۰۸ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۰۷:۵۵
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۸۷۰۴۳۳
تاریخ انتشار: ۱۲:۴۷ - ۲۷-۰۹-۱۴۰۱
کد ۸۷۰۴۳۳
انتشار: ۱۲:۴۷ - ۲۷-۰۹-۱۴۰۱

رسوایی برای رئیس جمهور تونس / مشارکت در انتخابات: 9 درصد

مخالفان در تونس، خواستار استعفای رئیس جمهوری و انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری شدند.

میزان مشارکت در انتخابات پارلمانی در تونس زیر 9 درصد (8.8 درصد) اعلام شد.

به گزارش عصرایران، این یک رسوایی تمام عیار و شکست برنامه سیاسی "قیس سعید" رئیس جمهوری تونس به شمار می رود که با انحلال پارلمان و تغییر قانون اساسی، تلاش می کند پارلمان جدید با اختیارات و نظارت کمتری شکل بگیرد.

انتخابات پارلمانی تونس براساس قانون اساسی جدید، دیروز شنبه برگزار شد. رسانه ها و ناظران مشارکت در انتخابات را بسیار کم توصیف کرده بودند.

قیس سعید رئیس جمهوری قبل از این با انحلال پارلمان، برکناری دولت، تعلیق قانون اساسی و صدور قانون اساسی جدید، قدرت را به خود محدود کرده بود.
در قانون اساسی جدید، اختیارات پارلمان کمتر و نظارت آن نیز بسیار محدود شده است.

قیس سعید رئیس جمهوری تونس

رسوایی برای رئیس جمهور تونس / مشارکت در انتخابات: 8.8 درصد

بسیاری از احزاب و سندیکاهای اصلی تونس این انتخابات را تحریم و با قانون اساسی جدید مخالفت کرده بودند. تنها احزاب حامی رئیس جمهوری، در انتخابات شرکت کردند.

میزان مشارک در این انتخابات را می توان شکست برنامه سیاسی قیس سعید رئیس جمهوری تونس دانست. مخالفان خواستار استعفای قیس سعید از ریاست جمهوری و برگزاری انتخابات زودهنگام پارلمانی شدند.

مخالفان همچنین میزان مشارکت واقعی در انتخابات پارلمانی را حدود 2 درصد اعلام کردند.

تبلیغات انتخابات پارلمانی 2022

رسوایی برای رئیس جمهور تونس / مشارکت در انتخابات: 8.8 درصد
رسوایی برای رئیس جمهور تونس / مشارکت در انتخابات: 8.8 درصد
سازمان مستقل انتخابات تونس نسبت مشارکت در انتخابات را 8.8 درصد از کل افراد واجد شرایط رای دادن یعنی 803 هزار نفر اعلام کرد. رئیس سازمان  مستقل انتخابات، نسبت مشارکت را اندک دانست اما گفت این نسبت خجالت آور نیست. او دلیل مشارکت پایین را سیستم جدید رای گیری و نبود تبلیغات گسترده دانست.

تونس به پایتختی شهر تونس، واقع در شمال آفریقا، حدود 12 میلیون نفر جمعیت دارد.

جبهه مخالفان در تونس هم اعلام کرد با این نسبت پایین مشارکت در انتخابات، قیس سعید رئیس جمهوری تونس مشروعیت خود را از دست داده است.

جبهه مخالفان اضافه کرد: آنچه روی داد زلزله بود و همه باید راهی برای خلاص شدن از وضعیت موجود بیابیم. مخالفان تاکید کردند برای برکناری قیس سعید و برگزاری انتخابات زودهنگام انتخابات تلاش خواهیم کرد.

مرکز رای گیری انتخابات پارلمانی تونس

رسوایی برای رئیس جمهور تونس / مشارکت در انتخابات: 8.8 درصد

جبهه مخالفان همچنین خواستار لغو دوره جدید پارلمان شد تا "از هدر رفتن بودجه عمومی" جلوگیری شود.

جبهه مخالفان پیشنهاد کرده است یک قاضی ارشد، اداره دولت انتقالی حکومت و دولت را برعهده بگیرد چرا که قیس سعید رئیس جمهوری مشروعیت خود را از دست داده و باید از قدرت کناره گیری کند. 

حزب اسلامگرا و مخالف "النهضه" تونس هم از تصمیم مردم برای شرکت نکردن در انتخابات استقبال کرد و با انتشار اطلاعیه ای در فیس بوک گفت: "تشکر از مردم بزرگ تونس... کودتا سرنگون باد".

قیس سعید رئیس جمهوری تونس در حال رای دادن در انتخابات پارلمانی 2022 - نسبت مشارکت 8.8 درصدی در این انتخابات، شکست و رسوایی بزرگی برای او به همراه داشت

رسوایی برای رئیس جمهور تونس / مشارکت در انتخابات: 8.8 درصد

مخالفان، اقدامات قیس سعید رئیس جمهوری در برکناری دولت، انحلال پارلمان، تعلیق قانون اساسی و اعلام قانون اساسی جدید را "کودتا" می دانند.
حزب النهضه به رهبری راشد الغنوشی از مهمترین احزاب سیاسی تونس است.

حزب "قانون اساسی آزاد"  به رهبری "عبیر موسی" از احزاب مخالف هم خواستار اعلام خالی بودن سمت ریاست جمهوری و برگزاری انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری شد.

حزب "کارگر" (مخالف) هم گفت حجم مشارکت بسیار اندک در انتخابات پارلمانی همه مشروعیت مجموعه کودتای 22 جولای بود. اشاره به مجموعه اقدامات قیس سعید رئیس جمهوری است که مخالفان آن را کودتا توصیف می کنند.

مرکز رای گیری انتخابات پارلمانی تونس خالی از رای دهندگان بود

رسوایی برای رئیس جمهور تونس / مشارکت در انتخابات: 8.8 درصد

اتحادیه اروپا هم از ارسال ناظر به این انتخابات خودداری کرد چرا که به روند اقدامات قیس سعید اعتراض داشت.

خبرنگاران رویترز در تونس هم گزارش دادند: تونسی ها توجه خیلی کمی به انتخابات داشتند. اکثر احزاب سیاسی هم انتخابات را تحریم کردند چرا که آن را ادامه و تقویت تلاش های رئیس جمهور قیس سعید برای حکمرانی تک نفره خود می دانند این در حالی است که تونس در سال 2011 از دیکتاتوری خلاص شده بود.

اکثر کاندیداها هم مستقل و بدون سابقه سایسی شناخته شده ای بودند. برخی دیگر از کاندیداها هم از احزاب سیاسی حامی رئیس جمهوری قیس سعید بودند.

قیس سعید قبلا گفته بود این اقدامات را با هدف تصحیح مسیر انقلاب 2011، مبارزه با فساد مالی اداری و هرج مرج در دستگاه های دولتی انجام می دهد.

تونس نخستین کشور بهار عربی 2011 بود که با اعتراضات مردمی، زین العابدین بن علی رئیس جمهوری به عربستان سعودی فرار کرد و بعد از آن انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری آزاد و دموکراتیک برگزار شد.

 

رسوایی برای رئیس جمهور تونس / مشارکت در انتخابات: 8.8 درصد

مراکز رای گیری خالی در انتخابات پارلمانی تونس 2022

رسوایی برای رئیس جمهور تونس / مشارکت در انتخابات: 8.8 درصد

ارسال به دوستان