۰۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ۲۳:۰۸
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۸۷۰۶۰۱
تعداد نظرات: ۳۵ نظر
تاریخ انتشار: ۱۵:۰۸ - ۲۸-۰۹-۱۴۰۱
کد ۸۷۰۶۰۱
انتشار: ۱۵:۰۸ - ۲۸-۰۹-۱۴۰۱

برندۀ واقعی جام جهانی، قطر بود!/ "بِشت" یا ردای عربی بر دوش مسی در روز ملی قطر

برندۀ واقعی جام جهانی، قطر بود!/
انتقال زمان بازی‌ها از خرداد و تیر به آذر هم اگرچه با توجیه هوای مناسب به جای گرمای خرداد و تیر صورت پذیرفت اما به‌واقع برای آن بود که فینال در روز 27 آذر یا 18 دسامبر روز ملی قطر بودبرگزار شود.

   عصر ایران؛ مهرداد خدیر- جام جهانی فوتبال/ 2022 به میزبانی شایستۀ قطر به عادلانه‌ترین شکل ممکن به پایان رسید چون هم افتخارات لیونل مسی کامل شد و هم از لذت هنرنمایی «امباپه» محروم نشدیم. (خودم را می‌گویم چون دوست داشتم امباپه گل بزند ولی آرژانتین قهرمان شود! سه بار هم زد ولی باز مسی برد و چه بهتر از این؟!)

برندۀ واقعی جام جهانی، قطر بود!/


    مسی حالا از حیث موفقیت‌ها و شاید محبوبیت به دیه‌گوی مارادونای فقید پهلو می‌زند و این جام برای ستارۀ کم‌رو و درون‌گرا با روحیات کودکانه، همانی است که کم داشت و گرنه باقی همه را داشت.


   نه این نویسنده فوتبال‌نویس است نه این یادداشت، ورزشی و چنان‌که از عنوان برمی‌آید برای بیان این گزاره یا مدعاست که برندۀ واقعی یا فرافوتبالی جام جهانی 2022 قطر، خود قطر است. کشوری در همسایگی ما در خلیج فارس و جام جهانی در حالی در آن برگزار شد که شاید تا سال‌ها بعد چنین رخدادی در نزدیکی ما حادث نشود و افسوس که از خیل دو میلیون گردش‌گری که در این یک ماه در قطر بودند گویا کسی حاضر نشده به کمی آن طرف‌تر- جزیره زیبا و مرجانی کیش ما- سری بزند و این فرصت استثنایی هم از دست رفت. با این وصف، اگر می گوییم برندۀ واقعی قطر بود به خاطر جذب جمعیتی نیست که نزدیک به شمار باشندگان خودشان بود چرا که هر جای دیگر هم برگزار می‌شد جذب می‌کردند.


   همچنین نه به این خاطر که مثل دهۀ 60 به دنبال رد‌پای سرمایه‌داری و استکبار جهانی در جام جهانی فوتبال باشیم که چنانچه در یادداشت دیگری آمده «فوتبال علیه دشمن نیست» و نواصول‌گرایی ایرانی هم امسال به دلایل کاملا خاص فوتبال‌دوست شده بود و دیگر آن را وسیلۀ تخدیر و تحمیق نمی‌دانند.


   جام جهانی فوتبال برای لذت‌بردن است. ورزش‌ساده‌ای که همه از آن سر در می‌آورند و حتی کسانی که هیچ نسبتی با توپ و بازی ندارند دربارۀ کیفیت بازیکنان و چینش آنان در زمین نظر می‌دهند و موضوعی است برای گفت‌و‌گو و هم‌دلی فارغ از طبقه و مذهب و قوم و زبان و خود فوتبال اساسا انگار یک ایدیولوژی شده و ساختار فیفا هم مثل کلیسای کاتولیک پاپی دارد آن بالا که حالا آقای اینفانتینوست که اگرچه طمأنینه و نفوذ و ابهت سپ بلاتر -رییس سوییسی سابق- را ندارد (‌چندان که کتانی پوشیدن رییس فعلی با کت و شلوار اسباب استهزا می‌شود) اما جایگاه رییس فیفا چنان است که اگر جلوتر از امیر قطر و رییس جمهوری فرانسه هم گام بردارد پروتکلی نقض نشود. شمار اعضای نهاد متبوع او هم از سازمان ملل فزون‌تر است یا می‌تواند روسیۀ قدرت‌مند و میزبان جام جهانی قبلی را با ترفندی به بهانۀ تجاوز به اوکراین کنار بگذارد.


