۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۰۷
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۸۶۱۷۵۲
تاریخ انتشار: ۱۳:۴۲ - ۲۱-۰۷-۱۴۰۱
کد ۸۶۱۷۵۲
انتشار: ۱۳:۴۲ - ۲۱-۰۷-۱۴۰۱

پاسخ عربستان به امریکا: ریاض هیچ دیکته‌ای را نمی‌پذیرد

پاسخ عربستان به امریکا: ریاض هیچ دیکته‌ای را نمی‌پذیرد
در این بیانیه همچنین آمده است، دولت عربستان از ابتدا مخالفت کامل خود را با این اظهارات که هیچگونه واقعیتی ندارد، اعلام کرده و بیان چنین اظهاراتی به دنبال این است تا تصمیم اوپک پلاس را خارج از چارچوب اقتصادی آن نشان دهد؛ این درحالی است که این تصمیم توسط تمام کشورهای عضو اوپک پلاس اتخاذ شده است.

وزارت خارجه عربستان با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که کشورش هیچگونه دیکته یا عملکردی‌ که هدف آن منحرف کردن تلاش‌های انجام شده برای حمایت از اقتصاد جهانی باشد را نمی‌پذیرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از سایت شبکه خبری روسیا الیوم، وزارت خارجه عربستان با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد، دولت عربستان از اظهارات ایراد شده در قبال این کشور و پس از تصمیم اوپک پلاس در پنجم اکتبر ۲۰۲۲ مطلع است که این تصمیم به مثابه جانبداری عربستان در درگیری‌های بین‌المللی و همچنین به منزله یک تصمیم با انگیزه‌های سیاسی علیه آمریکا بوده است.

در این بیانیه همچنین آمده است، دولت عربستان از ابتدا مخالفت کامل خود را با این اظهارات که هیچگونه واقعیتی ندارد، اعلام کرده و بیان چنین اظهاراتی به دنبال این است تا تصمیم اوپک پلاس را خارج از چارچوب اقتصادی آن نشان دهد؛ این درحالی است که این تصمیم توسط تمام کشورهای عضو اوپک پلاس اتخاذ شده است.

‏در بیانیه مذکور همچنین آمده است، عربستان تاکید می‌کند که نتایج نشست‌های اوپک پلاس از طریق توافق گروهی کشورهای عضو صورت می‌گیرد و هیچ کشوری به تنهایی و بدون سایر کشورهای عضو  قادر نیست این توافق را انجام دهد و از حیث اقتصادی این تصمیم توازن میان عرضه و تقاضا در بازار نفت را در نظر گرفته و از نوساناتی که در خدمت منافع هیچ یک از تولیدکنندگان و مصرف کنندگان نفت نیست، ممانعت می‌کند، اقدامی که اعضای اوپک پلاس همواره آن را انجام داده‌اند.

وزارت خارجه عربستان همچنین اعلام کرد، گروه اوپک پلاس تصمیمات خود را به صورت مستقلانه و براساس اقدامات مستقل مورد قبول سازمان‌های بین‌المللی اتخاذ می‌کند.

این وزارت خانه تاکید کرد: دولت عربستان از طریق گفت‌وگوهای ادامه‌دار خود با دولت آمریکا اعلام کرده که تمامی تحلیل‌های اقتصادی بیانگر این است که به تعویق انداختن تصمیم کاهش تولید نفت برای مدت یک ماه براساس آنچه که پیشنهاد آن مطرح شده، پیامدهای اقتصادی منفی خواهد داشت.

در بیانیه وزارت خارجه عربستان همچنین آمده است، تلاش برای کتمان واقعیت در خصوص موضع عربستان در قبال جنگ اوکراین امری تأسف‌بار است، زیرا که عربستان موضع اصولی خود را در قبال این بحران تغییر نداده و همچنان به تصمیمات اتخاذ شده در سازمان ملل در قبال این بحران پایبند بوده است.

در بیانیه مذکور همچنین آمده است، در زمانی که عربستان به دنبال حفاظت از تحکیم روابط خود با تمامی کشورهای دوست است، تاکید می‌کند که دیکته‌ها را نمی‌پذیرد و هرگونه اقدام یا تلاشی با هدف منحرف کردن اهداف حفاظت از اقتصادی جهانی در برابر نوسانات بازار نفت را رد می‌کند.

طبق بیانیه این وزارتخانه، بررسی چالش‌های اقتصادی، انجام یک گفت‌وگوی سازنده و غیرسیاسی و بررسی خردمندانه و منطقی را می‌طلبد به گونه‌ای که در خدمت منافع تمامی کشورها باشد.

وزارت خارجه عربستان در پایان اعلام کرد که کشورش به روابط خود با آمریکا از حیث راهبردی که در خدمت منافع مشترک دو کشور است، اهتمام می‌ورزد و بر اهمیت پایداری روابط دوجانبه بر پایه‌های مستحکمی تاکید می‌کند.

پیشتر به دنبال انتقادهای شدید آمریکا از عربستان در پی تصمیم اخیر اوپک پلاس مبنی بر کاهش تولید نفت، فیصل بن فرحان، وزیر خارجه عربستان در سخنانی اظهار کرد: تصمیم اوپک پلاس صرفا اقتصادی است و با اتفاق نظر تمامی اعضا اتخاذ شد.

وی همچنین تاکید کرد: تصمیم کاهش تولید نفت هیچگونه جنبه سیاسی ندارد.

عادل الجبیر، وزیر مشاور عربستان سعودی در امور خارجه در جریان گفت‌وگو با شبکه "سی ان ان" در پاسخ به سوالی در خصوص خطرات خواسته‌های برخی از اعضای کنگره آمریکا مبنی بر توقف فروش تسلیحات به ریاض خاطرنشان کرد، آمریکا و عربستان از هشت دهه پیش از روابط بسیار قوی و مستحکمی برخوردار هستند.

دولت آمریکا معتقد است که عربستان سعودی با روسیه برای افزایش ساختگی قیمت‌ها تبانی کرده است و از همین روی، اوپک پلاس تصمیم به کاهش تولید نفت و در نتیجه افزایش قیمت جهانی نفت گرفته است

ارسال به دوستان