۱۲ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۸۶۷۷۵۵
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۲ - ۰۶-۰۹-۱۴۰۱
کد ۸۶۷۷۵۵
انتشار: ۰۹:۵۲ - ۰۶-۰۹-۱۴۰۱

دختران در حکومت طالبان: تعطیلی مدارس و ازدواج اجباری

دختران در حکومت طالبان: تعطیلی مدارس و ازدواج اجباری
با بازگشت طالبان به قدرت و تفسیر سختگیرانه از شریعت اسلامی،‌ افغانستان به تنها کشور جهان تبدیل شد که دبیرستان ها برای دختران را تعطیل کرده است.
تعطیلی دبیرستان های دخترانه افغانستان با حکم طالبان، خیلی از دختران مجبور شده اند به ازدواج تن بدهند بدون اینکه واقعا از این موضوع رضایت داشته باشند.
 
به گزارش عصرایران، خبرگزاری فرانسه نیز به ادامه تعطیلی دبیرستان های دخترانه در افغانستان با تصمیم دولت طالبان پرداخت.
 
در این گزارش با تیتر :‌" سرنوشت زنان و دختران افغانستانی در سایت حکومت طالبان ... از دانش آموز تا زن خانه دار" آمده است:
 
قرار بود زینب دختر 13 ساله با نزدیک شدن به سال جدید تحصیلی،‌ لباس جدید مدرسه بخرد اما به دلیل باز نشدن مدارس دخترانه،‌ این دختر افغانستانی مجبور شد به جای لباس مدرسه،‌ لباس عروسی انتخاب کند.
 
از زمانی که طالبان حاکمیت را به دست گرفت و مدارس سطح دوم (راهنمایی و دبیرستان) را برای دختران تعطیل کرد بسیاری از آنها مجبور به ازدواج شده اند. اکثر آنها هم مجبور شدند با افراد دارای سن بالاتری ازدواج کنند که پدرانشان آنها را انتخاب کرده اند.
 
دختران در حکومت طالبان: تعطیلی مدارس و ازدواج اجباری
 
زینب از شهر قندهار در جنوب افغانستان می گوید:‌ "بسیار گریه کردم و به پدرم گفتم طالبان مدارس دخترانه را دوباره باز می کنند اما او جواب می داد این اتفاق روی نخواهد داد. وی می گفت بهتر است ازدواج کنم به جای اینکه در خانه بمانم و کاری نکنم.
 
چند ساعت بعد از رسیدن داماد، میزان مهریه و‌ زمان عروسی تعیین شد. مهریه شامل چند راس گوسفند و بز و چند کیسه برنج است.
براساس سنت، زینب برای زندگی با خانواده داماد منتقل شد. داماد 17 سال از عروس بزرگتر است.
زینب می گوید:‌ هیچ کس از نظرم سوال نکرد.
 
با بازگشت طالبان به قدرت و تفسیر سختگیرانه از شریعت اسلامی،‌ افغانستان به تنها کشور جهان تبدیل شد که دبیرستان ها برای دختران را تعطیل کرده است.
 
 در جامعه مردسالار افغانستان که از بحران اقتصادی رنج می برد بسیاری از پدران،‌ به سرعت دختران نوجوان خود را وادار به ازدواج می کنند. 
 
زینب به خبرگزاری فرانسه گفت:‌‌"در خانه پدرم،‌ دیر از خواب بیدار می شدم ... اینجا همه من را سرزنش می کنند. به من می گویند:‌ برای تو خیلی خرج کردیم اما تو هیچ کاری نمی کنی".
 
"محمد مشعل" رئیس انجمن معلمان هرات هم گفت:‌ پدران احساس می کنند دختران در افغانستان آینده ای ندارند. آنها معتقدند  بهتر است دخترانشان ازدواج و زندگی جدیدی را آغاز کنند.
 
 مقامات طالبان نیز می گویند تعطیلی دبیرستان های دخترانه،‌ موقت است. آنها توجیه هایی را نیز برای این اقدام ارائه می کنند. برای خیلی از دختران نوجوان،‌ زمان از دست رفته است.
 
ظرف ها را می شویم
 
 مریم هم گفت:‌" به هیچ وجه فکر نمی کردم تحصیلم متوقف و تبدیل به خانه دار شوم.
 
مریم هم مثل سایر دخترانی که خبرگزاری فرانسه با آنها مصاحبه کرده برای حفظ امنیت خود؛ اسم واقعی اش را نمی گوید.
 
وی توضیح داد: ‌‌"پدر ومادرم همیشه من را تشویق به تحصیل می کردند اما در شرایط فعلی،‌ حتی مادرم نتوانست با ازدواجم مخالفت کند".
 