   به سبب میزبانی فوق‌العاده قطر هم نیست که حاصل 200 میلیارد دلار هزینۀ بی‌سابقه در جام جهانی است؛ ثروتی که البته بخش معتنابه آن به لطف درآمد گاز میدان های مشترک با ما در پارس جنوبی فراهم آمده است (و این آخری را که خواندید اگر دریغا‌دریغ هم بگوییم جا دارد).


   نکته اینجاست که دیروز 18 دسامبر یا 27 آذر روز ملی قطر بود و قطری‌ها در روز ملی خود جشنی جهانی برگزار کردند. انتقال زمان بازی‌ها از خرداد و تیر به آذر هم اگرچه با توجیه هوای مناسب به جای گرمای خرداد و تیر صورت پذیرفت اما به‌واقع برای آن بود که فینال در روز 27 آذر یا 18 دسامبر برگزار شود. تقویم فیفا به میزبانان سابق این مجال را را نمی‌‌داد تا مثلا فینال جام جهانی‌یی که در آمریکا برگزار شد با روز استقلال شان یا در فرانسه با روز پیروزی انقلاب مقارن شود و اگر در دوره ای رخ داده تصادفی است. دربارۀ قطر اما این نه یک اتفاق و حُسن تصادف که کاملا برنامه‌ریزی و آگاهانه و شاید فراوان هزینه شده بود. مناسبت دیگر 18 دسامبر هم روز جهانی زبان عربی است (‌با انتخاب و تعیین یونسکو).

      در سال‌های قبل سفارتخانه‌های قطر در پایتخت های جهان از 18 دسامبر به عنوان «سال روز نهادنِ سنگ بنای تأسیس به دست شیخ جاسم محمد بن ثانی در سال 1878 میلادی» یاد می کردند هرچند که قطر امروز با دولت مدرن آن شناخته می‌شود و قدمت آن با نگاه مدرن کمتر است.


   امسال اما 18 دسامبر را با فینال جام جهانی جشن گرفتند و اوج جشن هم آنجا بود که امیر قطر عبای عربی یا ردایی بر تن مسی پوشاند و تمام تصاویر مسی با جام با همین عبا یا ردا ثبت شده و از این حیث جام جهانی 2022 را کاملا متفاوت و خاص ساخته است.

مسی با عبای عربی (عکس)


   همکار خوزستانی ما هم توضیح داده نام اختصاصی این ردای عربی «بِشت» است؛ قطیفه‌ای که چون عبا بر دوش اندازند.


   جام به آرژانتین و مسی رسیده ولی کی فراتر از فوتبال برنده شده؟ جز قطر که جدای درآمدهای اعلام شده با «برگزاری فینال در روز ملی خود و نه تقویم فیفا مثل ادوار پیش» برند خود را به رخ جهان کشیده و با اتکا به ورزش، سیاست و رسانه و نه سخت افزار و مؤلفه‌های سنتی تصویر دیگری ترسیم کرده است ولو با نگاه عمیق‌تر آه از دل آدمی برآید که چرا از درآمد گاز بیشتر از ما در میدان مشترک سهم می‌برند؟

