۰۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ۲۰:۱۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۸۴۴۴۲۰
تاریخ انتشار: ۱۳:۴۹ - ۲۴-۰۳-۱۴۰۱
کد ۸۴۴۴۲۰
انتشار: ۱۳:۴۹ - ۲۴-۰۳-۱۴۰۱

تانک پنتر؛ دنیا در ساخت این خودروی نظامی چقدر پیشرفت کرده است؟! (+فیلم و عکس)

تانک پنتر؛ دنیا در ساخت این خودروی نظامی چقدر پیشرفت کرده است؟! (+فیلم و عکس)
تانک پنتر کی‌اف51 قرار است یک تغییردهنده بازی در میدان های نبرد آینده باشد. این تانک استانداردهای جدیدی را در زمینه مرگبار بودن، محافظت، شناسایی، شبکه سازی و تحرک ارائه می کند.

عصر ایران؛ مجله تصویری سلاح - شرکت آلمانی راینمتال به تازگی و طی نمایشگاه بین المللی تسلیحات نظامی یوروساتوری (Eurosatory) در شهر پاریس، از جدیدترین تانک جنگی خود به نام پنتر کیاف51 (Panther KF51) رونمایی کرده است.

بنابر اطلاعات ارائه شده، پنتر کی‌اف51 قرار است یک تغییردهنده بازی در میدان های نبرد آینده باشد. این تانک استانداردهای جدیدی را در زمینه مرگبار بودن، محافظت، شناسایی، شبکه سازی و تحرک ارائه می کند.

پنتر کی‌اف51 حاصل سرمایه گذاری شخصی شرکت راین‌متال و نه در پاسخ به درخواست یک مشتری شکل گرفته است. این تانک به عنوان نامزدی برای پروژه آلمانی‌فرانسوی "سامانه رزمی زمینی اصلی" (ام‌جی‌سی‌اس) که در سال 2012 برای جایگزینی تانک های جنگی لئوپارد 2 آلمان و لکرک فرانسه راه اندازی شد، طراحی نشده است، بلکه راین‌متال بیشتر به عنوان محصولی صادراتی به آن نگاه می کند.

با این وجود، دو تانک مذکور می توانند نمایی از بازارهایی که راین‌متال می تواند برای فروش بالقوه محصول جدید خود مد نظر قرار دهد، ارائه می کنند. کشورهای اتریش، کانادا، شیلی، دانمارک، فنلاند، یونان، مجارستان، اندونزی، هلند، نروژ، لهستان، پرتغال، قطر، سنگاپور، اسپانیا، سوئد، سوئیس و ترکیه از کاربران تانک لئوپارد 2 هستند، در شرایطی که اردن و امارات از تانک لکرک استفاده می کنند.

ویژگی های تانک پنتر کیاف51

شاسی تانک پنتر کی‌اف51 از اجزای بدنه لئوپارد 2 استفاده می کند، اما برجک آن کاملا جدید است. به گفته راین‌متال، این تانک با وزن رزمی 59 تن که نسبت به لئوپارد 2 کمتر است و قدرت تحرک بیشتری به آن می بخشد، دارای بیشینه برد عملیاتی حدود 500 کیلومتر است.  

سلاح اصلی پنتر کی‌اف51 یک توپ 130 میلیمتری است که برای "سامانه سلاح آینده" (اف‌جی‌اس) پروژه ام‌جی‌سی‌اس طراحی شده است. سامانه سلاح آینده از دو خشاب نوع ریولور به طور اتوماتیک تغذیه می شود که هر خشاب ظرفیت 10 گلوله را دارد.

به گفته راین متال، برد مرگبار سامانه سلاح آینده 50 درصد بیشتر از توپ 120 میلیمتری است و از نواخت تیر بی نظیر به واسطه عملکرد پر کردن اتوماتیک سلاح بهره می برد. این سامانه می تواند گلوله های انرژی جنبشی و همچنین مهمات انفجاری قابل برنامه ریزی و گلوله های تمرینی را شلیک کند.