او در سن 16 سالگی مجبور شد تحصیل را متوقف کند. این در حالی است که پدرشان سال ها قبل تنها برای اینکه فرزندانش بتوانند ادامه تحصیل بدهند به شهر "چاریکار" مرکز ولایت "پراون" آمد اما حالا با تعطیلی دبیرستان های دخترانه،‌ او هم تصمیم گرفته دخترش ازدواج کند.
 
این دختر در حالی که برای پدرش "عبدالقادر" (45 ساله) صبحانه تهیه می کند ادامه داد:‌‌ "به جای تحصیل،‌ الان در حال شستن ظرف ها و تمیز کردن زمین هستم. کار واقعا سخت است".
 
پدرش اما می گوید:‌‌ "می خواستم مریم و خواهرانش به تحصیل دانشگاهی خود ادامه دهند.به همین دلیل به طور جدی کار و برای آنها خیلی هزینه کردم اما تجربه سابق من از طالبان می گوید آنها از تصمیم خود (درباره تعطیل کردن مدارس دخترانه)‌ بر نمی گردند.
 
 او ادامه داد"‌در افغانستان،‌ برای دختران، فرصت های زیادی فراهم نیست و پیشنهاد ازدواج در سن معینی، متوقف می شود.
 
ازدواج زودهنگام در مناطق سنتی و روستایی نشین افغانستان، رواج دارد. همچنین مهریه هم به خانواده عروس داده می شود و به آن به عنوان یک درآمد نگاه می کنند
 
 ازدواج زودهنگام برای دختران البته به دور از خطر نیست. این وضعیت باعث افزایش مرگ نوزادان و مادران می شود.
 
از زمان خروج نظامیان خارجی از افغانستان،‌ کمک های بین المللی به این کشور قطع شد. بودجه افغانستان تا قبل ازطالبان به میزان زیادی به کمک های اقتصادی تکیه داشت. به همین دلیل هم اکنون کشور با بیکاری مواجه است و نیمی از جمعیت 38 میلیون نفری افغانستان هم با گرسنگی روبه رو هستند.
 
این امار از سوی سازمان بین المللی فعال در زمینه انسانی اعلام شده است.
 
برخی دختران هم خود را به دست ازدواج می سپارند تا درآمدی برای خانواده هایشان فراهم شود.
سمیه 15 ساله در کابل می گوید:‌‌ "پدرم،‌ من را به ازدواج مجبور نکرده اما وضعیت انقدر سخت است که ازدواج را قبول کردم".
 
دو خواهر یعنی ساره 20 ساله و فاطمه 19 ساله چند ماه دیگر می خواستند کنکور دانشگاه بدهند اما مدرسه های دخترانه تعطیل شدند و فارغ التحصیلی آنها متوقف شد. این دو خواهر می گویند با مرگ پدرشان به دلیل کرونا،‌ گزینه دیگری جز ازدواج ندارند.
 
 فاطمه توضیح داد:‌ وجدانم به من می گوید ازدواج بهتر از این است که سربار خانواده ام باشم.
ارسال به دوستان
مدیرعامل تلگرام: کاربران روس ما آزادی بیشتری نسبت‌به اروپایی‌ها دارند آیا قیمت تتر بر نرخ ارز تاثیر می گذارد؟ فانتوم اف-4 یونانی با شعله‌های آبی نمایش قدرت می دهد(عکس) ویدئویی از تصادف تاکسی رباتیک «ویمو» با یک ربات یمن : چهاردهمین پهپاد آمریکایی را سرنگون کردیم هوش بالای کلاغ حقیقتا جالب است (فیلم) رهبری: اگر حاج قاسم این شهدا را دنبال خود نمی کشاند امروز از حرمین در کربلا و نجف خبری نبود / شهید سلیمانی ایران را حرم می دانست تسبیح چگونه از استخوان ساخته می‌شود؟ (فیلم) پاسخ رهبر انقلاب به کسانی که می‌گویند با حوادث اخیر منطقه، خون شهدای مدافع حرم به هدر رفت (فیلم) چین به نخستین 5G نظامی جهان رسید چهره محبوب سریع و آتشین وارد دنیای مد شده است(عکس) خبر جدید استاندار تهران درباره اتباع غیرمجاز ترنشن؛ شرکت گمنام چینی در لیست پرفروش‌ترین برندهای موبایل جهان (+عکس) کریسمس با کیک کارخانه ژاپنی به روش مکانیزه(فیلم) رهبر معظم انقلاب: این که مردم از راه‌های دور برای زیارت به مرقد حاج قاسم می‌آیند عزت است (فیلم)