۱۲ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۵
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۸۴۸۵۳۱
تاریخ انتشار: ۱۳:۵۵ - ۲۱-۰۴-۱۴۰۱
کد ۸۴۸۵۳۱
انتشار: ۱۳:۵۵ - ۲۱-۰۴-۱۴۰۱

8 ترفند و روش برای حفظ کردن سریع مطالب

8 ترفند و روش برای حفظ کردن سریع مطالب
اغلب دانش آموزان و دانشجویان سعی می کنند با تکرار زیاد مطالب درسی را حفظ کنند ولی مشکل اینجاست که این روش در اغلب موارد خطا دارد و نمیتوانید دروسی که خوانده اید را یادآوری کنید.

حفظ کردن و نکات موثر برای سریع و بهتر حفظ کردن مطالب

برای حفظ کردن سریع تر مطالب باید از یک سری تکنیک های مطالعه استفاده کنید که ضمن حفظ کردن دروس برای یادآوری آن ها به مشکلی برنخورید.

حفظ کردن یکی از روش های یادگیری مطالب به خصوص برای امتحانات است. ولی حفظ کردن سریع مطالب نیاز به تکنیک های ویژه ای دارد که خیلی از افراد ز آن ها بی خبرند.

اغلب دانش آموزان و دانشجویان سعی می کنند با تکرار زیاد مطالب درسی را حفظ کنند ولی مشکل اینجاست که این روش در اغلب موارد خطا دارد و نمیتوانید دروسی که خوانده اید را یادآوری کنید.

در این مقاله بیتوته قصد داریم روش هایی برای حفظ کردن سریع مطالب به شما بیاموزیم تا بتوانید اطلاعات زیادی را در مدت زمانی کوتاه حفظ کنید.

روش یادگیری خود را بشناسید
قبل از هر کاری باید بدانید که روش یادگیری شما چیست؟

شنیداری : با شنیدن بهتر یاد می گیرید.

دیداری : با دیدن بهتر یاد می گیرید.

تجربی : از اتفاقات و تجربیات یا با کار عملی بهتر یاد می گیرید.

اغلب افراد ترکیبی از دو گروه هستند.

آماده سازی محیط

برای بهینه سازی فرایند یادگیری باید به محیط خود دقت نمایید و محیطی را برای درس خواندن انتخاب کنید که کمتر حواستان را پرت کند.

برخی افراد هم مطالعه در مکان های عمومی مثل کتابخانه برایشان بهتر است بنابر این محیط مناسب خودتان را آماده کنید.

نوشیدن چای و قهوه میتواند به بهبود یادگیری و بهبود تمرکز کمک زیادی بکند.

یکی از بهترین نوشیدنی ها قبل از مطالعه چای سبز است ، چای سبز باعث بهبود ارتباط عصبی و اتصال سیناپس های عصبی به م می شود و باعث می شود ذهن شما مدت زمان بیشتری روی مطالعه متمرکز شود.

مطلبی که میخواهید حفظ کنید را ضبط کنید

یکی از بهترین روش ها برای حفظ سریع مطالب کلاسی ، ضبط کردن است. هر چیزی که یاد گرفته اید را بلند بگویید و با صدای خودتان ضبط کنید و سپس به آن گوش بدهید.

مثلا اگر قرار است سخنرانی کنید اول مطلب مورد نظر را بلند بخوانیدو ضبط کنید و سپس با صدای خودتان به آن گوش بدهید.

این روش برای افرادی که یادگیری شنیداری دارد بسیار مفید و کاربردی است.

این روش به همه کمک میکند که زمینه بهتری برای یادگیری داشته باشند و اطلاعات را سریعتر به ذهن بسپارند. میتوانید مدام به حرفهای ضبط شده خودتان گوش دهید ، هنگام رانندگی یا ظرف شستن به صدایتان گوش دهید و دوباره مطالب را مرور کنید.

مطالبی که میخواهید حفظ کنید را بنویسید

برای بهتر به یاد آوردن و حفظ سریعتر مطالب ، آن ها را بنویسید. قب از این که بخواهید مطالب را از حفظ بگویید ، چند بار بنویسید. این کر به شما کمک میکند تا بیشتر مطالب را در ذهنتان هک کنید.

اگر این کار را همزمان با گوش دادن به صدای خدتان انجام بدهید مطالب بیشتری را به خاطر می سپارید.

این روش برای افرادی که یادگیری تجربی دارند بیشتر از همه مفید است.

طبقه بندی یادداشت ها

یادداشتهایتان را به گروه های مختلف طبقه بندی کنید.

