۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۶:۴۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۸۴۳۳۰۶
تاریخ انتشار: ۰۰:۲۵ - ۱۷-۰۳-۱۴۰۱
کد ۸۴۳۳۰۶
انتشار: ۰۰:۲۵ - ۱۷-۰۳-۱۴۰۱

اسرائیل: درباره ایران، به آژانس اطلاعات دادیم / آژانس: ایران درباره آثار اورانیوم توضیح دهد

اسرائیل: درباره ایران، به آژانس اطلاعات دادیم / آژانس: ایران درباره آثار اورانیوم توضیح دهد
ایران: متناسب با نتیجه شورای حکام پاسخ می‌دهیم.

 وزیر دفاع اسرائیل گفت نخست وزیر اسرائیل اطلاعاتی را درباره فعالیت های هسته ای ایران به مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی ارائه داد.

به گزارش عصرایران، به نوشته سایت شبکه الجزیره، "بنی گانتس" وزیر دفاع اسرائیل همچنین گفت "جامعه جهانی باید کار کند تا مانع از غنی سازی و تولید بمب اتمی ایران شود".

مدیرکل آژانس در روز جمعه گذشته سفری به اسرائیل داشت و با نفتالی بنت نخست وزیر اسرائیل دیدار و گفتگو کرد. این سفر قبل از آغاز نشست تازه شورای حکام آژانس بود.

اسرائیل: درباره ایران، به آژانس اطلاعات دادیم / آژانس: ایران درباره آثار اورانیوم توضیح دهد

در این دیدار نخست وزیر اسرائیل به مدیرکل آژانس گفته بود در صورت شکست جامعه جهانی در منع هسته ای ایران، اسرائیل حق خود را برای دفاع از خود و کار علیه ایران برای مقابله با برنامه هسته ای تهران، محفوظ می داند.

مدیرکل آژانس: ایران توضیح دهد

رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی ایران را متهم کرد که به سوالات آژانس، جواب های "دارای اعتبار فنی" نمی دهد.

او در سخنرانی افتتاحیه نشست شورای حکام آژانس گفت که ایران درباره آثار اورانیوم غنی شده کشف شده در سه مرکز اعلام نشده در این کشور، پاسخ معتبر فنی نمی دهد.

گروسی به خبرنگاران گفت: "امیدوارم به این متعهد باشیم که در پایان جلسات شورای حکام در این هفته، مشکل را به صورت نهایی حل کنیم. باید کار را ادامه بدهیم تا به یک توضیح {از ایران} برسیم. راه حل دیگری را نمی بینم".

مدیرکل آژانس افزود: درباره اینکه ایران اورانیوم کافی برای ساخت بمب اتمی داشته باشد؛ مسئله زمان است. حداکثر چند هفته. آنها خیلی نزدیک هستند. آنها خیلی خیلی نزدیک هستند. آنها می خواهند فناوری بیشتر برای تولید بیشتر اورانیوم غنی شده داشته باشند.

قبل از این هم آژانس بین المللی انرژی اتمی گفته بود سوالاتی وجود دارد که از ایران درباره آنها، توضیح یا پاسخ هایی دریافت نکرده است. این سوالات درباره وجود آثار اورانیوم غنی شده در سه مرکز اعلام نشده است. ایران قبل از این به آژانس درباره فعالیت هسته ای در این سه مراکز چیزی به آژانس اعلام نکرده بود.

براساس آخرین گزارش آژانس، ایران هم اکنون 43.1 کیلوگرم اورانیوم غنی شده 60 درصدی در اختیار دارد.

اسرائیل: درباره ایران، به آژانس اطلاعات دادیم / آژانس: ایران درباره آثار اورانیوم توضیح دهد

گروسی ادعا کرد: ایران برنامه هسته ای بلندپروازانه ای دارد. به سود این کشور است که با آژانس همکاری کند و مسائل مبهم درباره فعالیت خود را توضیح دهد.
او گفت آنچه آژانس از ایران دریافت کرده اطلاعات غیرکافی است و باید به ارائه توضیحات لازم ادامه دهد.

