۱۵ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۵ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۱
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۸۵۵۲۶۵
تاریخ انتشار: ۱۲:۲۶ - ۰۵-۰۶-۱۴۰۱
کد ۸۵۵۲۶۵
انتشار: ۱۲:۲۶ - ۰۵-۰۶-۱۴۰۱

"کارزار حساب های جعلی" آمریکا علیه ایران، چین و روسیه

کارزار تحت هدایت دولت آمریکا، با ایجاد صدها حساب جعلی در شبکه های اجتماعی، محتواهایی برای تحت تاثیر قرار دادن افکار عمومی ایرانیان بر ضد نظام جمهوری اسلامی، تولید می کنند.

نتایج یک تحقیقات جدید نشان می دهد دولت ایالات متحده آمریکا در پشت یک "کارزار حساب جعلی و اطلاعات نادرست" علیه 3 کشور ایران، چین و روسیه است.


به گزارش عصرایران، بر اساس مطالعه ای که توسط محققان رصدخانه اینترنتی استنفورد و شرکت تحقیقاتی "گرافیکا" انجام شده، ایالات متحده آمریکا دستکم به مدت 5 سال است (از زمان به قدرت رسیدن ترامپ) یک کارزار رسانه ای- شبکه های اجتماعی را علیه 3 کشور ایران، چین و روسیه مدیریت می کند.


تحقیقات اخیر مشترک رصدخانه اینترنتی استنفورد و شرکت "گرافیکا"، جزییاتی از کارزار طولانی مدت "اطلاعات نادرست" ایالات متحده با هدف ایران، روسیه و چین در پلتفرم های رسانه های اجتماعی و همچنین استفاده از ده ها حساب کاربری جعلی که برای تبلیغات روایت غربگرایانه بوده است را فاش کرده است.


این عملیات نفوذ از زمان دولت ترامپ آغاز شده و به مدت بیش از 5 سال است که ادامه دارد و طی آن از "تاکتیک های فریبنده" برای شکل دادن به افکار عمومی در منطقه غرب آسیا و آسیای مرکزی استفاده می شود.


حساب‌های کاربری پشت این عملیات اغلب به‌عنوان رسانه‌های خبری ظاهر می‌شدند یا شخصیت افرادی را به خود می‌گرفتند که وجود خارجی نداشتند و محتواهای مورد نظر خود را به 7 زبان از جمله فارسی، روسی، عربی و اردو ارسال می‌کردند.


در برخی موارد، این حساب‌ها مقالات خبری را از رسانه‌های مورد حمایت واشنگتن، از جمله صدای آمریکا و رادیو اروپای آزاد، و پیوندهایی به وب‌سایت‌هایی که توسط ارتش ایالات متحده اداره می‌شوند، به اشتراک می‌گذاشتند.

شرکت "متا " که مالک شبکه هایی چون فیس بوک، اینستاگرام و واتساپ است، اعلام کرده که "کشور مبدا" حساب های این کارزار ایالات متحده است، شرکت توییتر نیز گفته "کشورهای احتمالی مبدا" این حساب ها، ایالات متحده و انگلیس هستند.


در این گزارش آمده که توییتر و متا ده‌ها حساب جعلی را در ماه‌های ژوئیه و آگوست امسال حذف کرده اند.


البته پلتفرم های دیگری نیز در این عملیات مورد استفاده قرار گرفته اند، از جمله تلگرام، یوتیوب، گوگل و برخی شبکه های اجتماعی روسی.


شرکت یوتیوب هم اعلام کرده که چندین کانال را که به زبان های عربی، فارسی و روسی در راستای این کارزار فعالیت می کردند از جمله کانال های مرتبط با یک شرکت مشاوره ای ایالات متحده را متوقف کرده است.


بر اساس این گزارش، مجموعه ای از 21 حساب توییتر،6 حساب اینستاگرام، 5 پروفایل فیس بوک و دو صفحه فیس بوک مخاطبان ایرانی را بین نوامبر 2020 تا ژوئن 2022 هدف قرار داده است.


بسیاری از این حساب ها برای رد گُم کردن، سعی کرده بودند با در هم آمیختن اشعار و عکس غذاهای ایرانی بین پیام های سیاسی، خود را به عنوان افراد واقعی معرفی کنند.


در فیس‌بوک و اینستاگرام نیز در راستای این کارزار، ده‌ها پُست در قالب مقایسه فرصت‌های زنان ایرانی با زنان خارج از کشور، منتشر شده است.


علاوه بر این در قالب این کارزار، 12 حساب توییتر، 10 صفحه فیس بوک، 15 پروفایل فیس بوک و 10 حساب اینستاگرام بین ژوئن 2020 تا مارس 2022 برای تمرکز بر آسیای مرکزی ایجاد شده است.

 

آن حساب‌ها سپس پست‌هایی را در انتقاد شدید از کارزار نظامی روسیه در اوکراین منتشر کرده و خواهان اعتراضات ضدروسی در کشورهای آسیای مرکزی شدند.


گروه دیگری از این حساب ها، بر منطقه غرب آسیا متمرکز بوده و فعالیت‌های نظامی آمریکا در عراق و سوریه را تحسین می‌کردند.

 

ارسال به دوستان