در کنار سلاح اصلی، یک مسلسل کوآکسیال 12.7 میلیمتری به جای مسلسل کوآکسیال 7.62 میلیمتری که در بیشتر تانک های جنگی امروز دیده می شود، بکار گرفته شده است. در قسمت عقب سقف برجک تانک، ایستگاه سلاح کنترل از راه دور 7.62 میلیمتری "نتر" (NATTER) جدید راین‌متال قرار دارد.

کنترل الکترونیکی

سلاح ها همگی به صورت الکترونیکی کنترل می شوند و سامانه کنترل آتش کامپیوتری شامل دید تثبیت شده در روز و شب برای فرمانده و توپچی است. فاصله‌یاب لیزری نیز قابلیت شکارچی/قاتل را به پنتر کی‌اف51 می بخشد.

برای محافظت از خود، تانک جدید پنتر کی‌اف51 از فناوری های محافظتی فعال، واکنشی و پسیو استفاده می کند. یک لایه فعال برای محافظت در برابر موشک های ضد تانک و تهدیدات انرژی جنبشی است. یک لایه واکنشی برای خنثی کردن گلوله های زره‌شکن دوتایی که ممکن است عبور کنند در نظر گرفته شده است. و در نهایت یک لایه غیرفعال برای متوقف کردن عناصر باقی مانده است. همچنین، یک سامانه حفاظت حمله از بالا، سامانه تولید دود ROSY، محافظت در برابر مین و قابلیت تشخیص پیش از شلیک نیز برای پنتر در نظر گرفته شده است.

پنتر کی‌اف51 دارای سه خدمه است. فرمانده و توپچی در برجک و راننده در قسمت شاسی جای می گیرد. یک فضای اضافه در شاسی وجود دارد که می توان از آن به عنوان پست فرماندهی، برای اپراتور پهپاد یا راننده کمکی استفاده کرد. همه اعضای خدمه تانک می توانند حسگرها و سلاح ها را به کار گیرند زیرا هر اپراتور می تواند وظایف و نقش دیگران را به عهده بگیرد، در شرایطی که وظایف خود را نیز انجام می دهد.

با توجه به این که برجک و سلاح ها را می توان از ایستگاه های اپراتور در شاسی کنترل کرد، این فرصت برای انواع بعدی تانک پنتر فراهم می شود تا برجک های بدون سرنشین داشته یا حتی نسخه ای که به طور کامل از راه دور کنترل می شود، معرفی شود.

 

مطاله دو مطلب زیر را نیز از دست ندهید: 

*آرماتا؛ مبارز 48 تنی روس!(+عکس)

*تانک سوئدی با طراحی متفاوت!(+تصاویر)

ارسال به دوستان
حمله اسرائیل به فرودگاه صنعا؛ هدف قرار دادن بیماران و مسافران (فیلم) شاخه خراسانی تحریرالشام جولانی به رهبری «مولوی عبدالفتح» خلاصه بازی چادرملو اردکان ۰ - استقلال ۰ (فیلم) طلسم گل نزدن در لیگ برتر شکست؟ نه! چادرملو و استقلال هم صفر-صفر کردند پزشکیان: ما چه چیزی از همسایگان عرب کم داریم؟ آخر هفته‌ای بارانی و برفی در قم؛ ورود سامانه بارشی از جمعه پزشکیان: شخصاً در مدرسه‌سازی کارگری می‌کنم (فیلم) سفر مهم رئیس جمهور به روسیه؛ امضای توافقنامه همکاری با پوتین پزشکیان از تغییر شیوه آموزش در مدارس دولتی خبر داد (فیلم) رفع کمبود فضای آموزشی ظرف یک سال؛ از تغییر روش تدریس تا کارگری رئیس‌جمهور در مدرسه‌سازی نماز جمعه این هفته تهران به امامت صدیقی برگزار می‌شود تصاویری از حمله جنگنده‌های رژیم اسرائیل به پایتخت یمن (فیلم) حمله اسرائیل به صنعا و حدیده (فیلم) ایران عضو ناظر اتحادیه اقتصادی اوراسیا شد پزشکیان: قدرت ما در اتحاد است؛ باید بی منت زندگی کردن را یاد بگیریم (فیلم)
#videojsscript