ارسال به دوستان
انتشار یافته: ۳۵
در انتظار بررسی: ۸۷
غیر قابل انتشار: ۰
سلیمی
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۱۲ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۸
21
377
سهم ما از جهان فقط خون دل خوردن است.
پاسخ ها
محمد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۰۰ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۹
قطر آتش نشان نمیگیره؟؟؟
تازه مدارک برق صنعتی،برق خودرو ،برق درجه۳ساختمان هم دارم،
گواهینامه جرثقیل هم دارم
دوست دارم بدون دغدغه زندگی کنم،بدون ترس از دست دادن ارزش پول و حقوقم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۱۴ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۸
15
169
ایول
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۱۵ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۸
10
331
قطری ها از گاز برای خود شخصیت و اعتبار می سازند و ما با گاز مدعی سرمای زمستان اروپا می شویم و یادمان می رود که در مصرف داخلی خود هم مانده ایم.
پاسخ ها
امین
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۲۶ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۸
یعنی چی که؟ ما با گاز مدعی سرمای زمستان اروپا می شویم. به زور یه چیزی در میاری؟
عصر ایران منظورشان احتمالا این بود که با تدبیر بهتر می توانستیم گاز اروپا را در غیاب روسیه تأمین کنیم نه این که ذوق کنیم به خاطر حملۀ روسیه به اوکراین و تحریم گاز یا فروش کمتر ذوق کنیم یخ می زنند!
ناشناس
| Switzerland |
۱۶:۳۶ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۸
اتفاقن الان چند روزه کل اروپا سرمای بیسابقه ای رو داره می بینه.6 تا 13 درجه زیرصفر اونهم سرمای تر(ونه سرمای خشک که قابل تحمله)
ناشناس
Norway
۱۵:۲۸ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۸
74
12
بجای معتنابه بهتر بود «بسیار هنگفت» و یا«مقدار زیاد»ویا «شایان توجه» و یا «بسیار گزاف»مینوشتید.البته آرژانتین تا حد زیادی شایسته بود ولی بنظر می رسد همه اینها از قبل برنامه ریزی شده بود.کمک داور پدر و پسری که پدر در سالیکه آرژانتین قهرمان شد کمک داور بود و حالا پسرش در زمین همان نقش را ایفا میکرد.تصادفی است به نظرتان؟حذف اوروگوئه تصادفی بود؟وبقیه موارد که حوصله نوشتنشان را ندارم
عصر ایران معتنابه تحت تأثیر همان ردای عربی بود! ممنون از نکته سنجی تان
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۵۴ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۸
اگر قرار بود داور به آرژانتین کمک کنه دقیقه 117 به نفع فرانسه یه پنالتی نه چندان قطعی می‌گرفت؟؟
ناشناس
| Norway |
۱۸:۰۴ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۸
۱۵:۵۴ - بیزینس فوتبال رواگه بشناسی میفهمی که چرا پنالتی گرفت.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۳۸ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۸
8
115
قطر اگر همین روند رو در پیش بگیره سالیان آینده به یقین خاص ترین کشور مسلمان می شود چون :
1. با نگاه مدرن به تکنولوژی های جدید داره توسعه و زیرساخت توسعه ایجاد می کنه.
2. برند اسلامی و البته انقلابی خودش رو داره با حمایت از فلسطین و اخوان المسلمین و حماس (و حتی جنبش طالبان) حفظ می کنه.
3. درعین حال با ایران و عربستان و امریکا و چین و ترکیه و ... دیپلماسی متوازن داره.
4. در حوزه تجارت بین الملل قطر ایرویز رو مطرح کرده و به زودی شهر آینده لوسیل و ... بهش اضافه می شه و این یعنی قطر تا سالیان آینده برای ما دست نیافتی خواهد شد ولو با جمعیت 3 میلیونی غالبا مهاجر و سرزمین کوچک اما ...
پاسخ ها
انسان
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۲۱ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۹
این قطری که دارین میگین که همش به یه شهر دو حه ختم میشه به انصاف کلش به یکی از ایالات امارات نمیرسه اگر توسعه و خفن ترین اتفاقات دنیارو می خواهید ببینید به دبی یا شارجه با ابوظبی بروید
Nima
Canada
۱۵:۴۰ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۸
17
82
برنده‌ قطر بود نه بخاطر اینکه ردای عربی روی دوش مسی رفت بخاطر اینکه مردم قطر و منطقه از نزدیک دیدند لباس آنها می تواند ردای عربی باشد اشکالی ندارد ولی لباس غیر عرب ها چیز دیگری است، عرب ها یاد گرفتند دیگر کشورها تعصبی ندارند گاهی لباس آنها را بپوشند پس آنها هم می توانند در ضمن حفظ ردای خود به لباس آرژانتین و کراوسی و فرانسه احترام بگذارند.

قطر میزبان خوبی بود و جای تشکر دارد قطر یاد گرفت شرکت های چند ملیتی می توانند به راحتی میزبانی کنند ورزشگاه موقت بزنند و بعد باز کنند و ببرند قطر فهمید تماشاچی ها می توانند لباس عربی نداشته باشند نوشیدنی بخورند در کنار آنها زندگی کنند.

اما همزمان قطر در کنار این پیروزی ها ۲ تا گل هم خورد کارگران خارجی در قطر از حقوق برابر انسانی برخوردار نبودند و همچنین قطر به معاون پارلمان اروپا از یونان ۶۰۰ هرار یورو رشوه داد.

قطری ها تنبیه شدند تا یاد بگیرند به حقوق بشر احترام بگذارند و رشوه ندهند.

