۱۲ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۱۲ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۷
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۸۶۸۱۹۹
تاریخ انتشار: ۱۱:۴۵ - ۰۹-۰۹-۱۴۰۱
کد ۸۶۸۱۹۹
انتشار: ۱۱:۴۵ - ۰۹-۰۹-۱۴۰۱

متکی، رئیس خانه احزاب: شکافی بین مردم و حاکمیت وجود ندارد/ زمزمه تغییر قانون اساسی از سوی افرادی خاص مطرح می‌شود

متکی، رئیس خانه احزاب: شکافی بین مردم و حاکمیت وجود ندارد/ زمزمه تغییر قانون اساسی از سوی افرادی خاص مطرح می‌شود
ما معترضانی داریم که حرف دارند و حرف‌شان باید شنیده شود. گفت‌وگوی ملی حرکتی است که باید الزامات آن را فراهم کنیم. الزامات گفت‌وگوی ملی این است که ما اشتراکات‌مان را روی میز بریزیم. پایبندی‌مان را به اشتراکات‌مان اعلام کنیم.
رئیس خانه احزاب کشور گفت: ما زمزمه تغییر قانون اساسی را داریم و حرف‌هایی هم در کشور می‌شنویم. اولا باید بدانید، در این موضوع افرادی خاص، به دنبال مواردی خاص و ارکانی خاص در قانون اساسی هستند. در قانون اساسی که حجاب ذکر نمی‌شود. در قانون اساسی امهات و ارکان اساسی کشور ذکر می‌شود.
 
منوچهر متکی رئیس خانه احزاب در گفت‌وگو با ایلنا، درباره آنکه آقای وحیدی وزیر کشور از تشکیل کمیته صیانت از حقوق مردم در جریان اعتراضات صحبت کرد و خانه احزاب چه مناسباتی با وزارت کشور درباره این موضوع خواهد داشت که بتواند هم صدای معترضان و هم صدای حاکمیت را منتقل کند تا به جمع‌بندی مناسبی برسند، گفت: آقای رئیس‌جمهور در اوایل تحولات اخیر، درباره بیان مطالبات اخیر موضوعاتی را مطرح کردند که ما باید شنیدن صدای معترضان را تسهیل کنیم. وزارت کشور برنامه‌ای تحت عنوان گفت‌وگو تدارک دیده که در حال بررسی است و آقای غلامرضا گفتند که ما برای اجرای برنامه گفت‌وگو به کمک خانه احزاب نیاز داریم.
 
وی افزود: ما هم اعلام آمادگی کردیم و قرار شد از هر فراکسیونی دو نفر انتخاب شوند. در وزارت کشور، در جلساتی که برای بررسی موضوعاتی از این دست تشکیل می‌شود، این ۶ نفر از سوی ۳ گرایش سیاسی خانه احزاب شرکت می‌کنند. اما در مورد صحبت‌های آقای وحیدی، ما گفت‌وگویی در این زمینه با وزارت کشور نداشتیم. اما از دیدگاه ایشان، خانه احزاب برای تشکیل یک کمیته جهت بررسی خسارت‌هایی که به آسیب‌دیدگان وارد شده و جبران این خسارت‌ها قویا موافق است.
 
متکی در پاسخ به این سوال که نظرتان درباره اهمیت تشکیل گفت‌وگوی ملی چیست، گفت: گفت‌وگویی که امروز براساس صحبت آقای رئیسی شکل گرفته و وزارت کشور در حال طراحی آن هست، ممکن است مدارک و مراحل مختلفی داشته باشد. در گام نخست، شنیدن سخن مطالبه‌گران و معترضان است که مقام معظم رهبری در فرمایشات خودشان تفکیکی بین اغتشاشگران و معترضان مطرح کردند و نگاه‌شان را مشخص کردند که دولت هم همین خط را دنبال می‌کند. من گمان می‌کنم در گفت‌وگوی ملی با آن وفاق جمعی که به وجود می‌آید، احزاب می‌توانند میدان‌داری‌ این بحث را به عهده بگیرند.
 
این فعال سیاسی در پاسخ به این سوال که مردم نسبت به احزاب دیدگاه مثبتی ندارند و اعلام می‌کنند وقتی احزاب جایگاهی ندارند و دولت‌ها به آن‌ها توجهی نمی‌کنند، احزاب چطور می‌توانند صدای ما را نمایندگی کنند و مطالبات ما را به گوش حاکمیت برسانند، گفت: البته اینطور هم نیست که اصلا قبول نداشته باشند. احزاب اگر خودشان را به شکل جدی قبول داشته باشند؛ معتقدم دولتی که قانون احزاب را نوشته، این دولت و آن دولت ندارد.
 
وی افزود: دولت‌هایی که این قانون را نوشتند و برای آن ساختاری تعریف کردند؛ وزارت کشور را متکلف پیگیری امورات آن کردند. یعنی دولت به احزاب توجه دارد. منتهی اگر احزاب آن تحرک جدی را نداشته باشند، دولت هم خیلی نمی‌خواهد کسانی باشند که امروز و فردا مدام حرف بزنند و انتقاد کنند. ممکن است دولت بیشتر این موضوع را دوست داشته باشد. اما اگر تعامل باشد امکان بیان نقد ما فراهم می‌شود و زمینه به وجود می‌آید.
 
