۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۶:۴۲
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۸۶۸۲۰۴
تعداد نظرات: ۶۵ نظر
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۶ - ۰۹-۰۹-۱۴۰۱
کد ۸۶۸۲۰۴
انتشار: ۱۲:۳۶ - ۰۹-۰۹-۱۴۰۱

باخت ایران و وداع با جام جهانی؛ پایانِ نمایشِ تناقض‌ها

باخت ایران و وداع با جام جهانی؛ پایانِ نمایشِ تناقض‌ها
در باخت دیشب تیم ایران به آمریکا دیگر صحبت از آل سعود و اسراییل و وطن فروشان داخلی و خارجی نیست یعنی بی‌غیرتی و آل‌سعود و اسراییل و وطن‌فروشان داخلی و خارجی و استکبار جهانی و صهیونیسم بین‌الملل و ارتجاع منطقه و زمستان سرد اروپا و خیانت‌های برجام، هیچ نقشی نداشته‌اند! فقط باختیم «علی‌رغم شایستگی»
 
   عصر ایران؛ مهرداد خدیر- باخت تیم ملی فوتبال ایران در مقابل آمریکا به رغم امیدآفرینی‌ها و دامن‌زدن به انتظارات که در سومین بازی جام جهانی قطر دیشب و شامگاه هشتم آذر 1401 رخ داد، مانع صعود به مرحلۀ حذفی و تکرار خاطرۀ خوشِ صعود هشتم آذر 1376 شد. اگرچه آن هشتم آذر صعود به خود جام جهانی بود و این صعود اگر رقم می‌خورد در خود تورنمنت بود و صعود به مرحلۀ بعد. اما نشد!
 
   این در حالی بود که طی چند روز گذشته فضای سیاسی و اجتماعی و فرهنگی و رسانه‌ای هم به صورت طبیعی و هم مصنوعی و القایی همه تحت تأثیر این بازی قرار داشت یا قرار داده شد تا جایی که برخی عبور توپ از خط دروازه در یک بازی را به کاینات و الهیات و آسمان‌ها و اصول ایدیولوژیک و حقانیت و ارادۀ خداوند پیوند داده بودند.
 
   اگر تیم ایران در دقایق پایانی بازی با آمریکا به گلی دست می‌یافت و بازی به تساوی می‌کشید با توجه به برد انگلستان در مقابل ولز امروز چهارشنبه 9 آذر 1401 چه بسا تعطیل عمومی اعلام می‌شد و شاهد پای‌کوبی و پخش سرود فتح و ظفر در تلویزیون و پیام‌های تبریک در صدا وسیما بودیم اما این اتفاق نیفتاد چون فقط یک بازی بود و انصافا آمریکایی‌ها بهتر بازی کردند و به اذعان گزارش‌گر بازی هیچ نقشه‌ای برای هجوم نداشتیم و باختیم چون به لحاظ فنی باید می‌باختیم! اصلا اگر بنا بود به صِرف آرزو و دوست‌داشتن، امور جهان محقق شود طبعا همه صاحب قدرت و ثروت و شهرت بودند نه آن که کثیری از این سه محروم و تنها قلیلی برخوردار باشند.
 
   وداع ایران با جام جهانی هرچند با کارنامه‌ای کمابیش مثل دوره‌های قبلی صورت پذیرفت اما این بار بیش از پیش «نمایش تناقض‌ها» هم بود که اگرچه به صورت مشخص در صدا و سیما شاهد بودیم اما کل نگاه اصول‌گرایی ایرانی را به چالش کشید و این نگرانی را دامن زد که نکند در امور دیگر هم این قدر هیجانی تصمیم بگیرند و تحلیل و پیش‌بینی می‌کنند؟ در بیان این تناقض‌ها می‌توان 10 فقره را برشمرد:
باخت ایران و وداع با جام جهانی؛ پایانِ نمایشِ تناقض‌ها
 
   1. روزنامۀ کیهان پس از باخت سنگین 6 به 2 در مقابل انگلستان در بازی نخست که مثل یک سطل آب سرد روی تیم و هواداران بود در صفحۀ اول تیتر زد: « برخی اعضای تیم غیرت نداشتند و سرود نخواندند/ ایران -2، انگلیس و اسراییل و آل سعود و وطن‌فروشان داخلی و خارجی 6». تنها چهار روز بعد اما وقتی ایران، در بازی دوم ولز را با دو گل شکست داد، همان کیهان تیتر زد: «ایران2 - ولز، اسراییل و آل‌سعود و وطن‌فروشان داخلی و خارجی صفر.» 
 
