۰۶ دی ۱۴۰۳
به روز شده در: ۰۶ دی ۱۴۰۳ - ۲۳:۵۱
فیلم بیشتر »»
کد خبر ۸۷۳۵۵۴
تعداد نظرات: ۶ نظر
تاریخ انتشار: ۱۴:۴۴ - ۲۰-۱۰-۱۴۰۱
کد ۸۷۳۵۵۴
انتشار: ۱۴:۴۴ - ۲۰-۱۰-۱۴۰۱

یک نکتۀ آماری دربارۀ ازدواج و طلاق

یک نکتۀ آماری دربارۀ ازدواج و طلاق
اگر در یک سال یک میلیون نفر ازدواج کنند و 500 هزار نفر هم طلاق بگیرند به این معنی نیست که نصف ازدواج ها به طلاق انجامیده است. چرا که آمار تنها در قیاس با ازدواج‌های ثبت شده در همان دوره است نه کل ازدواج‌ها.

  عصر ایران؛ سروش بامداد-  امروز و در جریان رسیدگی به یک فوریت طرح توان‌مندسازی زنان سرپرست خانوار شهر تهران در جلسه شورای شهر، خانم مریم اردبیلی مدیر کل امور بانوان شهرداری تهران گفت: «نسبت طلاق به ازدواج در شهر تهران به ۵۲ درصد رسیده و شاهد روند رو به رشد این نسبت در 10 سال گذشته هستیم و به تبع آن آمار زنان سرپرست خانوار در تهران نیز افزایش خواهد یافت».


  این یادداشت دربارۀ ازدواج و طلاق نیست. نکتۀ مورد نظر این است که منظور از نسبت طلاق به ازدواج، نسبت جدایی‌ها به ازدواج‌ها در یک بازه زمانی است نه این که از هر دو ازدواج در کل ازدواج های زن و شوهرها یکی به جدایی انجامیده باشد. چون شمار طلاق‌ها به نسبت کل خانواده ها که طبعا حاصل ازدواج است همچنان زیاد نیست البته روند صعودی است و اگر 10 سال دیگر به نسبت کل ازدواج‌ها بررسی کنیم بیشتر شده است.


  به عبارت دیگر اگر در یک سال یک میلیون نفر ازدواج کنند و 500 هزار نفر هم طلاق بگیرند به این معنی نیست که نصف ازدواج ها به طلاق انجامیده است. چرا که آمار تنها در قیاس با ازدواج‌های ثبت شده در همان دوره است نه کل ازدواج‌ها. شاید گفته شود در این صورت کل طلاق ها را هم باید جمع بزنیم ولی بخشی از آنها هم دوباره ازدواج می کنند و هدف از این آمارها این است که مشخص شود نقشه کلی خانواده ها چگونه است و به صورت مشخص نسبت زنان سرپرست خانوار به نسبت کل خانوارها چقدر است. این نسبت روشن‌تر و گویاتر است.

ارسال به دوستان
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۸
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۵۶ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۰
0
8
اگه سال ازدواج کسانی که طلاق گرفتند رو هم اعلام کنند اون موقع مشخص میشه که در فلان سال چند نفر ازدواج کرده اند و تا امروز چند نفرشان طلاق گرفتند و این روند رو میشه بررسی کرد که نسبت طلاق زیاد شده یا نه.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۰۶ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۰
این روش که خودم پیشنهاد دادم به نظر درست نیست! چون کسانیکه مثلا سال 50 ازدواج کردن رو با کسانیکه سال 1400 ازدواج کردن در نظر بگیرید، احتمالا دسته اول در این 50 سال فرصت بیشتری برای به مشکل خوردن داشتن و طلاق در اونجا بیشتره نسبت به کسانیکه یک سال از ازدواجشون گذشته!
ظاهرا راه بهتر اینه که در بازه های مختلف مثلا 1 ساله 2 ساله و ... بررسی بشه یعنی درصد طلاق بعد از 1 سال از ازدواج یا بعد از 2 سال از ازدواج و ... مثلا درصد کسانیکه سال 50 ازدواج کردن و سال 51 طلاق گرفتن با درصد کسانیکه سال 51 ازدواج کردن و سال 52 طلاق گرفتن ... تا کسانیکه سال 1400 ازدواج کردن و 1401 طلاق گرفتن با هم مقایسه بشه.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۰۱ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۰
5
6
مهم ترین عامل طلاق نه اقتصادی است، نه ناتوانی جنسی، نه تفاهم نداشتن اخلاقی، نه تفاوت های فرهنگی. مهم ترین علت طلاق، ازدواج است چون اگر ازدواجی نباشد طلاقی هم نخواهد بود!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۳۸ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۰
چقدر زیبا! پس مهمترین علت مرگ هم تولده.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۲۱ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۰
0
5
بهتره آمار ازدواج و طلاق تجمعی دهه های اخیر را در یک پنجره مثلاً پنج یا ده سال مقایسه کرد
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۳۳ - ۱۴۰۱/۱۰/۲۰
0
8
آخه این چه نکته آماری بود که شما مثلا گفتی؟ مگه وقتی که میگیم رشد جمعیت کم شده با اینکه بگیم نرخ زاد و ولد کم شده فرقی هم میکنه که سال به سال بررسی کنیم؟ ازدواج داره کم میشه طلاق داره زیاد میشه این دیگه تحلیل آماری نمیخواد
صدور سند حدنگاری برای تمامی اراضی جزیره ابوموسی؛ تثبیت مالکیت ایران لحظه جدال مرگبار دو تمساح غول پیکر (فیلم) دیدار وزیر صنعت ایران با پوتین؛ رایزنی برای توسعه همکاری‌های اقتصادی نتانیاهو مدعی شد: چهره خاورمیانه را تغییر خواهیم داد شکست منچستر یونایتد مقابل ولورهمپتون؛ ادامه روزهای کابوس‌وار شیاطین سرخ هنرنمایی زیبا چترباز‌ها در آسمان جزیره کیش (فیلم) اتحادیه عرب ایران را به «دامن زدن به نزاع» در سوریه متهم کرد؛ سکوت در برابر تجاوزات اسرائیل مسدودسازی ۴۰ سایت و صفحه اینستاگرامی فروش داروهای غیرمجاز توسط پلیس فتا فرود اضطراری پرواز مشهد-نجف در کرمانشاه فرآیند طراحی و تولید خودروی شاسی بلند غول پیکر شامان روسی (فیلم) رانندگی جنون‌آمیز راننده خودروی شاسی بلند روی ریل راه آهن (فیلم) پزشکیان: بیگانگان توان خراب کردن ایران را ندارند؛ خرابی‌ها از درون است نخست‌وزیر مجارستان: ۳۰۰ میلیارد یورو کمک به اوکراین، هدر رفت پول بود غذای روستایی در یمن؛ پخت یک سوپ خوشمزه با ۳۰۰ گرم عدس قرمز (فیلم) مراقبت‌های پس از جراحی کیسه صفرا (فیلم)