اما در کل جام جهانی برای قطر درس های زیادی داشت.
کاوشگر
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۱۱ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۸
34
16
نویسنده محترم، میدان گازی مشترک ایران و قطر همون پاس جنوبی یا به قول قطری ها گنبد شمالی هست.
میزان برداشت روزانه قطر 625 مترمکعب در روز و ایران 705 متر مکعب در روز هست که نشون میده برداشت ما 80 مترمکعب بیشتره. در حالی که فقط 38 درصد پهنه مساحتی این میدان در ایرانه.
ضمنا قطری ها با جذب سرمایه گذاری خارجی، در حال افزایش میزان برداشت هستن ولی نهایتا بتونن به 800 میلیون برسن. ولی ایران هم با جذب سرمایه گذاری خارجی قراره میزان برداشت رو به 1500 میلیون برسونه.

مخلص کلام برداشت روزانه ما بیشتر از قطره و در آینده هم این اختلاف عددی از 80 به 700 میرسه و تقریبا برداشت ما 2 برابر قطر میشه، گذاشت دوران برداشت بیشتر قطر. علت درآمد دلاری بیشتر قطر هم دقیقا جمعیت کم، فقدان صنعت و مصرف کم داخلی گاز هست که باعث میشه صادرات کنه اما ایران فقط نصف گاز برداشتی از پارس جنوبی رو در داخل مطرف میکنه و میزان کمتری برای صادرات باقی میمونه. مصرف گاز ایران 300 و مصرف گاز اروپا 500 هست، این نشون میده که مصرف گاز در ایران چقدر هست.

پس خواهشا اطلاعات قدیمی خودتون رو در مقاله جدید منتشر نکنید
عصر ایران بله ولی ما دیرتر شروع به استخراج و استحصال کردیم.
پاسخ ها
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۵۲ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۹
آیا امکانش هست منبع اطلاعات ارائه شده را هم ذکر بفرمایید.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۱۸ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۹
بسیار عالی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۶ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۹
کاوشگر محترم فقط مصرف داخل نیست، سوراخ سنبه زیاد داریم. پس شما هم طوری وانمود نکن انگار همه منافع صرف ملت میشه
mdn
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۰۶ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۹
لطفا منبع اطلاعات بده.البته و میلیارد البته داخلی نباشه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۳۷ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۸
0
6
قطر نه فقط براي خودش افتخار آفرين بود بلكه به جهان عرب و اسلام نيز اعتباري دوباره بخشيد
قطر بزرگ بودن و بزرگ شدن را آموخت بدون اينكه سرزمين بزرگي داشته باشد
ماندگار در اذهان شد بدون اينكه سابقه چند هزار ساله داشته باشد
علت شادي شد بدون نگاه كردن به بعضي تنگ نظريها و تعصبهاي بيجا
ناشناس
United Arab Emirates
۱۷:۵۴ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۸
0
30
جام جهانیی که قطر برگزار کرد از حیث مخارج و دست و دلبازی تا سالها در ذهن مردم جهان و دولتها خواهند ماند و به رکوردی دست نیافتنی تبدیل خواهد شد .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۵۹ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۸
3
38
به نظر من نسبت دادن هزینه ۲۰۰ میلیارد دلاری قطر برای جام جهانی سو استفاده از قراین است، بخش عطیمی از این ۲۰۰ میلیارد دلار صرف توسعه زیرساخت های ملی و شهری در قطر شده و لزوما هزینه های ساخت استادیوم و برگزاری جام نبوده، یعنی به بهانه جام جهانی سرمایه گزاری سنگینی برای آینده کشورشان انجام دادند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۱۱ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۸
74
8
چه فایده دموکراسی ندارن و مقام موروثی دارن
پاسخ ها
...
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۳۲ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۹
اره والا کاش مثه ما دموکراسی داشتن
حسین
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۱۶ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۸
3
51
قطر درسته کشور کوچکیست اما مبناش رو دیانت ، عقلانیت ، مدیریت صحیح و متوازن والبته بدور از رانت و شعار قرار داده. البته اکثر کشورهای جهان در این مسیر (توسعه )در حال حرکتند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۲۴ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۸
8
57
درود به برادران اعراب و تبریک به ارژانتین
علی
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۳۴ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۸
6
67
در یک عبارت ساده قطر به ما و ورزشمون نشون داد مدیریت یعنی چه
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۴۰ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۸
1
85
مهم نیست از پارس جنوبی چقدر برداشت میشود. مهم این است که این پولها چگونه خرج میشوند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۰۹ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۸
1
52
الحق‌ول‌انصاف‌قطر‌به‌درستی‌درخشید،،دمشون‌گرم
پرویز
Switzerland
۱۹:۳۸ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۸
1
9
ماهم منتظریم ببینیم گشت ارشاد جمع میشه یانه. کشورهای عرب خلیج فارس چطوری دنبال اسم و رسم برای کشورشون هستتد. ما هم باشعار و گشت ارشاد باعث خنده جهان. فرق این دو آدم را میکشه.
حسین
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۴۰ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۸
46
17
ردا یا عبا؟
ترسیدی بگی عبا و لباس‌ روحانیت و بالتبع روحانیت رو اکرام کرده باشی؟
عصر ایران نه. چه ترسی؟ در تیتر ردا امده و در متن لباس. برخی که بعد از این یادداشت دنبال «بشت» رفتند البته به جای عبا یا ردا نوشتند شنل.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۵۵ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۸
9
5
جدای از همه این مسایل که در جای خود بسیار حایزاهمیت هستند بیش از هم باید به خالق توپ این جسم کروی شکل که گردی ان گاهی تمام پیش بینی ها راباطل میکند کره ای که با تحمل ضربات دست وپا وسر جهانی را با تمام سلایق وایده ئولوژهای مختلف در ساعاتی حتی بد موقع برای تماشای حرکات موزون خود بصورت حقیقی ومجازی میخکوب میکند
رضا ن.
Germany
۲۱:۱۶ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۸
27
1
هرچند آقای خدیر در ادبیات استاد ماست ولی فکر کنم طمعنینه درست باشد از طمع کار میآید، نه طمانینه.

