طور کامل تخلیه شد تحول در داوری فوتبال؛ قوانین جدید IFAB برای کاهش هزینه‌های VAR و اتلاف وقت دروازه‌بان‌ها مدارس روز یکشنبه مقطع ابتدایی زنجان تعطیل شد سینمادوستان جهان در سال 2025 منتظر چه فیلم‌های مهمی هستند؟ اریک ترامپ: من مطمئن هستم که بیت کوین به یک میلیون دلار خواهد رسید (فیلم) بارش برف مدارس زنجان را غیر حضوری کرد (فیلم) پاسخ درخشان به شایعه قهر با علی پروین: همیشه شاگرد او خواهم ماند ترکیه و روسیه؛ احیای دیدار تاریخی پس از یک قرن تصاویری آخرالزمانی از رانش زمین و فروریختن کوه در ژاپن (فیلم) استادیوم سندی‌گیت رود؛ قدیمی‌ترین ورزشگاه دنیا با ۱۶۴ سال تاریخچه (+عکس)