  این بار به عکس نوبت پیش غیرت بازیکنان را ستود و بابت روتیتر قبلی پوزش خواست. کاری که کمتر از این روزنامه سر می‌زند کما این که هرگز بابت اتهاماتی که به سیاسیون و رسانه های مستقل و هنرمندان و متفکران و نویسندگان وارد آورده عذر نخواسته است. مگر در مواردی که پاره ای ملاحظات اقتضا یا الزام کند.
باخت ایران و وداع با جام جهانی؛ پایانِ نمایشِ تناقض‌ها
 
    این دو تیتر آن قدر شگفت‌آور بود که بسیاری ابتدا باور نکردند و پنداشتند فتوشاپ است چون این حد از نگاه سیاست‌زده و تغییر موضع از بی‌غیرت دانستن و بعد با‌غیرت خواندن بازیکنان به غایت عجیب بود. 
باخت ایران و وداع با جام جهانی؛ پایانِ نمایشِ تناقض‌ها
 
   بعد از بازی با آمریکا و امروز اما دیگر صحبت از آل سعود و اسراییل و وطن فروشان داخلی و خارجی نبود و باخت دیشب را این گونه بازتابانده‌اند: «تیم ملی ایران علی‌رغم شایستگی از صعود به مرحلۀ دوم جام جهانی بازماند». بله، همین! یعنی بی‌غیرتی و آل‌سعود و اسراییل و وطن‌فروشان داخلی و خارجی و استکبار جهانی و صهیونیسم بین‌الملل و ارتجاع منطقه و زمستان سرد اروپا و خیانت‌های برجام و وادادگی حسن روحانی و قدم زدن جواد ظریف با جان کری و ملاقات ادعایی سید محمد خاتمی با جورج سوروس و مجلس ششم و روزنامه‌های اصلاح‌طلب در سال 79 و  حوادث 88 و نظریات سعید حجاریان و فیلم‌های کارگردانان در این باخت هیچ نقشی نداشته‌اند! فقط باختیم: علی‌رغم شایستگی. 
 
   2. فوتبال، یک بازی است و در خدمت صلح و دوستی نه میدان جنگ و نفرت پراکنی.  قبل از بازی ایران و آمریکا اما مستندی از شبکه سه پخش شد که آمریکا را غرق در نابرابری و فقر و بیکاری نشان می‌داد. رییس جمهوری‌شان را هم مطابق ادبیات ترامپ پیرمردی خواب‌آلود.  اینها اما چه ربطی به فوتبال دارد؟ این را آقای علی فروغی که مستندی چنین را سفارش داده باید توضیح دهد و ایضا این که چرا قبل از بازی با انگلیس فیلمی علیه ملکه سابق الیزابت دوم یا پادشاه کنونی پخش نشد و لابد اگر در مراحل بعد با فرانسه و آلمان بازی داشتیم علیه آنان هم مستند پخش می‌کردند؟ یا اگر به سعودی می‌خوردیم و قس علی هذا. سرود آمریکا را هم در آغاز بازی سانسور کردند و ایضا احتمالا دست دادن دو کاپیتان را. کافی است با فضای بازی 31 خرداد 1377 مقایسه شود که آغشته به نفرت نبود. تفاوت دو رییس فدراسیون را در این رویکرد هم می‌توان دید.
 
   3. در دوره‌های پیش جام جهانی نوع مدیریت شادی مردم چالش امنیتی شده بود و این بار مدام همه جا صحبت از لزوم شادی بود. این تناقض هم تمام شد.
 