متکی تصریح کرد: مردم امروز بی‌خبرند. چند روز پیش مسئول گفت‌وگوهای ویژه صداوسیما به من گفت خانه احزاب چه کار می‌کند؟ گفتم شما که مسئول گفت‌وگوهای ویژه صدا‌و‌‌سیما هستید هر روز یک موضوعی را بررسی می‌کنید، نمی‌دانید خانه احزاب چه کار می‌کند؟‌ اگر به آن طرف خیابان بروید از مغازه‌دار بپرسید خانه احزاب چه کار می‌کند، نمی‌داند. بنابراین اگر خانه احزاب خودش را معرفی کند، یعنی احزاب خودشان را به مردم معرفی کنند، مردم دیدشان نسبت به احزاب تغییر می‌کند.
 
منوچهر متکی در پاسخ به این سوال که آقای خاتمی در گذشته بحث آشتی ملی را مطرح کردند که آن زمان توسط حاکمیت چندان مورد استقبال قرار نگرفت. با توجه به آنکه این روزها بحث گفت‌وگوی ملی مطرح شده فکر نمی‌کنید اگر آن موقع پیشنهاد آقای خاتمی مورد استقبال قرار می‌گرفت الان شاهد شکاف بین حاکمیت و مردم نبودیم، گفت: من خیلی معتقد نیستم که شکافی وجود دارد. ما معترضانی داریم که حرف دارند و حرف‌شان باید شنیده شود. گفت‌وگوی ملی حرکتی است که باید الزامات آن را فراهم کنیم. الزامات گفت‌وگوی ملی این است که ما اشتراکات‌مان را روی میز بریزیم. پایبندی‌مان را به اشتراکات‌مان اعلام کنیم.
 
وی تصریح کرد: یعنی نمی‌شود ما زمانی که در حاکمیت هستیم و دولت را در دست داریم و چه زمانی که در اپوزیسیون هستیم رفتار اپوزیسیونی داشته باشیم. بنابراین حرف‌مان این است چه در حاکمیت و چه در اپوزیسیون ما مشترکات‌مان را مرور کنیم؛ کاری که در خانه احزاب هم داریم انجام می‌دهیم. ما می‌خواهیم در خانه احزاب بدانیم مشترکاتمان چیست؟‌ پایبندی‌مان به نظام، قانون اساسی و ولایت فقیه جزو این اشتراکات است. بنابراین این موارد الزاماتی دارد و اگر ما آن الزامات را فراهم کردیم گفت‌وگوی ملی هم فراهم می‌شود.
 
منوچهر متکی در پاسخ به این سوال که مردم در برخی از تغییر قوانین قانون اساسی مانند موضوعات فرهنگی به طور مشخص درباره حجاب، مسائل اقتصادی، سیاسی خواسته‌هایی دارند. خانه احزاب می‌تواند درباره لزوم تغییر برخی از قوانین اساسی کاری انجام دهد، گفت: ما زمزمه تغییر قانون اساسی را داریم و حرف‌هایی در کشور هم می‌شنویم. اولا باید بدانید، در این موضوع افرادی خاص، به دنبال مواردی خاص و ارکانی خاص در قانون اساسی هستند. در قانون اساسی که حجاب ذکر نمی‌شود. در قانون اساسی امهات و ارکان اساسی کشور ذکر می‌شود.
 
وی افزود: قانون اساسی آمریکا ۲۰۰ سال است که تغییر نکرده یعنی از آن ابتدا که قانون اساسی به وجود آمده، تغییری نکرده است. ۳ بار فقط مواردی را به آن افزودند. وگرنه رفراندومی برای تغییر قانون اساسی ایجاد نشده است. بنابراین گمان می‌کنم ما در بحث اولی که داشتیم یعنی الزامات و اشتراکات اگر به هم نزدیک شویم، حرف‌های همدیگر را بهتر می‌فهمیم که ما در خانه احزاب این موضوع را تمرین می‌کنیم.
ارسال به دوستان
ایراد عجیب گوشی پرچمدار سامسونگ، کاربران را کلافه کرد جزئیات جدید درباره افزایش مدت گذرنامه‌ طرز تهیه پاکوره ؛ غذای گیاهی ترد و تند ، رقیب سوخاری های گوشتی پیش بینی‌ وضعیت هوا طی ۵ روز آینده لحظه ورود مقام معظم رهبری به مراسم بزرگداشت شهید سلیمانی (فیلم) سرنگونی پهپاد آمریکایی توسط نیروهای مسلح یمن (فیلم) همسرم را کشتم چون مهدورالدم بود سال نوی میلادی باید با خوش‌قدمی مو مشکی شروع شود نقش ویتامین D در بارداری سالم مراسم سالگرد شهادت سپهبد حاج قاسم سلیمانی با حضور رهبر انقلاب نحوه پخت غذا با مار ماهی و گربه ماهی به روش بانوی تایلندی (فیلم) چرا خوابیدن با جوراب خوب است؟ فوت بیش از ۲۰ هزار نفر در تصادفات سال گذشته این همه مثبت‌گرایی هم خوب نیست کمی هم منفی‌گرا باشید! پیش‌بینی‌های «فایننشال تایمز» از سال ۲۰۲۵ : هیچ کس واقعاً از قصد ترامپ خبر ندارد/ اسرائیل به تاسیسات هسته ای ایران حمله نخواهد کرد/ بیت کوین به دویست هزار دلار می‌رسد