در ضمن طبق اطلاعات خبری آلمانی ما 220 میلیارد دلار قطر صرف برگزاری جام جهانی کرد نه آنکه جناب خدیر آورده ۲۰۰ میلیارد دلار، یعنی ده برابر هزینه جام جهانی چهار سال پیش در روسیه که تا آن موقع میگفتند گرانترین است و چه خبر است ۱۵ میلیارد دلار برای چهار هفته بازی فوتبال؟ میلیونها بازنشسته پیر روسی دارند از گرسنگی میمیرند...! البته در قطر مصرف آب و برق مردمش مجانی است، مالیات هم نمیدهند، هزینه های درمانی و سلامت هم مفت و مجانی!

حالا قطر با اینهمه خرج برای چهار هفته پخش فوتبال،ایکاش کمی برای دمکراتیزه شدن کشورش خرج میکرد و مردمش کمی آزادی بیان داشتند.

قطری ها مدام سعی دارند اعتبار و ارزش خودشان را با پول خرج کردن و تبلیغات بخرند که نمیشه! باعث ریشخند دنیا هستند! به قول ما ایرانیها قطر که روی جغرافیا اندازه سر سوزن است.

مرگ هزاران کارگر خارجی استثمار شده برای ساختن استادیوم های فوتبال هم جزو پیروزی و افتخار قطر حساب میشود؟
عصر ایران در عددی به بزرگی 200 میلیارد دلار 20 تا پایین و بالا امکان پذیر است! در مورد طمأنینه به معنی آرامش و آهستگی هم ربطی به طمع ندارد و تلفظ آن طُمَأنینه است و به پارسی می توان آهستگی یا آرامش ترجمه کرد.