   4. با این که مدام بر وجه ملی فوتبال تأکید می‌شد اما از ابتدای جام جهانی تا کنون بر خلاف دوره‌های قبل از چهره‌های مختلف در تلویزیون دعوت نشده و هر شب با سیمای ثابت محمد حسین میثاقی و محمد رضا احمدی رو به رو‌ییم و انگار مدیران نگران بودند از دهان دیگران سخنانی خارج شود که در پخش زنده مناسب نباشد و تولید دردسر کند اگرچه برای تنوع و تلطیف دست‌کم می‌توانستند از مهران رجبی دعوت کنند.
 
  این تناقض هم به شدت به چشم می‌آمد چرا که قاعدتا در امر ملی کسانی که نظر می‌دهند فراوان‌اند نه آن که هر شب دو مجری بنشینند و با هم گپ بزنند و گاهی هم در حد چند ثانیه با نوجوانِ اعزامی به اردوی تیم ملی ارتباط برقرار کنند. در روزگاری که اینترنت نبود زنده یاد عطا بهمنش انبوهی از اطلاعات را به مخاطب انتقال می‌داد و در عصر انفجار اینترنت هر شب محکوم‌ایم به افاضات دو مجری و ظاهرا تا پایان جام هم این گونه است. چقدر تنگ و انحصاری است این تلویزیون که اصرار دارد که ملی ملی و ایران ایران هم می‌کنند.
 
  5. نمی‌شود که برد در یک مسابقه فتح‌الفتوح و پیروزی حق بر باطل و خفت و ذلت و نکبت دشمن باشد ولی باخت، طبیعی و بگوییم فوتبال همین است و دو رو دارد و امشب روی بد خود را به ما نشان داد. خوب اگر چنین است - که هست و فقط یک بازی است که اگر تکرار شود نتیجه دیگر است- آن لحن حماسی و رجز خوانی‌ها دیگر چیست؟ 
 
   فوتبال برای لذت است. همین! مهم‌ترین تفاوت دنیای مدرن با جهان ماقبل مدرن در همین است که در نگاه مدرن رنج اصالت ندارد و لذت اصالت دارد. فارغ از این که این گزاره را درست بدانیم یا نه (چون انسان از رنج خلاصی ندارد و تمام دنیا را هم بدهند در غیاب عزیزان کوچیده به ارزنی نمی‌ارزد‌) تمام بازی‌ها برای لذت بردن است. این همان نکته است که رسانه انحصاری اصرار دارد انکار کند.
 
  6. تناقض دیگردر لحن گزارش‌گران هویدا بود. جناب خیابانی از یک طرف از «نبرد جانانه» در مقابل آمریکا سخن می‌گفت و از سوی دیگر این که «هیچ برنامه و نقشه‌ای برای حمله نداریم». خوب اگر نداریم جانانه اش دیگر چیست؟ اگر قضیه جدی است قول تراشیدن سر و صورت و مو دیگر چیست و اگر طنز است چرا موضوع را حماسی می‌کنند؟!
 
  7. در ادبیات دهه 60 که درگیر جنگ بودیم جام جهانی فوتبال یک بازی سرمایه‌داری برای انحراف اذهان ملت‌ها و تخدیر آنان بود و این که رژیم‌های دیکتاتوری خاصه در آمریکای لاتین از آن بهره می‌برند. بعد که دیه‌گو مارادونا در مقابل فیفا ایستاد و فیدل کاسترو او را ستود و مشخص شد شیفته ارنستو چه‌گواراست تحلیل‌ها تفاوت کرد. حالا هم تکلیف صدا و سیما و کیهان و اصول‌گرایان با این پدیده روشن نیست. از بام تا شام به تمام مظاهر نئولیبرالیسم فحش می‌دهند ولی به فوتبال و جام جهانی که می‌رسند تخفیف می‌دهند.
 
   8. چالش بر سر خواندن سرود ملی یا سرود رسمی جمهوری اسلامی ایران در حالی است که شاعر آن – ساعد باقری- هم از بعد از سال 88 از دایرۀ "خیلی خودی‌ها "خارج شده و تا مدت ها در صفحۀ تلویزیون دیده نمی‌‌شد. (یکی از مخاطبان البته اطلاع داده‌اند در ماه رمضان امسال در سحر برنامه داشته‌اند). حتی یک بار علیرضا قزوه پیشنهاد کرده بود برای سومین بار سرود تغییر کند و لحن حماسی به خود بگیرد که البته پذیرفته نشد. 
 