این روش برای کسانی که یادگیری بینایی دارند عالی است.

به خصوص اگر از رنگ های مختلف برای موضوعات مختلف استفاده کنند.

طبقه بندی مطالب به شما کمک میکند تا بهتر بتوانید متنی که میخواهید حفظ کنید را تجزیه و تحلیل نماییدو بهتر اطلاعات را در ذهتان ذخیره کنید.

به جای حفظ کردن انباشته ، تکرار کنید

هر خط را چند بار تکرار کنید و سپس تلاش کنید بون نگاه کردن به متن ، آن را به خاطر بیاورید.

با حفظ کردن هر بخش از متن ، اطلاعات تازه را به حفظیاتتان اضافه کنید.

این کار اجازه نمیدهد مطالب قبلی از حافظه کوتاه مدتتان حذف شود.

این کار را تکرار کنید تا به طور کامل یک بخش را حفظ نمایید و تا زمانی که یک بخش را به طور کامل حفظ نکرده اید به سراغ بخش بعدی نروید.

این روش یادگیری بینایی است و اگر مطالب را بلند بلند بخوانید ، یادگیری شنوایی هم به آن افزوده خواهد شد.

از حفظ مطالب را بنویسید
حالا که یک بخش را به طور کامل حفظ کرده اید ، همه چیز را بنویسد. این روش باعث تجربه هر چیزی که خوانده اید ، می شود و باعث می شود بهتر بتوانید آن ها را به یاد بیاورید.

مطالب را به کسی یاد بدهید

یکی از بهترین روش های یادگیری برای ماندن در حافظه بلند مدت اموزش دادن آن به فرد دیگر است.

مثلا میتوانید مطالب را برای کسی که روبرویتان نشسته توضیح بدید یا اگر کسی در دسترس نبود جلوی آینه برای خودتان بازگو نمایید.

اگر میخواهید مطلبی که حفظ کرده اید را به صورت کنفرانس ارائه بدید ابتدا ، مطلب را در مقابل فردی دیگر بیان کنید تا متوجه شوید که ارائه دادن مطلب به مخاطب چه احساسی دارد.

سوالات امتحانی را طرح کنید

یک روش کارساز دیگر این است که سوالاتی که فکر میکنید در امتحان قار است مطرح شود را بنویسید و بعد از اتمام مطالعه پاسخ آن ها را بدهید. اگر این کار را با دوستانتان انجام دهید نتیجه بسیار بهتر خواهد بود. هر کدام از شما سوالی که تصور میکند درامتحان مطرح خواهد شد را بلند می گوید و یک نفر دیگر سوال را پاسخ می دهد و در صورت وجود اشکال یک نفر دیگر میتواند اشتباهات نفر قبلی را اصلاح کند.

این روش معمولا چند ساعت قبل از امتحان تاثیر بسیار زیادی روی افزایش نمره نهایی شما خواهد گذاشت.

این روش یادگیری تجربی است چون همه با هم در حال تمرین آموخته هایتان هستید.

منبع : بیتوته

ارسال به دوستان
چگونه مصرف صبحانه‌ای سالم به سلامت قلب کمک می‌کند؟ پژو ۵۰۴ بدون سقف: نمادی از ظرافت و آزادی (+عکس) روز رشت؛ ۱۲ دی، یادآور تاریخ و فرهنگ شهر باران چرا پاسپورت دومینیکا برای ایرانیان جذاب شده است؟ تصاویر دوربین مدار بسته از لحظه ورود پلنگ به یک منزل روستایی و حمله به حیوانات (فیلم) نسل «بتا» چیست؟ مدیرعامل تلگرام: کاربران روس ما آزادی بیشتری نسبت‌به اروپایی‌ها دارند آیا قیمت تتر بر نرخ ارز تاثیر می گذارد؟ فانتوم اف-4 یونانی با شعله‌های آبی نمایش قدرت می دهد(عکس) ویدئویی از تصادف تاکسی رباتیک «ویمو» با یک ربات یمن : چهاردهمین پهپاد آمریکایی را سرنگون کردیم هوش بالای کلاغ حقیقتا جالب است (فیلم) رهبری: اگر حاج قاسم این شهدا را دنبال خود نمی کشاند امروز از حرمین در کربلا و نجف خبری نبود / شهید سلیمانی ایران را حرم می دانست تسبیح چگونه از استخوان ساخته می‌شود؟ (فیلم) پاسخ رهبر انقلاب به کسانی که می‌گویند با حوادث اخیر منطقه، خون شهدای مدافع حرم به هدر رفت (فیلم)