دربارۀ دموکراتیزه کردن هم به نسبت پادشاهی های سنتی تر مثل عربستان سعودی دموکراتیک تر است و اساسا چون بخش مهمی از جمعیت خارجی اند دغدغۀ غالب شاید نکتۀ مورد نظر شما نباشد. مرگ هزاران کارگر خارجی هم گزاره ثابت نشده ای است. مثل دیوار چین و اهرام ثلاثه نیست که دربارۀ این دومی مرحوم دکتر شریعتی معتقد بود با مرگ کارگران ساخته شده و قابل بررسی است و امیدواریم جناب دکتر مجید تفرشی سند پژوه که بازی ها را از نزدیک دیدند و مخالف میزبانی قطر به چند دلیل و یکی هم این مورد چنانچه در این باره تحقیق کرده اند و به نظر دیگری رسیده اند یا شاهدی نیافته اند نظر بدهند.
مهرانا
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۲۱ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۸
1
36
فکر می کردم کشور قطر برای شما کشور دوست حساب می شود هزاران ایرانی در قطر کار می کنند و دلارهای زیادی به ایران برای خانواده خود می فرستند و تاجران سرشناس ایرانی بازار میوه و تره بار و زعفران و فرش و.... در قطر به دست گرفتند و همه اینها نفعی عظیم است که رقمش را کسی نمی داند .....
در قطر کشت گلخانه ای انجام می شود تبدیل زباله به انرژی برق انجام می شود و انواع کارخانجات رو به پیشرفت و رونق است و شیخ قطر با کاهش حقوق مردم قطر حقوق مهاجرین را افزایش داد و به آنها ارزش خاصی داد در قطر زن ها با یک شکایت ساده از همسر نیمی از خانه همسر و نیمی از حقوق او را صاحب می شوند و متعهد می شوند که طلاق نگیرند آنها سربازان ارتشی خود را در سطح بالایی آموزش می دهند و در تمام زمینه ها دقت زیادی می کنند
کاش کمی با مهربانی بدون کوچکترین قهر و کینه رفتار کنیم و به فکر پیشرفت باشیم
صمد
Iran (Islamic Republic of)
۰۲:۲۲ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۹
0
1
استاد پوشیدن کتانی با کت و شلوار اتفاقا تو کشورهای اروپایی خیلی مده البته یه ده سالی طول میکشه ذهنیت‌ها تو ایران تغییر کنه شاید هم بیشتر
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۵۰ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۹
4
0
اصلا هم عادلانه به پایان نرسید برای اینکه دچار مغالطه نشی برو بازی آرژانتین هلند رو ببین اول در بازی آرژانتین هلند تیم ارژانتین ۱۳ نفره بود دارو بازی هم جزو تیم بود دارو خیلی به ناحق و عیان به سود آرژانتین داروی میکرد جرئت نبود بازیکن هلند دست از پا خطا کنه انگشتش بخوره نوک کفش بازیکن آرژانتین دارو خطا میگرفت اما آرژانتینی ها انواع اقسام خطا رو رو هلندی ها به کار میبردن دارو انگار ...بود خطا که نمی گرفت فقط در برخی شرایط میا مد تذکر میداد ارژانتینی ها با ...و پارتی باری هلندو بردن هلند دوتا گل زد به ارژانتین اما این داور.... آمد یه پنالتی الکی داد به مسی بازیکن ارزانتین خودش پاش پیچ خورد افتاد داور امد پنالتی داد به مسی مساوی شدن حق هلندی ها اونجا ضایع شد و این برد اصلا عادلانه نبود و این داور...معلوم نبود به چه قیمت حق هلندی هارو خورد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۴۶ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۹
0
4
خبرگزاری های انقلابی هم کنایه میزنند قابل توجه غربگرایان ایران ببینید قطر چگونه فرهنگ اسلامی را به دنیا صادر کرد

اما من هر چه دیدم فرهنگ غربی بود در کنار فرهنگ اسلامی عربی
رانندگی جنون‌آمیز راننده خودروی شاسی بلند روی ریل راه آهن (فیلم) پزشکیان: بیگانگان توان خراب کردن ایران را ندارند؛ خرابی‌ها از درون است نخست‌وزیر مجارستان: ۳۰۰ میلیارد یورو کمک به اوکراین، هدر رفت پول بود غذای روستایی در یمن؛ پخت یک سوپ خوشمزه با ۳۰۰ گرم عدس قرمز (فیلم) مراقبت‌های پس از جراحی کیسه صفرا (فیلم) آنهایی که انتخابات برایشان تمام نشده، هر روز پروژه‌ای جدید را کلید می‌زنند پرسه پلنگ و توله‌اش در ارتفاعات اشکورات رودسر (فیلم) مسدودسازی دوباره درگاه‌های صرافی‌های رمزارز؛ ابهام در علت و سکوت مسئولان کشف بقایای اعضای بدن انسان در باغ‌های پسته کرمان؛ مدیر شبکه بهداشت توضیح می‌دهد انتقاد پزشکیان از مدیریت بد انرژی (فیلم) ادعای «تهدید مشترک ایران»؛ هم‌صدایی رژیم اسرائیل و اوکراین ادعای تحویل توله شیر تکذیب شد؛ پرونده قضایی برای ورزشکار متخلف قلب ما مغز مخصوص به خود را دارد کشف ۳ هزار قبضه اسلحه و دستگیری ۱۰۰ هزار قاچاقچی در مرزهای ایران هوش شگفت آور مورچه‌ها (فیلم)