   9. علی کریمی و علی دایی مغضوب امروز بازیکنان جام جهانی های گذشته‌اند. آیا 24 سال بعد هم این رفتار را با سردار آزمون و بازیکنان دیگر خواهند داشت؟ نمی‌شود که یک روز ستایش کنی و بعد سرزنش.
 
  10. نویسندۀ این سطور لازم می داند جلوۀ زشت‌تر تناقض را در برخی شبکه‌های ماهواره‌ای فارسی زبان هم به یاد آورد هر چند که همین حالا هم پیش چشم است.این که توقع داشتند بازیکنان مانند فعالان سیاسی به حوادث اخیر واکنش نشان دهند حال آن که با تصویر رامین رضاییان که هم اشک می‌ریخت و هم شادی می‌کرد حق مطلب ادا شد.
 
   جام برای تیم ملی تمام شد ولی ادامه دارد تا ببینیم همای سعادت بر سر کدام تیم می‌نشیند اما مادام که تلویزیون مانند قبل کارشناسی را دعوت نمی‌کند یا دعوت و شاید التماس می‌کند اما نمی‌پذیرند و مادام که مسابقات فوتبال داخلی با حضور تماشاگران از سر گرفته نشود این تناقض‌ها همچنان توی ذوق می‌زند و محدود به جام جهانی نیست...
ارسال به دوستان
انتشار یافته: ۶۵
در انتظار بررسی: ۱۲۳
غیر قابل انتشار: ۱
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۴۵ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۹
24
220
ممنون از مقاله خوبتان
دیشب بیشتر از باخت بازی چیزی که مردم را رنج می داد همین فضای سیاسی ایجاد شده بود. ای کاش حداقل این ورزش را برای مردم نگه می داشتند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۳ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۹
بهتر بود نام مقاله تان را می گذاشتید مصادره فوتبال به نفع سیاست!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۳ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۹
ای کاش اشاره ای می شد به تناقض در رفتار، که رستورانی را برای حمایت از رقیب تعطیل کردند اما برای روزنامه ای که در تیتر یک بازیکنان را بی غیرت خواند ...
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۴ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۹
فوتبالی که با اسپری فلفل زدن به صورت زنان بالا رفت، تهش معلوم است.
میرفندرسکی
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۴۶ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۹
3
131
اگر بنا بود به صِرف آرزو و دوست داشتن امور جهان محقق شود طبعا همه صاحب قدرت و ثروت و شهرت بودند نه آن که کثیری از این سه محروم و تنها قلیلی برخوردار باشند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۴۷ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۹
24
206
نیازی نبود بازیکنها بیانه سیاسی دهند اما مثل هر شهروندی یک نظر معمولی در مورد جامعه می دادند. این حداقل برای اقناع افکار کافی بود...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۴۸ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۹
9
266
سرود آمریکا را پخش نکردند و بعد بازیکنها آمریکا در آخر بازی از بازیکنها دلجویی می کنند. واقعا کجای کاریم.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۵۶ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۹
6
54
جهت آگاهی شما
ساعدباقری ماه رمضان امسال و پارسال برنامه سحر شبکه 4 را اجرا کرده
عصر ایران

ممنون. بر اساس پیام شما در کمانک اضافه شد.

ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۰۰ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۹
21
260
معادل چند برابر قرارداد مارک ویلموتس فقط در این یک هفته اخیر خرج فرستادن افراد خاص به قطر برای به ظاهر تشویق تیم ایران شد.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۱ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۹
ناشناس جان با دلیل ومدرک صحبت کن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۰۱ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۹
26
143
سرود ملی، سرود اصولگراهاست.
عصر ایران چنین نیست. چنان که در متن آمده آقای قزوه شاعر اصول گرا معتقد است در فضای تغییر یافته سیاسی به سرودی رادیکال تر نیاز است.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۳۳ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۹
اینکه شدت و ضعفش کم و زیاد بشه یا آقای قزوه نظرش چی باشه، ذهنیت من رو نسبت به شعر عوض نمیکنه. ادبیات استفاده شده در شعر ملی نیست
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۲۳ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۰
آقای ناشناس ۱۶:۳۳
شما از استقلالش خوشت نمی آید یا از شهدا که این کشور را از اربابانی مثل انگلیس و آمریکا حفظ کردند؟ نکند شما دوست داشتی همچنان در عصر حجر باشی و دست شاه را ببوسی؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۰۲ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۹
26
247
بازیکنان تیم ملی هم از لحاظ فنی و هم از لحاظ غیر فنی از مردم نمره قبولی نگرفتند.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۴۷ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۹
بله وقتی خودتو اطرافیانت در فضای مجازی رو کل مردم بدونی حق باشماست
سعید مقدادی
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۰۳ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۹
21
128
درود
جناب خدیر گرامی
چقدر جالب و خواستنی گفتی!
همه حق مطلب را ادا کردی. با دید و تفکر و تحلیل بسیار عالی
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۰۳ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۹
26
203
امید است که کیروش برای ابد از فوتبال ایران اخراج شود.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۰۳ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۹
5
112
اگر ضرب المثل یک بام و دو هوا نبود اکنون بهترین زمان برای رواج تمثیلی معادل آن بود.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۰۴ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۹
17
94
مطالب شما خیلی عالی بود .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۰۵ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۹
33
207
پیروزی برابر ولز هم شانسی و بعد از 10 نفره شدن این تیم صورت گرفت.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۰۹ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۹
15
119
نه سردار آزمون و نه طارمی و نه بقیه فوتبالیست ها چیزی برای عرضه نداشتند.
آنانی که در طول سال از آنها بت ساخته و آب و تاب شرح بازیهایشان را بازتاب می دهند، یا فرق بدلی با اصل را نمی دانند و یا اینکه صرفاً به دلایلی برای آنها بازارگرمی می کنند.
حمید
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۱۰ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۹
10
145
پیروزی و صعود برای شجاعان هستش مثل تیم آمریکا با مربی ترسو مثل کیروش نمیشه امید به پیروزی داشت
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۱۳ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۹
52
14
بعضی بند ها جالب و منطقی نبود
عصر ایران کاش به صورت مشخص بگویید بند سوم فلان جمله. مثل مخاطب قبلی که به بند اول و البته در تایید اشاره کرد یا مخاطب دیگر که درباره آقای ساعد باقری توضیح داد و افزوده شد. وقتی به فحش های آقای نصر اصفهانی هم اشاره می شود نظرات مخاطبان دیگر که از سر علاقه نظر می دهند جای خود دارد. اگر اشتباه باشد اصلاح می شود و اگر توضیحی لازم باشد ارایه خواهد شد.
علی
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۱۳ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۹
6
50
آخر بند اول فوق العاده ست. سه بار خوندم و کیف کردم...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۱۹ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۹
7
95
ما به حماقت ها و اصرار مربی خارجی خودمون باختیم. کسی که تحت هر شرایط حاضره فوتبال کثیف دفاعی را به نمایش بزاره و حال همه مردم را از دیدن یک بازی مزخرف بد کنه. دیشب هم همان اش و همان اشتباه همیشگی و همان نتایج... کیروش همه اعتبارش را باخت و تیم ایران یک بازی و جام را باخت....
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۱۷ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۹
اصرار بر مربی گری کیروش اشتباه بود. اصلا نمی دونم اشتباه بود یا عمدا؟!
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۱۹ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۹
77
14
سلام به نظرتان نوشته شما هم پر از تناقض نیست ؟ الان به نظرتان بایدن برای برد ایران حرفی زده فوتبال سیاسی بود ؟ نبود ؟ شما کجای کارید ؟
عصر ایران مراد از تناقض سخنان مقامات رسمی نیست. صحنه آرایی است.
رضا
United States of America