مدیرکل آژانس افزود: از زمان تصمیم تهران برای توقف تعهدات هسته ای برجامی خود، فعالیت بازرسان آژانس در ماه های اخیر به میزان زیادی تحت تاثیر قرار گرفت.

گروسی گفت: ایران باید بدون تاخیر مسائل معلق را حل کند. در غیراین صورت آژانس نمی تواند تضمین کند که برنامه هسته ای ایران کاملا صلح آمیز است.

او تاکید کرد آژانس به نتایج قابل انتظار از ایران نرسیده است. باید به این موضوع اعتراف کنیم. توقف همکاری میان ایران و آژانس به سود هیچ کس نیست. ایران باید اطلاعات واضح را درباره برنامه هسته ای اش ارائه کند. به سود ایران است که درباره مسائل مبهم هسته ای اش توضیح دهد.

پیش نویس اروپا و امریکا علیه ایران

کشورهای اروپایی و امریکا پیش نویسی طرحی را علیه ایران در شورای حکام آژانس ارائه کرده اند.

خبرگزاری فرانسه گفته است این پیش نویس همزمان با توقف مذاکرات برجامی، به مرحله رای گیری خواهد رسید.

ایران و کشورهای 1+5 در حال مذاکره درباره احیای برجام هستند اما این مذاکرات هم اکنون در حال توقف است.

در صورت تایید این پیش نویس، این نخستین قطعنامه انتقادآمیز از ایران در آژانس از سال 2020 تاکنون است.

همزمان دیپلمات ها درباره کاهش فرصت های نجات برجام هشدار می دهند.

براساس متن تهیه شده توسط امریکا، بریتانیا، فرانسه و آلمان، از تهران خواسته شده "همکاری کامل" با آژانس داشته باشد.

هدف از مذاکرات احیای برجام، توافق درباره بازگشت امریکا به برجام، رفع تحریم های ضدبرجامی امریکا علیه ایران و بازگشت ایران به محدودیت های هسته ای برجام است اما این مذاکرات هم اکنون متوقف مانده است.

گفته می شود اختلاف ایران و امریکا بر سر حذف نام سپاه از فهرست وزارت خارجه امریکا درباره گروه های تروریستی، موضوع اصلی اختلاف و عامل توقف مذاکرات است.

در مقابل، چین و روسیه درباره این پیش نویس، از ایران حمایت کردند و گفتند که این پیش نویس در مسیر مذاکرات هسته ای با ایران، مانع سازی می کند.

ایران: متناسب با نتیجه شورای حکام پاسخ می‌دهیم

  سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و احتمال صدور قطعنامه علیه ایران در این نشست گفت: پیش‌داوری نمی‌کنیم ولی متناسب با اقدامی که اتفاق بیفتد پاسخ‌های خود را خواهیم داد.

به گزارش ایرنا، سعید خطیب‌زاده روز دوشنبه در یک گفت‌وگوی تلویزیونی با اشاره به نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و احتمال صدور قطعنامه علیه ایران در این نشست، گفت: نشست فصلی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از امروز آغاز شده و در حال برگزاری است. به صورت معمول دو موضوع پادمانی مربوط به جمهوری اسلامی ایران و گزارش اجرای برجام که به صورت فصلی ارائه می‌شود، به همراه موضوعات دیگر در دستور کار است.

اسرائیل: درباره ایران، به آژانس اطلاعات دادیم / آژانس: ایران درباره آثار اورانیوم توضیح دهد

سخنگوی وزارت امور خارجه اضافه کرد: متاسفانه مدیرکل آژانس یک گزارشی را به صورت شتابزده علیه ایران ارائه کرده است که البته این را پیش از این که منتشر کند، در پارلمان اروپا گفته بود و با موضع جمهوری اسلامی ایران مواجه شد. ایران عنوان کرد با توجه به اینکه هنوز دور سوم رایزنی‌های ایران و آژانس برگزار نشده، شواهد حاکی از این است که انگار تصمیم از قبل گرفته شده که گزارش جهت‌گیری خاصی داشته باشد.

