۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۲۲:۴۵
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۸۵۳۸۰۱
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۰ - ۲۶-۰۵-۱۴۰۱
کد ۸۵۳۸۰۱
انتشار: ۱۲:۳۰ - ۲۶-۰۵-۱۴۰۱

خریداران اروپایی نفت منتظر احیای برجام و خرید از ایران

خریداران اروپایی نفت منتظر احیای برجام و خرید از ایران
انرژی اینتلیجنس پیش بینی کرده در صورت لغو تحریم های نفتی ایران، در این مرحله کشورهای شرق و شمال اروپا مانند لهستان و آلمان مشتری اصلی خرید نفت ایران باشند.

این روزها بسیاری از تاجران نفتی و پالایشگاه های اروپایی اخبار مربوط به روند مذاکرات احیای برجام را با دقت زیر نظر دارند، چون منتظرند در صورت احیای برجام، در زمستان سخت امسال کمبود انرژی خود ناشی از تحریم نفت روسیه را با نفت ایران جایگزین کنند.


به گزارش عصرایران، وبگاه "انرژی اینتلیجنس" با اشاره به اشتیاق خریداران نفت در اروپا برای پایان تحریم های نفتی ایران، نوشت:

تحریم اتحادیه اروپا بر نفت خام روسیه که در ماه دسامبر(آذر) امسال اجرایی می شود و ظرفیت محدود دیگر تولیدکنندگان نفتی خاورمیانه برای تامین نفت قاره سبز، جذابیت نفت خام ایران را در اروپا که با زمستان سخت امسال مواجه است، تقویت کرده است.

یک تاجر نفت پالایشگاهی در جنوب اروپا گفت: "اگر تحریم های آمریکا علیه ایران برداشته شود، قیمت نفت و گاز پایین تر خواهد آمد و این برای ما مثبت خواهد بود."

در حال حاضر روزانه حدود 1 میلیون بشکه نفت اورال روسیه به روتردام و مدیترانه می رود. این تاجر خاطرنشان کرد که این میزان تقریبا همان مقدار اضافی نفت خامی است که ایران می تواند در صورت لغو تحریم ها صادر کند.


"انرژی اینتلیجنس" در ادامه نوشته:" بیشتر نفت خام ایران که پس از لغو تحریم ها در قالب برجام از ابتدای سال 2016 به سمت حوزه اروپا صادر شد، از سوی کشورهای ترکیه، ایتالیا، فرانسه، یونان و اسپانیا خریداری می شد.


در آن دوره دو ساله (2016 تا 2018) که همزمان با اعمال تحریم های یکجانبه از سوی ترامپ متوقف شد، ایران روزانه به طور میانگین 684 هزار بشکه نفت به اروپا صادر می کرد.

در آن دوره دو یا سه ماه پس از لغو تحریم‌ها طول کشید تا صادرات نفت ایران به اروپا آغاز شود که در ابتدا توسط شرکت‌های توتال فرانسه، سپسا اسپانیا، پالایشگاه ایتالیایی ایپلوم و لیتاسکو، بازوی تجاری لوک اویل روسیه هدایت می‌شد.

خریداران اروپایی نفت منتظر احیای برجام و خرید از ایران

پالایشگاه یونانی هلنیک پترولیوم و شرکت های ایتالیایی انی و ساراس در ردیف نخست خریداران و مشتریان نفت ایران بودند.

بسیاری از این پالایشگاه‌های اروپایی هم اکنون نیز مایل به از سرگیری مصرف نفت خام ایران هستند، به طوری که یکی از پالایشگاه‌های بزرگ اروپایی در اوایل امسال به انرژی اینتلیجنس گفت که با شرکت ملی نفت ایران (NIOC) در تماس بوده‌اند و آماده پرواز به تهران هستند.

یکی دیگر از خریداران سابق روز سه شنبه گفت: "کیفیت نفت خام ایران برای ما خوب است."

او با این حال ابراز تردید کرد که آمریکا و ایران به توافقی بر سر احیای برجام دست یابند، اگرچه برخی دیگر از تاجران نفت خام اروپایی استدلال می‌کنند که تقاضای قوی اروپا برای نفت ایران، انگیزه‌ای برای هر دو طرف برای دستیابی به توافق ایجاد می‌کند.

اما حتی اگر یک پیشرفت دیپلماتیک به اروپا اجازه دهد واردات از ایران را از سر بگیرد، تصویر تقاضا از سال 2016 به طور قابل توجهی تغییر کرده است.

کشورهای شمال و شرق اروپا که قبلا نفت خام کمی از ایران وارد می‌کردند و به شدت به نفت روسیه وابسته بودند - مانند آلمان و لهستان - در این مرحله می‌توانند از جمله کشورهایی باشند که علاقه‌مند به امضای قراردادهای مدت دار با ایران به منظور تامین با ثبات انرژی خود باشند.

از سوی دیگر کشورهایی مانند ترکیه و هند - که از لحاظ تاریخی دو مشتری اصلی ایران هستند - اکنون نفت خام روسیه را با تخفیف ویژه خریداری می کنند، و احتمالا اشتهای کمتری برای نفت خام ایران دارند. این امر می تواند نفت بیشتری از ایران را به سمت اروپا هدایت کند.

 

ارسال به دوستان
پرنده کمیاب در کاخ پکن (فیلم) گربه‌هایی که عاشق گرما هستند! (فیلم) بازگشایی تاریخی ورزشگاه آزادی؛ مسابقه خیریه ستارگان ۹۸ و پیشکسوتان سرخابی گردان مقاومت جنین: سلاحمان را تحویل نخواهیم داد  لوسی؛ بزرگترین فیل جهان با 20 متر ارتفاع در آمریکا(+فیلم و عکس) جانشین معاون هماهنگ کننده سپاه: بعد از فتنه سال ۱۳۸۸ خیلی از افراد توبه کردند/ دشمن قصد دارد بین ما و نائب امام عصر(عج) شکاف ایجاد کند/ وعده صادق 3 در زمانش انجام می‌شود برج های ابر پاریس؛ شاهکاری از معماری نوین(+فیلم و عکس) تصاویری از محل سوءقصد به نیرو‌های پلیس بندر لنگه (فیلم) پایان محکومیت پابند الکترونیکی مهدی یراحی از قهرمانی‌های اروپا تا انتظار در مادرید؛ زیدان در اندیشه بازگشت طرز تهیه ۳ غذای ترکیه‌ای با بادمجان به روش یک آشپز استانبولی (فیلم) روشی برای تشخیص شوک انسولین و کمای دیابتی (فیلم) گردان جنین: سلاح‌هایمان را تحویل نمی‌دهیم افزایش مسمومیت با گاز CO در تهران؛ جان‌باختن ۷ نفر در یک هفته آنفلوآنزا بی‌رحمانه می‌تازد؛ چرا امسال اینقدر شدید است؟