۱۳:۲۲ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۹
109
13
امیدوارم این باخت دستوری نباشه.
عصر ایران دستور از که و کجا؟ کاملا روشن بود که چقدر به برد در این بازی امید بسته شده بود.
مهران
Finland
۱۳:۲۲ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۹
2
78
به امید روزی که تناقضات از بین برود و هرچیزی سر جای خودش قرار بگیرد.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۲۲ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۹
5
145
شبکه ماهواره ای atn افغانستان تمام بازیها را به صورت فول HD بدون سانسور و بدون آگهی با صدای اورجینال به زبان انگلیسی با کیفیت دالبی پخش می کند.
صدا و سیما حتی از تلویزیون طالبان هم عقب مانده است!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۹ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۹
Atn مقرش تو آمریکاست تحت کنترل طالبان نیست
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۲۸ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۹
ما فقط در زمینه لاف و گزاف گویی پیشرفت کرده ایم. دروغ گویی نهادینه شده
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۲۵ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۹
2
73
این موضوعات که بیان نمودید تناقض نیست . اینها عقب گرد است.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۲۷ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۹
11
63
درود بر نویسنده این نقد
علی مرادی
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۰ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۹
2
132
ما نه برای رسیدن به دروازه امریکا نقشه داشتیم ...نه برای شکست تحریم ها نقشه داشتیم....نه برای حل مشکلات برنامه ونقشه داریم
رحیم
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۲ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۹
9
31
در سیاسی شدن فضای فوتبال خود بازیکنان محترم و دوست داشتنی ما هم که یک تار مویشان را کل جام جهانی عوض نمی کنیم، نیز نقش داشتند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۲ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۹
2
38
سپاس از انتشار سریع نظرات و پاسخ هایی که عنداللزوم میدین و توجه به نظر یکی از خواننده ها. از اون کلمه کمانک هم کیف کردم که فکر کنم به جای پرانتز میگین
ک.ن
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۷ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۹
3
36
علیرغم موافقت با کل متن با بند 10 آن مخالفم...اتفاقات اخیر سیاسی نبود که فقط سیاسیون نظر بدهند و فوتبالیستها ز غوغای جهان فارغ باشند...
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۸ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۹
62
23
خود شما هم در عصر ایران تناقض از سر و روتون میباره
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۴۳ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۹
5
49
لازمه میدونم تشکر کنم از این نکته سنجی های شما
فکر میکنم یکی از دلایلی که بخشی از مردم نتونستن با این تیم همراهی و حمایت کنن شخص میثاقی بود ، وقتی شخصی با این درجه ... نزد بخشی از جامعه روزی 12 ساعت تبلیغ چیزی را انجام بده مشخصه که زده میشن ازش
سایر عوامل که بعضا مهم تر هستند بماند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۴۶ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۹
4
61
تو رو قرآن دیگه از این کیروش به‌دردنخور دفاع نکنید
امیر
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۵۰ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۹
3
34
چه گویم که ناگفتنم بهتر است
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۰۲ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۹
4
27
موضوع پایان تناقضها رو دکتر فاضلی دو روز پیش خیلی خوب بیان کردند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۱۱ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۹
2
13
چون همیشه، مقاله تان مستدل بود.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۳۳ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۹
0
7
دوسه بار بند آخر را خواندم ولی نفهمیدم منظور آقای خدیر را.
اشک و لبخند رضائیان و ربط آن با تناقض های شبکه های ماهواره ای را عرض می کنم.
مجید
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۴۸ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۹
1
11
درود بر شما
رضا
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۵۰ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۹
4
18
مهرداد خان خدير! واقعاً از معدود نويسندگاني هستيد كه انسان از خواندن مطلبشون لذت ميبره
دست مريزاد به شما
قلمتون برقرار
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۱۹ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۹
39
7
رفتار برخی ایرانی نماهای داخلی و خوشحالی از برد حریفان ایران و ناراحتی از پیروزی ایران بود از نظر شما تناقض نیست؟
پاسخ ها
حامد
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۰۶ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۰
حق همیشه با ایران نیست و آمریکا هم در همه زمینه ها باطل نیست .
در سیاست ، ورزش و هر زمینه دیگری مدیریت صحیح نتیجه مثبت و مدیریت ضعیف و نادرست نتیجه منفی خواهد داد .