وی با تاکید بر اینه این گزارش دقیق نیست، گفت: ما از ۵ مارس ۲۰۲۲ و نیمه اسفند تا امروز سه دور نشست داشتیم و یک بار هم به صورت مکتوب پاسخ‌های خود را ارائه کردیم. این گزارش علاوه بر اینکه دقیق نبوده و بی‌اعتنا به اقدامات جمهوری اسلامی ایران است، سعی می‌کند یک روایت شاذ و بعیدی را در خصوص برنامه‌های جا بیندازد که رد پای ادعای رژیم صهیونیستی در آن دیده می‌شود.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی اضافه کرد: لذا وزیر امور خارجه دیروز و چند روز قبل اعلام کردند که ما هرگز نه این گزارش و نه اقدام این سه کشور اروپایی را قبول داریم که بر خلاف دیپلماسی و آنچه که در جریان است تلاش می‌کنند قطعنامه‌ای را ارائه کنند.

خطیب‌زاده تصریح کرد: ما نه تنها این قطعنامه را سازنده نمی‌دانیم، بلکه تصور و برداشت ما این است که هم در مسیر کل همکاری‌های ما با آژانس و هم در مذاکرات ما اثرات منفی خواهد داشت.

وی ادامه داد: بانیان این قطعنامه باید بدانند هرچقدر هم این قطعنامه را شکلی معرفی کنند، از نظر ما مردود است و از اعضای شورای حکام هم خواستیم که مراقب نیات رژیم صهیونیستی و بانیان این قطعنامه باشند و به قطعنامه رای منفی بدهند تا این پنجره‌ای که جمهوری اسلامی ایران برای دیپلماسی ایجاد کرده است در مسیر خود باز بماند.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه تصمیم شورای حکام چه نتیجه‌ای خواهد داشت، گفت: از رویه‌های آژانس و رویه‌های شورای حکام مشخص است که به چه سمتی خواهد رفت. ۳۵ عضو شورای حکام نظرات خود را اعلام خواهند کرد. جمهوری اسلامی ایران حتما به عنوان ناظر صحبت خواهد کرد و نظرات خود را خواهد گفت موضوعات دیگری هم در دستور کار است.

خطیب‌زاده گفت: ما امیدواریم بر اساس آنچه که گفته شده، این سه کشور اروپایی و آمریکا از مسیر اشتباهی که در این خصوص آغاز کردند، عقب‌نشینی کنند وگرنه هم چین و هم روسیه آنچه که جمهوری اسلامی ایران گفته مبنی بر مخالفت است و اگر موضوع به رای‌گیری گذاشته شود، رای منفی این دو کشور و احتمالا کشورهای دیگر کل این موضوع را به سمت دیگری خواهند برد.

سخنگوی وزارت امور خارجه تأکید کرد: آنچه که مهم است، اصل این ماجرا مردود است و بر همکاری‌های ایران و آژانس انرژی اتمی که بعد از ۵ مارس بعد از بیانیه مشترک آغاز شده، اثر وضعی خواهد داشت. همچنین بر روند مذاکرات وین که تاثیر و تاثر متقابلی از هم دارد، تاثیرگذار خواهد بود.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان بیان داشت: ما پیش داوری نمی‌کنیم، ولی قطعا متناسب با اتفاقی که بیفتد پاسخ‌های خود را خواهیم داد.

وی تصریح کرد: ما به عنوان یکی از اعضای اولیه امضا کننده NPT تا به امروز سعی کردیم در بعد فنی و در چارچوب پادمان دسترسی‌های مناسب را به آژانس بدهیم. همکاری‌هایی را فراتر از پادمان داشتیم و براساس فهم متقابل و براساس بیانیه‌های مشترکی که بین دو طرف امضا شده است. همچنین در حوزه گفت‌وگوها در وین مسیرهای متفاوتی را طی کردیم.

خطیب‌زاده خاطرنشان کرد: اجازه دهید منتظر نتیجه شورای حکام طی چند روز آینده باشیم. احتمالا سه شنبه یا چهارشنبه موضوع ایران بحث خواهد شد و بعد متناسب با آن پاسخ را خواهیم داد.

ارسال به دوستان