۰۹ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۹ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۳۵
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۸۷۲۳۰۹
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار: ۰۰:۵۵ - ۱۲-۱۰-۱۴۰۱
کد ۸۷۲۳۰۹
انتشار: ۰۰:۵۵ - ۱۲-۱۰-۱۴۰۱
عکس با مکث

مساحت دریاچۀ ارومیه؛ یک کاهش و چند کاش

مساحت دریاچۀ ارومیه؛ یک کاهش و چند کاش
کاش یک سازمان فضایی ماهواره‌ای هم داشتیم  که از دریاچۀ سرمایه اجتماعی عکس می‌گرفت تا ببینیم از پارسال تا امسال کاهش یافته یا بیشتر شده است؟  یا از دریاچۀ سطح اخلاق در جامعه یا از متوسط ضریب هوشی...

  عصر ایران؛ سروش بامداد- عکس موضوع این نوشته تازه‌ترین تصویر ماهواره‌ای سازمان فضایی ایران از دریاچۀ ارومیه است که نشان می‌دهد مساحت آن از آذرماه 1400 خورشیدی تا آذر 1401 و طی این یک سال بیش از 1500 کیلومتر مربع کاهش داشته و به 503 کیلومتر رسیده است.

کاهشِ دریاچۀ ارومیه و کاشِ دریای سرمایۀ اجتماعی

  در این سال‌ها دلایل متعددی برای این فاجعه اعلام شده از جمله: تغییر الگوی کشت، افزایش زمین های زیرکشت، سد‌سازی، حفر چاه‌های غیر مجاز و احداث پل شهید کلانتری. عوامل طبیعی هم البته دخیل بوده‌اند از جمله: تغییر اقلیم و کمبود بارش.
  

 شاید بگویید اینها که بارها اعلام شده است. مکث‌تان کجاست؟ بله، حق باشماست. دربارۀ دریاچۀ ارومیه بسیار گفته شده و دو صد گفته هم چون نیم‌کردار نیست. در این عکس اما از فارغ از موضوع اصلی از حیث نمادین هم می‌توان مکث کرد و گفت: کاش یک سازمان فضایی ماهواره‌ای هم داشتیم  که از دریاچۀ سرمایه اجتماعی عکس می‌گرفت تا ببینیم از پارسال تا امسال کاهش یافته یا بیشتر شده است؟  یا از سطح اخلاق در جامعه یا با موضوع متوسط ضریب هوشی که قاعدتا با تشدید مهاجرت‌ها پایین آمده. یا وقت و زمان بی‌بازگشتی که در ترافیک هدر می‌رود. کاش برای هر یک از اینها هم می‌شد عکس فضایی ماهواره‌ای گرفت. برخی هم البته استخرهایی بودند که دریاچه شدند. مثل حجم نقدینگی که سرعت افزایش آن یکی از عوامل تورم فزاینده است یا سفره‌هایی که آب می‌شود. 

  
   پس مکث این بود. درنگی بر عکس بالا و دریاچۀ ارومیه و به خاطر آوردن تصاویر دیگر و شاید هم نیاز به تخیل تصاویر دیگر نباشد و همین عکس و مکث کفایت کند چرا که وضعیت کنونی دریاچۀ ارومیه اگرچه متأثر از طبیعت هم هست اما خود نمایان‌گر لطمات شعارهایی چون خودکفایی در آغاز انقلاب و تشخیص ندادن ثروت‌های واقعی است.

ارسال به دوستان
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۵
غیر قابل انتشار: ۰
مصطفی
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۰۲ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۲
1
5
و ارتباط خشک شدن این دریاچه با عدم بارش برف و باران در ناحیه وسیعی از آذربایجان در پاییز و زمستان امسال که تحقیقات مستقلی را می طلبد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۲۲ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۲
0
10
از گوگل مپ یه اسکرین بگیرید که شامل هر سه دریاچه اورمیه، وان تورکیه و سون ارمنستان باشد و تحلیل کنید.
ناشناس
United Arab Emirates
۰۸:۵۵ - ۱۴۰۱/۱۰/۱۲
18
2
دریاچه ها در جای جای جهان بمرور و تحت عوامل طبیعی مختلف از بین خواهند رفت ، سفری به ازبکسان و شهر بخارا رفته بودیم در بازدیدی از یکی از اماکن قدیمی تصاویری بر دیوار بود که دریاچه آرال و سیر تریجی نزولی آب در آن و بالاخره خشک شدن آنرا بنمایش گذاشته بودند درست مثل دریاچه ارومیه خودمان که بعد از چند سال دیگر خشکی جای آنرا خواهد گرفت و از آن جز تابلوهایش بر دیوار نخواهد ماند ، تقلا و کوششها برای نجات دریاچه بجایی نخواهد رسید چرا که این خلاف سیر طبیعی طبیعت است و باید با آن کنار آمد و راه درست استفاده از زمینهای خشک شده بعد از آنرا دریافت ، البته دریاچه ها همینطور که از بین میروند در جاهای دیگری ممکن است بوجود آیدند که البته از عمر یک انسان بیشتر خواهد بود.