تیمی که دو ماه قبل جام سر مربی رو عوض کنه ، ولز رو با حذف یه بازیکنش برده نه به خاطر لیاقتش.

این مدیریت ناکارآمد متاسفانه در ورزش ایران خلاصه نمیشه.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۲۵ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۹
2
35
انصافا تیم ما اگر بدون مربی مثل کیروش بازی میکرد به احتمال زیاد نتایج بهتری می گرفیم ، حیف پول های مفت که به ایشان دادیم
کوروش کبیر
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۱۲ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۹
12
3
میخواستم از نويسنده مقاله تشکر کنم واسه این مطلبش ولی شماره 10 رو که دیدم پشیمان شدم.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۲۱ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۹
2
18
بنظرم اگه واقع بین باشیم فوتبال ماهم عین اضلاع و زوایای دیگر جامعه ما شوت هست ولیکن فوتبال خوشبختانه ویترین مردود مدیریتهای ماست
کلاه قرمزی
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۲۴ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۹
2
11
پیشنهاد میکنم مصاحبه قبل بازی کاپیتان تیم آمریکا و جوابش در مورد سوالات خبرنگار ایرانی که در مورد تلفظ نام ایران و نژادپرستی می‌پرسه رو هم بررسی و پخش کنید. خیلی درس آموز بود.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۵۰ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۹
13
4
ممنون از تحلیلتون.اما چیزی که بعد از باخت تیم ملی مطرح هست چرا بعضی از هموطنان از باخت تیم ملی خوشحال شدند.واقعا چرا
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۳۳ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۹
1
5
سلام و سپاس جناب خدیر
علی
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۰۶ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۹
0
25
مابه آمریکانباختیم به تاج و کی روش و سو مدیریت و باندبازی باختیم
علی
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۱۱ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۹
8
0
جناب خدیر راجع به بند 2،من بازی رو از شبکه 3 دیدم سرود ایران رو هم پخش نکردن
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۵۱ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۹
4
20
يادتان باشد مردم ايران نباختند...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۰۳ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۹
3
8
واقعا ممنون ازمقاله زیبای شما اقای خدیر انسان واقع بینی هستید ایکاش کمی ازاین درک شمادر برخی دیگر هم بود
مجید
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۲۸ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۹
0
13
واقعا مقاله مستند و جامعی بود، به نوبه خود سپاسگزارم.
در خصوص گریه رضاییان و ربط آن، موضوع مبهمی ارائه شده است. ای کاش بجای بند ۱۰، یک بند جایگزین برای جفای به مربی قبلی و خدمات وی به تیم ملی مینوشتید. البته تلویحا اشاره کردید که همان ۴ گل را هم در دو بازی اول از خدمات مربی قبلی داریم، اما جای تشریح و تکمیل داشت و بهتر بود از جفای به او توسط فدراسیون هم مینوشتید! چگونه قدرناشناسانه، کی‌روش را جایگزین کردند...
عباس
Germany
۲۲:۰۷ - ۱۴۰۱/۰۹/۰۹
0
1
جناب خدیر عزیز. بسیار مقاله استثنایی و جالبی بود. خیای خوب اوضاع رو تحلیل کردید. واقعا لذت بردم. احسنت. مرحبااااا....
(شاید اینو منتشر کردید)
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۰:۵۶ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۰
1
2
بنظرم بهتر و اخلاقی تر بود که با اسکوچیچ حذف بشیم.
اون هایی که زیرآبش رو زدند جوابگو باشند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۲۵ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۰
0
2
کی روش خیانت کرد، باید به بدترین شکل مجازات شود
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۷ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۰
2
1
در مورد بند 10 باید بیشتر مطلب می نوشتید یا حداقل یک مقاله اختصاصی کار می کردید اگر انصاف داشتید ولی ثابت کردید که ندارید
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۲۹ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۰
5
2
بازیکنان ایرانی یک چشمی هم به گرین کارت داشتند. برای همین هم در برابر انگلیس و آمریکا خوب باز نکردند و حتی پاس های خود را به آمریکا می دادند شاید یاد شان بماند و جبران کنند.